HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 16. 21:14

Üdv!

Én is most akarok először eladni az Ebay-en.

Nagyon hasznosak foxyr válaszai föntebb! Kösz!  :respect:

Nekem két kérdésem lenne:
1. Az EU-s Ebay-ek (Német, lengyel stb) azok mind csak a natív nyelven érhetőek el? Gondoltam hogy van egy közös EU-s Ebay oldal, de úgy néz ki nincsen.  :think:  De gagyi! Tehát pl. a német Ebay angolul nem érhető el? Mivel németül, lengyelül stb nem tudok, csak angolul.....

2. Most éppen a .com -ra teszem föl a cuccot, ez Amerikai. Hogyan lehet fix árat beállítani az eladáskor? Ugyanis defaultból aukciós típusra veszi, és sehol se találom hogy hogyan lehet fix árasként árulni...

Kösz!

EDIT: mindegy, a második kérdés nem aktuális, beleírtam egy minimum összeget, oszt jóvan. Ha meg többen licitálnak akkor az mégjobb.
Ilyen lett az első ebay-es eladásom.

Szerkesztette: batagy 2009. 05. 16. 21:41 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#942 Felhasználó inaktív   allvirtual 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 21. 13:22

Sziasztok!

Valaki olyan segítségét kérném, aki elad az eBay-en!
Van egy webáruházunk, ami tud olyan funkciót, hogy eBay Export. Ezzel ő kiköp egy .csv fájlt, amit gyanítok, hogy az eBayStore be tud importálni.
Ha valaki tudja, hogy az eBay-en hol lelhető fel egy felület, vagy gomb, ami arra utal, hogy lehet valamit importálni, az legyen szíves egy printscreent dobjon már ide be.

Köszönöm

#943 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 13:25

http://pages.ebay.co...ster/index.html

#944 Felhasználó inaktív   Trucki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 14:47

Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 16:09

Szeretnék egy-két dologban segíteni. Régóta ebayelek a világ minden tájáról. Pár dolláros cuccoktól az ezer dolláros hengerfejig sokmindent rendeltem már. Hogy e-bay vagy más online bolt, az szinte mind1. Fizetés általában dombornyomott visával, vagy pedig már ebayen és egyre több online boltban paypal. Régebben még westernunion online pénzküldés is ment, de több nap az átfutási idő, mire az eladó megkapja a pénzt. A paypal már elég elterjedt és csak a paypalnál kell megadni a dombornyomott kártya számát. Nem érdemes a paypallal forintba számoltatni, mert általában a magyar bankok devizás kártya használatra nagyon jó árfolyamot tudnak mondani.

Az ebayen minden esetben nézzük meg, hogy az eladó hova szállít, sok esetben nincs értelme erőltetni magyarországot, ha leírják, hogy pl külföldre, eu ba nem küldenek cuccot. ha nincs feltüntetve, akkor érdemes megkérdezni és rögtön egy ajánlatot kérni a posta költségre. Persze ez esetben kell már egy regisztrált account. Ahol az eladó vállalja a külföldre történő szállítást akkor meg kell, hogy legyen adva, hogy hova szállít. Ha van eu, vagy valamilyen eu-s állam, akkor már nem szokott gond lenni, jön hozzánk is a cucc ugyanannyiért. Ezek után vásárolhatunk.

Hagyományos licitálás esetén azt adjuk meg, amennyiért max megvennénk az árut. Ilyenkor nem az lesz bent a követlező licitnek, hanem a licit lépcsővel növekszik. Ha hírtelen nagyot ugrik de még mindig a mi általunk megadott érték alatt van, akkor valakinek a max összegét átugrottuk és mi vagyunk a nyerők. Amennyiben a mi értékünk fölé megy egy licit lépcsővel, akkor más már többet mondott rá korábban. A licit figyelést be lehet állítani, hogy skype, email és usa telefon esetén textbe jöjjön, hogy ránk licitáltak.

Van a buy it now kategória, mikor licit nélkül a meghírdetett áron vásárolhatjuk meg a cuccot.
Mindkét esetben erre még rájön a postaköltség.

A fizetés ezután történik, szerencsés paypallal fizetni, vagy ha nagyforgalmú eladóról van szó akkor simán dombornyomott kártyával. Nekünk ugyanannyiba kerül, mert a kezelési költséget mindig az eladó viseli ilyenkor. A kfizetésnél vagy kiválasztjuk, hogy mennyi a posta, vagy beírjuk mi az eladótól kapott kvotáció alapján.

Ha megtörtént a vásárlás adjuk meg a megyjegyzés rovatba, hogy milyen extra kivánságaink vannak. A customs declaration sheetre irassuk rá hogy gift, az összeg ne legyen több mostmár 30usdnél. A csomagba számlát ne mellékeljék, ha lehet eredeti csomagolásból vegyék ki és egy szatyorba pakolják be és azt csomagolják be. Sose cégnévként adják fel, hanem az ügyintéző saját nevében.

