idézet:
Ezt írta perzecutor:
pontosan eos milyennek ment tönkre a zárja? miböl gondolod, hogy a zárja ment tönkre? Eladó? Mennyiért?
[/quote]
OFF
tíz éves EOS1000,
egyik napról a másikra,
pedig nem strapáltam le, az biztos, dehát a kor ...
a Canon szervízbe mondták az árat
persze eladó, mert nem javíttatom meg
egy 35/80 alap obj.vel, ha igény van rá
ON
OVER
[ 2003. január 12.: Gabor a revi szerkesztette a hozzászólást ]
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2003. 01. 12. 19:43
ja és a MOMOm
Elküldve: 2003. 01. 12. 20:35
idézet:
Ezt írta Gabor a revi:
OFF
tíz éves EOS1000,
egyik napról a másikra,
pedig nem strapáltam le, az biztos, dehát a kor ...
a Canon szervízbe mondták az árat
persze eladó, mert nem javíttatom meg
egy 35/80 alap obj.vel, ha igény van rá
ON
OVER
[ 2003. január 12.: Gabor a revi szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
van rá igény, mondj egy elfogadható árat, és adjál egy hét visszaadási határidöt.légy szives privibe, mert különben beindulnak...............
[ 2003. január 12.: perzecutor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 12. 22:42
idézet:
Ezt írta Gany.Geza:
Használja egyáltalán valaki a videokimenetet a fényképezőgépén?
[/quote]
Én néha használom, mert kényelmesebb a tv-n megmutatni a családi képeket, mint a monitoron. De nekem adtak hozzá gyárilag egy kábelt.
A tv kimenetes vga kártyákból okulva viszont lekapcsolom a tv-t és a gépet is, úgy dugom össze a kettőt és aztán kapcsolom őket be. Ugyanis tv kimenetes kártyák néha elfüstölnek, ha a gép is meg a tv is be van kapcsolva és akkor dugod őket össze.
Nem lehet, hogy neked meg a fényképezőgépben ment ki valami? Gyári Canon kábel nincs?
Elküldve: 2003. 01. 12. 22:59
idézet:
Ezt írta Gany.Geza:
Használja egyáltalán valaki a videokimenetet a fényképezőgépén?
[/quote]
én is szoktam használni.
családnak sokkal jobb, egyszerűbb tvn megmutatni, mint monitoron. kényelmesen lehet nézegetni képeket, és nem mindenki a kis monitort állja körbe.
azért nem mind1, hogy 18.1 " vagy 48" a megjelenítő eszköz képátlója.
Elküldve: 2003. 01. 13. 00:39
Lenne 2 nagy kerdesem...
Van egy Olympus C2020Z-m.
Ez 1 2.1Mpixeles kamera.1600X1200-ban hasznalom...
Az egyik,hogy nem tudom mi a kulonbseg a HQ-s es a SHQ-s kepek kozott,az OK,hogy az SHQ(super quality) jobb minoseget takar,de de nem latok semmilyen kulonbseget azon kivul,hogy a 400k helyett 900k korul van a kep...
A masik,hogy olvastam,hogy az ISO-s ertekekkel lehet jatszani az ejszakai kepekhez.Nalam ISO100-200-400 van.
Ha AUTO-ra rakom akkor az ejjeli kepeknel automatikusan a 400-ast valasztja,vagy ha en is arra rakom,akkor sincs 10-20 seces exponalas,hanem "csak" max 2-3.
Miert?
Hol kene allitani meg?Amugy az ejjeli kepek nem rosszak,de nem a legjobbak se,ezert is erdekelne,hogy hogy lehetne jobban fenykepezni...
PL. DONPHOBOS gondolom tudna a valaszt
:confused:
Koszi,ha segit valaki...
Elküldve: 2003. 01. 13. 11:09
idézet:
Ezt írta mtubi:
Sziasztok!
Van egy Olympus C2020Z-m.
