HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 02. 19:46

Idézet: carefully - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 19:43

próbaterhelés ő hát nem tudok róla :/

Kapsz SMS-t a tranzakciókról, vagy van netbankod? Ha egyik sincs, akkor meg kell várnod a számlakivonatot, azon lesz majd egy égyszámjegy kód, ha sikerült levonnia azt a párszáz forintot.

#1042 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 02. 19:56

Idézet: carefully - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 20:43

próbaterhelés ő hát nem tudok róla :/ nem értek én ehhez xD szóval felraktam a pénzt a számlára és tudok netről utalni ennyit tudok az otp-s bankszámlámról. de most akkor a pp accom nem jelez pénzt, de ha vásárolok akkor átutalja ?

A PayPal Personal Accounttal fizetni tudsz csak.
Leegyszerűsítve: a fizetés a PayPal rendszerén keresztül ugyan, de közvetlenül a bankszámládról történik.
Többek között azért (is) jók az ilyen rendszerek, mert a vevő a kártya/számla adataidat nem látja.
Az adataid visszaellenőrzése érdekében történik egy próba, 400,-Ft-ot levonnak a számládról, amit emlékeim szerint az első vásárlásnál jóváírnak.

Nem tudom mennyire frissek, de hasznosak lehetnek:

http://www.ingyen-ta...l/regisztracio/
http://magyar-paypal...o.blogspot.com/

Szerkesztette: scaurus 2010. 01. 02. 19:56 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1043 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 22:43

Idézet: weqy - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 13:23

Engem meg ügyesen átb*szott egy angliai gyerek. Vettem egy telót, 3 hét múlva meg is jött a csomag. Már örültem, mert azt hittem ,hogy elveszett vagy fel sem adta. Erre amikor kibontottam...... :mad: egy tized annyi értékű teló volt benne..... :reklamacio:
Végülis jobb, mintha egy használt WC papír lett volna....most Paypalnál van az ügy, persze ő mindent tagad. De a Paypalt ismerve így is 50-50% esélyünk van sajnos. :( 40rugó a tét.

Amúgy nem tudja vki, h ha Paypal nem segít, akkor a banknál hogyan lehet megpróbálni a pénzt visszaszerezni?

Szerkesztette: weqy 2010. 01. 02. 22:44 -kor

#1044 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 22:50

Idézet: weqy - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 22:43

Amúgy nem tudja vki, h ha Paypal nem segít, akkor a banknál hogyan lehet megpróbálni a pénzt visszaszerezni?

A bank biztos nem fog segíteni. Ha az eBay-en vetted akkor a PayPal sem. Leginkább az eBay-nél kéne kezdened valami reklamációfélével.

#1045 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 02. 23:19

Idézet: weqy - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 23:43

A PayPal is azt javasolja, hogy az e-Bay-hez fordulj:
https://www.paypal.c...6798&isSrch=Yes

Idézet

f there’s a problem with something you bought on eBay, you can go to eBay’s Resolution Center for help. We recommend this option for eBay purchases because you can now resolve disputes on the same site that you purchased an item. Our new process allows buyers and sellers to call eBay if needed.
...
If you have a problem with a purchase you made at a site other than eBay, you must file a dispute through the PayPal Resolution Center.

#1046 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 14:58

Nem ebayen vettem, csak paypalon keresztül, de amúgy szerintem mindegy, mert egyik sem ér igazából semmit.

Még 2 hónapja vettem egy 16gigás pendrive-ot egy kínaitól, későn láttam, h vannak kamu 16gigásak. 4gigás kb. Paypal persze szart se ért akkor se, ahogy most se(pedig az ebayen keresztül volt):

We have completed our investigation of this case. No further action is required by you at this time. We have denied this claim. As stated in our User Agreement, PayPal's Buyer Complaint Policy only applies to the shipment of goods, not to disputes about the attributes or quality of the goods received. We have noted your claim in the seller's record. The seller's account privileges will be limited if excessive complaints are received.

Ehhez képest ki lehet választani, h not as described, csak azzal nem foglalkoznak igazából. Az is szép dolog, h ha ők elkezdik a "kivizsgálást", onnantól nem tud az ember semmire reagálni. Egyáltalán senkinek semmi üzenetet nem lehet küldeni...eladónak se, paypalnak se. Vicc az egész.

Ennyit válaszolnak azt kész, nekik mind1, h kinél van a pénz. Az a lényeg, h a %ukat levonhassák.
Én voltam a hülye, mert megírtam őszintén, h megkaptam a csomagot, csak éppen más teló volt benne. Pedig még gondolkoztam is, h azt mondom, h meg se kaptam. Csak nem tudtam, h mi van az eladó kezében. De később kiderült, h semmi tracking numbert nem tudott küldeni a paypalnak, szóval úgy lehet, h nyertem volna.  :mad:  Az a durva, h a gyereknek 200 fölötti + értékelése van.
Tehát annyi a tanulság, h nem éri meg őszintének lenni. :)

Amúgy a tapasztalatokból kiindulva... eladhatnék egy iphone3GS-t vkinek, és ha átveszi, tök mind1 h mi van benne , nyertem 100rugót kb.  :think:  :cool: Szóval nagy lutri ez az ebayezés...a buyer protection meg jól hangzik. :reklamacio: Nem hiába van pár paypal ellenes weboldal.

