HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla FireFox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla FireFox

#2671 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 18. 21:01

Sziasztok...! :)

Valahol át lehet állítani a Firefox által kezelt gyorsbillentyűket? Mert én Linux alatt használom, és azt szeretném elérni, hogy Ctrl-Shift-N -re adjon új ablakot, Ctrl-Shift-T -re új fület, és Ctrl-Shift-Balra/Jobbra -val lehessen lépegetni a fülek között.
Évek óta így használom Linux alatt a terminált, és szeretném a Firefox -ot is megtanítani erre.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2672 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 18. 22:12

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 21:01

Sziasztok...! :)

Valahol át lehet állítani a Firefox által kezelt gyorsbillentyűket? ...

A Keyconfig lehet jó lesz neked:
http://www.extension...p?showtopic=254
http://forums.mozill...pic.php?t=72994
-ZsOlTi-

#2673 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 23:10

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 6:59

Kösz! :)

#2674 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:54

Az új Tab Mix Plus v0.3 verzió valahogy nem sikerült hibamentesen! :(

Csatolt fájl:

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2675 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 19. 17:04

Ráadásul, ha az első képen látható Tab Mix Plus beállító paneljén kiválasztom a "Testreszabott stílusok"-at, akkor a kettes képen lévő ablak fogad! :( Kipróbáltam új szűz profillal és csak ezzel az 1 extension-nel, de mind2 hiba fennál! :mad:

Kép Kép
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2676 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 19. 18:11

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:54

Az új Tab Mix Plus v0.3 verzió valahogy nem sikerült hibamentesen! :(

Angol firefoxon nincs vele gond, valszeg -megint- a magyarításban van a hiba. Az about box szerint a magyarítást KAMI csinálta, ha nem tévedek ő ugynaz a KAMI lehet, aki az openoffice topikban szokott felbukkanni KAMI/ACEMCP néven, próbálj dobni neki egy PÜ-t, hátha van kedve javítgatni :)
Ő az: https://forum.hwsw.h...?showuser=19722
-ZsOlTi-

#2677 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 18:17

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 18:11

Angol firefoxon nincs vele gond, valszeg -megint- a magyarításban van a hiba. Az about box szerint a magyarítást KAMI csinálta, ha nem tévedek ő ugynaz a KAMI lehet, aki az openoffice topikban szokott felbukkanni KAMI/ACEMCP néven, próbálj dobni neki egy PÜ-t, hátha van kedve javítgatni :)
Ő az: https://forum.hwsw.h...?showuser=19722

Áhh, ezt az angol/magyar dolgot nem tudtam! ;) Nagyon köszi, mindjárt "intézkedem" is!  :respect:

#2678 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 16:29

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 23:12

Köszönöm a gyors, és hathatós segítséged, hazaviszem, kipróbálom őket...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2679 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 18:52

Őőőőőőőő... valamilyen módon lehet szerkeszteni a history listát? Örülök, hogy megjegyzi az általam gépelt oldalakat intelligensen, mert csak elég pár karaktert begépelnem a címsorba, és máris a megfelelő címmé egészíti ki.
De sajnos megjegyzi a sikertelen oldalakat is, amelyek oka legtöbbször mondjuk egy karakter banális elgépelése. És ez elég kellemetlen, mert a cím legtöbbször nagyon hasonlít a megnézni kívánt oldal címére, nem veszem észre, hogy a hibás címet választottam a felkínáltak közül, és újra előhívom a félregépelt című, nem létező oldalt...

Idézet

[link]

#2680 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 19:08

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 18:52

Őőőőőőőő... valamilyen módon lehet szerkeszteni a history listát? Örülök, hogy megjegyzi az általam gépelt oldalakat intelligensen, mert csak elég pár karaktert begépelnem a címsorba, és máris a megfelelő címmé egészíti ki.
De sajnos megjegyzi a sikertelen oldalakat is, amelyek oka legtöbbször mondjuk egy karakter banális elgépelése. És ez elég kellemetlen, mert a cím legtöbbször nagyon hasonlít a megnézni kívánt oldal címére, nem veszem észre, hogy a hibás címet választottam a felkínáltak közül, és újra előhívom a félregépelt című, nem létező oldalt...

