idézet:
Ezt írta cfodor:
BKV-ellenőr. Soroljam még?[/quote]
Hali!
Bocsi, de a BKV ellenőrnek definiált fogglakozási teendői vannak, míg a BSA-nak nincsen. Csak kitalál magának valamit, hogy mit is csináljon azért a pénzért amit kap.
Idehaza olyan (pénzéhes és lusta) emberekből verbuválódott össze a BSA, akik megtalálták a legkönnyebb és legkényelmeseb módját a tennivalóiknak. Nyugaton is van BSA, de ugyanolyan kis szervezetecske mint a többi ezer másik.
BAbe
Néhány gondolat a BSA legújabb kampányáról - a cikkel kapcsolatos hozzászólások
Elküldve: 2002. 03. 17. 17:03
Elküldve: 2002. 03. 17. 17:19
idézet:
Ezt írta X-COM:
sőt néhol még a monitort is a hónuk alá csapják
de egy rendőrségnél dolgozó ismerősöm szerint, mindenképpen tanácsos részletes átvételit íratni,mert különben nem biztos, hogy azt kapod vissza, amit vittek[/quote]
Hali
Nálam is igy történt 1998-ban. Sőt! Még én sem voltam otthon, csak a feleségem. Később kiderült, hogy a szomszédasszont, akit áthivtak tanunak (pedig 2 van előirva) is csak akkor hívták át, amikor már csak alá kellett irni a papirokat.
Szóval 2 szakértő tamú és a hozzáértő rendőrség elvitte az egész hobelebancomat, amit idén januárban kaptam vissza (P200/64/Riva128/4,3G/17"Monitor/2xSonyCDiró)
BAbe
Elküldve: 2002. 03. 17. 18:59
idézet:
Ezt írta BAbe:
Nálam is igy történt 1998-ban. Sőt! Még én sem voltam BAbe[/quote]
Hali, bocs h vajkalok, de erdekelne hogy buktal le [nem konkretan csak tipusra], vki felnyomott, vagy tul batran kezdtel masolgatni, esetleg lenyomtak egy eftepet ahol rendszeres vendeg voltal, ilyesmi?
Azert is erdekes, mert konnyen lehet hogy mar az eljarasnak ebben a szakaszaban bele lehetne kotniMi az h lehetne, mar mondtal is egy jo okot [tanuk
].
Nem igazan vagyok otthon warez temaban [tenyleg] ezert kerdezem h most tenyleg veszelyes a dolog [aktivan keresgelnek a szegeny heker utan] vagy csak remtortenetek keringenek?
Na byez, irjatok!
Elküldve: 2002. 03. 17. 19:06
idézet:
Ezt írta steve_hwsw:
Győr, SZIF (azaz SZE) grafikus szakirányon például, de asszem egy helyi szakközépiskolában is. Egyébként még nem hallottam arról, hogy bárkinek is adnának tanulási célra pl. ACAD-et, pedig a suli AUTODESK partner meg vizsgaközpont....[/quote]
hát nem tudom, de azt igen h a középsulimba word exel c -t adtak, most BMF-NIK és itt is adják ami kell (pacal, c, delphi)
viszont a 3ds oktatásnak örülök... cs lesz ebböl az országból valami![]()
![]()
![]()
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2002. 03. 17. 23:21
idézet:
Ezt írta kroozo:
hát nem tudom, de azt igen h a középsulimba word exel c -t adtak, most BMF-NIK és itt is adják ami kell (pascal, c, delphi)[/quote]
Jééé, te is NIK-es vagy? Helyes..
Pascalból az 5.5-ön tanulunk, mert az a free, C-ből Turbo C-n, szintén az elöbbi ok miatt. Szal ezeket lehet letölteni/használni. Az nem érdekli őket, hogy "kicsit" elszállt felettük az idő..
A Delphi meg mindenkinek ingyenes tanulási célra az egész világon.![]()
Elküldve: 2002. 03. 17. 23:40
idézet:
Ezt írta KergeK@csa:
Jééé, te is NIK-es vagy? Helyes..