Nekem 99,99%ban eddig a fenti alapján vámmentesen jött meg a cucc. Egy-két esetben jött csak hozzá papír, hogy vámelé állítást kell kezdeményeznem és így áfát kell majd fizetnem meg esetleges vámot. Ez ilyenkor az orczy térre való becaplatást jelenti. Ha a csomagra ráírták hogy 80 usd akkor menthetetlen a dolog, ha nincs rá ár írva, akkor megpróbálják kitalálni, hogy mennyibe kerül. Kis kacatoknál ez nem probléma, mert elhiszik általában, hogy mennyit mondunk. Egy laptopnál azonban már interneten keresgélni fog a vámos az ár után. Ilyenkor nincs mit tenni, kapunk egy határozatot és a rajta lévő összeget be kell fizetni. A vámeléállítási kérelem mehet meghatalmazás alapján is.

Nagyobb értékű cuccot nászajándékként lehet kérni, de ilyenkor a fogadónak fel kell mutatni egy házassági anyakönyvi kivonatot ami nem lehet egy évnél régebbi. DHL/EMS és a többi gyorspostát meg lehet bízni vámeléállítással és akkor nem kell pöcsölni, persze ilyenkor az kell, hogy az eladó velük küldesse a cuccot. Az ems egy jó szolgáltatás, érdemes a csomagra ráirattatni a mobilszámunkat és az ems az első próbálkozáskor talán még fel is hív, hogy mikor jöhetnek újra, nem nekünk kell telefonálgatni és rohangálni a verseny utcába.

Szóval én így szoktam. Remélem tudtam azért segíteni :)

Segítséget szeretnék kérni,hogy a paypalon a regisztrációkor miért nem fogadja el a vodás számot?Csak otthoni számot lehet megadni?

#945 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 17:03

Sziasztok!
Vámot, hogy lehet legolcsóbban megúszni, mert elkapták a cuccot sajnos. Mi van, ha nem viszek számlát?
25USD van rajta értékként, de megállították, mert elég nehéz, gondolom.
Köszi

#946 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 17:09

Idézet: weqy - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 18:03

Mi van, ha nem viszek számlát?

Elvileg olyankor felbecslik az értékét, valószínűleg úgy jársz a legjobban, ha beviszed a számlát. PayPal átutalás bizonylatát is elfogadják.

#947 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 20:52

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 17:09

Elvileg olyankor felbecslik az értékét, valószínűleg úgy jársz a legjobban, ha beviszed a számlát. PayPal átutalás bizonylatát is elfogadják.

De ha noname cucc akkor mi alapján becsülik fel? Meg mondhatom h nem működik, mindent leellenőriznek?
Számlával sem járok jól. :)

#948 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 23:30

vedd figyelembe, senki sem szereti ha hülyének nézik. ez különösen vonatkozik a vámosokra, akiket jó eséllyel naponta sokszor próbálnak hülyének nézni...

Szerkesztette: qnadam 2009. 09. 20. 23:31 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#949 Felhasználó inaktív   adam1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 13:04

Üdv!

Én is nekifutottam az ebay+paypal regisztrációnak. Eladni szeretnék az ebay-en, cd-ket. Lenne egy két kérdésem:

-egy pár fórumot olvasgattam, és olvastam olyat is, hogy ha nem ad el az ember nagy tételben, nagy   összegért akkor örülhet a 0-ra jön ki. Milyen költségek terhelnek, ha én adok el?
(ebay levesz x összeget amiért rajta keresztül adok el. Paypal is levesz valamennyit a pénzmozgásért. Eddig ezekről tudok)

-egy cd-nek elég egy "CD boríték"? Mert ha így küldöm postával, akkor viszonylag olcsó a postaköltség(dollárra átszámolva kb 2 dollárra jön ki). Viszont ha csomagba küldöm, vagy céggel akkor ennél jóval több. Hogyan lenne érdemes?

-paypal-ra regeltem a bankkártyámat, el is fogadta, és azt írta, hgoy majd levonnak 400HUF-t , és keressek majd egy 4 jegyű kódot. A neten megnéztem a számlámat, került le róla pénz, viszont hiába listázom a számlatörténetet, terhelést nem jelez....(otp) és így a kód sincs meg. (Igaz ez, tehát a kártya regelése paypalon, és az összeg levonása a számlámról ma történt. Várjak még?)

Szerkesztette: adam1988 2009. 11. 17. 13:13 -kor

#950 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 15:32

Idézet: adam1988 - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 13:04

(Igaz ez, tehát a kártya regelése paypalon, és az összeg levonása a számlámról ma történt. Várjak még?)

Van egy pár nap átfutása, míg visszaigazolja a külföldi bank. Várj 3-4 napot, ha minden rendben volt, már ott lesz a kód.

#951 Felhasználó inaktív   adam1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 17:49

Értem, köszönöm!

És az eladással kapcsolatos kérdésre esetleg valaki?

#952 Felhasználó inaktív   megmondtam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 09:31

Nem tudja valaki, hogy Visa Electron kártyával lehet regisztrálni az ebay.com-on?
Nemmegmondtamneked hogy negyereide meg nyegyereerre he?!?

#953 Felhasználó inaktív   adam1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 10:00

Hát nekem otp-s volt és nem fogadta el. Viszont egyik ismerősömnek azt hiszem budapest-bankos és neki elfogadta.

#954 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 10:08

ebay regisztrációhoz szerintem kártya sem kell...

#955 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 15:15

Nem hát. A paypal már más kérdés.

#956 Felhasználó inaktív   adam1988 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 22. 11:35

Elnézést, én paypal-ra gondoltam :s

Amúgy az eladással kapcsolatos kérdéseimre valakinek valamilyen infója esetleg?

#957 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 12:45

Idézet: adam1988 - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 13:04

-egy pár fórumot olvasgattam, és olvastam olyat is, hogy ha nem ad el az ember nagy tételben, nagy   összegért akkor örülhet a 0-ra jön ki. Milyen költségek terhelnek, ha én adok el?
(ebay levesz x összeget amiért rajta keresztül adok el. Paypal is levesz valamennyit a pénzmozgásért. Eddig ezekről tudok)

-egy cd-nek elég egy "CD boríték"? Mert ha így küldöm postával, akkor viszonylag olcsó a postaköltség(dollárra átszámolva kb 2 dollárra jön ki). Viszont ha csomagba küldöm, vagy céggel akkor ennél jóval több. Hogyan lenne érdemes?

http://pages.ebay.co...eller-fees.html ill. a paypal.com-on is van egy HELP menüpont, először azt kéne átrágni...

- bélelt borítékban mehet a lemez, semmi baja nem lesz. Sőt, sokan azt csinálják, hogy a plasztik tok nélkül árulják a lemezeket (azaz csak magát a CD-t és a borítókat, füzetet) küldik el, így akár 5-6 anyag is elfér egy borítékban.

#958 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 18:11

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 12:25

shipping & handling.

Most megint volt ilyen vitám az egyikkel. Végülis megegyeztünk, nem akartam megint balhét. Beismerte, hogy a magas s&h tényleg az ebay jutalékolását hivatott csökkenteni. Mindenre legalább 10$-t rakott, azt is 9.90-ként, mert úgy szebb, de volt valamelyik 25 is. Ja, kis méretű és súlyú dolgokról van szó, levél, de max bonbonos doboznyi. Alapértelmezésként több holmi vásárlásakor (mindenhol) a postaköltség megtakaritódik, erre kitalálta, hogy mindegyik összegződik a már emlitett ok miatt. De akkor mért nem rakja fel annyival többért, hogy kompenzálja a jutalékokat, ahelyett, hogy a s&h-vel manipulál.  A s&h értelmezésében pedig, hogy több ezer forintot számit fel magának a becsomagolásért és mert kisétál a postára szerintem enyhén szólva is nevetséges és nem is legális (nem könyvelt, nincs számla). Ennyi erővel én is kirakom 1 centért és akár több 100 dolláros s&h-t irok hozzá, amennyibe eredetileg kerülne. Azt nézném meg, milyen képet vágnának, ha odaállitok személyesen átvenni. Majd kipróbálom.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#959 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 18:17

Más. A vám dolog engem is aggaszt. Eddig amiket hozattam, nem állitotta meg a vám. Használt cuccok, 50-100 dollárért. Ez a 30 dolláros határ nem tudom mikortól érvényes.  Most is várok egy csomagot, bár a vételi ára talán épphogy 30 alatt van, a többi 20 már "posta". Két hete küldte el, a többinek is nagyjából ennyi idő kellett, de kicsit hosszúnak kezd tűnni. Kezdjek aggódni? Aztán ha megfogja a vám, hogy jövök rá? Értesitenek majd hónapok múlva?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#960 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 12:00

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 18:17

Más. A vám dolog engem is aggaszt. Eddig amiket hozattam, nem állitotta meg a vám. Használt cuccok, 50-100 dollárért. Ez a 30 dolláros határ nem tudom mikortól érvényes.  Most is várok egy csomagot, bár a vételi ára talán épphogy 30 alatt van, a többi 20 már "posta". Két hete küldte el, a többinek is nagyjából ennyi idő kellett, de kicsit hosszúnak kezd tűnni. Kezdjek aggódni? Aztán ha megfogja a vám, hogy jövök rá? Értesitenek majd hónapok múlva?

vámhoz beérkezett egy dobozom a tracking szerint reggel 6 körül, 11kor már jött a postás az értesítőmmel :)

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »