Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek
Elküldve: 2005. 03. 22. 13:49
egy haverom számtechboltban gondolkozik
szerintetek mikor érdemes ilyet nyitni és hogyan?
Elküldve: 2005. 03. 22. 13:55
Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 13:49
egy haverom számtechboltban gondolkozik
szerintetek mikor érdemes ilyet nyitni és hogyan?
Attól függ. Pesten meg környékén sehogy. Vergődik a piac rendesen. Bolt havi rezsije 100-200ezer pénztől kezdődik, vannak max. 10 százalékos árrések, ha 1 embert ki akarsz fizetni, aki csak ott lébecol, akkor havi 500ezrest kell keresned. Ehhez durván 5millió forintért kell cuccost forgalmaznod, de akkor éppen majdnem nullán vagy, szállítás és egyéb járulékokat nem számolva.
Belefektetni majdnem úgy, mint netkávézóba. Raktárkészlet nem baj, ha nincs egyből 70milliós, csak tudd rövid határidővel hozni. Ez meg sok kocsifutás. Szóval kocsi, benzin, adók, elmegy az ember kedve, és megy remetének.
Mennyi idő alatt fut fel egy hely ennyire? Máshol úgyis 20 forinttal olcsóbb valami, ember úgyis odamegy. Vagy 1-2 spéci/drága dolgot kell forgalmazni, ami nincs sehol, aztán havonta 1-et megvesznek a vízhűtéses konfigból, vagy tudja a fene. Csempészett DVD persze hogy nagy biznisz, de most matekozzunk legálisban.
Elküldve: 2005. 03. 22. 14:00
van itt 3-4 számtechbolt, de elég nyomik
bár nem hiszem, hogy a mienk jobb lenne
Elküldve: 2005. 03. 22. 14:15
Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:00
van itt 3-4 számtechbolt, de elég nyomik
bár nem hiszem, hogy a mienk jobb lenne
Noezaz. Nyomik. Rendben.
Nézzük mit vár az user. 20ezres városban azért lehetne alakítani. Ha raktárkészletet tart fent, akkor sokat lehet bukni. Ha megnéznek egy moniort, akkor utána tuti Depon rendelik meg, mert olcsóbb. CDlemez fogyni fog, tintapatron meg kérdéses. Tudok olyan boltot, ami éves szinten alig pár patront ad el, de olyat is, aki átáltt csak ilyenekre, annyian estek be érte utcáról. Ha van tőkéje, eg felesleges munkaideje, akkor meg lehet próbálni, túl sokat nem lehet rajt bukni. Ha raktározol, akkor bukhatsz, ha nem raktározol, akkor gagyinak fognak tartani.
Ráadásul nagyobb bolthoz legalább 2 ember kell. Ahhoz megint plusz 3millió bevétel is havonta :-I
Elküldve: 2005. 03. 23. 07:12
én pont azt utálom, ha esetleg betévedek egy számtechboltba és vennék egy hálókártyát, vagy hangkártyát, vagy vinyót és akkor azt mondják, hogy nincs, de ha kell, felírják és két hét múlva lesz
és biztos vannak még apró trükkök, amik miatt az emberek utálnbak egy üzletet vagy odajárnak
Elküldve: 2005. 03. 23. 08:33
A netkávézóhoz visszaérve, sztem ha nem olyan kicsike a hely akkor simán lehetne wifis netet is adni annak aki a saját gépén szeretne netezni. Persze ebben benne van az a veszély, hogy olyat csinál ami rád nézve nem a legkellemesebb, pl. spam.
Elküldve: 2005. 03. 23. 09:37
Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 8:33
hely akkor simán lehetne wifis netet is adni annak aki a saját gépén szeretne netezni. Persze ebben benne van az a veszély, hogy olyat csinál ami rád nézve nem a legkellemesebb, pl. spam.
Kereskedői szemmel nézve meg nem éri meg mindent raktáron tartani, ezt kár tovább bogozni. Én is motcos voltam múltkor mikor nem találtam egy nyamvadt 256-os USB driver-ot fél Pesten, de ígyjárás. És akkor nem is extra cucc kell. 74-es Raptort mindenki kereste agybafőbe, aztán ha megjelenik mennyit rendeljen az ember? Mert ha nyakán marad, akkor 1 hét múlva inkább vár mésik cégnél 2 napot, míg megérkezik mert közben 5 rugóval olcsóbb lett.
Tudjuk, hogy az a legjobb bolt, ahol féláron mindig minden van raktáron, meg lehet nyomkodni, 1 napig fárasztani az eladót, van rendes online árlista. Sokan megpróbálták megcsinálni, aki csak kereskedésből él, annak ezt nem lehet teljesíteni, nem éri meg.
WiFi jó dolog így ja, de ez inkább fordítva szokott lenni, hogy egyéb bolt vagy étterem ad ingyé netet. "Rendes" kávézásnak már kitárgyaltuk a hátterét, hogy elég engedélyigényes. Másrészt wifinél is ki lehet szűrni az SMTP portját, aztán akkor nem fog spammolni.
Elküldve: 2005. 03. 23. 09:41
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 9:37
Nem kell mindentől tizensokat tartani, csak pont annyit ami 1-2 hét alatt elmegy. És persze nem is a legdrágább dolgokat kell tartni...
