HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#1861 Felhasználó inaktív   --Lac-- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 17. 18:27

idézet:
Ezt írta Szabcsi:
Esetleg egy Nikon 4300-as?[/quote]

És az mennyit kostál ?
Ha heten mondjak, hogy részeg vagy, akkor feküdj le!

#1862 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 17. 18:34

Nem sokkal több, szvsz max egy tizessel...
[url="http://"http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/nikon4300.html"]http://www.steves-di.../nikon4300.html[/url]
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1863 Felhasználó inaktív   --Lac-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 17. 21:55

idézet:
Ezt írta Szabcsi:
Nem sokkal több, szvsz max egy tizessel...
[url="http://"http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/nikon4300.html"]http://www.steves-di.../nikon4300.html[/url]
[/quote]

Megnéztem !

Érdekes erre is azt irják hogy érzékelhetöen nagy a kromatikus abberációja (nikon coolpix4300) vagy csak én olvastam rosszul ?!
Sony-ra meg jot olvastam, csak egy valami aggaszt hogy az egyik 3,2 Mpixel (sony) a masik meg 4Mpixel (Nikon)! Sonyba az tetszik még hogy van benne diopriás állitás ( szemüveges vagyok). A nikonba meg az hogy tobb mindennel lehet variálni ja és olcsó hozzá a bővitő tár.

#1864 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 18. 02:02

idézet:
Ezt írta --Lac--:

A nikonba meg az hogy tobb mindennel lehet variálni ja és olcsó hozzá a bővitő tár.
[/quote]

milyen állításra gondolsz?
nekem s75 van. nagyon elégedett vagyok vele, csak ajánlani tudom.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1865 Felhasználó inaktív   --Lac-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 18. 11:10

idézet:
Ezt írta WiZARD:

milyen állításra gondolsz?
nekem s75 van. nagyon elégedett vagyok vele, csak ajánlani tudom.
[/quote]

Egyett is értek veled jó gép és nekem is tetszik nagyon, csak amennyiért azt megtudom venni a sony boltba azé a pénzé egy 4Mpixeles Nikon coolpix4300-at kapok. (200e Ft a S75)

#1866 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 18. 14:59

jah hát sonynál elég sokba kerül a sony név :(
és memorystick se ócsó, bár mostanában már egész emberi áron van.

csak azért kérdeztem, mert írtad hogy nikonnál több beállítási lehetőség van, és azt szeretném kérdezni hogy mire gondolsz? :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1867 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 12:52

Egy HP PhotoSmart 720-am van. Szerintetek milyen hőmérsékletek között lehet használni? Ui. szívesen vinném most télen magammal, csak nem tudom, hogy nem vágja-e tönkre a hideg.
Előre is köszi.
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#1868 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 01. 20. 12:55

idézet:
Ezt írta doszy:
Egy HP PhotoSmart 720-am van. Szerintetek milyen hőmérsékletek között lehet használni? Ui. szívesen vinném most télen magammal, csak nem tudom, hogy nem vágja-e tönkre a hideg.
Előre is köszi.
[/quote]

Hát, tönkre nem vágja, de "System error"-ra azért ne csodálkozz a hőmérséklet függvényében.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1869 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 13:35

Hali

Egy Canon Powershot A40 boldog tulaja vagyok :)! A gépet ajándékba kaptam (Amcsiból hozták), szal ne kérdezzétek, hol vettem, és mennyiért, de minden másra szívesen válaszolok, ha tudok.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1870 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 17:10

idézet:
Ezt írta doszy:
Előre is köszi.
[/quote]

Két hete kb 3 órát kattingattam -12 fokban. A gépet (Oly E-10) nem viselte meg, minden működött csak az LCD kijelző lassult meg kicsit és az akkukat kellett sűrűbben cserélgetni. Hazaérve viszont 3 órán keresztül "zsilipeltem" hogy ne párásodjon ott ahol nem kellene...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1871 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 21:34

Köszi a válaszokat!
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#1872 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 18:36

idézet:
Ezt írta --Lac--:

