HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#1981 Felhasználó inaktív   zsoss 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 20. 00:27

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Egyébként GP-t érdemes venni? Abból asszem láttam 2000mAh-st is. A 20-25ropis töltőket kihagynám, ha nem muszáj, mert nem gond ha fél napig (8 / 12 óra) töltögeti az akksit, úgyis legalább 8 van belőle. Avval rémisztgettek, hogy csak a 20ropisakkal lehet tölteni a 2000-es aksikat, nemtom ez mennyire igaz?

A leírás szerint 8 óráig tölti a NiMH aksit, aztán csepptölt. De az is oda van írva, hogy ha feltöltöttem őket, akkor vegyem ki a töltőből, szal nem egészen világos ez sem.

Ha lesznek értékelhető képek, majd publikálom őket a másik topicba :)[/QB][/quote]

Ez engem is érdekelne.
Mi van ha egy olcsó töltővel töltök 2000mAh-s akksit,aminél csak 1800mAh-ig írják hogy mekkora a töltőáram?
Nem tölti fel teljesen?(így nincs értelme ezt venni bele)
Vagy igen, csak lassabban?
Konfig:
...rájöttem,hogy nekem egyenlőre elég !
És ez a fontos!

#1982 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 00:41

idézet:
Ezt írta zsoss:

Ez engem is érdekelne.
Mi van ha egy olcsó töltővel töltök 2000mAh-s akksit,aminél csak 1800mAh-ig írják hogy mekkora a töltőáram?
Nem tölti fel teljesen?(így nincs értelme ezt venni bele)
Vagy igen, csak lassabban?
[/quote]

IGENIGEN!!! EZ ENGEM IS ERDEKEL!!! :eek: :eek:

#1983 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 10:08

idézet:
Ezt írta bfg900:
Énis gépet keresnék magamnak. Max 100.000 forintot szánnék rá. Ami számomra fontos lenne az az, hogy belső térben, mesterséges megvilágítással is viszonylag jó képeket lehessen vele csinálni (az árához viszonyítva persze) és örülnék, ha nem zabálná őrült módjára az aksit. Kinéztem egy Olympus c220 zoom-ot, msot 72+áfa akciósan, de azt olvastam róla hogy nagoyn hamar leszívja az aksit.[/quote]

Depon lattam akciosan (80+fa) canon a40 -et, aksival+toltovel egyutt. Ez azt hiszem eszmeletlenul barati ar, a gep meg szerintem nagyon kellemes darab!

#1984 Felhasználó inaktív   bfg900 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 20. 11:54

idézet:
Ezt írta Vertigo:

Depon lattam akciosan (80+fa) canon a40 -et, aksival+toltovel egyutt. Ez azt hiszem eszmeletlenul barati ar, a gep meg szerintem nagyon kellemes darab!
[/quote]

Pontosan hol is van ez? Nem vagoyk pesti.

#1985 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 12:03

idézet:
Ezt írta bfg900:

Pontosan hol is van ez? Nem vagoyk pesti.
[/quote]

[url="http://"http://www.depo.hu/?page_number=6&id=10439&lid=10&csid=63"]Itt tudod megnezni, hol lehet kapni...[/url]

Amugy a ccs -be van akciosan hozza tolto, meg aksi.

[ 2003. február 20.: Vertigo szerkesztette a hozzászólást ]

#1986 Felhasználó inaktív   bfg900 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 14:59

Meritek nyugodt szívvel ajánlani a canon a40et? :)
Pl nagyon szeretném ha az aksikkal gyengéden bánna :)
Ebből a kategóriából szerintetek roszabb az olympus c220 zoom ?

#1987 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 15:44

idézet:
Ezt írta bfg900:
Meritek nyugodt szívvel ajánlani a canon a40et? :)
Pl nagyon szeretném ha az aksikkal gyengéden bánna :)
Ebből a kategóriából szerintetek roszabb az olympus c220 zoom ?
[/quote]

Canon A40 van nekem is, az elemeket akkor eszi ha vakuzol, ill. be van kapcsolva az LCD. Kb. egy hónapja van meg, szal sok tapasztalatom még nincs ez ügyben. Vettem hozzá egy garnitúra GP akkut(4db NiMH, 1600mAh)+töltőt egy barkácsáruházban 5 rugóért, ezzel kb. 80-100 képet tudtam csinálni vakuval, közben nézegettem a képeket az LCD-n stb.
Hobbigépnek ideális, bár más géppel nincs tapasztalatom, és ahogy olvastam a topic ezen oldalát, itt már 4-5 megapixeles kamerákról beszélnek az emberek.
Ja, és fényképezőgép formája van ha ez számít :), és jó a fogása is.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1988 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 15:58

