Opera 6.0
Elküldve: 2002. 10. 06. 22:42
Szóval IE6 alól mennek a dolgok, használható minden ami JAVAs, csak nem tökéletes.
Operában is hasonló a helyzet, csak ott a 777 appletjei egyátalán nem jönnek be.
Ami közös mind2 browserben az 1.4.1 felrakása óta hogy a gyaloglon (mivel a 777en kivül ez a másik amit javasat ismerek, ezzel teszteltem) a megnyiló chat ablakokat nem lehet mozgatni, bezárni stb, mert a cimsorra vagy annak ikonjaira kattintva (ami ugyge nem az applet hanem az ablak része) odafagy az egész. Csak alul a tálcán a gombjára nyomva jobbal, lehet bezárni vagy ilyesmi.
Szóval operával való szenvedésem eredménye, hogy immár IE alatt sem megy rendesen ami eddig jó volt.
Ennek ellenére Operával böngészek általában mostmár 70%ban.
Viszont a javas gondokon kivül is vannak bajai az operának bőven.
pl
-CSS styleok közül rengeteg dolgot nem ismer fel, vagy rosszul kezel
-table bordereknek cellpaddingot at ha kell ha nem, hiába teszem 0-ra a htmlben, ez akkor is rak neki.
-A headereket, betűméretezéseket, egyéb méretezéseket is eltérően kezeli az IE-től, ezért szinte minden oldalon vannak pozicionálási hibák
-egész egyszerűen nem jelennek meg a hosszú ö(ő) betűk. Nem tudom miért, IE alatt jó.
stb
Elküldve: 2002. 10. 07. 08:37
Java, a control-panel-be allitasd be a java plig-in-okat, ha 1.3.1-est akarod ie-nek akkor 1.4-nel kapcsold ki, de azt is ki tudod kapcsolni hogy ne jelenjen meg a tray-be.
Amugy semmi bajom nem volt meg soha java-val, erdekes mikor masoknap problemai vannak:(, csakhat kideriteni az okot is csak gep elott ulve lehet, ergo segiteni is nehez.
Elküldve: 2002. 10. 07. 11:32
idézet:
Ezt írta zedorg:
Az ő betuk orvoslasa celjabol kicsit nezd at a topic-ot, mar volt szo rola parszor.
Java, a control-panel-be allitasd be a java plig-in-okat, ha 1.3.1-est akarod ie-nek akkor 1.4-nel kapcsold ki, de azt is ki tudod kapcsolni hogy ne jelenjen meg a tray-be.
Amugy semmi bajom nem volt meg soha java-val, erdekes mikor masoknap problemai vannak, csakhat kideriteni az okot is csak gep elott ulve lehet, ergo segiteni is nehez.[/quote]
A java kikapcsolását már megtettem ugy ahoy irtad, 1.4.1ből kiszedtem a pipát, és 1.3.1ben van csak. Mégis ugyanolyan szar maradt.
Az ő betűnek meg utánanézek, köszi.
Elküldve: 2002. 10. 07. 14:01
Akkor az 1.3.1 és 1.4.1-es JAVA egyszerre fennt lehet a gépen ???
Tényleg az 1.4.1-es JAVA okozza a betütípusok megváltozását ?
Mert eddíg tök frankó volt, de most ilyen halvány, vékonyka, recészsárú betűk vannak minden böngésző alatt ! :confused:
Ja, ezt most NETSCAPE 7.0 alól írom (MÁSODSZOR
-----------------------------------------
Azért jöhetne már az az OPERA 7.0, nem ???
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2002. 10. 07. 14:23
idézet:
Ezt írta piftuka, az örök négycsillagos:
Srácok !
Akkor az 1.3.1 és 1.4.1-es JAVA egyszerre fennt lehet a gépen ???
Tényleg az 1.4.1-es JAVA okozza a betütípusok megváltozását ?
Mert eddíg tök frankó volt, de most ilyen halvány, vékonyka, recészsárú betűk vannak minden böngésző alatt ! :confused:![]()
Ja, ezt most NETSCAPE 7.0 alól írom (MÁSODSZOR, mert az előbb elindult a NS Agent és az XP egy KÉHALÁL kiséretében restartolt. Pedíg 3 napja az SP1. van fenn !!!
