idézet:
Ezt írta eszpe:
Szerintem a kártya típusával ne törődj, a márkás CF, SM, xD kb. egy árban van, de noname CF, SM-et olcsóbban is vehetsz.
Ahogy én látom:
Olympus 720UZ előnye: 8x zoom, ISO 200-400, max záridő 8mp, több manuális állítási lehetőség, tud TIFF-be menteni, van video kimenete. (Oly.-nál fakóbb a kép színe, a nagy zoom ellenére nincs benne stabilizátor, és szerintem hátulról csúnya)
Mindkettőnek EVF keresője van.
[/quote]
Olvasgattam a 720Uz forumot, ott kétféle véleményt találni:
1., Nem túl jó képek, kicsit homályos, stb.
2., Meg kell tanulni a használatát és akkor jó képeket lehet vele csinálni. /Ez a Zenittel is így volt!/
Kinek lehet hinni?
Egyébként az, hogy hátulról randa, az különösebben nem szempont. Előlről viszont legalább fényképezőgép kinézete van.
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2002. 11. 25. 15:31
Elküldve: 2002. 11. 25. 15:51
Nagyon ugy nez ki, hogy a Mikulas digi fenykepezogepet hoz a csaladnak. Mar sikerult kiprobalni egy Olympus C3000 Zoom-ot. Jo kis gep. Persze mi valszeg nem 3.3M-at veszunk [kapunk
Koszi
graffin
Elküldve: 2002. 11. 25. 16:50
idézet:
Ezt írta graffin:
Hi!
Nagyon ugy nez ki, hogy a Mikulas digi fenykepezogepet hoz a csaladnak. Mar sikerult kiprobalni egy Olympus C3000 Zoom-ot. Jo kis gep. Persze mi valszeg nem 3.3M-at veszunk [kapunk], sima csaladi kepekre, nyaralashoz asszem egy 80-90E-es 2.1-es is megfelel. Ami viszont nem tetszett az Olympusban az az, hogy ahhoz, hogy leszedjem rola a kepeket, kellett a sajat szoftvere. En ezt ugy kepzeltem, hogy radugom a gepre, felismeri, hogy az USBn valami memoriakartya van, es latszanak rajta a kepek. Mert pl ha kulfoldon vagyok, es betelik a kartya, bevagodok egy netkavezoba, felrakom a kepeket egy szerverre, es mar lehet is torolni a kartyat, lehet uj kepeket csinalni. Igy viszont vinnem kell a programot, felinstall [amit alt. nem negyon engednek] stb... Szoval letezik olyan kamera, ami kulon progi nelkul is tud [egy masolas elejeig] komunikalni a geppel?
Koszi
graffin[/quote]
USB Kártyaolvasó (98, 2K, XP alapból ismeri)
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 11. 25. 20:51
Nem jobb inkább egy digikamerát venni ennyi pénzér és azzal bármit lehet csinálni?
Elküldve: 2002. 11. 25. 21:00
-minusz-
- viszonylag nagy kromatikus aberráció kicsi F (3.5 alatti) értéknél
- gyenge red eye szűrés
- akksis (elemek pótlása ócsóbb volna)
- nem tökéletesen éles kép (jó, de vannak jobbak)
+plusz+
- gyors
- takarékos (mármint akksi szempontból)
- baromi sok manuális mód és egyéb xtra funkciók
- 4* optikai zúm
- iso 50-400
kérdéseim:
- digitási zúmnál ha kisebb felbontással fotózok (pl 1600*1200) akkor is romlik a képe, vagy nincs romlás mondjuk 2* értékig?
-ha nem a max felbontással fotózok, akkor is gondolom az összes pixelt használja, csak ebből a 4mp-ből butítja a képet le 2mp-re (1600*1200), namost digi zúmnál gondolom nincs akkor butítás a fenti esetben, csak kivágja a kép közepét nem?
- a témában egyelőre nagyon kezdő vagyok, ami annak köszönhető, hogy kicsit drága mulatság filmes gépen tanulgatni, meg nem is látja az ember az eredményt azonnal.
ez az egyik ok, ami miatt digi gépet szeretnék. a másik, hogy nem szoktam befűzni egy tekercs filmet csak 2-3 kép kedvéért. itt ez nem lenne gond, tehát sokkal többet használnám. ezért is kérdezem, mi a véleményetek erről a masinériáról, esetleg hasonló árért (itthon 290 ropi bruttó, nekem saccra 200-230-ba lenne, estleg külföldről 800 dolcsi, ha az itthoni forrás nem jön be) lenne-e más ötletetek?
- mondhatjátok, hogy ha enyire kezdő vagyok, akkor minek nekem ilyen kaliberű gép, de ne mondjátok légyszi. nagyon utálni szoktam magam, ha veszek valami drága cuccot (már 100 körüli gép is az nekem) és pillanatok alatt kinövöm. ilyenkor csak arra szoktam rájönni, hogy fölöslegesen dobtam ki lóvét egy olyan cuccra, ami nekem hosszútávon nem megfelelő.
- szeretném kihasználni a gép lehetőségeit, (mondjuk a video mód nem kell) és szeretnék megtanulni manuális módban fotózni. olyan gép kellene amivel éjaszaka/sötétben is lehet fotózni.
a fentiek fényében kérem tanácsaitokat és egyéb vásárlási ötleteiteket.
köszi:berci
Elküldve: 2002. 11. 25. 21:36
idézet:
Ezt írta Killer:
Egy jó digitfényképkészítő 200eft körül van.
Nem jobb inkább egy digikamerát venni ennyi pénzér és azzal bármit lehet csinálni?[/quote]
Gyönyörűek tudnak lenni azok a 800*600-as interlace-es fényképek, amiket az olcsóbb (200-300eFt) kamerákkal lehet csinálni. Kár, hogy az 50eFt-os noname digitfényképezők is jobb képeket csinálnak.![]()
Elküldve: 2002. 11. 25. 22:34
pls ne zúmolj, mer számomra szörnyű volt ezt olvasni
digitális zoom-ot akkor érdemes használni, ha tudod hogy úgyis fel fogod nagyítani a képet, ha másnem photoshop, és társaival. mert ilyenkor jpeg tömörítés előtt nagyítódik fel, és a hibákat nem nagyítod.
index digitcam részén vannak hasznos, és érdekes cikkek kezdők számára, ajánlom elolvasni
Elküldve: 2002. 11. 26. 00:27
nekem meg egy csomó más dolog "báncsa a csippámat", de a te kedvedért legyen zoom, ha annyira zavar, ezen nem veszünk össze. amit írtál meg nem nagyon értem. lássuk: téma nagyon messze van, nem elég még a 4* optikai zoom
a címet köszi, ott is olvasgatok.
üdv: berci
Elküldve: 2002. 11. 26. 02:00
Szükségem volna egy viszonylag szép képeket készítő fényképezőgépre.
Az ára 300.000 és 380.000 ft között mozoghat.
Amit én kinéztem, bár árfekvésben kissé különböznek, 3 gép:
Fujifilm FinePix S602 (300br.)
Olympus Camedia E10 (350br.) ez valahogy nem szimpatikus egyébként... de jókat is hallottam róla.
Minolta Dimage 7i (370br.) (ez a 7x-es zoom miatt tetszik, illetve azért, mert adnak hozzá egy 256-os memóriakártyát)
Ha ezek jók, választok közülük, de szívesen vennék néhány egyéb javaslatot is, ilyen kategóriában.
[ 2002. november 26.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 26. 09:31
Elküldve: 2002. 11. 26. 09:41
idézet:
Ezt írta MisterY:
Gyönyörűek tudnak lenni azok a 800*600-as interlace-es fényképek, amiket az olcsóbb (200-300eFt) kamerákkal lehet csinálni. Kár, hogy az 50eFt-os noname digitfényképezők is jobb képeket csinálnak.[/quote]
Csak arra gondoltam, hogy 2 legyet 1 csapásra!
Valóban nem lehet dv-vel jó képet csinálni?
Elküldve: 2002. 11. 26. 10:26
[ 2002. november 26.: Szabcsi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 26. 10:26
idézet:
Ezt írta Limonade Joe:
Jön a karácsony, jön a 13.havi, kinéztem két masinát. Az egyik az Olympus Camedia C-720 UltraZoom (8xoptikai, 16 Mb SM, makró 0,1m, egy csomó manuális állítás, 100-400 ISO, sorozatfelvétel....)