És az mennyit kostál ?
[/quote]

Olympus C4000Z a Te géped. 4 megapixel, dioptriás állítás, 185e Ft a márkakereskedőnél. nekem ilyen van és kis közelítéssel hasonlatos a régi Exa500 gépemhez, mert mindenfajta manuális beállítás is van.

a kromatikus aberrációja hasonló a Coolpix4300-aséhoz, vagyis igen kevés a saját géposztályában (átlag 3-4 pixel, ami jónak számít)

tök jó a színhűség és a menüje is nagyon jó. két dologban tud kevesebbet a Nikonnál:

1. nem CompactFlash, hanem SmartMedia megy bele. tehát max 128 megás kártya, de ha több kell, akkor lehet venni több "kicsi" kártyát is. szóval ez nem igazi hátrány. a Nikon sem tudja a TypeII CF kártyákat, de ott akár 1 gigás kártyát is bele lehet tenni, de az igen drága.

2. AA akksik mennek bele és nem saját alakú Li-Ion akksi. szerintem ez jobb, mert bármikor pótolható ceruza elemekkel, ha hirtelen kifutsz belőlük. ellenben nem tudsz olyan részletes infót kapni az akksik merültéségről, mert a NiMh akksik hirtelen merülnek le. a saját akksi általában olyan 20 rugó körül van, míg 4 ceruza akksit megkapsz kábé 4 rugóért.

szóval a kártyák területén kis hátrányban van, de az akksikban szerintem jobb a C4000Z. még egy nagy előnye van: a gombok szerintem szerencsésebben vannak elrendezve, könnyebben lehet rajta "mahinálni" akár sötétben is.

a menürendszere szerintem szuper, testre is lehet szabni akár és jól lehet benne navigálni. igazából a két gép teljesen ugyanazt tudja, de valahogy nekem mégis az Olympus volt a szimpatikusabb. szerintem zarándokolj el a Bartók Béla útra a márkaboltba és próbáld ki. a puding próbája az evés, segítőkész eladók vannak. kis szerencsével egy kis akciót is ki lehet csikarni, nekem sikerült olyan 20 rugót lealkudni, mert féláron kaptam töltőt, memóriakártyát és bőrtokot és még ingyen hozzácsaptak akksit is. tök jó! :)

de próbáld ki mindkettőt, nehogy megvegyél valamit látatlanba! tényleg! ki kell próbálni szépen.

itt egy kép róla:
Kép

itt egy adatlap:
[url="http://"http://www.mediker.net/foto/menu109/oly4000/index.htm"]C4000 adatlap[/url]

itt meg [url="http://"http://www.digitcam.hu/link/link.htm"]linkek a tesztlapokra.[/url] az első négyet nyálazd át

remélem, hogy segítettem. üdv!
.
.
.

#1873 Felhasználó inaktív   --Lac-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 22. 18:13

Kösz a választ, át nyálaztam !
Még mindig évödök a Sony S75-ben is mert az optikaja bővithető, pl.: polarszüröt lehet rá rakni.
Nem tudom még mi lesz. Még várok és probálgatok !

#1874 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 22. 21:21

Hali

Segítsetek ...
Melyik a jobb vétel

1. Tekxon TX 300 3 MP, 4*digitzoom,CMOS,f 2.8, 1.5 TFT, self timer, mozgókép felvétel hanggal, 8 MB beépített memoria

2.Na az már elkelt :mad:

Szóval mennyit érne a dolog?
Háromféle Ember él a Földön: aki tud számolni, és aki nem...

#1875 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 23. 08:57

idézet:
Ezt írta --Lac--:
Kösz a választ, át nyálaztam !
Még mindig évödök a Sony S75-ben is mert az optikaja bővithető, pl.: polarszüröt lehet rá rakni.
Nem tudom még mi lesz. Még várok és probálgatok !
[/quote]

most megnéztem az S85-öt, ami jónak tűnik, de van néhány hátulütője (szerintem!):

- nincs zajszűrés (éjszaka pedig igen jó dolog)
- max 8 sec exponálás (16 másodperc szerintem azért kell)
- különleges akksija van (bár ez sokaknak inkább előny)

de nem én fogom megvenni, így ezt neked kell eldönteni. próbálni kell mindenképpen. igazán nagy különbség amúgy nem lehet közöttük, szerintem mindegyik jó választás lesz.

