eBay
Elküldve: 2009. 11. 26. 12:00
Átolvastam amit linkeltetek(http://pages.ebay.co...sell/fees.html)
Ezek szerint, ha egy cd-t szeretnék eladni,
-a kezdő ár 1 font(v dollár) alatt van: nincs insertion fee
-ha egyszerre egy cd-t hirdetek: nincs insertion fee
-ha sikerül eldani: az eladási ár 10%-a
terhel.
+a paypalos átutalások költsége.
1. Jól vettem ki a leírásból?
2. meg van szabva, hogy egyszerre hány hirdetésem lehet?
3. ha több hirdetésem van( pl 10 cd, de 10 különböző hirdetésben) akkor arra jön valamilyen plusz költség?(mert ugye ha egy hirdetésben egy cd, és a fenti észrevételeim helyesek, akkor nincs insertion fee, csak az eladásnál a 10%)
4. Van egy pl. Cd, amit korábbi hirdetések alapján látva 20dollárért vittek el. Milyen kezdő értéket érdemes megállapítani?(sajnos még nem használtam ilyen licitálós oldalt, és a példa hirdetések már nincsenek meg hogy meg tudjam nézni a "bid" menetét)
Előre is köszi!
Elküldve: 2009. 12. 08. 10:43
több kérdésre válaszolnék itt bár látom tavalyi a kérdés.
tehát minimáláras bohóckodás az ebayon nincs. ez magyar "divat"
ha egy euróért indítod, lehet, hogy egyért viszik.
javaslat: állíts be buy it now (sofort kaufen) díjat ha pl 100ért adnád, akkor pl 140et, akkor fogják tudni, hogy kb mihez tartsák magukat.
másik kérdésre:
nem csak egy árat lehet megadni postázási díjnak.
van: shipping to EU, és shipping worldwide. amerikából nem fognak vásárolni tőled, ha a német ebayra raksz fel cuccot ezt garantálom. és az únión belül a "magyar" posta egy díjat számol. megjegyzem igen magas díjat. de mivel itt MINDEN drágább mint némtországban - kivéve a minimálbért aminek tekintetében németo-ban a minimális összeg amit megkeresnek épp az 5xöse mint itthon -, így ezen nem csodálkozom. (pl egy németo-ból egy igen nagy csomag ide - 1 nap alatt - 35euro, innen ugyanaz vissza 39ezer. magyarázat is volt, nem taglalnám. mindent meg lehet magyarázni. Mr. DHL)
tehát ha német vagy angol ebayra teszel ki valamit nyugodtan adj meg egy árat, és írd a leírásodba, hogy shipping price to EU only. ask for worldwide shipping fees.
viszont vannak napok amikor ingyen listázás van. volt pl dec 5-6 amiről csúnyán lecsúsztam. akkor megadod a 100 eurót és ugyanúgy 0eur a listázási díj mint 1eurónál. de ez sajnos csak ritkán van.
rigo
Elküldve: 2009. 12. 08. 10:45
Idézet: Szinkronsite - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 13:33
És a Vámmal kapcsolatban? 50Dollár alatt tényleg nem vámoltatják meg a dolgokat? És azt is hallottam h ami a Közel-Keletről jön azt 1általán nem Vámoltatják. Van ebben igazság?
ha megkéred az eladót rend szerint rá szokták írni kis mennyiségeknél, hogy gift vagy sample. ami vámmentes. ennek ellenére szokták bent tartani vámon, akkor írsz vagy hívod őket, hogy cö cö cö. meg hát magánszemélyként vásárolod, mit vámoltatnál rajta!?
Elküldve: 2009. 12. 08. 10:49
Idézet: adam1988 - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 12:00
Átolvastam amit linkeltetek(http://pages.ebay.co...sell/fees.html)
Ezek szerint, ha egy cd-t szeretnék eladni,
-a kezdő ár 1 font(v dollár) alatt van: nincs insertion fee
-ha egyszerre egy cd-t hirdetek: nincs insertion fee
-ha sikerül eldani: az eladási ár 10%-a
terhel.
+a paypalos átutalások költsége.
1. Jól vettem ki a leírásból?
2. meg van szabva, hogy egyszerre hány hirdetésem lehet?
3. ha több hirdetésem van( pl 10 cd, de 10 különböző hirdetésben) akkor arra jön valamilyen plusz költség?(mert ugye ha egy hirdetésben egy cd, és a fenti észrevételeim helyesek, akkor nincs insertion fee, csak az eladásnál a 10%)
4. Van egy pl. Cd, amit korábbi hirdetések alapján látva 20dollárért vittek el. Milyen kezdő értéket érdemes megállapítani?(sajnos még nem használtam ilyen licitálós oldalt, és a példa hirdetések már nincsenek meg hogy meg tudjam nézni a "bid" menetét)
Előre is köszi!
üdv
adtam már el egy 200 forintos cuccot 27ezerért. nonszensz szét röhögtem magam rataj.
tehát annyit adsz meg kezdőárnak amit szeretnél érte kapni, de ha irreálisan magas (pl az új árhoz közeli ár) ne is álmodj, hogy elviszik.
nincs limit hogy hányat tehetsz ki. van akinek 30-50-100 EZER (!!!) terméke van kint. sejthető, hogy nem egy emberről van szó
amikor ki szeretnél valamit tenni, és megadod, hogy pl 10 különböző termék. és 1 euro/fontról indul a licit akkor fotja mutatni a lap alján, hogy menniy a költsége a hirdetésnek. javaslom: próbáld ki.
valószínűleg az van, hogy ha egyesével teszed ki ingyen van, akkor ha egyszerre teszed akkor is ingyen lesz.
Elküldve: 2009. 12. 09. 23:55
Annyit szeretnék kérdezni, hogy ugye mi magyarok is hirdethetünk meg terméket a német és az osztrák ebayon is? Másik pedig, hogy a szállítás díját azt mi magunk állapítjuk meg, az ebaytól függetlenül, s azt az összeget írjuk oda, amennyit kiad mondjuk a DHL árkalkulátora? Véleményetek szerint melyik céggel érdemes szállíttatni mobil telefon nagyságú és értékű cuccost a fent említett országokba?
Előre is köszönöm segedelmeteket! Egy szárnyát bontogató!
Elküldve: 2009. 12. 10. 11:07
A szallitasi dijat te szabod meg, valaki alapbol beleepiti az arba, valaki tobb megoldast is felkinal. Itt meg arra kell ugyelned hogy az eBay kiirja a hirdetesedben a szarmazasi orszagot (tehat hiaba a nemet oldalra teszed fel, akkor is az lesz ott hogy Magyarorszagon van a cucc) tehat tuntesd fel vagy valaszd ki hogy hova kuldod es mennyiert.
Csomagkuldesre a DHL-t tudom ajanlani mivel nemzetkozi ceg de nyugodtan valaszd az altalad kedvelt futarszolgalatot. Postat nem ajanlom igy unnepek kornyeken, sokan megprobaljak elkerulni tehat ha ezt valasztanad akkor lehet hogy pont ez akadalyozni az eladasban.
Elküldve: 2009. 12. 11. 08:48
Idézet: rigo88 - Dátum: 2009. dec. 8., kedd - 11:43
Igazából ezt én sem értem. Ha x forint alatt nem akarja adni, akkor mért nem rakja ki annyiért? Egy ismerősöm szerint azért, mert beetetés reklám gyanánt. Mert teszem azt X polgártárs adott árfekvésben keresi a cuccost, erre ott figyel ez is, jól elcsábul. A minimálárat leginkább az 1 forintos aukcióval szokás kombinálni. Vaterán 1 ft-os áruért nem kell feltöltési díjat fizetni (illetve idén tavaszig egyáltalán nem volt), de ezer ft-os nagyságrendű holmik után is csak potom 5-10-20 ft-t kell. A minimál ár után 100 ft-ot kell fizetni, ha a cuccot nem veszi meg senki - vagyis senki nem adja meg a minárat. Látható, hogy ha 10.000ft-ért akarja valaki adni a holmiját, akor jobban jár ha nem minimálárazik, kivéve, ha nagyon tuti el fog kelni. De akkor meg szintén tök fölösleges a minár és ne 10ft-on akarjon valaki smucigoskodni, amikor jutaléknak kifizet 6%-ot (10.000 ft után 600ft-t kap a vatera).
Én rendszerint amikor minimáláras birkába botlok fogom és jól lelicitálom. Korábban gonoszul minár alá 1forinttal, de már nem szokok lenni olyan szemét, csak úgy feléig-háromnegyedig tolom, aki elfelejti a minár kijelzést elrejteni. Ahol meg elrejtett, ott saccra. Főleg az 1 ft-osokat, mert azok közt gyakran matatok és rühellem folyton kerülgetni a sok mináras majmot, átláthatatlan. Nyugodtan lehet rám haragudni!
Mellesleg érdekelne egy rendszeres minárazós véleménye is, hogy mire jó ez a bohóckodás? Aki az egyforintosok közt keresgél, úgyis az olcsó vételre pályázik, nem fog adni érte piaci árat.
Az ofiért bocs, nem kimondottan ebay.
Elküldve: 2009. 12. 14. 02:03
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 12:07
A szallitasi dijat te szabod meg, valaki alapbol beleepiti az arba, valaki tobb megoldast is felkinal. Itt meg arra kell ugyelned hogy az eBay kiirja a hirdetesedben a szarmazasi orszagot (tehat hiaba a nemet oldalra teszed fel, akkor is az lesz ott hogy Magyarorszagon van a cucc) tehat tuntesd fel vagy valaszd ki hogy hova kuldod es mennyiert.
Csomagkuldesre a DHL-t tudom ajanlani mivel nemzetkozi ceg de nyugodtan valaszd az altalad kedvelt futarszolgalatot. Postat nem ajanlom igy unnepek kornyeken, sokan megprobaljak elkerulni tehat ha ezt valasztanad akkor lehet hogy pont ez akadalyozni az eladasban.
DHL nagyon drága, meg a többi futár is magyarországról, iszonyatosan. EMS még elfogadhato árban szokik lenni. Ebayen elég azt vállalnod, hogy mikor adod fel, ezzel nem is szoktam szenvedni, vállalom az 5 munkanapot, megkapja az ember a tracking numbert és utána azt szépen beírom az eladáshoz. Innentől kezdve azt kell várni, hogy a másik adjon egy feedbacket, tehát megkapta az árut. Volt már rá példa, hogy USA-ba csomag 1 hónap alatt ért oda, a csomagon látta az illető, hogy másnap feladtam, így nem volt morcos, együtt szidtuk a postát boldogan:)
Érdemes lehet még a posta díjjal játszani, esetleg azt magasra rakni, de alacsonyabb buy it now, vagy alacsonyabb kezdővel hírdetni a tételt, sokan csinálják, nem egyszer látom, hogy 0,99 ről indul az aukció (tehát ingyenes a hírdetés) a postai díj viszont pl 20 GBP egy használt PS3 játékra, a játék pedig általában 17-18 font + posta szokik lenni.
Én hírdettem már USA és Angol ebayen is, USA picivel gyorsabb szerintem, azt nézik world wide, persze kérdés, hogy hova szeretnék postázni és hová nem. Osztrák, német, francia, spanyol e-bayt még csak vásárlóként próbáltam de a választék csapnivaló
Elküldve: 2009. 12. 14. 13:42
HongKongból rendeltem 2 tárgyat is december elején mostmár jó 10 napja.
Az egyik eladó regisztrált valami oldalon ahol követhetem a csomag mozgását ami szerint 9.én megérkezett MO-ra. 10én átvizsgálás miatt a postánál van a kérdésem hogy kit hívjak ezügyben hogy mikor várható a csomag?
Illetve az eladó a feladásnál ajándékként jelölte meg a tárgyat így elvileg nincs vám és +költség igaz ez?
107 és 165$ termékekről van szó (előbbin 2$ szállitási)
Köszi a vlaszt
Elküldve: 2009. 12. 14. 16:38
Idézet: FeW - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 14:42
HongKongból rendeltem 2 tárgyat is december elején mostmár jó 10 napja.
Az egyik eladó regisztrált valami oldalon ahol követhetem a csomag mozgását ami szerint 9.én megérkezett MO-ra. 10én átvizsgálás miatt a postánál van a kérdésem hogy kit hívjak ezügyben hogy mikor várható a csomag?
Illetve az eladó a feladásnál ajándékként jelölte meg a tárgyat így elvileg nincs vám és +költség igaz ez?
107 és 165$ termékekről van szó (előbbin 2$ szállitási)
Köszi a vlaszt
Azt, hogy minek jelöli a tárgyat az eladó az egy külön kérdés, ha értékbiztosítással jön a csomag, akkor látni, hogy mi a valós értéke, illetve a zöld vámérték bevalló lapon milyen értéket jelölt meg, ettől függ. Ha pár USD van rajta, senkit nem fog érdekelni. Az érkezés napja általában egybe esik a vámolás napjával és utána kerül a postai kicserélőbe, ha jól tudom, onnan már csak az a kérdés, hogy hol laksz, budapesten a nagyobb posták másnap már megkapják a cuccot. És következő nap szállítják majd a csomagod. A postai kicserélőt kell hívni az orczy téren, ők tudnak rakszám alapján áru helyzetet mondani.
Elküldve: 2009. 12. 14. 18:12
Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 17:38
Köszi akkor ha szerdáig nemjön meg rájuk csörgök.
Ha vámolás van akkor majd a póstásdnak kell fizetnem gondolom
Elküldve: 2009. 12. 14. 19:35
Idézet: FeW - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 19:12
Ha vámolás van akkor majd a póstásdnak kell fizetnem gondolom
Ha vámolás van akkor nem a postásnak, hiszen nem tudják mi alapján a vámot megállapítani hivatalosan. Kell nekik egy számla. A paypalos számlát ha elküldöd nekik az alapján vám elé állítják és nem kell bemenned, ha ilyen nincs akkor kell bemenni és bemondani mit akarsz, vám és áfa-t a helyszínen kell befizetned + vámelé állítás költségét. (ez párszáz ft asszem). Persze Te nem láttad még a csomagot így, ha bemész akkor hiába mondod hogy 20 USD-t ér, ha 180 USD van ráírva.
Elküldve: 2009. 12. 14. 19:56
Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 20:35
egyre jobb
Remélem nemlesz hercehurca mert karácsonyi ajándék lenne. ígyis a hócipőm tele az orszgágal hátha még eztis elk..ják nekem
Elküldve: 2009. 12. 14. 21:31
Idézet: FeW - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 20:56
Remélem nemlesz hercehurca mert karácsonyi ajándék lenne. ígyis a hócipőm tele az orszgágal hátha még eztis elk..ják nekem
türelem
Szerkesztette: AndrewBoy 2009. 12. 14. 21:32 -kor
Elküldve: 2009. 12. 15. 08:12
Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 22:31
jövőre már okosabb leszek de most kezdtem
remélem ideér
Elküldve: 2009. 12. 15. 12:18
http://www.ingyen-ta...l/regisztracio/
Ezt a kettőt nézzétek végig, a legjobb két oldal a témában, online tanácsadással, stb.
Elküldve: 2009. 12. 15. 12:40
Elküldve: 2009. 12. 15. 13:48
Idézet: InterGladiátor - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 13:40
Igen, benne van a rizikó, de okosan kell csinálni az ebayen.
Tegyük fel van egy termék amit te megvennél 50 USD ért.
1 USDről indul a licit. Legyen ez egy 16GB sdhc kártya posta költséggel együtt.
Az eladóknak normálisan kell csinálni, tehát max 1-2 óra eltérés legyen a licitek vége előtt. És lényeg, hogy ne legyen masszív túlkínálat.
Te, ha tényleg meg akarod venni a terméket, akkor beütsz az elején 0,99nél 50 USD-t.
Ekkor az jelenik meg, hogy 1 bid van és jelenleg a licit a 0,99 + licit lépcsőnél áll.
Tehát az eladó is azt látja, hogy egy bid már van, egy másik ember pedig azt látja, hogy egy bid van és 0,99 + (mondjuk, hogy egy usd egy licit lépcső) + 1 USD-n áll a termék.
Ő azt mondja, hogy 15 USD-t megér neki.
A termék ára felugrik 16 USD-re, mert a te 50 USD-s bided kiütötte őt, ezt csak az oldal újra töltődése után fogja látni, ezt már az eladó is látni fogja. A bidelő újra bidel és amíg 50 USD fölé nem biddel folyamatosan az ő bidje +1 USD-vel növekszik a termék ára. Ha 43 USD-ig megy fel, akkor 44 USD-n fog állni, ha más nem biddeli fel, akkor itt a vége és 44 USDért megkaptad.
De hogy terméknél legyünk, egy-egy terméknek meg vannak a piaci árai, egy ilyen kártya kb 50 usd, 30 gbp, efőlé senki nem fogja biddelni, mert máshol már ez alatt megkapja, illetve lesz még licit ezen kívül.
Szerintem csak kifejezetten ritka termékek esetén lenne értelme a licit nyújtásának, de ebayen ritkák az ilyen termékek és nagyon drágák, sőt sok esetben biddelés előtt letét is van, illetve a biddeléshez személyes okmányok másolatai is szükségesek.
Normál tömeg termék esetén úgyis a piac határozza meg.
Vaterán nagyon kevesen vannak egy ebayhez képest, ezért megy ez itthon, de mikor 25 különböző ember 60x biddel egy 80 USD-s videokártyára, ott ilyen nem kell.
Elküldve: 2009. 12. 15. 20:12
Elküldve: 2009. 12. 16. 14:56
egy 30.000ftos tárgyra ráhúztak még laza 8700ft-ot. És akkor szeressem ezt az országot?
Sajnos nem kommunikáltam le az eladóval de ő 100$-t írt a csomagra a bemutatott papiromon pedig 165$ szerepelt úgyhogy a rohadékok abban a pillanatban már írták is át mindenhol.
Aki tehető bezsélje meg az eladóval hogy 1. ajándéknak jelölje. 2. max 30$ írjon rá akkor nincs baszakodás elvileg simán kihozza a posta.
Egyébként ha korábban tudom és átirom a nyomtatás elött a 165$-t 100-ra azt megtudhatták volna valahonnan? vagy simán spóroltam volna 1 kis pénzt?

Súgó
A téma zárva.