HWSW Informatikai Kerekasztal: Főlámatopik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Főlámatopik Értékeld a témát: -----

#1691 Felhasználó inaktív   MADár 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 26. 22:40

Idézet: Etele - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 22:17

Ugyan, inkább nem beszélsz kicsit olyan dologról, amire zéró rálátásod van? :rolleyes:

Az viszont igaz, hogy ez OFF téma, bár van rajta mit beszélni. :think: 

Nem vitatom, igazad van. Nincs rálátásom, sosem voltam munkanélküli. Van szakmám, és bár nem abban dolgozom, bármikor el tudnék helyezkedni benne. Nem tudom milyen nehéz lehet és kilátástalan. Én azt látom, hogy nettó 75-ért nem jött senki dolgozni. Én egyszer voltam olyan helyzetben, hogy bármi áron el kellett menjek dolgozni, mert egyedül élek, és fent kellett tartsam magam: akkor elmentem volna egy játékboltba eladónak a minimálbér + egy kicsiért. Már azt is megbeszéltem hogy mikor kell kezdeni, de szerencsére az utolsó utáni pillanatban jött egy normális munka.
Teljes mértékben elismerem hogy egyszerűen nem lehet rálátásom erre az egészre. De ha neked van, akkor mondd meg te, hogy miért nem lehet dolgozni akaró munkavállalót találni?

#1692 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 26. 22:57

Idézet: Etele - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 23:17

Ugyan, inkább nem beszélsz kicsit olyan dologról, amire zéró rálátásod van? :rolleyes:

Az viszont igaz, hogy ez OFF téma, bár van rajta mit beszélni. :think: 

Most biztos azt kapom majd én is , hogy fiatal vagyok és biztos fingom sincs az egészről meg stb., de hogy is van az, hogy én diákként nyárra úgy el tudtam helyezkedni null szakmával , hogy napi 8 és 15 ezer között kerestem építőiparban betanított munkás ként teljesítménybérben. Ismerős nem volt meg semmi ilyenek csak haver mondta , hogy náluk egyik alvállalkozó keres embert felhívtam találkoztunk két nap múlva már mentem is.
És ez nem egyszeri alkalom , hogy ja bocs biztos mákom volt. Idén nyárra is megvan a meló és ez is protekció nélkül fog menni emberi fizetéssel.
Aki keres az talál, aki meg nem akar az szarul jár (és még sajnáljam is??).

#1693 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 22:58

Idézet: MADár - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 23:40

Nem vitatom, igazad van. Nincs rálátásom, sosem voltam munkanélküli. Van szakmám, és bár nem abban dolgozom, bármikor el tudnék helyezkedni benne. Nem tudom milyen nehéz lehet és kilátástalan. Én azt látom, hogy nettó 75-ért nem jött senki dolgozni. Én egyszer voltam olyan helyzetben, hogy bármi áron el kellett menjek dolgozni, mert egyedül élek, és fent kellett tartsam magam: akkor elmentem volna egy játékboltba eladónak a minimálbér + egy kicsiért. Már azt is megbeszéltem hogy mikor kell kezdeni, de szerencsére az utolsó utáni pillanatban jött egy normális munka.
Teljes mértékben elismerem hogy egyszerűen nem lehet rálátásom erre az egészre. De ha neked van, akkor mondd meg te, hogy miért nem lehet dolgozni akaró munkavállalót találni?

Bágerolással ma egy képzetlen emberke többet keres 75-nél.... (Napi 3-5-6e pénzek mennek. Ja vidéken. Zsebbe persze.) Kíváncsi lennék, ez rendes, fullra bejelentett munka volt-e?

Egyébként egy felvetés: te magad írtad, hogy 20-30 éves emberkéket kerestetek. Mit kezdjen mondjuk egy olyan ember, aki valami miatt elveszíti mindenét, szó szerint utcára kerül, se ismerős se rokon, és mondjuk 45-55 éves, vagy idősebb? De legyen csak családja, de ennyi idősen veszítse el az állását... Az se jobb... (Márpedig sajnos elég sok ilyen eset van.  :(  )

Szerkesztette: BigBear 2005. 05. 26. 22:59 -kor

42

#1694 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 23:01

Idézet: groop - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 23:57

Most biztos azt kapom majd én is , hogy fiatal vagyok és biztos fingom sincs az egészről meg stb., de hogy is van az, hogy én diákként nyárra úgy el tudtam helyezkedni null szakmával , hogy napi 8 és 15 ezer között kerestem építőiparban betanított munkás ként teljesítménybérben. Ismerős nem volt meg semmi ilyenek csak haver mondta , hogy náluk egyik alvállalkozó keres embert felhívtam találkoztunk két nap múlva már mentem is.
És ez nem egyszeri alkalom , hogy ja bocs biztos mákom volt. Idén nyárra is megvan a meló és ez is protekció nélkül fog menni emberi fizetéssel.
Aki keres az talál, aki meg nem akar az szarul jár (és még sajnáljam is??).

Bocs, de
1. mennyi idős is vagy?
2. van hol laknod nem?
3. kaja, egyéb minden megvan amúgy is
4. Jaaaaaa, hogy CSAK haver mondta... ennyi elég...

Na most képzeld el azt, hogy SEMMI nincs a hátad mögött, az utcán vagy a rajtad levő göncben. 50 éves vagy. Keress munkát és élj meg!
42

#1695 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 23:07

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 23:58

Bágerolással ma egy képzetlen emberke többet keres 75-nél.... (Napi 3-5-6e pénzek mennek. Ja vidéken. Zsebbe persze.) Kíváncsi lennék, ez rendes, fullra bejelentett munka volt-e?

Egyébként egy felvetés: te magad írtad, hogy 20-30 éves emberkéket kerestetek. Mit kezdjen mondjuk egy olyan ember, aki valami miatt elveszíti mindenét, szó szerint utcára kerül, se ismerős se rokon, és mondjuk 45-55 éves, vagy idősebb? De legyen csak családja, de ennyi idősen veszítse el az állását... Az se jobb... (Márpedig sajnos elég sok ilyen eset van.  :(  )

Anyám üzleti életben bukott egy kurva nagyot úgy 5-6 éve akkor volt kb. 45.
Nem egy-két százas hanem pár misi, autó, lakás.
Talpra állt és most az egyik legnagyobb bank Bács Kiskun Megyei területi képviselője.
Újra van autója, lakása és egyiket sem szaré húgyé osztogatták hanem keményen megdolgozott érte.

Bocsi de ezt úgy érzem be kellett ide írnom a kb. 50 körüli emberünk mit csináljon-ra.

#1696 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 23:12

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 0:01

Bocs, de
1. mennyi idős is vagy?
2. van hol laknod nem?
3. kaja, egyéb minden megvan amúgy is
4. Jaaaaaa, hogy CSAK haver mondta... ennyi elég...

Na most képzeld el azt, hogy SEMMI nincs a hátad mögött, az utcán vagy a rajtad levő göncben. 50 éves vagy. Keress munkát és élj meg!

Bocsi , de szerintem havi durván kétszázból még akkor is meg lehet élni ha nincs hátam mögött kecó, kaja. Ha ez nem megy akkor adott illetőnkkel valami gond van.
Haver csak annyit mondott , hogy embert keres de, hogy ezt tudta róla annál jobban nem is ismerték egymást.

Az utcsó mondatra már válaszoltam, de mielőtt belekötsz anyámnak se volt senki se aki segítsen és csak adósság volt a háta mögött nem más.

#1697 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 23:16

Idézet: groop - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 0:07

Anyám üzleti életben bukott egy kurva nagyot úgy 5-6 éve akkor volt kb. 45.
Nem egy-két százas hanem pár misi, autó, lakás.
Talpra állt és most az egyik legnagyobb bank Bács Kiskun Megyei területi képviselője.
Újra van autója, lakása és egyiket sem szaré húgyé osztogatták hanem keményen megdolgozott érte.

Bocsi de ezt úgy érzem be kellett ide írnom a kb. 50 körüli emberünk mit csináljon-ra.

Azt ne mondd, hogy totál semmije és senkije nem maradt a bukta után. A semmi nem azt jelenti, hogy k. csóri, hanem azt, hogy SEMMI.

Ma Magyarországon egy középkorú vagy idősebb embernek talpraállni a SEMMIből gyakorlatilag lehetetlen. Akad néhány utopisztikus eset, de ezekben nem hiszek. Túl sok embert láttam már összetörni.  :(
42

#1698 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 23:20

Idézet: groop - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 0:12

Bocsi , de szerintem havi durván kétszázból még akkor is meg lehet élni ha nincs hátam mögött kecó, kaja. Ha ez nem megy akkor adott illetőnkkel valami gond van.
Haver csak annyit mondott , hogy embert keres de, hogy ezt tudta róla annál jobban nem is ismerték egymást.

Az utcsó mondatra már válaszoltam, de mielőtt belekötsz anyámnak se volt senki se aki segítsen és csak adósság volt a háta mögött nem más.

És az utcán éltetek, rokonok meg minden nélkül, állás nélkül, k. sok adóssággal ugye?  :rolleyes:

Havi 200-ból persze, hogy meg lehet élni. (Mellesleg szted ki keres annyit? Mert a nagy többség bizony meg se közelíti... Vagy arra akartál utalni ezzel, hogy édesanyád annyit keresett? Az aztán a nagy bukta...) A probléma ott van, hogy NEM KAPSZ MUNKÁT. Amikor rádnéznek és kiröhögnek, amikor vécét pucolni, vagy utcát seperni se kellesz.

Szerkesztette: BigBear 2005. 05. 26. 23:22 -kor

42

#1699 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 23:32

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 0:20

És az utcán éltetek, rokonok meg minden nélkül, állás nélkül, k. sok adóssággal ugye?  :rolleyes:

Havi 200-ból persze, hogy meg lehet élni. (Mellesleg szted ki keres annyit? Mert a nagy többség bizony meg se közelíti... Vagy arra akartál utalni ezzel, hogy édesanyád annyit keresett? Az aztán a nagy bukta...) A probléma ott van, hogy NEM KAPSZ MUNKÁT. Amikor rádnéznek és kiröhögnek, amikor vécét pucolni, vagy utcát seperni se kellesz.

A 200al arra céloztam , hogy én ennyit kerestem szakma/tudás nélkül betanítva úgy hogy nem ismertem senki csak felhívtam főnökurat és KAPTAM MUNKÁT.

Anyámmal kapcsolatban nem az utcán hanem egy albérletben amit eleinte alig nyögött.
Én apámnál élek így egyedül volt, rokonokat nem emlegetem mert amelyik megtehette volna azt elítélem amelyik meg megtette volna az meg hasonló szarul állt.

De lassan tényleg durván off lesz sőt már most is offolunk.
:offtopic:

#1700 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 23:37

Idézet: groop - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 0:32

A 200al arra céloztam , hogy én ennyit kerestem szakma/tudás nélkül betanítva úgy hogy nem ismertem senki csak felhívtam főnökurat és KAPTAM MUNKÁT.

Anyámmal kapcsolatban nem az utcán hanem egy albérletben amit eleinte alig nyögött.
Én apámnál élek így egyedül volt, rokonokat nem emlegetem mert amelyik megtehette volna azt elítélem amelyik meg megtette volna az meg hasonló szarul állt.

De lassan tényleg durván off lesz sőt már most is offolunk.

Tényleg OFF, így befejezem. (Egy utolsó: albérlet? Szted egy nincstelen ember kapna, tudná fizetni? Mert erről beszéltem eddig...)

42

#1701 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 23:41

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 0:37

Tényleg OFF, így befejezem. (Egy utolsó: albérlet? Szted egy nincstelen ember kapna, tudná fizetni? Mert erről beszéltem eddig...)

Amikor elveszti mindenét az nem úgy megy hogy most takarodj. Van egy x idő még elhagyod házad ingatlanod stb. és ez az idő (mondjuk legyen egy hónap) rengeteg dolgot lehet csinálni.
Éhbéres munkát keresni amiből egy olcsó albérletet fent tartasz.
Aki teljesen nincstelen az sem úgy született , az valahol elbaszta de nagyon.

#1702 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 01:49

:omg:

jesszus.

szegény srácot ne szivassátok már! háttere rendben van, örüljön neki. próbált "nagyfiú" lenni, hogy belinkelte azt a videot. ennyi.

felejtsétek már el, és mutassatok pár igazi lamát... :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1703 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 05:46

Jó hogy ide írjátok, legalább nem kell belinkelni! :)
Rhino666

#1704 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 08:11

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 2:49

jesszus.

szegény srácot ne szivassátok már! háttere rendben van, örüljön neki. próbált "nagyfiú" lenni, hogy belinkelte azt a videot. ennyi.

felejtsétek már el, és mutassatok pár igazi lamát... :)

A saját hülyeségétől Isten sem menti meg az embert! :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#1705 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 10:04

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 2:49

...próbált "nagyfiú" lenni, hogy belinkelte azt a videot. ennyi.
...

A kulcsszó a próbált. :)

Annyira bírom, hogy olyan dolgokról osztja valaki az észt, amihez nemhogy nem ért, de még lövése sincsen róla, mondjuk könnyű úgy okosnak lenni, hogy a szüleid tartanak el, és ha nem jön össze valami, na bumm, max. azon a nyáron nem mész le a Balcsira négy hétre, hanem csak kettőre. :rolleyes:  :D

(Az meg, hogy groop ellenpéldaként egy olyan idénymunkával hozakodik elő mint jó kereseti lehetőséggel, ahol 1000% hogy feketemunka folyt... hát jól minősíti az élet dolgaihoz való affinitását. :D )

Szerkesztette: Etele 2005. 05. 27. 10:06 -kor

#1706 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 10:08

Idézet: MADár - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 23:40

...

Anélkül, hogy bele akarnék mélyedni a témába: szerencsére nincsen túl nagy rálátásom nekem sem a dologra, bár egyik kedves barátom szociális munkás, és mesél durva/szomorú dolgokat, viszont nem teszek olyan kijelentéseket, amiket enyhén szólva is furcsának hat leírni egyetlen általad tapasztalt eset alapján.

RE: még mielőtt rámsütik, hogy én a "csöveseket" védem: elismerem és tudom, hogy nagyon sokan nem is akarnak elmenni dolgozni, és inkább "árulják" a Fedél nélkült és esténként benyomnak az összekoldult pénzből. Nem szabad elfelejteni ellenben, hogy nem mindegyik ilyen, és aszerint általánosítani, és nagy okosságokat elereszteni. Ráadásul kicsit érdemes nézni az emberi oldalát is ennek a szörnyű helyzetnek. Nem könnyű a periférián talpon maradni, esetleg visszakapaszkodni a normális életbe.

Csak egy példa: még négy-öt éve a Moszkván vártam a cimbikre, mentünk valahova bulizni. Egy csövi jött oda cigit kérni (akkor még dohányoztam), adtam neki, szóba elegyedtünk, értelmes volt, nem részeg. Elmesélte, hogy volt jó kis tanári állása, gyerekei, szép kis élete. Egy - más hibájából bekövetkezett - autós balesetben azonban meghalt a családja, egyedül maradt, elkezdett inni, állásából kirúgták, mire észhez tért, iszoníú mennyiségű adóssága volt. A fickó verseket írt, el si szavalt nekem néhányat, nem is voltak rosszak. Adtam neki némi pénzt, és elváltunk, mert megérkeztek a haverok.
Na ha ezt az embert látod egy kapualjban aludni, kedves groop, te biztosan azt gondolod, hogy hulladék, minek él az ilyen.
Én arra gondolok, hogy nem tudom, nem tudhatom, miért és hogyan került ebbe az állapotba, így inkább nem mondok véleményt, pláne nem alázom meg és röhögöm ki.

Bocs az  :offtopic: -ért. :(

Szerkesztette: Etele 2005. 05. 27. 10:15 -kor

#1707 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 11:24

Mindkét oldalnak megvan a saját tévedhetetlen álláspontja és olyan marhaságokkal, mint más véleményének meghallgatása nem húzza az időt. Vagyis a téma nem off. ;)

#1708 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 11:41

Nem lehetne ezt abbafejezni esetleg?

#1709 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 11:52

Ha lennének érvek mindkét oldalon, akkor kár lenne, de így? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#1710 Felhasználó inaktív   Dead6nail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 13:11

Nekem sincs rálátásom a dologra, de az nem számít, mert qrva okos vagyok.
Szerintem a szerencsétlen csöviket köpjük le, borítsunk egy vödör szart a fejükre, és röhögjük ki őket. Tuti megérdemlik a sorsukat, mert ha valamit nagyon akar az ember, az bíííztos sikerül. Ezt egy aaaameriaki filmben hallottam.

Sorry az offért, de ez tényleg elég bicskanyitogató volt...
"Ó, Uram, ó, Uram! Mit csináltál már megint?" - Woody Allen

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.