üdv!
.
.
.

#1876 Felhasználó inaktív   Whave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 26. 18:23

Hello!

HP Photosmart 120-as geprol szeretnek nemi infot kapni. Jo-e, megeri 31-ert hasznaltan, amde garisan? Ha valakinek van ilyen, mik a geppel kapcsolatban a tapasztalatai? Koszi

#1877 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 22:56

volt már korábban egy kérdésem a digitális zoom-ról, de igazából nem kaptam rá választ. szóval újra, kicsit kiegészítve:
elméletem:
ha a digitális zoom-ot teszem azt 2*-re állítom, akkor a leképezett kép 1/4-e lesz az eredetinek (interpolálás nélkül) a felbontással együtt(?), tehát ekkor a gép a ccd közepén lévő eredetileg 1/4-nyi képpontból számítja ki a hiányzó pixeleket a beállított felbontásra kiegészítve. ha viszont nem a gép maximális felbontását akarom használni, akkor nem kell annyira kiegészítenie. az én gépemben (canon g3) 4* optikai zoom van. kombináltan (opti+digi) van 5,7 7,1 8,9 11 14 -szeres. namost pl 5,7/4=1,425. 1,425*1,425=2,03. a gép max felbontása 2272*1704=3.871.488 pixel. van még 1600*1200=1.920.000 pixeles felbontás is. 3.871.488/1.920.000=2,02. ha az elején jól gondoltam, és a pl 2*-es digitális zoom felezi a kép oldalhosszúságát és így negyedeli a területét (és az igénybe vett képpontok számát), akkor a fenti számításban szereplő 1,425-szörös digi zoom NEM rontja a képminőséget 1600*1200-ban (fele képpont a digi zoom miatt és egyben a kisebb felbontás miatt is, ergo nem kell interpolálni), mint ahogy a 8,9 kombinált (2,225 digitális) sem ront az 1024*768-as képeknél. ezexerint bátran használhatom az alacsonyabb felbontásokban a digitális zoom-ot az adott értékekig. igazam van?
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#1878 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 29. 03:05

ha valakit érdekel megkaptam a nyomtatott magyar leírást a gíphez. kb 200 oldal A/5.
(Canon PowerShot G3)

[ 2003. január 29.: Berci77 szerkesztette a hozzászólást ]
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#1879 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 29. 09:33

idézet:
Ezt írta Berci77:
ha valakit érdekel megkaptam a nyomtatott magyar leírást a gíphez. kb 200 oldal A/5.
(Canon PowerShot G3)

[ 2003. január 29.: Berci77 szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

köszi Berci77 én jeleztem neked, hogy ismerősömnek kéne, de már megoldotta.
még 1x köszi! :cool:
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

#1880 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 29. 09:55

idézet:
Ezt írta Berci77:
volt már korábban egy kérdésem a digitális zoom-ról, de igazából nem kaptam rá választ. szóval újra, kicsit kiegészítve:
elméletem:

.
.
.

képeknél. ezexerint bátran használhatom az alacsonyabb felbontásokban a digitális zoom-ot az adott értékekig. igazam van?
[/quote]

szerintem jobban jársz, ha valami külső programmal végzed el a nagyítást egy nagyfelbontású képből. elvileg egy program hatékonyabban nagyít, mint a kamera algoritmusa. bár először kéne egy próbát csinálni és megbizonyosodni róla.

csinálj digi zúmmal egy képet, aztán teljes felbontással egy másikat ugyanarról a dologról. aztán mondjuk [url="http://"http://www.gimp.org/"]GIMP-el[/url] nagyítsál rajta és nézd meg az eredményt. ha jobb a program, akkor nem ajánlom a digi zúmot.

egy próbát megér, bár még én sem próbáltam ki :)

üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95