Pascalból az 5.5-ön tanulunk, mert az a free, C-ből Turbo C-n, szintén az elöbbi ok miatt. Szal ezeket lehet letölteni/használni. Az nem érdekli őket, hogy "kicsit" elszállt felettük az idő..
A Delphi meg mindenkinek ingyenes tanulási célra az egész világon.[/quote]
hát, nállunk (szfv) turbo pascal 7 és BorlandC (nem tudom a vert, mer el van cseszve az ftp, és semmi mással nem megy cs a wincommander ftpjve![]()
és azt még ugyan elinditja a wine (ugyahogy) de sajna h vmi text filet akarok megnyitni az internal-wieveral, cs ürt add
resetleni meg cs ezér nem fogok
[ 2002. március 17.: kroozo szerkesztette a hozzászólást ]
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2002. 03. 18. 10:27
Másik téma: jogilag képzettektől kérdezem, hogy ki a jogos felhasználója egy szoftvernek? Aki megvette vagy aki regisztráltatta? Pl. van egy OEM Win95-öm, de az új géppel vettem egy XP-t is. A Win95-öt - gép nélkül - elajándékozom az unokaöcsémnek, valamin tanuljon a gyerek. Nála legális lesz?
Más. Nekem pl. marhára nem kell az Office legújabb csingilingi változata, elég lenne egy 97-es. Va veszek valakitől egy használt, általa már regisztrált, ám eredeti példányt, jogos felhasználója leszek-e?
Elküldve: 2002. 03. 18. 12:19
ha veszel, akkor a legalitáshoz, meg kell valami ajándékozási nyilatkozat azthiszem
idézet:
Ezt írta hari:
Szerintem is értelmesebb és hasznosabb lenne, ha a BSA (a háta mögött álló tőkével) inkább a szoftverhez jutást igyekezne megkönnyíteni, mint lecsukatni a potenciális vevőket. Egy ismerős grafikai stúdió szeretett volna venni - ijedtségből - hat munkaállomására szoftvert, hogy mindegyiken teljesen legális legyen, ne csak egy-kettőn. A hiperkedvezményes ajánlat 2 milla + ÁFA volt (ez valóban hiperkedvezményes, különben 3 + ÁFA). Megkérdezték, hogy OK, de lehet-e valami részlet, hitel, lízing, stb., mert ennyi nem áll a sublótban. Válasz: oldd meg magad.
Másik téma: jogilag képzettektől kérdezem, hogy ki a jogos felhasználója egy szoftvernek? Aki megvette vagy aki regisztráltatta? Pl. van egy OEM Win95-öm, de az új géppel vettem egy XP-t is. A Win95-öt - gép nélkül - elajándékozom az unokaöcsémnek, valamin tanuljon a gyerek. Nála legális lesz?
Más. Nekem pl. marhára nem kell az Office legújabb csingilingi változata, elég lenne egy 97-es. Va veszek valakitől egy használt, általa már regisztrált, ám eredeti példányt, jogos felhasználója leszek-e?[/quote]
Elküldve: 2002. 03. 18. 16:34
A jogtiszta szoftverhez szélesköru támogatás jár a program fejlesztôitôl. Ez a támogatás kiterjed a hibás programok garanciális cseréjére, a telefonon igénybevehetô forródrót szolgálatra, valamint a szoftver hatékony felhasználására vonatkozó szélesköru információra.
-ehem, MS esetében pl. OEM termékekhez nem jár support
A jogtiszta szoftver újabb, továbbfejlesztett verzióihoz az eredeti ár töredékéért juthat hozzá.
-az a a töredék ár 50%-80%
A jogtiszta szoftverrel megkapja a szoftver eredeti és teljes dokumentációját, amely egyre több szoftver esetében magyarra fordított szoftvert és kézikönyveket is jelent. Így a jogtiszta szoftvert sokkal hatékonyabban használhatja.