Nekem egyébként a 8x optikai zoom miatt az Olympus tetszene. Vegyem-ne vegyem? :confused:[/quote]
szia Limonade Joe!
szerintem mindenképpen nézd meg a [url="http://"http://www.digitcam.hu"]digitcam[/url] oldalán a linkeket. az első 4 mindenképpen fontos, azokat olvasd végig. aztán menj el a Bartók Béla úton az Olympus boltba és próbáld ki a gépet. még az utcára is kimehetsz vele, hogy sötétben kipróbáld. az eladók is rendesek, szóval érdemes ismerkedni egy kicsit a géppel. ott helyben fel lehet tölteni a gépre a készült képeket és meg tudod nézni monitoron is.
a C720 egyetlen hátránya a nagy zoom-ból adódó kromatikus aberráció és a széleken érzékelhető életlenség. ez együtt éles kontrasztnál (napsütésben főleg) lilás ködöt varázsol a sötét-világos váltás köré. ezt leszámítva viszont nagyon jó kis gépnek tűnik, egy ideig én is szemezgettem vele.
egyedül még arra kell figyelni, hogy nincs optikai képstabilizátor benne, így vasmarokkal kell fogni, ha benagyítasz jól. vagy állvány...
az is jó benne, hogy van AP és SP mód (rekesz prioritás és záridő prioritás). viszont nincsen autófokusz segítő lámpa, így sötétben (ami inkább félhomály) már nehezen fókuszál.
én ennyit szűrtem le a leírásokból, de azért mindenképpen olvasd el őket, aztán menj el és próbáld ki a gépet magad is!
remélem, hogy segítettem!
üdv!
.
.
Elküldve: 2002. 11. 26. 10:37
sokat fényképeztem már egy Exakta (Kelet-Német, ha még emlékeztek erre a megszűnt államra
most nagyon megtetszettek ezek a digitális gépek (már rosszul kezdődik a mondat
a következő dolgokra használnám:
- természeti témájú képek (virágok, rovarok, bogarak), a makró módja nagyon tetszik
- esti hosszú expozíciújú képek (hidakról, kereszteződésekről, szép épületekről), állítólag jól veszi az akadályokat sötétben, a képei tetszettek
- mindenféle "háztáji" kép, amatőr jellegűek főleg. a jó színhűség miatt tetszik
- utazás esetén vinném magammal és kattogtatnék. a ceruzaelemes áramellátás itt talán előnyösebb, mint a saját spéci akku.
először a C720UZ tetszett, de a kromatikus aberrációja elrettentett. aztán a Nikon Coolpix 885 volt a favorit, de annak is megvolt ez a hibája és a pirosak/kékek nagyon eltorzultak rajta. aztán Nikon Coolpix 4300 tetszett, de abban nincs Aperture és Shutter Priority. így eljutottam a C4000-ig, ami most igen tetszik.
már kipróbáltam, még a fájdalomhatáron belül van az ára. az SM memória talán még kritikus, de lehet több kártyát is venni hozzá.
az lenne tehát a kérdésem, hogy van-e hasonlóan ötletes funkciókkal ellátott, ennyire jól paraméterezhető és ennyire rugalmas gép, ilyen áron és ilyen képminőséggel, ami még számításba jöhetne? (jó hosszú kérdés volt, ugye?
köszi előre is a tanácsokat!
üdv!
u.i.: nagyon tanulságos a fórum, végigolvastam az egészet.
.
.
Elküldve: 2002. 11. 26. 11:19
Tegnap szereztem be egy a40es canon -t, es nekem eddig (1nap), elegge pozitivak a tapasztalataim...
Elotte vettem egy ezonics valamit ami a legjobb volt belole (br50 ert +stuffok), de aztan rajottem, hogy igaz nincsenek magas igenyeim (csak legyen szepszinu eles a kep, es ne csak hawaii -ba delbe tudjak fotozni, szoval amit egy lama, de igenyes emberke megkivan) az nem felelt meg, szobaban egyszeruen hasznalhatatlan volt, naspotesnel is olyan kepe volt, mintha egy 640es kepet felnagyitottam volna 1600ra, szoval aki olyan EZakarmin gondolkozik szerintem felejtos!
Ellenben ez az A40!?!? Seggreultem, tok sotetben is franko kepet csinal, a szinei nagyon szepek, egyenletesek, es tueles minden...
Igaz tok lama vagyok ehhez, de mar voltak regebbi gepek a kezembe, valami floppy -s sony, meg valami komolyabb olympus (nem a legfrisebb darab, asszem c-1400L, majdnem 1 evig hasznaltam)... Nos ezekhez kepest, meg automata beallitassal is jobb kepet csinalt ez a kis kutyu (na jo gondolom ez termeszetes, mivel sokkal ujabb tech.)
Amugy akinek ilyenje van: Mire kell figyeljek ennel a gepnel, mire/mivel vigyazzak?
Picit zavar, hogy minden be/kikapcsolaskor motor huzza ki/be az objektivet, birja ez a strapat?
Mellesleg 2 gep kozott filoztam, a fuji finepix2800, es e kozott, remelem jol dontottem, a boltban nem tudtak mas elonyt a fujihoz felhozni, mint a 6x optizoom -ot, mig ez talan picit kisebb, allithato zarideje van, meg olcsobb is (habar aksi+toltovel kb egalba volt a 2 gep...)
[ 2002. november 26.: Vertigo szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2002. 11. 26. 14:56
idézet:
Ezt írta Vertigo:
Hali!
Tegnap szereztem be egy a40es canon -t, es nekem eddig (1nap), elegge pozitivak a tapasztalataim...
[ 2002. november 26.: Vertigo szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ennek örülök, mert én is pontosan ilyet szeretnék jövő héten venni. Hosszas kutatás után én is úgy találtam, hogy ezért az árért ez a legjobb gép. Mennyiért is vetted? Én valami 95 bruttóért fogom (remélem).
Mekkora kártyát vettél bele? A videó felvételnél egy fájl max 30 másodperc, vagy amennyi szabad memóriád van, addig veheted? Szoftverekről mi a véleményed?
Végre egy A40-es tulaj!
Esetleg ha van icq-d, akkor a számom: 35114831
Elküldve: 2002. 11. 26. 16:36
Vettem egy 128M-as noname CF kartyat hozza, rafenykepeztem vagy 1000 kepet (na nem egyszerre...
Napfenyben, mint minden gep, ez is nagyon jo kepeket csinal. Viszont mufenyben vagy keves fenyben az automata mod nem mindig a legjobb kepeket csinalja, legalabbis szerintem. A manualis beallitasokkal meg csak nagyon keveset jatszadoztam, mivel nem nagyon ertek hozza. De ilyen teren is, SZVSZ, jo beruhazas volt a gep, mivel kenytelen leszek megtanulni..
Elküldve: 2002. 11. 26. 16:42
Sajnos tapasztalataim szerint a video resze felejtos. Szemcses, rossz minoseget kepes produkalni TV-n es azt is csak keves ideig. En ugy tapasztaltam, hogy nem kepes kozvetlenul a kartyara menteni es a puffer kiirasa kozben leall a felvetel, a puffere meg nem tul nagy... A 128-as kartyara azt mondta, hogy sok percet kepes felvenni (most pontosan nem emlexem mennyit), de kb. 30mp utan a felvetel automatikusan megallt, a gep kerregett egy sort (gondolom ekkor irta ra a kartyara az anyagot) es csak ez utan lehetett megegyszer felvenni.
Elküldve: 2002. 11. 26. 16:50
Engem nem nagyon fogtak meg. Igaz nem is nagyon sokat tokoltem veluk.
A WIA driver feltetele utan barmilyen windows-os kepnezegeto progi (IrfanView rulez!
Amit egyedul hasznalni szoktam az a panoramakepeket osszefuzo progika. Ez viszont nagyon jol mukodik.
Elküldve: 2002. 11. 26. 17:47
idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
Ennek örülök, mert én is pontosan ilyet szeretnék jövő héten venni. Hosszas kutatás után én is úgy találtam, hogy ezért az árért ez a legjobb gép. Mennyiért is vetted? Én valami 95 bruttóért fogom (remélem).
Mekkora kártyát vettél bele? A videó felvételnél egy fájl max 30 másodperc, vagy amennyi szabad memóriád van, addig veheted? Szoftverekről mi a véleményed?
Végre egy A40-es tulaj!
Esetleg ha van icq-d, akkor a számom: 35114831[/quote]
Hali!
Ezek szerint en dragan vettem (br120, de remelem csak netto lesz belole), de sajna mivel nem ertek hozza, olyan helyen vettem ahol eleve volt raktaron, es megbizhato helynek tunt (attila ut). 128 as cf -et vettem bele, a sw -kkel meg nem foglalkozom, nekem eleg, ha a kepek a szamitogepre atmasznak, mivel designer lennek a graf. utomunka nem problema, es vsz. jobban csinalom meg mint akar melyik automatizalt sw...
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...

Súgó
A téma zárva.