Nekem az egyik elődjével (A10) volt szerencsém többet fényképezni, hobbicélra csak ajánlani tudom.
És tényleg fényképezőgép formája van. :cool:
(nekem valahogy jobban bejött mint egy Nikon885, formailag legalábbis)

#1989 Felhasználó inaktív   bfg900 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 16:33

Oké, Debrecenben nem lehet kapni Canon a40est. Szerintetek megéri felmenni pestre egy oylanért, vagy az olypmus c220 zoom ugyanolyan?

#1990 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 21:06

Üdv mindenkinek, engem is elkapott nemrég ez a digifotózás láz és ehhez kéne vennem egy gépet. Sikerült végigolvasnom itt mind a 20 oldalt + egy-két általatok ajánlott oldalra is bekukkantottam és már körvonalazódik a dolog csak érdekelne a ti véleményetek is.
Először kinéztem a Canon A40-et, "viszonylag" olcsó (kb 100k bruttó) és két ismerősnek is ilyen van, próbálgattam már, nagyon korrektnek tűnik + neten is jókat olvasni róla, szóval ez lenne a kiindulási alap.
Aztán nézegettem jobb gépeket is és ami igazából tetszett még (és ki is tudnám nagy nehezen fizetni) az az Olympos C4000Z. (ilyet sose láttam közelről)
A kérdés arra irányulna, hogy mi az ami miatt szerintetek az Olympost lenne inkább érdemes megvenni, mi az ami miatt megéri azt a +80k-t? Azok a funkciók érdekelnének amiket ki is használ az ember, nem csak dísznek vannak.
Előre is köszi a választ!

#1991 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 21:22

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=009538"]https://www.hwsw.hu/...c&f=19&t=009538[/url]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1992 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 08:19

idézet:
Ezt írta saen:

Aztán nézegettem jobb gépeket is és ami igazából tetszett még (és ki is tudnám nagy nehezen fizetni) az az Olympos C4000Z. (ilyet sose láttam közelről)
A kérdés arra irányulna, hogy mi az ami miatt szerintetek az Olympost lenne inkább érdemes megvenni, mi az ami miatt megéri azt a +80k-t? Azok a funkciók érdekelnének amiket ki is használ az ember, nem csak dísznek vannak.
Előre is köszi a választ!
[/quote]

sziasztok!

nekem a fent említett Olympus C4000Z van, (nem összekeverendő az Olympos citromlével! :) )

ha olyan hobbigépnek akarsz venni fényképezőt, amit csak előrántasz és elkattintod a képet, akkor az A40-es tökéletes. hasonlóan jó erre a célra a Sony DSC-P71 is, az is ilyen "point and shoot" gép. előrántod az ing (kabát) zsebéből és katt.

ha viszont szeretnél kicsit trükközni is és megszoktad a manuális filmes gépeket, akkor inkább az Olympus. ez kis közelítéssel olyan, mint egy filmes gép, sok ügyes dolgot tud, igen átgondolt szerkezet. de a zsebedből már nehezebb előkapni és jóval drágább is. például az árában nincs töltő, azt még külön kell venni hozzá. cserébe viszont "lenyomja" a funkciók sokasága terén a Nikon Coolpix 4300-at is, mert az nem tud néhány üzemmódot, amit ez igen.

az akksikkal való viszonyáról már írtam, én múltkor a kaposvári Nabi gyárban az új kompozit buszban ellőttem 270 képet vakuval egy készlet akksival. a kijelző ki volt kapcsolva, de felvillantotta a képeket exponálás után. mindezt 4db 1700mAh-s gyári akksival. szerintem ez jó eredmény, bár például a Canon G3 még ennél is jobban bírja a nyúzást. de az "kicsit" drágább...

