HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszéljünk magyarul? És a kiejtés? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszéljünk magyarul? És a kiejtés? Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 15. 20:23

Na akkor. Mi lenne a következő lépés?

Tehát én most konkrétan az R hang kiejtésével foglalatoskodtam.

Szerkesztette: Dextrose 2012. 06. 15. 20:24 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#422 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 15. 21:26

Biztos, hogy jól megy? Próbáld magad felvenni (nem kell elküldeni, ha annyira nem akarod, meg szégyellős vagy). Csak hallgasd vissza kívülálló szemével, hasonlítsd össze az anyanyelvi beszélőkkel, szótári hangmintával. Csak az r-t és azokat a hangokat, amiket tanultunk, nem baj, ha a többi még nem stimmel. Ha a felvételt rossznak hallod, hogy úr isten, de szar, nem hasonlít, akkor se töröld le, tedd el emlékbe, hogy innen indultál.

A következő lecke mindjárt jön, megvan mi lesz a gyakorlati rész (sötét l-hang), de elméletnek nem tudom melyiket tegyem be, tanácstalan vagyok. Vagyis van rá ötletem (magánhangzók bevezetése), de szeretnék olyat betenni, ami időben és hatékonyan előkészíti a terepet a későbbi gyakorlati leckékhez. Addig is gyakorold a pösze th hangokat, ha nem tökéletesek, akkor írd meg, hogy mi okoz még nehézséget, mi sikerül helyette, ha elhibázod, mennyiben idegen még számodra. Az érzések ilyen elemző leírása segít tökéletesíteni az ejtést, feltárni az apróbb hibákat.

Érdekességként leírom, hogy az elmélet úgy tarja, hogy a két pösze th-hang (θ/ð) csak hangszálrezgetésben tér el (egyik zöngés, a másik zöngétlen), azaz testvérek, mint a p/b, f/v, k/g, s/zs, sz/z, cs/dzs, stb. Ez valahol igaz is, de a gyakorlatban a pösze th-hangok mégis különböznek annyira a száj körüli izmok terhelésében, hogy egyenként, külön kell gyakorolni őket, mintha két teljesen különböző hang lenne. Ez jó példa lehet neked, hogy az elméletnek (főleg a szemléltető, egyszerűsítő elméletnek) mennyire kevés köze van néha a gyakorlathoz, mennyire féligazság lehet.

Szerkesztette: Raynes 2012. 06. 15. 21:28 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#423 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 08:37

A sötét [ɫ]-hang

Spoiler

Hangminta van a kék blogon, az angol mássalhangzós cikk legvégén, illetve a szótárban tudsz szavakat hallgatni.

Szerkesztette: Raynes 2012. 06. 16. 08:41 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#424 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 19. 12:16

Kicsi korrekció a brit-r-es leírásomhoz. A leírás érdemét nem érinti, de helyesbítenék egy magyarázó részt, fonetikailag helytállóbb megfogalmazással:
Spoiler

Bár Dex, nem igaz, hogy ezt nem vetted észre, pedig biztos van hiba a többiben is. Kipróbálod egyáltalán a leírásaimat? Ellentmondásra és nem érthető dolgokra nem kérdezel rá, meg elég gyanús, hogy mindent mindig elsőre értesz. Javaslataid sincsenek soha, meg semmilyen visszajelzés. Mikor én tanultam, én egy csomó mindet félreértettem, félreejtettem, és mindig lépésenként kellett ezeket pluszban elmagyaráztatni, pontosítani, korrigáltatni. Igaz én csak pontatlanabb, szűkszavúbb leírásokhoz fértem hozzá, és így a téves oda-vissza próbálgatások elvették egy csomó plusz időmet, ahhoz képest, mintha mindjárt elsőre a jó variációt tanultam volna meg. Szerintem te csak egyszer átfutod a leírásaimat, majd félre is teszed örökre, inkább videók alapján tanulsz.

Nem ingyen adnám itt a tudást, cserébe nekem a visszajelzés a lényeg, hol javítsak, hol érthető nehezen/félre. Véleményt várok a többiektől is, aki legalább egy ilyen leírásomat olvasta, kérem jelezzen vissza, negatív kritikák is jöhetnek bátran, ha nagyon szar, meg arra is kíváncsi vagyok, hogy esetleg kit milyen okból kifolyólag NEM érdekel, vagy hogy mivel tehetném érdekesebbé.