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:07
szerintetek akkor majd dől a lé?
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:26
Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 9:41
Ezt a legnehezebb megsaccolni még 5 éves gyakorlattal is. Hogy mi az, ami el fog menni 1-2 hét alatt, vagy eleve 1 hét alatt ér ide, szórólapot hirdetést előbb le kell adni, és akkor még azon is matekozzál, hogy szomszédban nem fogják-e 20 forinttal olcsóbban adni.
Nyilván CDlemez, meg ilyesmi az rendben, lehet raktáron, éljen, nem nagyon veszt az értékéből. De ezen meg nem lehet keresni
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:27
Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:07
szerintetek akkor majd dől a lé?
Meg kell próbálni. Szóljál ha megcsináltad, néha nekem is kellene nagyobb cumókat hurcibálgatni, amit önerőből jobb lenne, vagy 1-2 napos melókra céget elköltöztetni.
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:35
3 havonta kell kitermelnem 90e Ft-ot (az apeh felé), ahoz, hogy 0-n maradjak, igaz?
milyen kocsit szeretnél, mekkora méretűt?
(bár egyelőre legfeljebb barkas-ra futná)
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:42
Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:35
milyen kocsit szeretnél, mekkora méretűt?
(bár egyelőre legfeljebb barkas-ra futná)
Nomeg a kocsifutást, gumigarnitúrát, szervizelési költségeket...
Barkas éppen jó, csak occsó legyen, bár most soproni utakban kell matekoznom, oda nem titok, BP-Sopron viszonylatban 60ezer forint egy Ford Transit, klímával, sofőrrel bárszekrénnyel. Ehhez tudsz viszonyítani, nehogy a Barakas alapban több fuelt megzabáljon. Occsón sarokra ilyen mindig elkelne, csak azt meg ütni/vágni fogják a népek, hamar amortizálódik.
Ha 5 tonnás Iveco kellene, akkor az már van, csak sokat zabál és szar állapotban van.
Elküldve: 2005. 03. 23. 12:02
most néztem a hasznaltauton és az aproneten, de nincs
(illetve 1 db, műszaki nélkül)
Szerkesztette: mikike 2005. 03. 23. 12:03 -kor
Elküldve: 2005. 04. 11. 06:05
V.K.F.K.
Van valakinek esetleg tapasztalata velük kapcsolatban?
Én tegnap regisztráltam, de valahogy számomra mintha picit sántítana a dolog. Bár azt még nem tudnám megmondani pontosan, hogy mi nem tetszik benne. A fórumot nézegettem, és talán a sok érdektelen téma miatt, vagy nem tudom.
Szóval, vélemények?
Elküldve: 2005. 04. 11. 11:31
Elküldve: 2005. 04. 12. 15:17
Elküldve: 2005. 04. 13. 11:30
1.0 usereknél olcsók sok nyűgöt kapsz a fejedbe, cégek sem nagyon akarnak fizetni, vagy nyűgösek. Évente 2szer felhív egy cég, nálam van 3-4 mailcímük havi díjért. Mástól vettek 700 rugós laptopokat, aztán ha nincs internet, vagy levelezés, akkor máris csörögnek. Egyik laptop meghalt, el sem indult, péntek délután 4 órakor kitalálják, hogy ennek márpedig este 6-ig működnie kell. Felvázoltam, hogy ha most egyből mindent eldobok, akkor éppen odaérek 5 körül, a laptop meg garanciás, ha el sem indul, akkor vigyék servicébe.
Vagy éppen ha átkavarom a napom, mert SSOS meló lenne usernél, este kiderül, másnap reggelre odamegyek, aztán közlik, hogy bocs, nem opciós. Ha ezért lóvét kérek, akkor teleírja a fórumot, hogy én vagyok a gusztutstalan pénzéhes mocskos kizsákmányoló vállalkozó.
Egy vindóztelepítés simán 1 napois meló, meg sok kocsifutás, és akkor nem is nagyon szoptam. Ha usernél nincs net, tuti van 1-2 driver amit életemben nem láttam, szóval általában a gép hónom alá vágás, elhozom, visszaviszem, ott pár órát még pöcsölünk, aztán ja. És 2 nap múlva tuti hív valami faszsággal.
Próbálom a webhostingos dolgot kommandírozni, de ezek a mászkálós supportos ügyek elég halottnak tűnnek, éppen csak mozgatják a lóvémat, rabolják az időmet, lehet jó sokat éjszakázni. Cég napi rezsije 20ezer forint körül mozog, ezt meg szépen ki lehet termelni, autó magánszemélyé, estébé.
Szóval mondják itt a szomszédok, hogy számítástechnika a jövő, közben lópikulát, ebben a formában halott dolog.
Webtárhelyet is meglátjuk, lassan már a cég fizet, hogy had legyen náluk a weboldalam...
Elküldve: 2005. 04. 13. 11:56
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 12:30
szólj, ha itt tartunk
najó egyefene, ingyen is hostolhatod a lapomat
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2005. 04. 13. 13:04
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 12:30
Hányan vagytok a cégben?
Szerkesztette: Sipi- 2005. 04. 13. 13:04 -kor

Súgó
A téma zárva.