HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla FireFox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla FireFox

#2651 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:29

Még oldalakkal ezelőtt kérdezte valaki, hogy meg lehet-e oldani azt a Firefox-szal, hogy weboldal (sőt about:blank) nélkül indítani a programot. Operával lehet. Mivel az is ingyenes, ezért bátorkodtam ajánlani. ;)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2652 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:47

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 9:29

Még oldalakkal ezelőtt kérdezte valaki, hogy meg lehet-e oldani azt a Firefox-szal, hogy weboldal (sőt about:blank) nélkül indítani a programot. Operával lehet. Mivel az is ingyenes, ezért bátorkodtam ajánlani. ;)

Ha elinditom a rokamat, akkor a kurzor egybol a cimsorba ugrik, meg azt se irja ki, hogy about:blank. De az alapgondolatot sem ertem, hogy mi a baj az about:blank-kel.

#2653 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:50

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 9:47

Ha elinditom a rokamat, akkor a kurzor egybol a cimsorba ugrik, meg azt se irja ki, hogy about:blank. De az alapgondolatot sem ertem, hogy mi a baj az about:blank-kel.

Nekem nincs bajom vele, fórumtárs kérdezte. Az volt vele a baja, hogy az about:blank-et is oldalnak kezeli a program és ha megnyitunk egy másik progból egy linket, akkor új tabként fogja megnyitni és nem az about:blank helyére.

#2654 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:58

Hehe, hat ez nagy baromsag... Ha kulso programbol akar megnyitni egy linket, akkor minek nyitja meg elotte hozza a rokat? Ez valoban ilyen altalanos problema? Ha igen, akkor miert nem allitja be, hogy a kulso linkek ne uj tabban nyiljanak meg...?

#2655 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 10:00

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 9:58

Hehe, hat ez nagy baromsag... Ha kulso programbol akar megnyitni egy linket, akkor minek nyitja meg elotte hozza a rokat? Ez valoban ilyen altalanos problema? Ha igen, akkor miert nem allitja be, hogy a kulso linkek ne uj tabban nyiljanak meg...?

Ne tőlem kérdezd! Én csak egy esetleges megoldást írtam egy korábbi kérdésre. ;)

#2656 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 10:01

Tools/Options/Tabs, "Open links from other applications in" szakaszban a "the most recent tab/window" legyen bejelölve, és nem lesz új tab.
Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#2657 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:31

Idézet: csapdani - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 15:55

Hogy lehet beállítani, hogy a firefox indulás után ne nyisson meg kezdőlapot? Nem arra gondolok, hogy az about:blank-ot állítsam be akkor, hanem arra, hogy az about:blank-ot se nyissa meg.
Azért lenne jó ez nekem, mert mikor elindítom a böngészőt, és a gmail notifier szól, hogy van új levél, én meg rákattintok, új tabban nyitja meg csak azért, mert a kezdőlapot (about:blank) már megnyitotta a ffx az induláskor. Rendben is van, hogy a gmail notifier új tabban nyit, mert ha böngészés közben kattintok rá, nem kell új tabot nyitnom, de ez a szituáciú elég zavaró tud lenni.

Ez volt a kérdés.
-ZsOlTi-

#2658 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 15:20

Üdv,
a következő lenne a kérdésem, hogy hol tárolja ill. ho lehet szerkeszteni  a firefox 1,5-ben a böngészősorba beírt hivatkozásokat. Mert hát ugye nagyon hasznos az, ha nem kell beírni , azt hogy pl. www.hwsw.hu, hanem csak begépelem , hogy hw és a feljövő listáról kiválasztom a hwsw-t. Az egész listát tudöm törölni, de én csak egy-két sort szeretnék kiszedni.
Miért? (mert a céges gépen a vicces kollégák mindenféle felnőtt tartalmú lapcímeket gépeltek be- én is jót röhögtem...... :mad: )
az egész listát meg nem szeretném elveszíteni.

Köszi előre is.

HG

#2659 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 15:41

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 15:20

[...]

Köszi előre is.

HG

Nem vagyok benne biztos, de nem a History-ból szedi ki? Ha onnan kitörlöd a kérdéses weblapokat, akkor szerintem jó lesz... :think:

Szerkesztette: SuMMeR 2006. 01. 16. 15:41 -kor

#2660 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 06:24

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 16:20

[...]
az egész listát meg nem szeretném elveszíteni.

Köszi előre is.

HG

Csak nyisd le a címsort, és menj rá, de ne klikkelj. Ha rajta vagy, Shift+Delete, és a problémád megoldva. Ha nagyon sok van, akkor ez persze annyira nem happy.  :cool:

avalon

#2661 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 08:26

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 5:24

Csak nyisd le a címsort, és menj rá, de ne klikkelj. Ha rajta vagy, Shift+Delete, és a problémád megoldva. Ha nagyon sok van, akkor ez persze annyira nem happy.  :cool:

avalon

:respect:  :respect:
hogy ez nekem nem jutott eszembe!!!! :D  :D

Köszi!

HG

#2662 Felhasználó inaktív   telefonn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 16:29

Sziasztok!!

Remélem tud valaki nekem segíteni mert a Naptár beépülő modult használtam az előzőben és nagyon jól ment. De mióta az 1.5-ös használok és feltelepítem a naptár modult és elindítom akkor ezt a hiba üzenetet, kapom meg.

Idézet

XML-feldolgozási hiba: nem definiált entitás
Hely: chrome://calendar/content/calendar.xul
150. sor, 3. oszlop:  <key id="key_undo"          key="&calendar.undo.key;"            observes="undo_command"                modifiers="accel"/>
--^      <menuitem id="calendar-undo-menu"
---------^

OP:
Win2000 SP4

Mit kéne át állítanom vagy hol hibázok mert nem tiszta. :think:  :think:  :confused:

Előre is köszönöm a válaszokat, ha van.
Idézet
Csak két tragédia eshet meg egy emberrel élete során. Az egyik az, ha nem kapja meg, amit kíván, a másik az, ha megkapja.

#2663 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 18:44

Idézet: telefonn - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 16:29

...
Mit kéne át állítanom vagy hol hibázok mert nem tiszta. :think:  :think:  :confused:

Előre is köszönöm a válaszokat, ha van.

Nem hiszem, hogy bárhol is hibáznál. :) Magában az extension-ben - vagy azon belül a magyar lokalizációban - van a hiba.
-ZsOlTi-

#2664 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:34

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 14:40

(...)
Egy szó mint száz, végülis már nem fagy a Firefoxod. Tehát visszakanyarodva a vita  legelejére nem is olyan szar, és lám csak kiderült, hogy nálad volt valami bibi.
(...)

Csak erre az egyre válaszolok, mert már máshol kibillentyűztem magam.

Ezt írni, hogy "nálam volt a bibi" egy teljesen értelmetlen megjegyzés. Nem értem mire utal.
Hiszen én voltam, aki jöttem ide és írtam hogy mit tapasztalok.
Tehát ha a "bibi" erre vonatkozik, akkor ezt eddig is lehetett tudni.
Nem kell elfelejteni, hogy az 1.07 nem fagyott, a fagyás akkor kezdődött, amikor 1.5-re álltam át. Tehát a firefox, vagy vmelyik kiterjesztése a bibi, amit szűz installal, és kevesebb kiterjesztés feltételével lehetett helyrehozni.
Szóval röviden ha egy program, új verzió feltétele után fagy, akkor az az ő bibije, és nem az én bibim :)

#2665 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:35

Idézet

Ezt írni, hogy "nálam volt a bibi" egy teljesen értelmetlen megjegyzés. Nem értem mire utal.

:think: Ha emlékszel azért kötöttem beléd -még az elején- mert általánosítottál, hogy milyen szar ez a FF1.5, mert fagy (így még browsernek nevezni is túlzás, ugye). Én meg mondtam, hogy ne általánosíts, mert másoknál -mondjuk sokmillió elégedett felhasználó- meg nem fagy, ergo nálad lehet valami bibi(pl egy extension). Ezért mondom most, hogy naugye igazam volt, mert fikázás helyett csak egy kis takarítás kellett és most már nálad is jó. Ennyi.

Idézet

Nem kell elfelejteni, hogy az 1.07 nem fagyott, a fagyás akkor kezdődött, amikor 1.5-re álltam át.

Release notes: http://www.mozilla.c...leases/1.5.html
(Extensions and Themes és Troubleshooting bekezdések, ugye ezt elolvastad upgrade előtt?)

Egy korábbi felvetésedre válaszolva az, hogy lehetne még sokkal jobb, és lehetne olyan okos, hogy semmitől se fagyjon le, hanem okosan mondja meg neked egy upgrade után, hogy mi okozza a gondot -sőt azt magától távolítsa is el és javítsa meg-, ez más tészta. Tényleg lehtne ilyen is. Ahogy mondjuk az IE is lehtne olyan okos, hogy ne engedjen már olyan komponenseket a netről telepíteni, amik az oprendszerbe is belebarmolhatnak. Vagy ahogy a windows is okosan észrevehetné hogy vírusa van, vagy rossz drivert raktak rá fel. Meg úgy, ahogy más egyéb szoftverek is lehetnének sokkal, de sokkal okosabbak, meg hibatűrőbbek. De nem azok, semmi sem tökéletes, és minden szoftvernek megvannak a maga nyűgjei és követelményei a normális működéshez.
-ZsOlTi-

#2666 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 00:30

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 19:35

(...)
Release notes: http://www.mozilla.c...leases/1.5.html
(Extensions and Themes és Troubleshooting bekezdések, ugye ezt elolvastad upgrade előtt?)
(...)

Hali!

Olvass vissza, leírtam hogy megfrissítettem őket :)

#2667 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 18. 00:50

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 0:30

Olvass vissza, leírtam hogy megfrissítettem őket :)

Tudom, hogy frissítetted őket (figyelek :) ). Ettől függetlenül a release notesben ez áll:

Idézet

Troubleshooting

* Poorly designed or incompatible Extensions can cause problems with your browser, including make it crash, slow down page display, etc. If you encounter strange problems relating to parts of the browser no longer working, the browser not starting, windows with strange or distorted appearance, degraded performance, etc, you may be suffering from Extension or Theme trouble. Restart the browser in Safe Mode. On Windows, start using the "Safe Mode" shortcut created in your Start menu or by running firefox.exe -safe-mode...

-ZsOlTi-

#2668 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 01:23

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 23:50

Tudom, hogy frissítetted őket (figyelek :) ). Ettől függetlenül a release notesben ez áll:

Hali!

Ezt nem olvastam, viszont eszembe juttattad hogy emlegetted hogy "valami új profilt hozzál létre", holott itt windows alatt a start menüben csak annyit látok amit a beidézett szöveg is ír, tehát safe módú indítás. Semmi profilok meg ilyenek. A menükben sem látok ilyet.
Akkor ezt kifejthetnéd így hajnali fél kettő fele :)

#2669 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 18. 07:59

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 1:23

Hali!

Ezt nem olvastam, viszont eszembe juttattad hogy emlegetted hogy "valami új profilt hozzál létre", holott itt windows alatt a start menüben csak annyit látok amit a beidézett szöveg is ír, tehát safe módú indítás. Semmi profilok meg ilyenek. A menükben sem látok ilyet.

Pl.:
http://www.mozilla.o...fox/profile#new

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2670 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 18. 10:27

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 1:23

Hali!

A fél kettőről lecsúsztam :) Én azért ajánlottam az új profilt, mert ez tűnt egyszerűbbnek, de elvileg a safe-mode-ddal is ki lehet pucolni a szemetet egy profilból(csak ott ugya az egyesével próbálgatós módszer hoz eredményt, amit Te ne mszeretsz :) ) (régebben egyébként -ha jól emlékszem  :think: - a Profie Manager is bent volt a start menüben, nemtom miért vették ki)
-ZsOlTi-

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.