eBay
Elküldve: 2004. 06. 05. 13:19
Mert most probálkozom a ebay-os vásárlással először.
A fizetéssel kapcsolatos dolgokkal viszont nagyon nem vagyok tisztában.
Elmondaná valaki hogy hogyan működik a dolog?
Mik a teendőim? Miket kérdezzek az eladónak küldött emailben?
Mik a legegyszerűbb és legolcsobb fizetési modok?
Ha valaki már tapasztaltabb az ebay világában, rendszerében akkor kérem hogy segítsen!
Előre is köszi!!!
Elküldve: 2004. 06. 05. 22:43
Idézet: hdani99 - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 14:19
Mert most probálkozom a ebay-os vásárlással először.
A fizetéssel kapcsolatos dolgokkal viszont nagyon nem vagyok tisztában.
Elmondaná valaki hogy hogyan működik a dolog?
Mik a teendőim? Miket kérdezzek az eladónak küldött emailben?
Mik a legegyszerűbb és legolcsobb fizetési modok?
Ha valaki már tapasztaltabb az ebay világában, rendszerében akkor kérem hogy segítsen!
Előre is köszi!!!
Igen, nekem is ezek voltak a fő problémáim, és még mindig azok, bár itt nagyon sokat segítetettek, de még vannak fehér foltok. A legegyszerübb ha van egy dombornyomott visa kártyád, legalábbis én igy vettem le.
Elküldve: 2004. 06. 05. 22:48
Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 8:21
Nem voltam bátor (sztem senki sem ha életében elöször egy számára uj dologba vág bele), csak elfelejtettem megnézni. Én ált. régi játékokra vadászom, és az nincs mindenhol, minden nap, sokat kell keresni, vagy ha van is az sem olyan verzió ami nekem kéne (pl német verzió). Igaz az usa-i site-on minden megvan ami kell, de onnan nem szívesen rendelnék, ezért inkább várom, hogy megjelenjen valamelyik eu-s oldalon (főképp az uk-s és a német oldalakat nézem).
Nameg nekem még mindig áttekinthetlen az e-bay. Sztem nagyon el van baszva. Azért kezdem megszokni, de nem az igazi még most sem.
Köszi a tippet a maximalangebotról!
A personal cheque valaki elmondaná nekem, mit is jelent? Ariel?
Szerkesztette: Valdy 2004. 06. 05. 22:49 -kor
Elküldve: 2004. 06. 06. 07:29
Idézet: Valdy - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 23:48
en is csak azt olvastam, olyanoktol akik az usa fizetesi modokkal tisztaban vannak (az ottani penzugyi rendszer teljesen mas, mint az europai), hogy ez egy bank altal nem garantalt csekk. a fedezetet ellenorizni kell miutan megkapta vki.
viszont jo lenne hogy akik kerdeznek, ezt a nem tul hosszu topikot elolvasnak, mert egy csomo kerdeukre valaszt kapnanak.
Elküldve: 2004. 06. 06. 18:58
Idézet: Ariel - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 11:27
sajnos ez nem "EU, nem EU" kerdese. itt valami regi-regi gebasz van, mert a nemet posta 2.zonaba sorolja hazankat jo regen. eloszor en is azt hittem, hogy az elado izelgetni akar, mert gorogorszagba es portugaliaba is olcsobb a csomag mint ide hozzank. (mellesleg ugyanilyen ciki a szomszedos ausztria is, oda is van olyan postai szolgaltatas amiert plussz koltseget terhelnek rad).
mondjuk vannak alternativ szallitok nemeto.ban is, pl. DPD, de nem tudom hogy kis csomagok eseteben hogy jon ki, nagyobbaknal olcsobb mint a dajcseposzt. pl. kb. 10kg-os cucc 20EUR-ert jott, igaz a kuldo ceg nagyforgalmu (gondoom van vmi kedvezmenye naluk).
A Dpd-röl tudnál valamit mondani? Deutche Post Deuthcland?
Elküldve: 2004. 06. 07. 09:11
Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 19:58
www.dpd.de
igazabol nem sokat tudok. viszont van magyar kirendeltseguk. (index forumbol masolva)
DPD Hungária Kft.
Budapest XV. kerület 1158 Késmárk utca 14 (1) 414-6206, fax (1) 414-6214
Elküldve: 2004. 06. 10. 06:15
Próbáltam rendelni az e-bay.com-ról,megnyertem a licitet,de fizetési lehetőség csak pay pal rendszerrel volt lehetséges.Megpróbáltam de nem sikerült,metr Magyarország nem szerepel a felsorolt országok között.
Hogyan kell rendelni.
Segítsetek Please.
Elküldve: 2004. 06. 11. 21:17
Szerintetetek mennyibe kerül összvissz, ha mondjuk egy kb. 40$os Pda-t akarok venni az ebay-en? Tudom, hogy nem a legbiztonságosabb, dehát hátha még így is megéri.... Meg hogy lehet fizetni Mo-ról, hogy érdemes, mennyire macerás a vám? SZóval ha van ezzel kapcsolatban ötletetek, akkor írjatok!
Spety
Elküldve: 2004. 06. 13. 11:10
A következő terveimhez keresek segíteni tudó, és akaró társakat:
Szeretnék átröpülni az USÁ-ba (Malév), ott átvenni az oda shippingelt ebay-n kiszemelt autót.
(VW Eurovan). Bejárni vele a nevezetesebb helyeket USA & Kanada (kb. 2 hónap), majd a végén hazahozni az autót saját célra. (Ez nem gond 1000$-ért állítólag Amsterdamba át lehet küldeni.)
Ez mennyire merész elgondolás szerintetek?
Csinált már valaki ehhez csak hasonlót is?
Mi a rizikó benne?
Az EU-ba való bejelentés és a hazai forgalomba helyezés kálváriáját magamra vállalom, ezügyben vannak már jó és használható infóim!
Azok válaszát várom, aki segíteni tud akár csak egy kicsit is. Megpróbálom összarakni a képet, időm van, terv kivitelezése jövő (2005) májusra tervezett, addigra talán itthon is lecsillapodnak a külföldről behozott gkocsik körüli adminisztrációs nehézségek és ökörségek.
Ha valakit érdekel az ügy fejleménye kérem email-n jelezze, nem akarom a fórumot terhelni minden részlettel. (csany@eik.bme.hu)
Köszönettel minden érdeklődőnek!
Üdv.
Elküldve: 2004. 06. 21. 11:18
Nem is találtam olyat, hogy Magyarország.
Na mindegy, a monitor a kedvező dollár ár miatt csak 120 rongy.
Ha esetleg valamilyen úton módon kihoznák ezt, akkor lehet, hogy érdekelne a dolog.
Csak nem tudom, hogy mennyit kellene fizteni a végén.
A másik fontos, hogy kb. hány nap mire kihozzák a cuccost?
Elküldve: 2004. 06. 23. 14:37
Idézet: Socket - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 12:18
Nem is találtam olyat, hogy Magyarország.
Na mindegy, a monitor a kedvező dollár ár miatt csak 120 rongy.
Ha esetleg valamilyen úton módon kihoznák ezt, akkor lehet, hogy érdekelne a dolog.
Csak nem tudom, hogy mennyit kellene fizteni a végén.
A másik fontos, hogy kb. hány nap mire kihozzák a cuccost?
miert nem az eladot kerdezed?
szerinted mi honnan tudjuk, hogy az a konkret aukcio amit te nezegettel milyen parameterekkel bir?
Elküldve: 2004. 07. 13. 09:10
Találtam a francia ebay-en egy dolgot amit már évek óta keresek.
Viszont nem tudok regisztrálni, mert egyik bankkártyámat sem fogadja el.
És az eladóval való kapcsolatfelvétel gombnál is először be akar jelentkeztetni.
Mit tudok ilyenkor tenni?
Elküldve: 2004. 07. 13. 15:04
Idézet: Zotyó - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 10:10
visszaolvasod ezt a 3 oldalt es megtalalod a megoldasokat.
Elküldve: 2004. 07. 13. 15:10
Idézet: Ariel - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 16:04
Megtaláltam közben,thx.
Elküldve: 2004. 07. 13. 17:47
Előre is köszi!
Szerkesztette: Rapidus 2004. 07. 13. 18:11 -kor
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2004. 07. 13. 21:23
Elküldve: 2004. 07. 14. 12:06
Idézet: Rapidus - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 18:47
Előre is köszi!
bankonkent valtozo!
www.bankartya.hu
pl. cibnel kell egy folyoszamla (190ft/ho) es vagy 3 honapig a fizudat ide kuldod, vagy 50e ft-ot kamatozo letetbe kell beraknod.
Elküldve: 2004. 07. 14. 13:38
Idézet: szeder - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 20:23
Tudtommal csak ugy, ha berakod a "my ebay" -be a figyelni kivant akciok koze. Ott latni fogod zaras utan is, amig ki nem torlod.

Súgó
A téma zárva.