Mozilla FireFox
Elküldve: 2006. 01. 12. 21:53
Elküldve: 2006. 01. 12. 21:59
Idézet: darerik - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 21:53
Nekem ugyanez nagyon ritkán 1.0.7-ben fordul elő, mióta használom 3, vagy 4 ilyen esetem volt.
Máskor pedig nem fagyott, csak az nfl.com, de az meg a realplayer plugin hibája volt.
Elküldve: 2006. 01. 12. 22:26
Elküldve: 2006. 01. 13. 00:31
Idézet: Levente - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 21:26
Nem azt írtam hogy másnál fagy, hanem azt, hogy nálam, mint ahogy azt is írtam engem nem érdekel hogy egymillió emberből csak nekem fagy, az akkor is hiba akkor, ha más programok jól futnak.
Nem fogom többször leírni, ezt fel kell fogni agyilag.
Talán azért merek konkrétan leírni dolgokat mert van foglalmam arról hogy egy program hogy működik, lévén fejlesztettem magam is. Egy viszonyalg működő program és egy mindenkinél jól működő program közötti fejlesztési idő eltérés kb 10x-es, ezt nem sokan tudhatják.
Na, újrainstalláltam a firefoxot. Szűzen.
1. Arhiválás (bookmark, no-script lista mást nem, hátha arra volt érzékeny a lelkem)
2. Uninstall. Megkérdezi : teljesen letöröljem? Igen.
Ezzel szemben a programkönyvtárban maradtak cuccok, a Document és Settings-ben maradtak cuccok a registry-ben maradtak cuccok. Nem tudom mit csinált volna, ha csak részleges eltávolítást kérek
Tehát ez utóbbiakat manuálisan.
3. install (újraindítás után), extensionok vissza, no-script lista vissza
4. Meglepődés, nem nyílnak meg htm-ek semmiben. Sebaj, manuálisan megoldva.
Lássuk meddig bírja. Az előző verziók szintjére fel tud-e jönni.
Elküldve: 2006. 01. 13. 06:34
Viszont fogatlan szmájli helyett még mindig csak ez van: :đ
Szerkesztette: Omega 2006. 01. 13. 06:34 -kor
Elküldve: 2006. 01. 13. 07:59
Idézet
Talán azért merek konkrétan leírni dolgokat mert van foglalmam arról hogy egy program hogy működik, lévén fejlesztettem magam is.
Nem akarom már tovább folytatni ezt a hülye vitát, de rohadtul irritál ez a "mindenki hülye csak én nem" hozzáállásod. Biztos te vagy itt az egyetlen aki fejlesztett már és tudja mi hogy működik.
Idézet
Mondjuk -ha én ennyire értenék a szoftverekhez, mint te, akkor- az újratelepítés és új profil létrehozása után biztos nem azzal kezdeném, hogy egyből visszateszem az extensionoket is. Előbb megpróbálnám nélkülük, mert akkor legalább az kiderülne, hogy már az alap install is fagy-e, vagy csak bizonyos extension(ok) felrakása után jelentkeznek a random fagyások.
Elküldve: 2006. 01. 13. 11:47
Most is mit mondassz, azt, hogy hülye vagyok hogy kiterjesztéseket raktam fel alapból.
Most akkor válaszolok úgy, hogy lehetőleg még te is megértsd.
Csak kettő kiterjesztést raktam vissza.
A no-script nélkül nem is használnám a firefoxot, tehát ha nem megy vele akkor csókolom.
FlashGot a másik, azt hiszem nem kell magyaráznom az mire jó...
Nyilvánvaló, ha ez a kettő nem működik, akkor a firefox amúgy sem érdekel tovább.
Ezenkívül.
kiterjesztések TOP 10
Ez a két leggyakrabban használt kiterjesztés.
Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ha egy program úgy van felépítve, hogy sok külső programot lehet hozzá feltenni, akkor lehet, hogy sokan sokat is feltesznek hozzá, van aki 20 feletti kiterjesztést használ.
A te logikáddal ez azt jelenti hogy majd 20 napig tart neki egyesével visszaadogatni őket hogy rájöjjön melyik okozza a fagyást...csak azért mert kijött a hiper-szuper 1.5. De minek.