Most így, hogy élesben próbálgatom nekem az jön le, hogy a leírások működnek, de úgy érzem, hogy több példa, kép, hangminta kéne hozzájuk, hogy színesebb, emberközelibb legyen, jobban el lehessen képzelni. Meg kicsit kapkodok is, mert van a leírásaimnak egy alap sorrendje (amerikai angolhoz szabva), de mivel Dexnek túl könnyű volt, unta, meg britezünk, ezért felborítottam, így meg minden témát át kell picit szögelni, hogy illeszkedjenek egymáshoz.

Szerkesztette: Raynes 2012. 06. 19. 12:32 -kor

#425 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 19. 12:53

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 06. 19. 13:16

Kicsi korrekció a brit-r-es leírásomhoz. A leírás érdemét nem érinti, de helyesbítenék egy magyarázó részt, fonetikailag helytállóbb megfogalmazással:
Spoiler

Bár Dex, nem igaz, hogy ezt nem vetted észre, pedig biztos van hiba a többiben is. Kipróbálod egyáltalán a leírásaimat? Ellentmondásra és nem érthető dolgokra nem kérdezel rá, meg elég gyanús, hogy mindent mindig elsőre értesz. Javaslataid sincsenek soha, meg semmilyen visszajelzés. Mikor én tanultam, én egy csomó mindet félreértettem, félreejtettem, és mindig lépésenként kellett ezeket pluszban elmagyaráztatni, pontosítani, korrigáltatni. Igaz én csak pontatlanabb, szűkszavúbb leírásokhoz fértem hozzá, és így a téves oda-vissza próbálgatások elvették egy csomó plusz időmet, ahhoz képest, mintha mindjárt elsőre a jó variációt tanultam volna meg. Szerintem te csak egyszer átfutod a leírásaimat, majd félre is teszed örökre, inkább videók alapján tanulsz.

Nem ingyen adnám itt a tudást, cserébe nekem a visszajelzés a lényeg, hol javítsak, hol érthető nehezen/félre. Véleményt várok a többiektől is, aki legalább egy ilyen leírásomat olvasta, kérem jelezzen vissza, negatív kritikák is jöhetnek bátran, ha nagyon szar, meg arra is kíváncsi vagyok, hogy esetleg kit milyen okból kifolyólag NEM érdekel, vagy hogy mivel tehetném érdekesebbé.

Most így, hogy élesben próbálgatom nekem az jön le, hogy a leírások működnek, de úgy érzem, hogy több példa, kép, hangminta kéne hozzájuk, hogy színesebb, emberközelibb legyen, jobban el lehessen képzelni. Meg kicsit kapkodok is, mert van a leírásaimnak egy alap sorrendje (amerikai angolhoz szabva), de mivel Dexnek túl könnyű volt, unta, meg britezünk, ezért felborítottam, így meg minden témát át kell picit szögelni, hogy illeszkedjenek egymáshoz.

A leírásaid alapján a kiejtés gyakorolható. Ésszerűen le van írva mindegyik fonetikai jel kiejtése, én ki is nyomtattam magamnak.

De én arra lennék kivéncsi, hogy mindezzel hogyan lehetne előrébb jutni abban, hogy jobban megértsük a másik ember mondandóját? Mert az OK, hogy hallgatom az idegen nyelvet, de hogyan tudnám beazonosítani azt amit nem értek, a fonetikai táblázatodhoz?

Magyarul hogyan rendelhetem hozzá a nem értett szavakat az ABC-dhez?

Mert kaptam egy nagyon jó logikus táblázatot, de a megértésben ezt hogyan tudnám hasznosítani?

Szerkesztette: Dextrose 2012. 06. 19. 12:55 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#426 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 06. 19. 13:08

"Let me play the lion, too."
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#427 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 19. 13:22

Idézet: Dextrose - Dátum: 2012. 06. 19. 13:53

A leírásaid alapján a kiejtés gyakorolható. Ésszerűen le van írva mindegyik fonetikai jel kiejtése, én ki is nyomtattam magamnak.

De én arra lennék kivéncsi, hogy mindezzel hogyan lehetne előrébb jutni abban, hogy jobban megértsük a másik ember mondandóját? Mert az OK, hogy hallgatom az idegen nyelvet, de hogyan tudnám beazonosítani azt amit nem értek, a fonetikai táblázatodhoz?

Magyarul hogyan rendelhetem hozzá a nem értett szavakat az ABC-dhez?

Mert kaptam egy nagyon jó logikus táblázatot, de a megértésben ezt hogyan tudnám hasznosítani?

Spoiler

Idézet: gazdi - Dátum: 2012. 06. 19. 14:08

:-s

Idézet: Dextrose - Dátum: 2012. 06. 19. 13:53

A leírásaid alapján a kiejtés gyakorolható.

Gyakorolható, de több lépés van, könnyen elhibázható, meg szoktatni kell az idegrendszert, szájszerveket egy teljesen idegen koncepcióhoz, sokszor gátlásokat kell hozzá leküzdeni, megszokni a furcsaságát, hogy természetessé váljon.

Szerkesztette: Raynes 2012. 06. 19. 13:34 -kor

#428 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 07:34

Hát akkor mégiscsak úgy tudnánk előre haladni, ha ellenőriznéd amit felmondok.

Esetleg ha megadsz egy szöveget amit felolvasok?

paranormal.hu

#429 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 06. 20. 08:23

Idézet: gazdi - Dátum: 2012. 06. 19. 14:08

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 06. 19. 14:22

:-s

Arra próbáltam utalni Zuboly szavaival (Szentivánéji álom, I. 2.), hogy Dex rohan előre, mindenbe belekap, mindent tud látatlanban.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#430 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 08:24

Eleinte ne dolgozzunk komplett szövegekkel, mert a folyamatos szövegben sok plusz szempont is felbukkan, amit nem tanultunk, és nem akarlak már az elején kudarcélménnyel gazdagítani. Elég, ha csak néhány olyan önálló szót veszel fel, amit jól ismersz, jól tudsz mondani, és amiben szerepel az éppen tanult hang. Kb. 5-10 szóra kell itt gondolni egy hangnál, de úgy is jó, ha kevesebb szót választasz ki, de azokat többször mondod ki egymás után. Használhatsz szótárhangmintát is a gyakorláshoz, többször is felveheted, többször elpróbálhatod, míg nem sikerül jól, a nem sikerült részeket nem küldöd el. Az sem baj, ha egy-egy szó még nem tökéletes összességében, csak a tanult hang és a hangsúly legyen jó benne. Arra vagyok kíváncsi, mit tudsz, nem arra, mit nem. Úgy is jó, ha néhányszor csak egymagában ejted a tanult hangot, és utána mutatod be kevesebb szón. A felvétel összeidejét rádbízom, hány mp, de jó lenne 10 mp felett lenne, és egy percnél többet felesleges felvenni, litániát úgyse akarok hallgatni. Mindegy miben küldöd, csak legyen tömörített. Felvételre jó a Windows Hangrögzítője, mégis inkább az Audacityt ajánlom. Más program is jó hozzá, amivel fel lehet venni és vágni.

Mintaszavak, ha nem tudnál választani:
Spoiler

Úgy is tudsz szavakat választani, ha beleolvasol egy angol szövegbe, és találkozol benne egy ismerős szóval, látod, hogy tanult hang van benne, azt az egy szót felolvasod vagy kiírod. Mész tovább a következő ilyenre és szemezgetsz.

A múltkori felvetésed egyébként érthető, ez egy hosszú folyamat, teljesen jogos, hogy nem látod még a fényt a hosszú alagút végén, mi is lesz ennek a haszna a kiejtésen kívül. Amit átvettünk az még nagyon az eleje, még 1%-nál sem tartunk, bár a legnehezebbeket, legfontosabbakat vettem előre. Ha végigvettük az egyes hangokat (komplett lista ott a kék blogon), akkor a hasonulások jönnek. Utána hanglejtés, majd kiejtési logika, az utolsó kettőhöz már nem én írom a leckéket, hanem írok majd URL-t, ahol el tudod olvasni.

Idézet: gazdi - Dátum: 2012. 06. 20. 09:23

Arra próbáltam utalni Zuboly szavaival (Szentivánéji álom, I. 2.), hogy Dex rohan előre, mindenbe belekap, mindent tud látatlanban.

Érthető, hogy rohan, újoncként izgatott az ember. Egyébként viszonylag elégedett vagyok vele, jól halad, de sok ponton ez nekem túlzottan jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, ráadásul kérdései sem nagyon voltak, gyanúra ad okot. Mindenesetre derekas tőle már a látatlanban is, hogy hajlandó ilyennel foglalkozni.

