HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla FireFox - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla FireFox

#2021 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 29. 21:27

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 21:51

Nekem pedig  minden működik rendesen... :think: Szerintem valamelyik extension lehet a ludas nálatok.

Igen, igen. Nálam is volt sok gond, míg mindenféle extension fennt volt!  :omg: Akkor csak 4 szükséges extension-t hagytam meg: FlashGot, Translate, Minimize to Tray és Add Bookmark Here. Azóta semmi gond! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2022 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 21:49

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 21:27

Igen, igen. Nálam is volt sok gond, míg mindenféle extension fennt volt!  :omg: Akkor csak 4 szükséges extension-t hagytam meg: FlashGot, Translate, Minimize to Tray és Add Bookmark Here. Azóta semmi gond! ;)

Nekem most 16 extensionom van, és semmi gond.
-ZsOlTi-

#2023 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 21:56

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 22:49

Nekem most 16 extensionom van, és semmi gond.

Csak épp lehet, hogy olyanok, amik nem befolyásolják a normális működését FF-nek! :Đ
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2024 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 06:48

Nem lehet mindent az extension-okre fogni. Ezt nagy balgasagnak tartom :)
Be kene mar latni, hogy a roka se tokeletes, ahogy semmi sem.
Viszont szivesen okulnank annak a 16 extension-nek a listajabol.

#2025 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 08:02

Akkor sem tudjátok a tab-okat bezárni, ha CTRL+W-t nyomtok?

#2026 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 08:23

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 6:48

Nem lehet mindent az extension-okre fogni. Ezt nagy balgasagnak tartom :)
Be kene mar latni, hogy a roka se tokeletes, ahogy semmi sem.
Viszont szivesen okulnank annak a 16 extension-nek a listajabol.

Szrintem az Alt+F4 páros rossz működését pláne nem lehet extensionre fogni, mert ha belegondolsz ez oprendszer funkció, és szerintem ezt egy ff extension nem is tudja felülbírálni.

A 16 extension, ami végülis csak 15, mert pár napja próbaképpen volt fent 1, aztán le is szedtem:
- Adblock
- WebDeveloper
- ScrapBook
- Bookmark Synchronizer
- Dict
- DictionarySearch
- LivebookmarkThis
- Fusion
- miniT
- BBCode
- Zoomy
- Forecastfox
- SmoothWheel
- Show failed URL
- Hide/Show Searchbar (saját extension :) )
-ZsOlTi-

#2027 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 09:02

Minden további nélkül felül lehet bírálni az oprendszer billentyűbeállításait. Az összes hotkey-program (pl AutoHotkey) ezt csinálja, és a kikapcsológombra (ami a billentyűzeten van) is rákötheted a levelezőprogramot. A lehetőség megvan.

#2028 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 09:08

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 10:02

Minden további nélkül felül lehet bírálni az oprendszer billentyűbeállításait. Az összes hotkey-program (pl AutoHotkey) ezt csinálja, és a kikapcsológombra (ami a billentyűzeten van) is rákötheted a levelezőprogramot. A lehetőség megvan.

lol... jo, hogy nekem mondod. a hulye roka miatt meg nem fogok beallitani egy kulon billentyukombinaciot. mar tulsagosan hozzaszoktak az ujjaim az altf4-hez.
ez nem feltetlenul az OS hibaja, mert furcsa modon minden mas programot kivetel nelkul minden esetben be lehet zarni altf4-gyel..

#2029 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 30. 10:04

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 10:08

lol... jo, hogy nekem mondod. a hulye roka miatt meg nem fogok beallitani egy kulon billentyukombinaciot. mar tulsagosan hozzaszoktak az ujjaim az altf4-hez.
ez nem feltetlenul az OS hibaja, mert furcsa modon minden mas programot kivetel nelkul minden esetben be lehet zarni altf4-gyel..

Nem erről van szó, hanem arról, hogy mivel ez lehetséges, valamelyik extensionöd meg is tette, és ráült az ALT+F4-edre. (Vagy egyszerűen bénázik, túl sokat pollozza a billentyűzetet, és egy-két üzenetet elveszít.)