Elküldve: 2006. 01. 13. 12:16
Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 11:47
A te logikáddal ez azt jelenti hogy majd 20 napig tart neki egyesével visszaadogatni őket hogy rájöjjön melyik okozza a fagyást...csak azért mert kijött a hiper-szuper 1.5. De minek.
Igen, az én hülye kifacsart logikámmal úgy gondolom, hogy ha már egyszer a hibát keresem, akkor az a logikus, hogy először megnézem extensionok nélkül a programot, aztán egyesével pakolom fel az extensionoket (merthogy azokban is szokott hiba lenni, nem is kevés). Ha 20 van, akkor 20-at, mert így derül ki, hogy esetleg azok okozzák-e a gondot. Bármilyen más szoftvert is így tesztelnék. Csodálkozom, hogy neked -a szoftverfejlesztői tapasztalatottal- ez nem logikus.
Azt eddig nem árultad el, hogy hány extensionről volt szó, látnok meg nem vagyok.
Részemről ezt a vitát így ebben a formában nem folytatnám, ha nem baj. Én is makacs vagyok, de ezen a ponton már úgy érzem nincs mit magyárzni. Nálad fagy, a többségnél nem, következésképpen ez egy szar szoftver.
Ha sikerült az új profillal működésre bírnod, akkor őszintén örülök (lehet, hogy még majd normálisan is beszélünk egymással később a témában), ha meg nem sikerült és továbbra is fagy, akkor használj mást, csak mellőzd a megjegyzéseket légyszíves..
Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 01. 13. 12:17 -kor
Elküldve: 2006. 01. 13. 13:45
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 11:16
Hali!
Ha jól emlékszem te kötöttél belém, abban egyetértek hogy abba lehet hagyni a vitát.
Elküldve: 2006. 01. 13. 14:18
Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:45
Ha jól emlékszem te kötöttél belém, abban egyetértek hogy abba lehet hagyni a vitát.
Abba kötöttem bele, hogy értelmetlenül szidsz valamit.
Azóta is fagy, hogy kitakarítottad a profilod? Nem? Naugye.
Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 01. 13. 14:25 -kor
Elküldve: 2006. 01. 14. 23:54
Elküldve: 2006. 01. 15. 00:24
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:18
Azóta is fagy, hogy kitakarítottad a profilod? Nem? Naugye.
Ha tudnál olvasni akkor láthatnád hogy teljes hsz-t szenteltem arra hogy leírjam hogy installáltam újra a firefoxot - a lehető legszűzebben.
Bosszant ha valaki, akinek nyolcméteres arca van úgy reagál hogy el se olvassa hogy mire reagál
Elküldve: 2006. 01. 15. 10:39
Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 0:24
Bosszant ha valaki, akinek nyolcméteres arca van úgy reagál hogy el se olvassa hogy mire reagál
Felfogtaam, hogy újraraktad, azért kérdeztem, hogy azóta is fagy-e? Namost akkor kinek nehéz a felfogása, okostóni? A nagy arcról inkább hallgattál volna, nem tudom ki jött itt a fene nagy fejlesztői tapasztalataival, aztán meg kiderült, hogy új profilt még csak most csináltál, meg hogy 20 extensiont külön felrakosgatni egy hibakeresés miatt milyen logikátlan dolog
Elküldve: 2006. 01. 15. 10:45
Elküldve: 2006. 01. 15. 11:05
Idézet: kAy - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 10:45
Elküldve: 2006. 01. 15. 11:14
Tudtok esetleg olyan Bookmark szinkronizálót ajánlani, ami nem csak ftp-re és fájlba szinkronizál, lehetőleg automatikusan, hanem viszonylag jó tűri a Bookmarkok rendezgetését is (almappába másolás, törlés, átnevezés, stb...)
Elküldve: 2006. 01. 15. 13:25
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 9:39
Mint írtam szűz reintallt csináltam (mivel a firefox telepítője erre képtelen volt, ami nem dícséret, hanem rendkívüli programozói hanyagság), azonkívül csak 2 azaz kettő kiterjesztést, abból is a legtöbbet letöltöttet tettem fel, ha így is fagyna, akkor igen nagy bajok lennének a programmal.