:confused: ).
-----------------------------------------
Azért jöhetne már az az OPERA 7.0, nem ???[/quote]
Igen egyszerre fenn lehet mindkettő, külön könyvtárban helyezkednek el. Érdekes egyébként, hogy a Java ilyen problémákat tud okozni, eddig ehhez hasonló gondokkal nem találkoztam. Nálam egy rövid időszakban telepítve volt az 1.3.1 és az 1.4.1-es verzió is, de semmilyen gubancot nem okoztak.
Amit javasolni tudok, hogy próbáld újratelepíteni az Operát Java támogatás nélkül és utána installáld fel az 1.4.1-es Javát. Lehet, hogy egy registry takarítás sem ártana az újratelepítés előtt.
Elküldve: 2002. 10. 07. 14:54
Elküldve: 2002. 10. 07. 21:17
Elküldve: 2002. 10. 09. 09:45
idézet:
Ezt írta piftuka, az örök négycsillagos:
Megpróbálom, de az, hogy mi okozta a kékhalált egy szinte "szűz" XP SP1-nél (hiszen még alig van feltelepítve valami), az rejtély !!![/quote]
talan az, rossz oprendszert hasznalsz![]()
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)
Elküldve: 2002. 10. 09. 20:13
idézet:
Ezt írta giotto:
talan az, rossz oprendszert hasznalsz[/quote]
Hát igen !
Apóca ! "Megdobsz" egy G4 Powerbook-al ???![]()
Elküldve: 2002. 10. 21. 21:25
Milyen font beállítást használtok?
Az enyém valami álllati ronda
És melyik theme-t érdemes feltenni, nekem fontos lenne hogy minnél kevesebb helyet foglaljon el, de azért egyértelmű legyen.
u-uWQ4f-bNNdk-WcUxL-AJhQf-nmeNp
Elküldve: 2002. 10. 28. 17:02
idézet:
Ezt írta Wasp:
Opera 6.0.3
Milyen font beállítást használtok?
Az enyém valami álllati ronda
És melyik theme-t érdemes feltenni, nekem fontos lenne hogy minnél kevesebb helyet foglaljon el, de azért egyértelmű legyen.
u-uWQ4f-bNNdk-WcUxL-AJhQf-nmeNp[/quote]milyen Linuxot használsz?
Videokártya? (nekem Savage4-el rondák voltak a fontok SuSE alatt, Mandrake 9 és RH 8 alatt nem)
Elküldve: 2002. 10. 30. 17:38
idézet:
Ezt írta Big437:
milyen Linuxot használsz?
Videokártya? (nekem Savage4-el rondák voltak a fontok SuSE alatt, Mandrake 9 és RH 8 alatt nem)[/quote]
Huhh most nézem, hogy nem válaszoltam pedig akartam még aznap
Szóval megoldódott nagyjából, az idézte elő a rusny fontokat, hogy feltettem a Beta változatott. Majd mikor lekaptam, akkor megmaradtak a beállítások is.
töröltem a Homba és kész. De persze ezt mindenáron elakartam kerűlni.
Elküldve: 2002. 11. 01. 21:33
idézet:
Ezt írta Wasp:
Huhh most nézem, hogy nem válaszoltam pedig akartam még aznap
Szóval megoldódott nagyjából, az idézte elő a rusny fontokat, hogy feltettem a Beta változatott. Majd mikor lekaptam, akkor megmaradtak a beállítások is.
töröltem a Homba és kész. De persze ezt mindenáron elakartam kerűlni.[/quote]
Konkrétan mit csináltál? Én is szoptam a bétással fontok miatt, és érdekelne hogy mit csináltál.