-legjobb tudomásom szerint minden mygyarországon forgalmazott termékhez MAGYAR nyelvű használati utasítás dukál, ellenkező esetben fogyasztóvédelem. Tehát az "Egyre több szoftver" ide kevés.
jogtiszta szoftver tulajdonosaként részt vehet a szoftverfejlesztôk által felkészített és hivatalosan kinevezett oktatóközpontok tanfolyamain. Ezeken a tanfolyamokon olyan oktatóktól tanulhat, akik az adott szoftver felhasználásának területén a legmagasabb színtu képzettséggel és gyakorlattal rendelkeznek.
-Semelyik általunk megvásárolt szoftverhez nem adtak ingyenes tanfolyamot, max kedvezményt. Pl MS ECDL vizsga, NOVELL rendszermérnök 70E forint, csak míg kijött, Studio21 tanfolyamok méregdrágán...ehh. kamu ez is.
A jogtiszta szoftver az egyetlen igazi védelem a számítógépet fenyegetô vírusok ellen. A számítógép vírusok helyrehozhatatlan kárt okozhatnak a számítógépében és a rajta tárolt, fáradságos munkával elôállított adatállományokban.
-No comment, fentebb már valaki taglalta.
A jogtiszta szoftver megvásárlásával elismeri a szoftver fejlesztôinek szerzôi jogait. A szerzôi jogról szóló törvény, amelyet az Európai Unió mellett Magyarország is elfogadott, egyben az Ön által elôállított szellemi termékek szerzôi jogait is védi, és megsértôivel szemben egyforma szigorral lép fel.
-Ez ugye lényegében tárgytalan egy user számára, esetleg egy szoftverfejlesztő megvédheti a programját, amennyiben legális a fejlesztői környezet.
A jogtiszta szoftverekbôl származó bevétel lehetôvé teszi, hogy a szoftverfejlesztôk többet áldozzanak a szoftverek továbbfejlesztésére. Ez az Ön számára a jövôben jobb és olcsóbb szoftvereket jelent.
-Ebből következik a Linux és más egyéb free szoftver egyre gyengébb minősége, néhol már használhatatlan programok tömkelege, melyek vírusként terülnek el a merevlemezeden.
Ja és ezért egyre olcsóbb a licenszköteles szoftver világszerte, élén a MS termékeivel.
A jogtiszta szoftverek megvásárlása egy egészséges szoftverpiacot teremt, amelyen a szoftver fejlesztôi és terjesztôi versenyeznek Önért, mint vásárlóért. A jogtiszta szoftverek vásárlói számára ez hosszú távon a szoftver árak jelentôs csökkenését jelenti.
-Ezt az egészséges szoftverpiacot taglaljuk itt 2 oldalon keresztül, örömmel telve, midőn a fejlesztők szinte bilinccsel próbálnak minket magukhoz csábítani.Tulajdonképp az egész BSA kampány erről szól. A hosszú távú árcsökkenésről már írtam. Azért egy példa: 2 éve, lehet 3 a Corel8 49900Ft-ért volt elvihető, ma 89900 Ft a 10-es verzió. Jelentős a csökkenés.
A jogtiszta szoftver megvásárlásával annak teljes jogú felhasználójává válik, és nem csak a nyilvánosság elôl rejtôzködô másolójává.
-Ja, pont most rejtőzködöm/rejtőzködünk itt álnéven, a monitorunk mögé bújva rettegve a NYILVÁNOSSÁGTÓL. Nyilván nem is érdekel minket a BSA terrorista, diktatórikus fogyasztóellenes módszere. Legyszivesebben inkább mögéjük rejtőznék.
Keressen meg egy szoftver forgalmazót, és vásárolja meg az Ön által használt szoftvereket, mert ezzel elkerülheti a szoftver jogosulatlan másolásából származó súlyos jogi, erkölcsi és anyagi következményeket.
-Ami persze nem biztos, mert az OEM szoftverek csak az adott környezetben használhatóak, -a gépre ragasztott matrica megléte esetén az adott gépen használható a szoftver.
Csakhogy a szg. mint olyan 33% amortizációs rátával kecsegtet, mig a szoftver ugyi csak 20. Tehát a 3 éves gépemet, amit kukába helyeztem nem helyettesíthetem egy újjal, illetve csak úgy ha ahhoz új szoftvert vásárolok és a régit kukába helyezem (insert disc) ami egyébként nekem még két évig állóeszközként van aktiválva. Amiért ugy meg az APEH vág hátba.
Ehh nincs itt valahol valami bibi???
Elküldve: 2002. 03. 18. 18:39
de ez csak magánvélemény
Elküldve: 2002. 03. 18. 22:54
idézet:
Ezt írta rabban:
Hali, bocs h vajkalok, de erdekelne hogy buktal le [nem konkretan csak tipusra], vki felnyomott, vagy tul batran [/quote]
Hali
Lényegében sok összetevő szerencsétlen együttléte miatt szivtam meg.
1. A rendőrök nyomoztak az akkori autópályás bankkártya hamisítók után
2. Akinél nyomoztak az ismerte az én haveromat (számitógépes ismeret)
3. Az én haverom is mondott egy csomó nevet, akik közül én voltam a rendőröknek a "legszimpatikusabb"
4. A rendőrök egy épp egy BSA fejtágitás után voltak és elhitték, hogy egy egyszerü eset vagyok, így nagy bőszen kirámoltak.
Szóval mégcsak nem is cd irás volt az ügy csak a dominó effektus működött náluk. Gondolták ha végigmennek a szálon és belepottyanik egy nagy hal akkor kimagyarázható a többi 15 szerencsétlen alaptalanul gyanusitott emberke.
5. Végül pedig (mivel odahaza dolgozom számitógéppel) lévén vagy 100-150 cd a polcomon (zene, mp3, chip stb.) azt hitték én vagyok a nagy hal.
Három évem és vagy egy milla veszteségem ment rá hogy kimagyarázzam magamat. Végül másodfokon is felmentettek.
BAbe![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2002. 03. 19. 20:45
Elküldve: 2002. 03. 20. 08:31
"Ian Clarke: Levédetem a tüzet
Tegnap este a kocsmában egy fickó tüzet kért tölem. Rögtön felfogtam, hogy itt kielégitetlen kereslet van valamire, és ebböl pénzt lehetne csinálni, úgyhogy megállapodtam vele, hogy 10 pennyért meggyújtom a cigarettáját, de igazából nem tüzet adtam neki, hanem cigarettagyújtási licenszet. A cigarettagyújtási-licensz szerint nem volt szabad másnak is tüzet adnia, hiszen az a tüz az én tulajdonom. Részeg volt, és azt mondta hülye vagyok, de azért elfogadta a tüzet (és ezzel hallgatólagosan a tüz használatát szabályozó licenszet is). Néhány perc múlva persze észrevettem, hogy a barátja tüzet kér töle és elképedve láttam, hogy emberem átnyújtja barátjának a cigarettáját így kalózkodva az én tüzemmel. Elindultam hát arra az oldalra, de menetközben növekvö rémülettel láttam, hogy most meg a barátja kezdi körbeadogatni a cigarettáját, hogy a körülötte ülöknek is tüzet adjon! Hamarosan a bárnak azon az oldalán mindenki az ÉN tüzemet használta, anélkül, hogy nekem ezért egy fillért is fizettek volna. Felböszülten rohantam egyiktöl a másikig, kitéptem a cigarettát a kezükböl és eltapostam a földön.
Furcsamód a kidobóemberek nem méltányolták az én jogaimat és egyszerüen kihajitottak az utcára. "
ON

20 GOTO 10
Elküldve: 2002. 03. 20. 08:45

IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2002. 03. 21. 12:54
idézet:
Ezt írta hidden:
Jó hogy nem csináltak 3 év rohangálás után precedens ügyet a peredből[/quote]
Csak az a baj, hogy idehaza nincsen precedens értékű ügy!
Ahány bíró, annyiféle ítélet.
Három bírót fogyasztottunk el az ügy során.
1. 2 hónap mulva beadta a felmondását
2. Felmentett, de nem azért mert nem vagyok bűnös, hanem mert hiányoztak az ügyésztől azok a licenc szerződések amelyek a fizetős programokban vannak és amelyek megtiltják még a magáncélú másolást is.
3. A másodfoku bíró, egyszerüen kihajított minket egy helybenhagyással. Egyáltalán nem volt kedve vele foglalkozni (vagy nem akarta hogy kiderüljön hogy nem ért hozzá).
Tehát alapjaiban van probléma az igazságszolgáltatással. Magas ivben leszarta a bíróság a védelem által felhozott törvénytelenségeket amelyeket a rendőrök követtek el.
Magas ivben leszarta, hogy nem nekem kell védekeznem.
Nem beszélve arról, hogy a szakértő akit behívtak Csepiga István (gondolom sokaknak ismerős a név) olyan mély elfogultságot mutatott az ügyben, hogy még az is észrevette aki egy kukkot sem értett az egészből.
Persze amikor sokszázezret utal neki a rendőrség a mi pénzünkből, nem teheti meg ,hogy nekem adjon igazat.
Na ennyi
BAbe
Elküldve: 2002. 03. 21. 14:35
idézet:
Ezt írta BAbe:
Nem beszélve arról, hogy a szakértő akit behívtak Csepiga István (gondolom sokaknak ismerős a név) olyan mély elfogultságot mutatott az ügyben, hogy még az is észrevette aki egy kukkot sem értett az egészből.
[/quote]
Nocsak! Csepiga még mindig Györben nyomul? Már a "mi idönkben" is sokan szerették!
Független szakértöként vett részt a perben?
Elküldve: 2002. 03. 21. 23:52
idézet:
Ezt írta PepeX:
Független szakértöként vett részt a perben?[/quote]
Hát a hivatalos megnevezése ez volt.
900ezret zsebelt a szakértéséért.![]()
Milyen érdekes lenne, ha most meg bejelentkeznék hozzá a Graf-get-be ECDL vizsgát tenni.
BAbe
[ 2002. március 21.: BAbe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 22. 00:06
idézet:
Ezt írta BAbe:
900ezret zsebelt a szakértéséért.
[ 2002. március 21.: BAbe szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ja és maj elfelelejtettem, a munkája végeredménye egy 3 cm vastag dokumentum volt ami tele volt az összes cd-m tartalmának a felsorolásával. Valahogy így:
cd001
1. Omega-Gyöngyhaju lány (mp3) 0Ft
2. Koral-Maradj velem (mp3) 0Ft
3. Metallica-Nothing else ... 0Ft
.
.
146. Edda-Kölyköd voltam 0Ft
CD002
1. Boneym-Ma Baker 0Ft
2. Abba-Money-Money 0Ft
.
.
467. LGT-Box 0Ft
És ez igy ment vagy 150 cd-n keresztül. Gondolom a titkárnője is kaszált.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
BAbe
Elküldve: 2002. 03. 22. 18:04
Ugyebár a BSA civil szervezet, melyben tömörültek a nagy szoftvergyártók. Többek között Adobe, Autodesk, Microsoft, Novell és még egy pár.
Na most a kérdés, hogy hogyan jön ide mondjuk a Corel, a Kinetix és mmég sorolhatnám. Magyarán mi van akkor, ha olyan szoftvert találnak, ami nem tartozik a hatáskörükbe.
Figyelem : a BSA-ról érdeklődöm, nem pedig a szoftverrendőrségről.
ja és mi van a divx-szel vagy az mp3-akkal???
Jó lenne ha valaki mondana valamit lehetőleg tapasztalatból.