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 9:39
Ez utóbbit kifejtem részletesebben (lassabban, hátha).
User használja a firexok 1.0.x verziót. Extensionok tucatjaival eléggé megfelel neki.
Aztán hipp-hopp kijön az 1.5.
Nade baj van, akármennyire is firefox szív dobog benne sajnálattal veszi tudomásul hogy a böngésző naponta 2x 3x fogja magát és az összes megnyitott ablakkal egyetemben elszáll.
Azt mondják neki, biztos valamelyik kiterjesztés a rossz, egyesével adagold hogy meglásd melyiktől fagy.
Ez a következőt jelenti.
Ha a böngésző egy nap 2-3x fagy, akkor az azt jelenti (ha minden nap ugyanannyit hasznája a böngészőt és kb ugyanazokat az oldalakat látogatja) hogy ha egy aznap fagyásmegtekintés céljából hozzáadott kiterjesztés 1 napig nem produkál böngésző fagyást, akkor az az kiterjesztés 1.5 kompatibilisnek és fagyásmentesnek tekinthető.
Ha mondjuk 20 kiterjesztést használ és mondjuk ez munkahelyi gép (azaz hétvégén nem megy be) ez azt jelenti hogy egy hónapig tart kideríteni melyik okozza a hibát, ráadásul ez idő alatt a megszokott kiterjesztések töredékét használhatja csak, pontosabban hó vége fele növekvő számút.
Aztán mikor végre megvan melyik az amelyikkel bibi van, másnap kijön egy hír hogy itt a firefox 1.51 és userünk szívrohamot kap hogy minden kezdődik előlről
Vagy másik életszagú pálda, rábeszéled az igazgatót (vezért/főnököt/osztvezt) hogy firefoxot használjon mert kevesebb vírusa/spyware lesz (mivel bizonyos funkciók nincsenek benne, így támadásnak sincs kitéve) . Használja. Előjön az az az eset ami ld fentebb, erre te bejelented neki, hogy egy hónapig minden reggel be fogsz trappolni az irodájába extensionoket installálgatni egyesével, ráadásul bármikor elszállhat az egész...úgy kivág hogy hétszentség és másnaptól havat lapátolhatsz.
Talán így részletezve világosabb hogy te magad mit is ajánlassz ha már te magad nem tudod.
Csoda-e ha esetleg a user úgy dönt hogy inkább kipróbál más böngészőt?
A firefox tudásának nagy részét kiterjesztésekből nyeri, ami azt jelenti hogy egy programot úgy írunk meg, hogy külső programrészletek (pluginok) hatékonyan bele tudjanak épülni a programba.
Tehát a szoftver fejlesztésénél jóval keveseb energiát kell az elkészítésre fordítani hiszen a kb sacc 500 plugin helyett egyett se kell megírni.
Az más kérdés, hogy az hogy egy plugin lefagy, nem szükségszerű hogy fagyjon tőle az egész böngésző, ez éppen olyan, mintha szükségszerű lenne, hogy mondjuk ha XP alatt lefagy egy program akkor fagyjon le vele az egész XP oprendszer. Ehelyett legtöbbször az XP kiírja, hogy ez és ez a program hibát (kivételt) okozott ezen és ezen a memóriacímen...ugyanezt a firefox is megtehetné, kiírva hogy melyik plugin kódja a hiba okozója,és akkor egy hónapot spórolhat vele a polgár...
Most pedig hsz-em támadási pontjainak látatlanban történő megválaszolása következik, mivel délutánra más programom van
Elképzelt!
(zsolti) : - Hát figyelj te farok, miért pont a legutolsó extenisonnal lenne gond, hiszen ha a 10-ediknél jön ki hogy fagy, akkor tovább nem kell próbálni, és az csak 10 munkanap!!
(én) : Mivel a fagyás az 1.0.x-ről 1.5-re történő váltáskor alakult ki, ezért lehet hogy több is fagyás okozó, illetve ott van Murphy törvénye is, hogy úgyis neked mindig a legrosszabb lesz
(zsolti) : - Te nagyon farok, és ahhoz mit szólsz hogy a 20-ból felezéses módszerrel rakosgat vissza, és ha egyik fele nem faqy akkor ott nincs gubanc, te szoftverfejlesztők gyöngyszeme te hogy válnál lila bálnává te?