a [url="http://"http://www.digitcam.hu/link/link.htm"]következö linken[/url] az első négy oldalon olvasd végig a teszteket, én is így jutottam el a gépemig. és ki is próbáltam a boltban, szerintem látatlanban nem szabad ilyen masinát venni. ha igényled az extra képességeket, akkor a C4000Z-nél nehezebben találsz jobb ár/érték arányú gépet. ha viszont csak "lövöldözni" akarsz, akkor teljesen elég a kis Canon is. szerintem nyálazd még át az Indexen is a digicam rovatot, ott is írnak érdekeseket, ha esetleg gondot okozna az angol szöveg.

még végül beszúrok ide egy képet a C4000Z-ről, de csak linkben, mert szerintem már mindenkinek az agyára megy, hogy mindig belinkelem. pedig nagyon kis pofás gép, öröm ránézni.... :)

[url="http://"http://www.mediker.net/foto/menu109/oly4000/oly4000.gif"]itt lehet megtekinteni ezt a csodát :)[/url]

üdv!
.
.
.

#1993 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 10:43

Köszi az észrevételeket, az általad ajánlott oldalakat már nagyjából átnéztem.
A kérdésre sajnos nem sikerült teljesen választ kapnom, de megpróbálok megint rávilágítani.
Szóval akkor a kérdésem az Donphobostól (persze más is válaszolhat), hogy melyik funkciót hiányolnád az A40-ből ha hirtelen az Olympos helyett kapnál egy ilyen gépet. Tudom ez csak feltételezés, de kiváncsi vagyok és előre is köszi ismét.
Így előszörre nem gondolom, hogy valami extra igényeim lennének, de azt én sem szeretném (ahogy pont te írtad korábban) hogy két hét után derülne ki, hogy mégsem ezt a gépet akartam...

#1994 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 10:53

idézet:
Ezt írta bfg900:
Oké, Debrecenben nem lehet kapni Canon a40est. Szerintetek megéri felmenni pestre egy oylanért, vagy az olypmus c220 zoom ugyanolyan?[/quote]

Szerintem megéri felmenni, a 100k-s kategóriában véleményem szerint messze a legjobb az A40. Annyit érdemes, hogy félretetetsz magadnak egyet valamelyik üzletben, nehogy potyára menj.

#1995 Felhasználó inaktív   bfg900 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 11:17

Oké, kamera téma halasztva lesz. Úgy volt, hogy kölcsönpénzből veszem, de mégse kapok és mivel bejelentett munkám sincs, ezért még részletre sem lehet venni :)

#1996 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 11:29

ha valakit érdekel, akkor vejko a bolhapiacban el akar adni egy olympus C3000 gépet :)
tényleg jó gép az is :)

(ő tőlem vette tavaly augusztusban, szóval ismerem a gépet )
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1997 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 15:21

felhívom a figyelmet rá, hogy enyém az 1000-dik hozzászólás, ha más nem előz meg. ez igen megtisztelő, igyekszem jót írni.

(akkor innentől Saennek jön a válasz)

én azért nem az A40-et választottam, mert a következő dolgok nincsenek benne (amiket a C4000Z viszont tud):

- fehéregyensúly manuális állítási lehetősége,
- TIFF mód
- aperture priority és shutter priority
- szupermakró (2 cm távolságból)
- manuális fókusz
- külső vaku csatlakozás
- a tömörítést nem "berhelheted"

poitívuma, hogy AA elemeket (akksikat) használ, bár ehhez sincs alapból töltő.

igazából a képminőségével sem voltam kibékülve, még napos képeken sem produkált olyan dinamikát a színekben, mint az Olympus. persze ez nem is csoda, mert máshova is van pozícionálva a gép. néztem még az S45-öt is, annak sem tetszettek a színei.

ha semmiféle esélyt sem látsz arra, hogy kihasználd a plusz fícsöröket, akkor semmi értelme a drágább gépet megvenni. én viszont szeretm őket, így egyértelművé vált a választás, miután a Coolpix 4300-at elimináltam a listáról.

remélem, hogy segítségedre volt a hozzászólás. szerintem jól gondold át, hogy mire lenne a gép, aztán utána dönts. ha valahogy (még egy kis várakozás) össze tudsz spórolni pénzt a nagyobbra, akkor talán megéri (feltéve, hogy használod is a pluszt benne és nem zavar a kicsit nagyobb mérete). de szerintem (én ebből indultam ki):

inkább jó belenőni a gépbe, mint kinőni. remélem, hogy most már könnyebben tudsz dönteni. javaslom, hogy menj el a Bartók Béla úton az Olympus boltba (Gellért tértől 2 perc "djaloglás") és próbáld ki a gépet. szerintem tetszeni fog, aztán próbáld ki valahol a Canont is. a személyes tapasztalat igen fontos, ekkora kiadásnál már-már kötelező!