Szerkesztette: Raynes 2012. 06. 20. 08:30 -kor

#431 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 12:35

Na, Dex, felvétel hogy áll? Úgy is jó lesz, ha egy rövidebb felvétel csak egy tanult hanggal foglalkozik. Egybe szöveget is felolvashatsz, ha annyira akarsz. Vagy még abban a fázisban vagy, hogy először hallgattad vissza magadat, és ledöbbentél, hogy hú de szar, rosszabb, mint gondoltad? Én is így voltam vele eleinte.

Sötét l-hanggal hogy állsz? Néha sikerül már? Esetleg valami észrevétel, kérdés hozzá?

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 06. 20. 09:24

A múltkori felvetésed egyébként érthető, ez egy hosszú folyamat, teljesen jogos, hogy nem látod még a fényt a hosszú alagút végén, mi is lesz ennek a haszna a kiejtésen kívül. Amit átvettünk az még nagyon az eleje, még 1%-nál sem tartunk, bár a legnehezebbeket, legfontosabbakat vettem előre.

Ez az 1% elég pesszimista másodszorra olvasva. Ez a becslés nem veszi figyelembe, hogy ezek azért a nehezebb hangok voltak, ha nehézség szerint is súlyozunk, akkor legyen olyan 8-10%.

#432 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 16:58

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 06. 25. 13:35

Na, Dex, felvétel hogy áll? Úgy is jó lesz, ha egy rövidebb felvétel csak egy tanult hanggal foglalkozik. Egybe szöveget is felolvashatsz, ha annyira akarsz. Vagy még abban a fázisban vagy, hogy először hallgattad vissza magadat, és ledöbbentél, hogy hú de szar, rosszabb, mint gondoltad? Én is így voltam vele eleinte.

Sötét l-hanggal hogy állsz? Néha sikerül már? Esetleg valami észrevétel, kérdés hozzá?

Ez az 1% elég pesszimista másodszorra olvasva. Ez a becslés nem veszi figyelembe, hogy ezek azért a nehezebb hangok voltak, ha nehézség szerint is súlyozunk, akkor legyen olyan 8-10%.

Lehet, hogy valami összefüggő szöveggel mégiscsak jobb lenne, mert úgy rugalmasabban tudnám kiejteni a szavakat. Szavanként "merev" lennék.

paranormal.hu

#433 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 17:44

Idézet: Dextrose - Dátum: 2012. 06. 25. 17:58

Lehet, hogy valami összefüggő szöveggel mégiscsak jobb lenne, mert úgy rugalmasabban tudnám kiejteni a szavakat. Szavanként "merev" lennék.

Jó, akkor legyen összefüggő szöveg, bár szerintem az a nehezebb, de ha ennyire fordítva vagy bekötve... Lehetőleg legyen az a referenciaszöveg, amit már hangsúlyozáshoz is használtunk (Wikipedián ott a fordítása is magyarra):
Spoiler

Kb. 1 perc felolvasni, de ha hosszúnak érzed, akkor elég a fele is. Ha esetleg unalmasnak találnád, akkor az Ezékiel 25:17-et is használhatod a Ponyvaregényből (jútjúbon megvan magyarul is), én ezt jobban szerettem, mint az IPA hivatalos, szervezeti északi szeles referenciaszövegét. Íme az átirat:
Spoiler

#434 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 18:05

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 06. 25. 18:44

Jó, akkor legyen összefüggő szöveg, bár szerintem az a nehezebb, de ha ennyire fordítva vagy bekötve... Lehetőleg legyen az a referenciaszöveg, amit már hangsúlyozáshoz is használtunk (Wikipedián ott a fordítása is magyarra):
Spoiler

Kb. 1 perc felolvasni, de ha hosszúnak érzed, akkor elég a fele is. Ha esetleg unalmasnak találnád, akkor az Ezékiel 25:17-et is használhatod a Ponyvaregényből (jútjúbon megvan magyarul is), én ezt jobban szerettem, mint az IPA hivatalos, szervezeti északi szeles referenciaszövegét. Íme az átirat:
Spoiler

Jo lesz ez a felső szöveg, de már előre látom, hogy fog égni a fejem ha visszahallgatom :) lehet vissza se hallgatom majd, csak elküldöm.
Haladjunk már haladjunk :jump: :D

Szerkesztette: Dextrose 2012. 06. 25. 18:05 -kor

paranormal.hu

#435 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 19:17

Mindenképp hallgasd vissza, sok tanulsággal fog szolgálni neked is. Persze nem feltétlenül rossz, ha nem a legprofibb elsőre. Valahol el kell kezdeni, az lenne a furcsa, ha mindjárt elsőre teljesen jól mondanád fel, akkor néznék csak, hogy hol a kandikamera. Úgyis csak azokat a hangokat fogom nézni, amiket tanultunk, a többi hibát figyelmen kívül fogom hagyni. Hogy várhatnám el, hogy azok a hangok is jók legyenek, amiket még nem vettünk?

A szavak egymás után, szünetekkel elválasztva valóban mesterkélten hatnak, de azért könnyebb, mert egyetlen szó ejtésére jobban rá tudsz koncentrálni, könnyebb kigyakorolni is, és a szavak külön-külön nem torzítják el egymás hangjait, mint ahogy folyékony szövegben teszik szuper hosszú szavakká összefűződve. Plusz szavaknál ha elrontod valamelyiket, könnyű kivágni, míg ha a folyamatos szöveget szúrod el, azt minimum mondatonként lehet csak korrigálni. Magányos szavaknál még nem olyan fontos (fontos, de nem annyira) a hanglejtés, és a hangsúlyozás is könnyebb. Viszont tény, hogy unalmasabb szavakat egymás után sorolni, ja.

Sőt, ha neked könnyebb, ezt az oldalt is használhatod, ennek az alábbi tesztszövegét is választhatod (sőt brit mintákban meg is tudod hallgatni, hogyan kéne szólnia):
Spoiler

#436 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 20:12

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 06. 25. 20:17

Mindenképp hallgasd vissza, sok tanulsággal fog szolgálni neked is. Persze nem feltétlenül rossz, ha nem a legprofibb elsőre. Valahol el kell kezdeni, az lenne a furcsa, ha mindjárt elsőre teljesen jól mondanád fel, akkor néznék csak, hogy hol a kandikamera. Úgyis csak azokat a hangokat fogom nézni, amiket tanultunk, a többi hibát figyelmen kívül fogom hagyni. Hogy várhatnám el, hogy azok a hangok is jók legyenek, amiket még nem vettünk?

A szavak egymás után, szünetekkel elválasztva valóban mesterkélten hatnak, de azért könnyebb, mert egyetlen szó ejtésére jobban rá tudsz koncentrálni, könnyebb kigyakorolni is, és a szavak külön-külön nem torzítják el egymás hangjait, mint ahogy folyékony szövegben teszik szuper hosszú szavakká összefűződve. Plusz szavaknál ha elrontod valamelyiket, könnyű kivágni, míg ha a folyamatos szöveget szúrod el, azt minimum mondatonként lehet csak korrigálni. Magányos szavaknál még nem olyan fontos (fontos, de nem annyira) a hanglejtés, és a hangsúlyozás is könnyebb. Viszont tény, hogy unalmasabb szavakat egymás után sorolni, ja.

Sőt, ha neked könnyebb, ezt az oldalt is használhatod, ennek az alábbi tesztszövegét is választhatod (sőt brit mintákban meg is tudod hallgatni, hogyan kéne szólnia):
Spoiler

Na igen, a Stellás szöveg...egyszer 3 napon át böngésztem a felvételeket azon az odlalon :D

paranormal.hu

#437 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 09:38

Report status. Dark l? Copy that? Over.

#438 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 13:22

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 06. 28. 10:38

Report status. Dark l? Copy that? Over.

Előbb vennem kell egy nagy levegőt.

Aztán felmondom :)

paranormal.hu

#439 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 15:44

Idézet: Dextrose - Dátum: 2012. 06. 28. 14:22

Előbb vennem kell egy nagy levegőt.

Aztán felmondom :)

A sötét-l hogy meg a nagy levegőzés közben? Inkább javaslom, hogy vegyél kis levegőt, vedd fel, ha nem jó, vegyél újra kis levegőt, és vedd fel újra. Járj el így kis levegőzős ciklusban, míg megfelelőnek nem érzed a felvételt.

#440 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 21. 10:54

Egy kis kiegészítés: a pösze TH hang...
Spoiler

Ezt írtam anno az angol /t/-ről:

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 05. 27. 14:07

Spoiler
Ezzel egészíteném ki:
Spoiler

Több lecke nem lesz, legfeljebb Dex-nek privátba, ha kész a hangfelvétellel. Ezeket viszont még kiegészítettem, ha valaha valaki elolvassa, akkor nehogy hiányos legyen az infója.

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.