(én) : - Na látod ez jó ötlet
Elküldve: 2006. 01. 15. 14:18
Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 13:25
Aztán mikor végre megvan melyik az amelyikkel bibi van, másnap kijön egy hír hogy itt a firefox 1.51 és userünk szívrohamot kap hogy minden kezdődik előlről
[...]
Hehe, majdnem, 1.5.0.1 van már (ahogy fenntebb már látható).
Mozilla Firefox for Windows 1.5.0.1 RC1
Changes:
* Fixed: 319004 - Overlong page title causes hang on subsequent startups
* Fixed: 312415 - Selected images (from a selection of the document to print) are black
* Fixed: 319357 - Crash in browser when attempting to print a text selection
* Fixed: 296907 - fill/stroke shouldn't destroy path
* Fixed: 299343 - Can't copy and paste into the beginning of a line (Midas/designMode)
* Fixed: 301678 - XML object parsed from string from flash throws permission denied error when accessed
* Fixed: 309044 - Flashplayer 8 "Bad NPObject as private data!"
* Fixed: 312550 - Incorrect wrapping in RTL textarea with horizontal scrollbar
* Fixed: 316821 - Crash with moz-border-radius and small font-size
* Fixed: 318489 - Unable to create new XMLHttpRequests and DOMParsers from an XPCNativeWrapped window (e.g. in a Greasemonkey script)
* Fixed: 315434 - Security error with remote : can't switch tabs if chrome has focus
* Fixed: 105894 - Clicking a partially off-screen link shouldn't scroll the page
* Fixed: 314222 - If link target URL has non-ASCII char that is not encoded by UTF-8, the default file name is always escaped at "Save Link As..."
* Fixed: 315509 - Crash: array_unshift doesn't handle holes properly [@ js_DeleteProperty - array_unshift]
* Fixed: 306067 - Crash involving autocomplete
Elküldve: 2006. 01. 15. 15:40
Idézet
Neked is
Idézet
Imho a firefox telepítője képes szűz reinstallra, bár ki mit hív annak. Csak a felhasználói profilokat tarja meg, nem véletlenül. Képzeld el mekkora anyázás lenne, ha minden upgrade után eltűnnének a profilok. Ha szűz profilt is akarsz, akkor erre ott van a profile manager. Ki van ez találva.
Egy szó mint száz, végülis már nem fagy a Firefoxod. Tehát visszakanyarodva a vita legelejére nem is olyan szar, és lám csak kiderült, hogy nálad volt valami bibi.
A többi szép amit leírtál, de azért kicsit túlzás, hogyha valaki okosan nekiáll kipróbálni, hogy a 20 extension-ből (ami elég sok) melyik fagy, akkor azért remélhetőleg nem kell mindegyiket egy-egy egész napig próbálgatni, hogy előjöjjön a hiba. (Hogy ki mennyi extensiont használ ez nyilván megint ízlés dolga, de azért a 20 szerintem elég extrém példa. Nálam most 7 ext van fent itthon, de ebből tulajdonképpen 2 -adblock és webdeveloper- az, ami fontos).
Egyébként pedig az extensionök olyanok, amilyenek (ezt te is írtad). Nagy a minőségi szórás. Egy nagyobb verzió ugráskor pedig (belső api változások, ilyesmi) fel szokták hívni mindenki figyelmét a release notes-ben, hogy bizony előfordulhatnak problémák a régebbi extensionökkel. Ez van, ezzel együtt kell élni. Az, hogy extension milyen, az a fejlesztőjén múlik, ha fagy miatta a firefox (azért az ilyen hiba elég ritka szerencsére), akkor őt kell szidni, az extensiont meg ki kell dobni. Ez még mindig nem a Firefox-ot minősíti, ez minden szoftvernél így van, ahol külső pluginekkel lehet bővíteni a szoftver tudását.
Idézet
Azért ez nem egy oprendszer, de fagyás esetén a Firefoxxal alapból települű Talkback hasonló, készít egy szép bugreportot, amit megnézhetsz, kommentezhetsz és beküldheted.

Súgó
A téma zárva.