Elküldve: 2002. 11. 01. 22:22
idézet:
Ezt írta xclusiv:
Konkrétan mit csináltál? Én is szoptam a bétással fontok miatt, és érdekelne hogy mit csináltál.[/quote]
Nekem a mandrake-n van fent, és mit írtam a beta változat eltávolítása kevés a normális fontokhoz. Nekem csak a ./home/opera könyvtár törlésével sikerűlt megoldani a dolgot. Ilyenkor lehet újra beállítani meg minden.
hát mer nehogy már
Elküldve: 2002. 11. 02. 15:16
idézet:
Ezt írta Woody:
Nekem a mandrake-n van fent, és mit írtam a beta változat eltávolítása kevés a normális fontokhoz. Nekem csak a ./home/opera könyvtár törlésével sikerűlt megoldani a dolgot. Ilyenkor lehet újra beállítani meg minden.[/quote]
Szal én szoptam sokat vele mostanában, mesélek egy kicsit (végén lesz a mostani problémám, ha valaki esetleg segíteni szeretne).
Alap: Mandrake 8.2 (alap, különösebb túrások nélkül), Opera 6.0-6.03
Probléma, hogy néha meg-megállt. Néha csak 1-2 s-re, de néha volt fél perc is. Utána meg ment tovább, mintha mi sem történt volna (monnyuk ez volt a gond, hogy nem is történt, mert semmire sem reagált.)
Opera 6.03 -> 6.1p1 (buid @ 2002.09.23)
Probléma megmaradt.
Opera 6.1p1 -> 6.1p2 (buid @ 2002.10.01)
Probléma maradt, csak asszem ritkábban jött elő.
Opera 6.1p2 -> 6.1p3 (buid @ 2002.10.10)
Probléma megszűnt!!! Csak jöttek az ocsmány fontok, de csak a többsoros beviteli ablakokban (pl. fórumoknál hozzászólás). Mindent kipróbáltam Operán belül, semmi hatása nem volt.
Opera 6.1p3 -> 6.1p4, 6.1p5, 6.1b1
Minden ugyanaz.
Aztán nekiálltam az X Font Server-ben fontot keresni, és gyaktam le a sz*r fontokat folyamatos tesztelés mellett. Egy viszonylag normálisat találtam, ez volt beállítva. Aztán rájöttem, hogy az volt az oka, hogy az Opera valamiért hagyja a nem létező fontokat is beállítani, csak akkor az XFS-ből az (abc szerinti) első fonttal jelenít meg.
Mandrake 8.2->9.0 (egy OS-crash után - benne voltam nyakig) és fel Opera 6.1 stable.
Most pedig nem tudok belépni a hwsw fórumokba, szal mozilla alatt írok. Minden kuki jöhet mindenhonnan, nem Hwsw gond, mert Mozilla alatt megy.
Annyi, hogy kidobja az ablakot, hogy nem vagyok bejelentkezve. Beírom név-jelszó párost, click Belép. Aszongya elfogadva, és dobja a főoldalt és NEM vagyok bejelentkezve. Szal nemsokára megint opera gyakás következik![]()
![]()
x.
ps. Ha valaki tudja, hogy mi a gond, pliz szóljon. Mert minden kuki jöhet mindenhonnan, az elvben jó. js enabled, el is megy amit beírtam, szal elvben az is jó. Mit (hol?) rontottam el?
[ 2002. november 02.: xclusiv szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 02. 15:36
idézet:
Ezt írtam pár perce:
Annyi, hogy kidobja az ablakot, hogy nem vagyok bejelentkezve. Beírom név-jelszó párost, click Belép. Aszongya elfogadva, és dobja a főoldalt és NEM vagyok bejelentkezve. Szal nemsokára megint opera gyakás következik![]()
![]()
[/quote]
És nem változott semmi...
Inkább hagyom a francba mert kivágom az ablakon mingyán ezt a rakás...
x.
helpmí! mindent kipróbáltam mindenhonnan mindenhogy. Lehet, hogy a proxi miatt lenne? nem hiszem, de akkor mi?
ehh...
[ 2002. november 02.: xclusiv szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 13. 07:11
ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/700/bet...32enen700b1.exe
Nálam tényleg gyorsabb lett!
[ 2002. november 13.: Big437 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 13. 09:17
Elküldve: 2002. 11. 13. 15:12
Fantasztikus, nem akarok sokat mondani, de legalább 20%-os gyorsulás. Egyszerűen elképesztő, nagyon jó lett. Nem is értem, hogy hogyan tudnak egyesek más böngészőt használni.
Viszont a régi regkód nem megy vele, és nézni kell a reklámot

Súgó
A téma zárva.