Épp az előző oldalon volt róla szó Shift+Del.
Faster! Harder! Cadaver!

#2681 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 19:11

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 20:08

Épp az előző oldalon volt róla szó Shift+Del.

Köszönöm, valóban elkerülte a figyelmem...  :)

Idézet

[link]

#2682 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 20:04

Hello!

Lehet hogy már volt, akkor elnézést, de itt egy kis "érdekes" olvasni való. http://index.hu/tech...ftver/ping6292/

Ha a cikkben említett funkció valóban bekerül a későbbi FF verziókba, azt hiszem örökre búcsúzik a rendszeremből a Firefox. Ez már túl megy azon a szinten ami tolerálható. Egyértelműen kihasználhatják ezt a funkciót a spy és adware programok írói és ki is fogják.  :mad:  :reklamacio:
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2683 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 20. 20:56

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 20:04

Hello!

Lehet hogy már volt, akkor elnézést, de itt egy kis "érdekes" olvasni való. http://index.hu/tech...ftver/ping6292/

Ha a cikkben említett funkció valóban bekerül a későbbi FF verziókba, azt hiszem örökre búcsúzik a rendszeremből a Firefox. Ez már túl megy azon a szinten ami tolerálható. Egyértelműen kihasználhatják ezt a funkciót a spy és adware programok írói és ki is fogják.  :mad:  :reklamacio:

Szerintem azért ennyire nem kell parázni :)

1, Attól hogy lesz ilyen funkció, az még nem jelenti, hogy ezt spyware programok fogják használni (hogyan?).

2, Régóta léteznek olyan technikák, amivel nyomon lehet követni, hogy most merre jársz egy oldalon, vagy hogy honnan jöttél oda, ha ezt egy szabványos tag fogja helyettesíteni, az csak jó, mert akkor legalább tud(hat)od, hogy mi ez, és védekezhetsz ellene, ha nem tetszik.

3, Minden kikapcsolható. Az indexen kcsisit eltúlozták, hogy a kikapcsolás -mivel szöveges állománban van a beállítás, húúúha micsoda trükk- nehéz lesz az átlag júzernek. Az átlag júzert nem fogja zavarni, ahogy az sem zavarja, hogy mondjuk a HWSW oldalain is vannnak medián stat scriptek.
Másrész abban a pillanatban, ahogy ez a funkció valóban belekerül a Firefoxba lesz olyan extension, toolbar button, statusbar button vagy akár külön fül a preferences panelben, amivel ezt majd ki-be lehet kapcsolni.
-ZsOlTi-

#2684 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:05

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 21:04

Hello!

:nevet: Azért ne szárnyaljon a fantáziátok... Ezt eddig is simán meglehetett tudni, egy pár soros script elég hozzá.
Az index pánikkeltése meg olyan amilyen, aki komolyan tudja, venni... hát nemtom. :bolond:

És ha tudják hova mentél, akkor mi van?! :bolond: Jogilag nem használhatják fel, profil építésre nem jó. Hidd el, az emberi hülyeség miatt sokkal több mindent tudnak rólad, mint emiatt.