#1047 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 04. 08:56

Mégis, mit vársz tőlük?
Félre ne érts nem kötözködés és nem is megbántásképpen írom: a külső szemlélőnek ugyanolyan hihető az, hogy téged vertek át, mint, az, hogy te akarod átverni a másikat.
Az hogy a neten rendelsz valamit és nem azt kapod, amit rendeltél, az a netes vásárlás kockázata, amit a kizárólag a pénzmozgást kezelő bankra/átutaló rendszerre furcsa volna ráterhelni.

#1048 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 10:20

Ez igaz, h van kockázata, csak éppen a paypalnál van egy olyan opció is, h significantly not as described...
De azzal nem is foglalkoznak, szóval ez csak parasztvakítás. Amúgy meg a kivizsgálásuk jó ha 1 napig tart, olyan alapos.
Akkor nem kéne reklámozni magukat, h safest way meg buyer protection, amikor annyit ér, mintha bárhogy pénzt küldenél egy idegennek.

#1049 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 12:58

Idézet: weqy - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 10:20

Ez igaz, h van kockázata, csak éppen a paypalnál van egy olyan opció is, h significantly not as described...
De azzal nem is foglalkoznak, szóval ez csak parasztvakítás. Amúgy meg a kivizsgálásuk jó ha 1 napig tart, olyan alapos.
Akkor nem kéne reklámozni magukat, h safest way meg buyer protection, amikor annyit ér, mintha bárhogy pénzt küldenél egy idegennek.

Nekem úgy tűnik, te egy kissé félreérted a PayPal szolgáltatását.

A PayPal azért biztonságos és azzal vásárló védő, mert nem kell boldog-boldogtalan webshopok nyilvános felületén kiadni a bankszámlád/bankkártyád adatait.

Az, hogy te kitől és mit vásárolsz az nem nagyon érdekli a PayPal-t, mint ahogy a bankszámládat vezető bankot sem érdekelné, ha a PayPal rendszerét kihagyva, direktben onnan fizetnél, egy átverésért.

#1050 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 16:23

szerk. nem ebayes a cucc.
paypal ilyen ügyben tényleg nem tud segíteni.
csak arra ad protectiont, hogy virtuális számláról fizess sok felé és ne kelljen külön bankkártya számot minden jöttmentnek megadni, magyarul te nyomod meg a fizetés gombot és nem tudnak az account e-mail címeddel visszaélni.

Szerkesztette: AndrewBoy 2010. 01. 04. 16:26 -kor

#1051 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 22:49

Értem én, de akkor mért is van ott a dispute-nál, h not as described....? :think:

#1052 Felhasználó inaktív   adam1988 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 06. 14:44

Üdv!

Köszi az eddigi válaszokat is!

Most az EMS-el kapcsolatban lenne kérdésem. Itt: http://posta.hu/object.4725049B-5DFF-461E-...73BF29E73D6.ivy tök szépen leírják, hogy miért is éri meg.
Én cd borítékban szeretnék majd cd-t küldeni, levélként fel lehet adni. Erre a díjszabás elvileg :
http://posta.hu/kepe...at_20100101.pdf    itt található.  Annyi kérdésem lenne, hogy ha kiválasztom, hogy hova, mekkora csomagot, elsőbbségivel vagy sem, valamilyen extra szolgáltatással vagy sem (milyen "extra" szolgáltatásokat érdemes kérni?) akkor fizetek a postaköltségre x összeget, és van e valamilyen "rejtett" költség?(pl: ez az ems címirat, ami szükséges, vagy ilyesmi. szóval mire kell odafigyeljek?)Bocs a laikus kérdésekért, megfogalmazásért, de ems-levélfeladásban még nem volt részem. Köszi előre is.

#1053 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 16:21

Idézet: iljicSke - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 22:15

Nekem december 10-én adtak fel egy kabátot USA-ból EMS-sel (max 5 nap) és se híre se hamva, pedig a tracking number szerint szépen időben, 12-én elrepült LA-ből...

December 28-án megkaptam végül, viszont sikerült olyan kabátot venni ami nem jó rám... Úgyhogy ha érdekel esetleg valakit egy North Face Gotham kabát a hazai bolti ár kb. feléért az szóljon!  :respect:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1054 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 18:25

Na és milyen méret?

#1055 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 19:09

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 18:25

Na és milyen méret?

Fekete, L-es.
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1056 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 09:03

Nektek se szokta kiírni a seller emailjét won után? Küldött mindenféle marhaságot, won, invoice, comfirm, macskafarka, meg valami buyshield hülyeség, de a lényeg csak nincs sehol, csak a fölös rizsát darálja oldalakon keresztül. :reklamacio:
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1057 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 09:14

Én még mindig nem kaptam meg a csomagot. Írtam az eladónak illetve a bay-nek. Eladó azt írja, hogy 7-9 hét mire megérkezik a csomag addig várjak. Ha nem jönne meg, akkor elküldi újra....

nov. 25-én lett postázva...

Szerkesztette: Tiga 2010. 01. 11. 09:15 -kor

#1058 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 09:57

Indítanám a dispute-ot...

#1059 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 23:13

Elindítva :-)

Már akkor megtörtént amikor először beírtad ;-)

Szerkesztette: Tiga 2010. 01. 11. 23:13 -kor

#1060 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 23:34

:)

Akkor dőlj hátra, mást perpill úgysem tehetsz.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.