#2030 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 10:13

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 9:02

Ez azért nem ilyen egyszerű. Az említett hotkey programok elérik a windows api-t, és azon keresztül hookolják magukra a bilentyűzet kombinációkat, ez simán megoldható C/C++ -ban vagy pl Delphiben. De egy firefox extension esetében ez nem ilyen egyszerű. Lehet billentyű kombókat definiálni ha írsz egy extensiont, csak azt nem tudom, hogy az OS által használt kombókat felül lehet-e írni (szerintem nem). Másik meg, hogy értelme sincs, ki lenne az a hülye fejlesztő, aki egy extensionjához az AltF4 kombót rendeli, még ha elvileg lehet is.
-ZsOlTi-

#2031 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 20:08

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 9:23

- Hide/Show Searchbar (saját extension :) )

Ha jól emlékszem, egyszer Tőled kaptam olyan extension -t, amellyel az egyes füleket "ki lehetett szakítani", hogy új böngészőlapon nyíljanak meg. Mert ezt is hiányoltam anno, amikor a segítségetekkel átálltam a megszokott Galeon -ról Firefox -ra.

Ezeket az általad készített extensionokat nem tervezed megosztani a Firefox közöséggel...? Én a már említett extensiont azóta is rendületlenül használom, megelégedéssel...  :) :respect:

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2032 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 20:49

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 20:08

Ha jól emlékszem, egyszer Tőled kaptam olyan extension -t, amellyel az egyes füleket "ki lehetett szakítani", hogy új böngészőlapon nyíljanak meg. Mert ezt is hiányoltam anno, amikor a segítségetekkel átálltam a megszokott Galeon -ról Firefox -ra.

Ezeket az általad készített extensionokat nem tervezed megosztani a Firefox közöséggel...? Én a már említett extensiont azóta is rendületlenül használom, megelégedéssel...  :) :respect:

Az az igazság, hogy kicsit szégyenlős vagyok :pirul: ilyen téren :), ezeket az extensionoket inkább saját szórakoztatásomra illetve tanulgatás céljából készítettem, biztosan van mindegyiknél jobb már bevált megoldás.. A másik meg, hogy vannak bennük hibák, amikről tudok, meg biztos olyan is, amiről nem tudok, viszont nem tudom mikor engedi az időm, hogy javítgassam őket. Újakat csinálni meg pláne, pedig ötletem is lenne ezer.

Legutóbb ezt készítettem: Hide/Show Searchbar extension, KATT

De ebben is van egy csúnya hiba, nem tudom miért - biztos css gond- de a default winxp skinnel és linux alatt nem látszik a gomb grafikája (ettől függetlenül működik), illetve néhány FF skinnel tapasztaltam más hibát is.

A bíztatást köszi, ha már egy valaki hasznát veszi rajtam kívül, akkor volt értelme vacakolni vele. :)
-ZsOlTi-

#2033 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:00

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 21:49

Az az igazság, hogy kicsit szégyenlős vagyok :pirul: ilyen téren :), ezeket az extensionoket inkább saját szórakoztatásomra illetve tanulgatás céljából készítettem, biztosan van mindegyiknél jobb már bevált megoldás.. A másik meg, hogy vannak bennük hibák, amikről tudok, meg biztos olyan is, amiről nem tudok, viszont nem tudom mikor engedi az időm, hogy javítgassam őket. Újakat csinálni meg pláne, pedig ötletem is lenne ezer.

Legutóbb ezt készítettem: Hide/Show Searchbar extension, KATT

De ebben is van egy csúnya hiba, nem tudom miért - biztos css gond- de a default winxp skinnel és linux alatt nem látszik a gomb grafikája (ettől függetlenül működik), illetve néhány FF skinnel tapasztaltam más hibát is.