Ha AUTO-ra rakom akkor az ejjeli kepeknel automatikusan a 400-ast valasztja,vagy ha en is arra rakom,akkor sincs 10-20 seces exponalas,hanem "csak" max 2-3.
Miert?
Koszi,ha segit valaki...[/quote]
megpróbálom megkeresni, hogy mit kell nyomni a hosszabb idők elcsalogatásához, talán az Index Digicam rovatában írták le (ha jól emlékszem).
csináltam még képeket, belinkelek belőle lekicsinyített másolatokat. sajnos -10 fokban készült mind, így sokat nem tudtam állítgatni, mert lefagytam. majd tavasszal "beindulok"
a masina Olympus C4000Z, manuális módban (a kedvencem az M)
Lánchíd és Bazilika
![]()
Lánchíd csak úgy magában a Sikló oldaláról
![]()
Nemzeti és a BME
![]()
Parlament és mögötte a jégpálya
![]()
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 01. 13. 11:25
idézet:
Ezt írta mtubi:
..........Az egyik,hogy nem tudom mi a kulonbseg a HQ-s es a SHQ-s kepek kozott,az OK,hogy az SHQ(super quality) jobb minoseget takar,de de nem latok semmilyen kulonbseget azon kivul,hogy a 400k helyett 900k korul van a kep...
..........[/quote]
Ha jól emlékszem, az SHQ állásban kisebb a tömörítés - a nagyobb képméret is erre utal -, tehát kevesebb a veszteség.
Ebből az is következik, hogy ha észre lehet venni különbséget - valószínűleg lehet - akkor az a különbség abból áll, hogy HQ állásban a kép kevésbé alkalmas a további munkákra (viszont több fér a kártyára).
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 01. 13. 16:39
Igazából az érdekelne, hogy este mennyire lehet vele jó képeket csinálni. Teljesen amatőr vagyok, eddig a lenyomom a gombot és ott a kép gépek jöttek be, de pár dolgot nem tudtam velük rendesen megcsinálni.
A dpreview-n highly recommendet kapott, tehát annyira rossz azért nem lehet. Most 136+fáért küldik 128-as CF kártyával. Ebben az árkategóriában nagyon jónak tűnik.
Ha jól gondolom ez egy kifutó típus, azért ilyen olcsó, tehát sok időm nincs gondolkodni rajta vegyem-é, vagy sem.
Még azt is jó lenne tudni, hogy 1800as ill. 2000-es akukkal kb hány képet lehet gyártani vele.
Akku + töltő ismeretem sincs nagyon (lévén a mostani gépnek Lion aksija van a hozzáadott töltővel), de ahogy látom 20-22bruttóért már lehet kapni 4aksi+töltőt ami 4óra alatt nyomja fel. Ezt esetleg érdemes Mediamarktban megnézni? Márka mennyire számít?
Elküldve: 2003. 01. 13. 23:36
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Minolta S404-ről valami közelebbi info? A topic elején említett valaki a gépet (talán MisterY?), azóta nem került szóba a gép, ha jól nyálaztam végig az oldalakat.
Igazából az érdekelne, hogy este mennyire lehet vele jó képeket csinálni. Teljesen amatőr vagyok, eddig a lenyomom a gombot és ott a kép gépek jöttek be, de pár dolgot nem tudtam velük rendesen megcsinálni.
A dpreview-n highly recommendet kapott, tehát annyira rossz azért nem lehet. Most 136+fáért küldik 128-as CF kártyával. Ebben az árkategóriában nagyon jónak tűnik.
Akku + töltő ismeretem sincs nagyon (lévén a mostani gépnek Lion aksija van a hozzáadott töltővel), de ahogy látom 20-22bruttóért már lehet kapni 4aksi+töltőt ami 4óra alatt nyomja fel. Ezt esetleg érdemes Mediamarktban megnézni? Márka mennyire számít?[/quote]
1: MisterY-nek már nincs, eladta, mert csípte a szemét, hogy volt benne egy "kétállású kapcsoló", amivel váltani lehetett F2.8 és F8 között, ami egy "kicsit" megkötötte a kezét.
2: Ha fullautomatának kell, akkor tökéletes. ( [url="http://"http://kep.tar.hu/plehoczky"]példák[/url] )
3: Nemrég láttam valami német vagy svájci weblapon Dimage5-öst kb. 150eFt-ért. Na az tényleg megéri. (Ne kérdezd, hol láttam, keress a google-ben, nekem is ott lett meg valahol)
4: Én vettem egy "gagyi" töltőt, ami kisüt, feltölt, túltölt, majd ha végzett, csepptölt folyamatosan, teszi mindezt két pár akkuval, akár góliát méretig, és az egész volt kb. 6eFt.
Elküldve: 2003. 01. 14. 00:33
idézet:
Ezt írta MisterY:
1: MisterY-nek már nincs, eladta, mert csípte a szemét, hogy volt benne egy "kétállású kapcsoló", amivel váltani lehetett F2.8 és F8 között, ami egy "kicsit" megkötötte a kezét.
2: Ha fullautomatának kell, akkor tökéletes. ( [url="http://"http://kep.tar.hu/plehoczky"]példák[/url] )
3: Nemrég láttam valami német vagy svájci weblapon Dimage5-öst kb. 150eFt-ért. Na az tényleg megéri. (Ne kérdezd, hol láttam, keress a google-ben, nekem is ott lett meg valahol)
4: Én vettem egy "gagyi" töltőt, ami kisüt, feltölt, túltölt, majd ha végzett, csepptölt folyamatosan, teszi mindezt két pár akkuval, akár góliát méretig, és az egész volt kb. 6eFt.[/quote]
Mint írtam én lámer vagyok a fotózáshoz, de akkor most mit is nem tudok rendesen állítani?
Megnézegettem közelebbről is, de egyre jobban tetszik. Full automata üzemmódban lesz a leggyakrabban használva, de mint írtam éjjeli felvételeket nem nagyon tudok csinálni a 775-ös Nikonnal, mert azon egy árva darab manuális lehetőség sincs.
Elküldve: 2003. 01. 14. 00:48
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Ha jól emlékszem, az SHQ állásban kisebb a tömörítés - a nagyobb képméret is erre utal -, tehát kevesebb a veszteség.
Ebből az is következik, hogy ha észre lehet venni különbséget - valószínűleg lehet - akkor az a különbség abból áll, hogy HQ állásban a kép kevésbé alkalmas a további munkákra (viszont több fér a kártyára).[/quote]
OK,koszi,jo nekem a HQ is...
Viszont kerlek irjatok le,hogy lehet hosszabb exponalasi ideot beallitani az esti fotokhoz PLS.
(Olypus Camedia 2020Zoom)
KOSZI
![]()
Elküldve: 2003. 01. 14. 08:46
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Nem lehet, hogy neked meg a fényképezőgépben ment ki valami? [/quote]
Lehet. A TV elég sok statikus feltöltődést produkál, még a képcsőtől 4-5 cm-re is érezni.
idézet:
Gyári Canon kábel nincs?
[/quote]
Egy olyan csatlakozó van hozzá, ami a fényképezőgépról egy kerek kétpólusú videoajzatra viszi át a jelet. Sajna a videón csak Scart ajzat volt, azért kellett egy átalakítót összeraknom. A boltban, ahol megvettem a gyári kábel végére való dugaszt, volt olyan Scart átalakító 500-ért, mint amit én csináltam, az eladó azt mondta, nincs benne elektronika, úgyhogy csak a dugaszt vettem meg 50-ért, aztán összekötöttem magam.
Elküldve: 2003. 01. 15. 10:03
A JVC GC-X3-ról tudtok valamit? Az A**ia-nál most nagyon kedvező áron lehet kapni. JVC-t csak videomagnóban ismerem.
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 01. 15. 16:42
idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Hali!
A JVC GC-X3-ról tudtok valamit? Az A**ia-nál most nagyon kedvező áron lehet kapni. JVC-t csak videomagnóban ismerem.[/quote]
[url="http://"http://www.unterwasserwelt.de/html/jvc_gc-x3.html"]http://www.unterwass.../jvc_gc-x3.html[/url] németül,
[url="http://"http://www.digit.no/Tester/Kameraer/kortversjon/kort_jvc_gc_x3.htm"]http://www.digit.no/...t_jvc_gc_x3.htm[/url] norvég
[url="http://"http://www.jvc-victor.co.jp/products/movie/GC-X3.html"]http://www.jvc-victo...ovie/GC-X3.html[/url] japán)
Emberi nyelven nem láttam semmit.
Elküldve: 2003. 01. 16. 10:36
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Emberi nyelven nem láttam semmit.[/quote]
Akkor már ketten vagyunk!Én is felturtam a netet, de semmi. Abban biztam hátha valakinek "testközeli" tapasztalata is van. Mindegy. A remény hal meg utoljára. Hátha ir valaki.
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 01. 16. 21:40
Sziasztok !
Én is új vagyok a témában, most akarok gépet venni, egyelőre persze nem a legdrágábbat (80-100 eFt körül)
Nos, a kérdés: láttam 100 eFt környékén egy Panasonic DMC-Lc20 tip. jelű gépet (Leica lencse, 2.1 Mpixel, 3x opt./2x dig. zoom, 1,5"-os TFT, 1800 mAh-s akku, jpeg és Tiff (!) formátum, a kereső optikailag valós képet mutat) szerintetek milyen lehet? Tapasztalatok, vélemények ? (Neadjisten: tesztek?)
Igen, tudom, hogy érdemesebb olyan gyártó termékét venni, aki csinál filmes gépet is, meg benne van a "szakmában" egy ideje. De a "ficsörök" alapján nem tűnik rossznak - persze pár tesztkép jönne a legjobban...
Reggelre kelve, gatyája telve.
Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.
Elküldve: 2003. 01. 16. 22:21
idézet:
Compare Panasonic Leica Panasonic DMC-LC20 to Similar Digital ...
... Powered by BizRate.com. Compare Panasonic Leica Panasonic DMC-LC20 with similar
Digital Cameras. ... Panasonic Leica Panasonic DMC-LC20. Minolta Dimage S404. ...
Keresett kifejezés: ""Panasonic DMC-Lc20"". 11 - 20. találat a 2,610 közül. A keresés 0.14 másodpercet vett igénybe
[/quote]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 01. 17. 01:57
idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Hali!
A JVC GC-X3-ról tudtok valamit? Az A**ia-nál most nagyon kedvező áron lehet kapni. JVC-t csak videomagnóban ismerem.[/quote]
digicam.index.hu, keresd az olcsó kategória között, minta karácsony környékén ejtettek volna róla pár szót!
____
tévedtem JVC-QX1-ről szólt a fáma!
[ 2003. január 17.: SNor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 17. 17:05
Na bele is vágok a közepibe. Eredetileg szerettem volna venni egy sony dsc-p71-es digi fényképezőt. Na már most rá jöttem, ha 140e ft veszek gépet akkor értelmesebb még hozzá pakolni és venni egy jobbat. Na most ugy 180e-nél tartok ezt az álom határt már nem nagyon szeretném átlépni mert nincs több
A kérdéses gépek: Sony dsc-s75, vagy Nikon coolpix 885
Vica versa mind 2nek van elönye is meg hátránya is. Tanácsotokat kérem én egy kicsit talan a sony felé huzok, de az egy 2001-es model mig a Nikon az Nikon ugye bár.
Előre is kösz a válaszokat.
Elküldve: 2003. 01. 17. 18:02

Súgó
A téma zárva.