üdv!

u.i.: az Olympos=citromlé, az Olympus=fényképező. nem teljesen mindegy, de mindkettő jó dolog :)
.
.
.

#1998 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 15:40

idézet:
Ezt írta WiZARD:
ha valakit érdekel, akkor vejko a bolhapiacban el akar adni egy olympus C3000 gépet :)
tényleg jó gép az is :)

(ő tőlem vette tavaly augusztusban, szóval ismerem a gépet )
[/quote]

Ez akkor már nem is second, hanem third hand? :D

#1999 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 15:45

idézet:
Ezt írta donphobos:
felhívom a figyelmet rá, hogy enyém az 1000-dik hozzászólás, ha más nem előz meg. ez igen megtisztelő, igyekszem jót írni.

(akkor innentől Saennek jön a válasz)

én azért nem az A40-et választottam, mert a következő dolgok nincsenek benne (amiket a C4000Z viszont tud):

- fehéregyensúly manuális állítási lehetősége,
- TIFF mód
- aperture priority és shutter priority
- szupermakró (2 cm távolságból)
- manuális fókusz
- külső vaku csatlakozás
- a tömörítést nem "berhelheted"

poitívuma, hogy AA elemeket (akksikat) használ, bár ehhez sincs alapból töltő.

igazából a képminőségével sem voltam kibékülve, még napos képeken sem produkált olyan dinamikát a színekben, mint az Olympus. persze ez nem is csoda, mert máshova is van pozícionálva a gép. néztem még az S45-öt is, annak sem tetszettek a színei.

ha semmiféle esélyt sem látsz arra, hogy kihasználd a plusz fícsöröket, akkor semmi értelme a drágább gépet megvenni. én viszont szeretm őket, így egyértelművé vált a választás, miután a Coolpix 4300-at elimináltam a listáról.

remélem, hogy segítségedre volt a hozzászólás. szerintem jól gondold át, hogy mire lenne a gép, aztán utána dönts. ha valahogy (még egy kis várakozás) össze tudsz spórolni pénzt a nagyobbra, akkor talán megéri (feltéve, hogy használod is a pluszt benne és nem zavar a kicsit nagyobb mérete). de szerintem (én ebből indultam ki):

inkább jó belenőni a gépbe, mint kinőni. remélem, hogy most már könnyebben tudsz dönteni. javaslom, hogy menj el a Bartók Béla úton az Olympus boltba (Gellért tértől 2 perc "djaloglás") és próbáld ki a gépet. szerintem tetszeni fog, aztán próbáld ki valahol a Canont is. a személyes tapasztalat igen fontos, ekkora kiadásnál már-már kötelező!

üdv!

u.i.: az Olympos=citromlé, az Olympus=fényképező. nem teljesen mindegy, de mindkettő jó dolog :)
[/quote]

Az A40 100ezer bruttó, míg a C4000-es 170-180ezer. Ez sem egy utolsó szempont :p

Ha nem ragaszkodnának ilyen görcsösen az SM kártyákhoz, nekem sokkal jobban bejönne az Olym. 256-ost pl nem láttam még belőle (olvasni olvastam, hogy létezik), de nem is biztos, hogy lekezeli a gép. Egy 4Mpixeles kaminál az akár 1,5megás képeknél elég kevés a 128, igaz lehet belőle akár egy vagonnal is venni :)

#2000 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 16:39

[QUOTE]Ezt írta donphobos:

>>inkább jó belenőni a gépbe, mint kinőni. remélem, hogy most már könnyebben tudsz dönteni. javaslom, hogy menj el a Bartók Béla úton az Olympus boltba (Gellért tértől 2 perc "djaloglás") és próbáld ki a gépet. szerintem tetszeni fog, aztán próbáld ki valahol a Canont is. a személyes tapasztalat igen fontos, ekkora kiadásnál már-már kötelező!<<

Köszi a kimerítő választ, sokat segítettél.
Canont már sikerült kipróbálnom, nekem tetszik, csak lehet, hogy az Olympos után már nem tetszene. Szóval valszeg gyűjtök még pénzt aztán addig kigondolom mi legyen.

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó