HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Denniss 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:47

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 11:54

- A TARIC számot elég hülye módokon állapítják meg. Fel kell hívni őket (legalábbis nekem ezt ajánlották, amikor érdeklődtem ezügyben), és ha mázlid van, akkor kapásból mondanak egy számot, ha nincs, akkor számolgatniuk kell. A szám birtokában már forintra pontosan megnézheted a vámköltséget a VPOP honlapján.
- Ha nem akarod, hogy vámolják, akkor valamelyik vámos nagyon örülni fog a csomagodnak. :)

Akkor mégsem olyan jó opció ez!
Köszi!
-Tessék mondani dán gomb van?
-Dán gom nincs.
-És finn gomb van?
-Fingom sincs.

#462 Felhasználó inaktív   Denniss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:53

Idézet: kraftxld - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 12:46

50$ alatti értékkel kell küldetni a pakkokat.

Ez esetben mi történik, vámmentes?
Mindjárt ránézek a VPOP holnapjára is.
-Tessék mondani dán gomb van?
-Dán gom nincs.
-És finn gomb van?
-Fingom sincs.

#463 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 10:04

Kis értékkel küldve vámmentes lehet akkor is, ha ajándékként küldik, persze ilyenkor a vámosok se hülyék, nem hiszik el pl. egy $1000 értékű notebookról, hogy $40-et ér. Nekem már sok kisebb értékű cuccom jött az usából ($200 alattiak), és egyszer sem kellett vámot fizetnem, mert giftként küldték.

Igaz, egyszer meg akartak vámolni valamit, mire betelefonáltam a csomagazonosítóval, hogy akkor pontosan mi a teendő, és a néni egyszer csak: "Ja, most látom, hogy ajándékként küldték, akkor természetesen vámmentes, máris továbbítjuk a címére." :D

Persze egy üzleti modellt a szerencsére nyilván nem lehet építeni, szóval nincs konkrét "megúszási határérték" szerintem.

#464 Felhasználó inaktív   integra 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 19:53

Üdv!

Valaki írta egyszer, hogy tudott regisztrálni az ebay.co.uk-ra nem ingyenes e-mail címmel. Milyen e-mailt fogad el, amire kiküldi a regisztrációs kódot?

#465 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:43

Nekem a chellos címemet gond nélkül elfogadta. Ingyenes címeket nem szeret.

Szerkesztette: debaj 2006. 08. 09. 20:43 -kor

#466 Felhasználó inaktív   Naga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 19:20

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 21:43

Nekem a chellos címemet gond nélkül elfogadta. Ingyenes címeket nem szeret.

Én gmail.com-os címmel regisztráltam és nem volt gond.
One size fits All.
Ha szeretnél tőlem valamit, akkor légyszi írj privit azt előbb észreveszem!

#467 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 23:12

Idézet: integra - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 20:53

Üdv!

Valaki írta egyszer, hogy tudott regisztrálni az ebay.co.uk-ra nem ingyenes e-mail címmel. Milyen e-mailt fogad el, amire kiküldi a regisztrációs kódot?

tvn.hu-t régebben elfogadta.

#468 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 22:31

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 19:10

Mivel a Paypal amerikai ceg, ezert dollarban fizetsz mindig...kivetel nelkul...ha USA-bol rendelsz, akkor nincs is gond. Azonban ha mas devizaval, akkor eloszor azt a devizat atszamoljak dollarba, s te azt a dollartosszeget fizeted ki...ez pedig azt jelenti, hogy mindig dragabb, mint ha siman dollarban vagy az adott devizaban fizetnenk.

Emiatt altalaban 3-4Ft-tal tobbe kerul 1Euro, mint ha nem kellene Euro-dollar keresztarfolyamot szamolni.

Aha. Értem. Köszi.

Nekem is ment simán gmail-el (mással nem próbáltam).

#469 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:15

Anno a német oldalon regisztráltam, de mivel egy szót sem tudok németül (a fagyin és a sörön kívűl  :D) ezért azóta a ebay.com-ra megyek. Azonban bármilyen levél jön azt németül írják és csak remélhetem, hogy kitalálom miről szól. Át lehet valahol állítani, hogy milyen nyelvű levelek jöjjenek?  :confused:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#470 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:59

Idézet: Picur - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:15

Anno a német oldalon regisztráltam, de mivel egy szót sem tudok németül (a fagyin és a sörön kívűl  :D) ezért azóta a ebay.com-ra megyek. Azonban bármilyen levél jön azt németül írják és csak remélhetem, hogy kitalálom miről szól. Át lehet valahol állítani, hogy milyen nyelvű levelek jöjjenek?  :confused:

Erre van egy nagyszerü megoldás :

Babelfish

Beírod/másolod a szöveget, beállitod milyen nyelvre forditson, és 90% pontossággal megkapod, ebben az esetben angolra.
Nem szavakat fordít, hanem egyszerre több egész mondatokat.
A magyar nyelvtan ennél sokkal bonyolultabb, így sajnos az nincs benne.  :D
A címet egy amerikai ebay-es emberkétől kaptam, mert én csak németül írtam.
Ő ezzel fordított, és kérdezte, hogy jól értelmezte-e a levelet.
(azóta persze több nyelven is tudok írni levelet  :D )

Szerkesztette: zsborg 2006. 08. 26. 20:01 -kor

#471 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 20:08

No igen, és komplett weboldalt is lefordít.  :D 

#472 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 22:35

Idézet: zsborg - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 21:08

No igen, és komplett weboldalt is lefordít.  :D 

Köszönöm ezt ismerem. Sőt a Maxthonba be is van integrálva a Worldlingo-val egyetemben  :p
Sajnos nagyon sok link nem megy a babelfishsel, a dinamikus oldalak menetrendszerint megdöglenek. És nem utolsó sorban nem akarok e-maileket bemásolgatni a fordítóba, ha egyszer küldhetnének angolt is.  :)
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#473 Felhasználó inaktív   gHOST 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 23:51

Sziasztok!

Németországból akarok egy monitort (Dell 1905FP) rendelni az eBay-en keresztül.
A DHL azt mondja, hogy 62e Ft-ért el is hozza. Szerintetek nem sok ez egy kicsit? A monitor kb. 200 Euró.

Kösz,
János
A4-es tipusú rajzlapom ugyanilyen tipusú Audira cserélném.
M3-as autopálya matricám ugyanilyen tipusú BMW-re cserélném.
Diablo PC-s játékomat ugyanilyen Lamborginire cserélném

#474 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 06:02

A DHL súlyra és méretre számláz, nem értékre. Gyorsak, megbízhatóak, de az árát is megkérik. Egy monitorméretű, húszeurós öntöttvas darabot még drágábban hoznának haza.

Mérlegelni kell, hogy mi éri meg neked. Az, hogy két-három nap alatt a küszöbödig hozzák, vagy ki tudja meddig kering a postavonatokon, postahivatalokban, és hányszor ejtik le, rúgnak bele addig.

Szerkesztette: debaj 2006. 08. 30. 06:05 -kor

#475 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 18:29

Kaptatok már ilyen email-t az ebaytől?

It appears the password for your eBay account may have recently become compromised. As a result of this, we have reset your password and secret question.

To regain control of your account, please complete the following:

1. Change the password on your personal EMAIL account to verify that it is secure and cannot be accessed by anyone other than you.
2. Change the password on your eBay account. To do so, click the "Forgot your password" link on the eBay sign-in page and change your password using the instructions provided.
3. Follow the steps below to secure your account:
> Click on the "Security & Resolution Center" link found at the bottom of most eBay pages.
> Click on the "eBay Account Protection" link in the "Online Security Resources" box. This will take you to the help page titled "Securing Your Account and Reporting Account Theft."
> Follow the instructions provided under "Securing Your Account".

As you take these steps, please be aware that you may need to repeat the instructions provided above or use the "Back" button on your Web browser to return to the "Securing Your Account" page.

We have provided some additional information below to explain how this may have occurred.

Unsolicited or "spoofed" email messages

There have been a number of email messages recently sent to eBay members asking them to click on links and provide their user ID and password. These unsolicited or "spoofed" messages appear to come from eBay Support, but in fact do not. eBay never requests sensitive information of this nature via email.

Any email sent to your registered eBay email address from eBay that affects your account, or from another eBay member via eBay's member-to-member communication system, will now appear in the My Messages portion of your My eBay page. If you receive a questionable email that asks you to click on a link and it is not in My Messages, do not click the link or enter any information. Forward the email to spoof@ebay.com and we will respond to you within minutes to tell you if it was really from eBay. This also lets us take quick action on the fake website to help protect other members.

To learn more about these fake or "spoofed" eBay emails, visit the "Security & Resolution Center" link found at the bottom of most eBay pages followed by the "Stopping spoof emails and Web sites" under "General Online Safety."

Password guessing

If you use a fairly simple or easy-to-guess password, it is possible that someone could guess it after repeated attempts. For this reason, it is important to use a password that consists of a combination of letters and numbers and is not related to your user ID, name, or anything you buy or sell. It is also important to use different passwords for the various online accounts you use (email, PayPal, etc).

Computer viruses

There are a number of computer viruses in circulation that log and record keystrokes. It is recommended that computer users keep their virus alert software up-to-date and regularly check for operating system and web browser updates. A firewall for high-speed internet users is also highly recommended.

Any inquiries regarding your password or other information about your account can be sent to us by clicking "Help" on any eBay page and then selecting "Contact Us."

Regards,

eBay Trust & Safety

Elég ijesztő...

#476 Felhasználó inaktív   gHOST 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 19:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 5:02

A DHL súlyra és méretre számláz, nem értékre. Gyorsak, megbízhatóak, de az árát is megkérik. Egy monitorméretű, húszeurós öntöttvas darabot még drágábban hoznának haza.

Aham, annyira nem ismerem ezeket a szállításokat, de kösz.

Idézet

Mérlegelni kell, hogy mi éri meg neked. Az, hogy két-három nap alatt a küszöbödig hozzák, vagy ki tudja meddig kering a postavonatokon, postahivatalokban, és hányszor ejtik le, rúgnak bele addig.

Nem azt mondom, hogy 1000 Ft-ot szeretnék a szállításért fizetni, de pl. elmennék 10 ... akár 20e Ft-ig is, de a 60e-et egy kicsit olyan szempontból sokallom. Ismersz/ismertek olyan futár céget, aki viszonylag megbízható szállítást vállal, de a DHL-től olcsóbb?

#477 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 19:24

Idézet: weqy - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 19:29

Kaptatok már ilyen email-t az ebaytől?

Kaptunk, csak nem az eBaytől. Ez egy adathalász email, ha a link fölé viszed az egérmutatót, láthatod, hogy nem eBayes oldalra mutat.

Minden eBayes levélben leírják a valódi (regisztrált) nevedet is. Ha az emailben nem szerepel, csak a nickneved vagy még az se, akkor az a levél hamis.

#478 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 19:32

Idézet: gHOST - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 20:03

Ismersz/ismertek olyan futár céget, aki viszonylag megbízható szállítást vállal, de a DHL-től olcsóbb?

Egyik futárcég sem dolgozik olcsón. Itt a UPS tarifatáblázata Németországból, én ezt ismerem, mindenesetre olcsóbb, mint a DHL. (A Magyarországra vonatkozó árakat a 41-es zónakód alatt találod.)

Szerkesztette: debaj 2006. 08. 30. 19:35 -kor

#479 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 19:35

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 19:24

Kaptunk, csak nem az eBaytől. Ez egy adathalász email, ha a link fölé viszed az egérmutatót, láthatod, hogy nem eBayes oldalra mutat.

Minden eBayes levélben leírják a valódi (regisztrált) nevedet is. Ha az emailben nem szerepel, csak a nickneved vagy még az se, akkor az a levél hamis.

Akkor ez igazi, mert szerepel benne a regelt nevem is, és még a My massage-ben is benne van, mint alert.
És tényleg leresetelték a passwordomat.
Nemtom, mi történt...mondjuk küldtem egy total requestet...és azután történt ez.
Megváltoztattam azóta mindent, de nem vagyok teljesen nyugodt....

#480 Felhasználó inaktív   gHOST 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 19:44

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 18:32

Egyik futárcég sem dolgozik olcsón. Itt a UPS tarifatáblázata Németországból, én ezt ismerem, mindenesetre olcsóbb, mint a DHL. (A Magyarországra vonatkozó árakat a 41-es zónakód alatt találod.)

Idézet

Németországból, én ezt ismerem, mindenesetre olcsóbb, mint a DHL. (A Magyarországra vonatkozó árakat a 41-es zónakód alatt találod.)

Mondjuk ez valóban olcsóbb, de nem sokkal.

Mindenesetre kösz. :-)

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.