A bíztatást köszi, ha már egy valaki hasznát veszi rajtam kívül, akkor volt értelme vacakolni vele. :)

:) Ez érdekel engem is!
-- Legyen egy jó napod! --

#2034 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 30. 21:05

Megnézem. :)

[Szerk.]
Próbáld így:

Idézet

#hssearchbtn {
list-style-image: none;
background: url("chrome://hssearch/skin/arrow2.png") center center no-repeat;
        ...

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 06. 30. 21:11 -kor

#2035 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 30. 21:26

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 21:05

Megnézem. :)

[Szerk.]
Próbáld így:

Kösz a tippet, ki is próbálom, de szerintem más gond van, mert ha nem a default XP skint használom, hanem mondjuk classic windows kinézetet (vagy más FF skint), akkor látszik a gomb grafikája, tehát látja, nem az elérési út a gond. De azért kipróbálom, illetve nyugodtan túrj bele, ha van kedved babrálni vele.
-ZsOlTi-

#2036 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:46

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 21:26

Kösz a tippet, ki is próbálom, de szerintem más gond van, mert ha nem a default XP skint használom, hanem mondjuk classic windows kinézetet (vagy más FF skint), akkor látszik a gomb grafikája, tehát látja, nem az elérési út a gond. De azért kipróbálom, illetve nyugodtan túrj bele, ha van kedved babrálni vele.

Ez volt a másik extension -Detach Tab-, amiről nevergone beszélt: KATT
-ZsOlTi-

#2037 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:59

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 22:46

Ez volt a másik extension -Detach Tab-, amiről nevergone beszélt: KATT

Ez jó ötlet, tetszik. :up: :)

#2038 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 22:50

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 21:59

Ez jó ötlet, tetszik. :up: :)

Örülök :) Ezzel is az a baj, hogy a contentet nem klónozza, hanem újratölti (mondjuk kessből ha minden igaz). Elvileg lehet klónozni -úgy gyorsabb lenne-, csak azt nem tudtam megcsinálni anno :lama: :)
-ZsOlTi-

#2039 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 07:30

Az az igazság, hogy kicsit szégyenlős vagyok :pirul: ilyen téren :), ezeket az extensionoket inkább saját szórakoztatásomra illetve tanulgatás céljából készítettem, biztosan van mindegyiknél jobb már bevált megoldás..

Mindenki általában így kezdi... a saját szórakoztatására, vagy tanulgatásra. Szerintem (ahogy időd engedi) ess neki a javításnak, esetleg írd újra őket, ha úgy érzed, hogy alapjaitól kezdve jobbat tudnál írni.
Ha pedig nem tudsz velük hathatósabban foglalkozni (mert mondjuk nincs időd, netán kiestél a témából), akkor is érdemes lenne publikálni őket, hiszen biztosan lenne jópár ember a Firefox közösségben, akit érdekelne, és akik esetleg elvégeznék a javításokat, hozzácsiszolnák a késöbbi verziókhoz, stb. Gondold meg ezt.

Szerintem elég nagy hiba, ha valaki készít egy programot (vagy komponenst), mert úgy érzi, hogy az hasznos, mert Neki könnyítette az életét vagy a munkáját, majd nem osztja meg. Tudom, sokan mondják, hogy hát minek, ez apróság, százszor is lehet jobbat írni, stb., de aki nem ért hozzá, az szerintem első körben ennek is örülne. Aki pedig ért hozzá, annak jól jönne, hogy van megoldás (még ha nyomokban hibát is tartalmaz), és nem kell a legelejétől kezdve megírnia, hanem van egy alap, amelyre támaszkodhat.
Néha olyan kis apró programokat irogatok gyakorlásként és önmagam szórakoztatására, hogy csuhaj... de kiteszem őket a világhálóra, és szólok pár embernek, terjesztem... hátha valakinek gyorsan pont arra (vagy olyasmire) van szüksége. Ki tudja, nagy a világ...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2040 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 08:42

Kissé off, de Nevergone épp ezért hozta ezt létre: Ezt alkottam... :)
Szerintem bőven belefér egy extension is :)

Szerkesztette: Delawer 2005. 07. 01. 08:43 -kor

-- Legyen egy jó napod! --

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »