HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 23. 20:48

Annyit én is hozzátennék a témához, mivel rendeltem már ezt azt, hogy érdemes nagyon átolvasni online boltoknál a legapróbb kisbetűs részt is.
Ugyanis a legtöbb helyen(usa-ban) kizárólag US-ben kiadott kártyával tudsz vásárolni, és csakis konkrét címre küldik ki, 99,9%-ban csakk inti címre. (Tehát szállodák, koleszok, iskolák kilőve.)
Történt 1x hogy ezt nem láttam aztán nagy boldogan meg is rendeltem a saját dombornyomott kártyámról ismerős kinti címére, de magaát a tranzakciót nem fogadta el, de mivel van SMS bankár szolgáltatásom, így egyből kaptam is az SMS-t hogy ez és az a külföldi cég levonta az összeget, noha maga az üzlet a hazai kártyám miatt nem is jött össze.
Volt egy kis utánajárásom, mire törölték ezt a terhelést a bankkártyámról.

Nekem még nem volt olyan gondom hogy amerikai gyerek ne adta volna meg a bankszámlaszámát. Legnagyobb összeg ~200$ volt amit átutaltattam.
Szerintem az átutalás olcsóbb mint a western Union.

JA mégegy dolog, mindent tényleg érdemes letisztázni az üzlet elött. AMúgy átutlaási papíron van olyan, hogy a feladott összegből fedezzék-e a tranzakció díját, vagy azt ezen felül menjen.

Ebay-hez meg csak annyit, nincs semmiféle garancia arra hogy megfelelő érdeklődés hiányában túl alacsonyan maradt összeg estén is odaadja neked a hivatalosan megnyert dolgot. Max kap egy negetív véleményt tőled azt kész.
Ezért nem is értem a sok marhát aki 1$ vagy 1 euróért rak fel valamit (gondolom ez valami default).
Normálisabbak odaírják mi az az összeg amiért azonnal lehetne vinni.
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2
Szorgos népünk győzni fog! ;)

#22 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 13:09

idézet:
Ezt írta Crybaby:

Ezért nem is értem a sok marhát aki 1$ vagy 1 euróért rak fel valamit (gondolom ez valami default).
Normálisabbak odaírják mi az az összeg amiért azonnal lehetne vinni.
[/quote]

azert indulnak alacsonyrol mert a kiindulasi osszeg utan is szazalekosan kell perkalni az ebay-nek. plusz a vegen a leutesi ertek bizonyos szazaleka utan is.

#23 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 12:06

Szeretnék rendelni pár játékot az e-bay.de -ről, és az lenne a kérdésem, hogy mi ennek a módja?
Az világos hogy licitálni kell, és ha az enym az utolsó licit a lejárta elött akkor az enyém a cucc.

Hogyan kapom meg? Mennyi lesz a végösszege mire ideér hozzám, mondjuk egy 5 eurós játéknak?
Hogy tudok fizetni? Sajnos hadilábon állok a némettel már...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#24 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 13:21

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 13:11

Szeretnék rendelni pár játékot az e-bay.de -ről, és az lenne a kérdésem, hogy mi ennek a módja?
Az világos hogy licitálni kell, és ha az enym az utolsó licit a lejárta elött akkor az enyém a cucc.

Hogyan kapom meg? Mennyi lesz a végösszege mire ideér hozzám, mondjuk egy 5 eurós játéknak?
Hogy tudok fizetni? Sajnos hadilábon állok a némettel már...

ha az angol jobban megy akkor ne az ebay.de-n regisztrald magad, hanem az ebay.co.uk-n.

szoval eloszor is regisztralnod kell magad mint buyer. ehhez szukseged lesz egy nem freemail cimre.
nem csak licitalni lehet, hanem vannak fix aras aukciok (buy it now), ott nem kell kivarnod az aukcio lejartat, hanem mint egy eshopban azonnal megvasarolhatod a cuccot.

fizetni a konkret aukcioban meghatarozott modon lehet. ha nemet az eladod, akkor itthonrol leginkabb az atutalas jaccik.
a paypal ami a legelterjedtebb online fizetesi mod felejthetos, mert itthonrol nem lehet hasznalni.
ha van dombornyomott bankkartyad, akkor ha lehetseges (az elado feltuntette) akkor az a legolcsobb, de sokan hasznaljak az auctionpayments.com money order fizetesi modjat is (bankkartyaval fizetve). van aki elfogad levelben baknjegyet, de nagyon rizikos a posta itthoni helyzete miatt.

a szallitas konkret osszeget is az elado szabja meg, erdemes konkretan rakerdezni, hogy ne a leutes utan legyen meglepetes a csillagaszati osszeg (pl. UPS-es vagy mas draga szallitoval kuldve).

ha ez EU-bol akarod megvenni akkor erdemes meg megvarni ezt a 2 hetet, mert utana biztosan nem lesz mas koltseg (veteli ar + szall. ktsg + fizetesi ktsg.). jelenleg ha neten vasarolsz, akkor az arra jon meg vam+afa, de ha az elado ajandekkent kuldi a cuccost, akkor 29e ft-ig ha szerencsed van meguszhatod a vam+afat.

#25 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 18:08

Idézet: Ariel - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 14:26

ha az angol jobban megy akkor ne az ebay.de-n regisztrald magad, hanem az ebay.co.uk-n.

szoval eloszor is regisztralnod kell magad mint buyer. ehhez szukseged lesz egy nem freemail cimre.
nem csak licitalni lehet, hanem vannak fix aras aukciok (buy it now), ott nem kell kivarnod az aukcio lejartat, hanem mint egy eshopban azonnal megvasarolhatod a cuccot.

fizetni a konkret aukcioban meghatarozott modon lehet. ha nemet az eladod, akkor itthonrol leginkabb az atutalas jaccik.
a paypal ami a legelterjedtebb online fizetesi mod felejthetos, mert itthonrol nem lehet hasznalni.
ha van dombornyomott bankkartyad, akkor ha lehetseges (az elado feltuntette) akkor az a legolcsobb, de sokan hasznaljak az auctionpayments.com money order fizetesi modjat is (bankkartyaval fizetve). van aki elfogad levelben baknjegyet, de nagyon rizikos a posta itthoni helyzete miatt.

a szallitas konkret osszeget is az elado szabja meg, erdemes konkretan rakerdezni, hogy ne a leutes utan legyen meglepetes a csillagaszati osszeg (pl. UPS-es vagy mas draga szallitoval kuldve).

ha ez EU-bol akarod megvenni akkor erdemes meg megvarni ezt a 2 hetet, mert utana biztosan nem lesz mas koltseg (veteli ar + szall. ktsg + fizetesi ktsg.). jelenleg ha neten vasarolsz, akkor az arra jon meg vam+afa, de ha az elado ajandekkent kuldi a cuccost, akkor 29e ft-ig ha szerencsed van meguszhatod a vam+afat.

Köszi a segítséget!:)

Akkor várok még 2 hetet az eu-ig. 29ezernél sokkal olcsóbb cuccokat akarok rendelni, mert csak pár régi játékra fáj a fogam, amiket itthon lehetetlen (számomra) beszerezni.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#26 Felhasználó inaktív   skuzzy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 16:51

Idézet: Ariel - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 12:21

Ehhez szukseged lesz egy nem freemail cimre.

En a nemeten regisztraltam freemail-es cimmel :)
Viszont a reghez kell egy dombornyomott kartyaszam, vagy egy valos postacim, amire levelben kikuldik a visszaigazolasi kodot. Nalam utobbi jatszott, es kb 4 nap alatt itt volt.

Ja es nekem nem volt elsore egyertelmu, hogy eleg egy helyen regelni, az az acc jo az osszesre ;)

Szerkesztette: skuzzy 2004. 04. 23. 16:53 -kor

#27 Felhasználó inaktív   skuzzy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 17:01

Meg ket gondolat: 
A com-oson az elado meghatarozhat minimalisan arat, tehat ha a licit nem eri el ezt, akkor nem adja. Szerintem ez k.cs.gseg, akkor miert nem adja meg azt indulo licitnek... A nemeten ilyen nincs.

A masik, hogy irrealisan alacsony arak nem szoktak nagyon maradni, az utolso percben/fel percben nagyott szokott meg ugrani a dolog, addig nem is nagyon erdemes licitalni

#28 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 00:15

Mindenképpen nézzétek végig a leírást, a németen elég sokszor ki van írva, hogy csak országon belül küldözgeti a témát. Nem tudom mi van akkor, ha te nyered a bid-et, de magyarba akarod elküldetni vele. Mailen érdemes felvenni a kapcsolatot, bár én a .com-on érdeklődtem, ott mindegyik eladó szívesen válaszolt. Sajnos az amiknál is elég sok aki csak belföldre postáz.
A fizetési lehetőségeknél is nagyon sok esetben a PayPal majdnem az egyetlen, a bankkártyás fizetés sem gyakori.

#29 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 18:33

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. április 24, szombat - 1:15

Mindenképpen nézzétek végig a leírást, a németen elég sokszor ki van írva, hogy csak országon belül küldözgeti a témát. Nem tudom mi van akkor, ha te nyered a bid-et, de magyarba akarod elküldetni vele. Mailen érdemes felvenni a kapcsolatot, bár én a .com-on érdeklődtem, ott mindegyik eladó szívesen válaszolt. Sajnos az amiknál is elég sok aki csak belföldre postáz.
A fizetési lehetőségeknél is nagyon sok esetben a PayPal majdnem az egyetlen, a bankkártyás fizetés sem gyakori.

csinaltam sajat kereso bookmarkot az ebayre ahol be van allitva, hogy Available to: Hungary.
igy csak azokat a teteleket mutatja amit Europaba is szallitanak. Igaz van egy olyanom is ami US only, mert azert neha en is rakerdezek hatha.. aki a leirasba is berakja hogy csak USA-ba vagy Canadaba szallit ott nem erdemes probalkozni, de aki csak a sablonba rakja be, ott van esely, mert USA-ban default beallitas a US only es ha lusta vki akkor nem valtoztatja meg.

#30 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 14:12

Probáltam regisztrálni magam, de nem sikerült mert nem visa kártyám van:( És mindenképp kell neki visa vagy mastercard szám. Nekem cirrus/maestro van.

Mit lehet most tenni? :confused:

#31 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 14:19

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 15:12

Probáltam regisztrálni magam, de nem sikerült mert nem visa kártyám van:( És mindenképp kell neki visa vagy mastercard szám. Nekem cirrus/maestro van.

Hova próbáltad magad regisztrálni?
Elméletben netes vásárlásra csak a dombornyomott kártyák a jók. Itthon a két leggyakoribb a Visa (nem visa electron) és az EC/MC.

#32 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 14:30

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 15:19

Hova próbáltad magad regisztrálni?
Elméletben netes vásárlásra csak a dombornyomott kártyák a jók. Itthon a két leggyakoribb a Visa (nem visa electron) és az EC/MC.

ebay.co.uk

az enyém nem dombornyomott:(

Kicserélik nekem visa-ra, ha kérem?:) (gondolom pénz kérdése)

#33 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 16:32

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 15:12

ha minden igaz (2 eve igaz volt), ha csak vasarolni akarsz nem kell kartyaval rendelkezni a regisztracional az ebay.co.uk-nal. eleg egy nem free emailcim is.

#34 Felhasználó inaktív   skuzzy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 19:32

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 13:30

ebay.co.uk

az enyém nem dombornyomott:(

Kicserélik nekem visa-ra, ha kérem?:) (gondolom pénz kérdése)

Mint fentebb irtam, probald a nemetet, ott valasztani lehetett, hogy a kartya helyett  egy valos postacimet adsz meg.
Dombornyomott kartya dragabb, es letetbe is kell tenni a szamladrol penzt (cibnel 50e), ha nem jon rendszeres jovedelem ra.

#35 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 10:17

Idézet: skuzzy - Dátum: 2004. máj. 3, hétfő - 20:32

Mint fentebb irtam, probald a nemetet, ott valasztani lehetett, hogy a kartya helyett  egy valos postacimet adsz meg.
Dombornyomott kartya dragabb, es letetbe is kell tenni a szamladrol penzt (cibnel 50e), ha nem jon rendszeres jovedelem ra.

Ok, megpróbálom.

Valaki írta fentebb, h mindegy hogy melyiknél regisztrálom magam, bármelyikre be tudok vele jelentkezni. Igaz ez?

#36 Felhasználó inaktív   skuzzy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 13:08

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 9:17

Ok, megpróbálom.

Valaki írta fentebb, h mindegy hogy melyiknél regisztrálom magam, bármelyikre be tudok vele jelentkezni. Igaz ez?

Igen, ezt is en irtam.. De csak viccotem.. :rolleyes:

Nekem sikerult eddig.. gondolom nem csak mazlim volt:)
Pl akarmelyiken raksz be a kedvencek koze egy arut, az osszes fog latszani, akar hol is lepsz be.

Szerkesztette: skuzzy 2004. 05. 06. 13:10 -kor

#37 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 23:14

Idézet: skuzzy - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 14:08

Igen, ezt is en irtam.. De csak viccotem.. :rolleyes:

Nekem sikerult eddig.. gondolom nem csak mazlim volt:)
Pl akarmelyiken raksz be a kedvencek koze egy arut, az osszes fog latszani, akar hol is lepsz be.

Na elvivel reggeltem magam a németen, bár pár helyen alig értettem valamit:) (sőt semmit:))

Akkor most várom a visszaigazolási kódot.... Pedig egyből vettem volna már vmit, de négy nap mulva már rég nem lesz ott... :(

#38 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 23:45

Na már régebben meg is küldték a kódot faszán postán. Most találtam megint meg azt a játékot ami érdekel. A gond az hogy tényleg fingom sincs, hogy mit írnak, de azt hiszem sikerült ajánlatot tennem, ami most 1,50 euro. Még 2 nap van a lejártáig.
Most mi a teendő? Sajnos nem értek egy kukkot sem, és nem tudom milyen fizetési módot preferál az illető. Valami olyasmit bogoztam ki, hogy várjak az e-mailjükre, amit minden 12 órában elküldenek.

Most az uk site-on is megtaláltam amit kerestem, arra is licitáljak? Vagy arra inkább ne? Arra még 6 nap van. Megvárjam a végét ennek a németnek, és ha mégsem hozzám lerül akkor próbáljam azt meg? Az jobb is lenne, mert az angolt valamelyest vágom.

#39 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 23:50

Meg is jött az e-mail, de nem sokat tudtam meg belöle.

Akzeptierte Zahlungsmethoden
Überweisung
Barzahlung bei Abholung

Gondolom ez lényeges. Mit jelent? Elfogadott fizetési módok gondolom, de mi ez a kettő? :confused:

#40 Felhasználó inaktív   skuzzy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 20:15

Ne izghulj, ha meg van 2 nap, boven elvihetik eloled:-) Ha valami kaposabb dolog, akkor az utolso percben fog eldolni az ara.
uberweisung: banki atutalas
barzahlung: kp, szemelyes elhozatalnal

Arra figyelj oda, hogy ne 2 helyen gyozz, ha nem akarsz kettot belole,mert vissza nem szerencses lepni..., finoman szolva.

Szerkesztette: skuzzy 2004. 05. 23. 20:23 -kor

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.