Egyébként is, hol érdekel engem az, h tudják, h hova mentem?!  :think:

avalon

#2685 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 07:48

Ki fogom csapni a Tűzrókát a hóra. A kedvenceim a profilommal együtt egyszer már elszálltak múlt héten (Öcsémnek szintén), nekem volt szerencsére egy nem túl régi mentésem. Ma viszont a kedvencekből csak egy mappa tűnt el nyomtalanul, egyik pillanatról a másikra. Beleraktam egy új hivatkozást, majd mikor egy másikat szerettem volna megnyitni ugyanabból a mappából, nem találtam azt sehol. Piszkosul nincs kedvem minden bookmarkolás után lementeni a profilomat vagy a kedvenceimet :mad:

#2686 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:20

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 6:48

Ki fogom csapni a Tűzrókát a hóra. A kedvenceim a profilommal együtt egyszer már elszálltak múlt héten (Öcsémnek szintén), nekem volt szerencsére egy nem túl régi mentésem. Ma viszont a kedvencekből csak egy mappa tűnt el nyomtalanul, egyik pillanatról a másikra. Beleraktam egy új hivatkozást, majd mikor egy másikat szerettem volna megnyitni ugyanabból a mappából, nem találtam azt sehol. Piszkosul nincs kedvem minden bookmarkolás után lementeni a profilomat vagy a kedvenceimet :mad:

Ha neked is, meg az öcsédnek, akkor valószínűbb egy egymás között cserélgetett vírus...

#2687 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 11:09

Egy video szerkesztő szoftverrel egyetemben felcsúszott a gépre a QuickTime is amit kurvára gyűlölök, a telepítő nem tett fel kérdést hogy fel akarom e tenni, hanem autómatikusan installálta. Na most amióta  felcsúszott a QT azóta a firefoxban ha egy weboldalon egy videora kattintok, a quick time plugin autómtaikusan elkezdi lejátszani, holott a MIME settingsben az összes video file kezelését kivettem! Azóta már uninstalláltam az egész QT szoftvert de a firefox még mindig azt a kibaszott QT plugint keresi, azzal akarja lejátszani a videókat! QT előtt a BS player volt a default lejátszó szoftver, és hiába állítom be ugy hogy az összes video filet kezelje, a firefox mégis azt a rohadt QT plugint keresi és elszáll, kifagy egy hibaüzenettel, mivel nem találja. Hogy a francba lehet az FF-t beállítani ugy hogy ne azt a kurva QT plugint keresse mindenáron?  :reklamacio:  :mad:

Szerkesztette: McElroy 2006. 01. 27. 11:10 -kor

: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2688 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 17:33

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 11:20

Ha neked is, meg az öcsédnek, akkor valószínűbb egy egymás között cserélgetett vírus...

Ezer éve nem cseréltünk egyetlen fájlt sem, nem küldünk egymásnak maileket (minden nap találkozunk, fölösleges levelezni), külön lakásban lakunk, külön internetszolgáltatónk van. Nem hiszem, hogy ez lehet a megoldás.

Azóta megint nyomtalanul eltűnt egy hivatkozás a kedvencek közül. NOD nem talál semmit, Trojan Remover szintén negatív, spybot dettó, tűzfalon nincs gyanús aktivitás, a Tűzrókán kívül minden hibátlan. Kezd elegem lenni...

#2689 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 28. 17:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 17:33

Ezer éve nem cseréltünk egyetlen fájlt sem, nem küldünk egymásnak maileket (minden nap találkozunk, fölösleges levelezni), külön lakásban lakunk, külön internetszolgáltatónk van. Nem hiszem, hogy ez lehet a megoldás.

Azóta megint nyomtalanul eltűnt egy hivatkozás a kedvencek közül. NOD nem talál semmit, Trojan Remover szintén negatív, spybot dettó, tűzfalon nincs gyanús aktivitás, a Tűzrókán kívül minden hibátlan. Kezd elegem lenni...

Bár az 1.5-ös valóban bugosabbnak tűnik elődjénél, ez a hiba valamilyen egyéb ügyek összejátszásának látszik. Nem, még ne kérdezd mi. Nem tudom.

Az 1.5-öt használod, vagy már frissítettél az 1.5.0.1-re?
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2690 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 05:10

Tudnám miért kell 600mb a Firefoxnak 5 tab bal  :think: Pedig semmi extra agyonflashelt oldal nincs megnyitva.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.