HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás, amit megéri elindítani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 13:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 10:30

Nagyerekek. Belefáradtam. Eljöttem egy céghez napi 4 órás fixbe, mellette próbálom a webszervert nyomatni, meg 1-1 rendesebb üzletet megfogni. Igazából nekem már semmi lóvé nem elég, de iszonyatos költséget visz el az autó, szerszámok, egyéb bizbaszok.

1.0 usereknél olcsók sok nyűgöt kapsz a fejedbe, cégek sem nagyon akarnak fizetni, vagy nyűgösek. Évente 2szer felhív egy cég, nálam van 3-4 mailcímük havi díjért. Mástól vettek 700 rugós laptopokat, aztán ha nincs internet, vagy levelezés, akkor máris csörögnek. Egyik laptop meghalt, el sem indult, péntek délután 4 órakor kitalálják, hogy ennek márpedig este 6-ig működnie kell. Felvázoltam, hogy ha most egyből mindent eldobok, akkor éppen odaérek 5 körül, a laptop meg garanciás, ha el sem indul, akkor vigyék servicébe.

Vagy éppen ha átkavarom a napom, mert SSOS meló lenne usernél, este kiderül, másnap reggelre odamegyek, aztán közlik, hogy bocs, nem opciós. Ha ezért lóvét kérek, akkor teleírja a fórumot, hogy én vagyok a gusztutstalan pénzéhes mocskos kizsákmányoló vállalkozó.

Egy vindóztelepítés simán 1 napois meló, meg sok kocsifutás, és akkor nem is nagyon szoptam. Ha usernél nincs net, tuti van 1-2 driver amit életemben nem láttam, szóval általában a gép hónom alá vágás, elhozom, visszaviszem, ott pár órát még pöcsölünk, aztán ja. És 2 nap múlva tuti hív valami faszsággal.

Próbálom a webhostingos dolgot kommandírozni, de ezek a mászkálós supportos ügyek elég halottnak tűnnek, éppen csak mozgatják a lóvémat, rabolják az időmet, lehet jó sokat éjszakázni. Cég napi rezsije 20ezer forint körül mozog, ezt meg szépen ki lehet termelni, autó magánszemélyé, estébé.

Szóval mondják itt a szomszédok, hogy számítástechnika a jövő, közben lópikulát, ebben a formában halott dolog.

Webtárhelyet is meglátjuk, lassan már a cég fizet, hogy had legyen náluk a weboldalam...

...ez sajnos szóról-szóra így van!

#382 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 15:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 12:30

Nagyerekek. Belefáradtam.

Nagy kar, mindig jo volt olvasni a sztorikat.  :respect:

#383 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 18:54

Jahno!
Olvasd el, hátha segít...

#384 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 19:08

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 13:04

Hányan vagytok a cégben?

Melyikben? Ebben én teljesen egyedül. Éppen ez a baj, hogy meló dőlne ezerrel, de népeknek fiksz fizetési igény kell, vagy csak nettóban szeretnének vásárolni. Szóba jött, hogy próbálok valami boltocskát nyitni, rakok le ügyfélszolgálatot, de fenntartáshoz havi bruttó 1 milliót kellene keresni. Nomost akkor inkább melózok napi 3 órával többet, aztán az plusz 200 rugó egy hónapban, aztán még tán több is marad belőle, mint az 1millióból.

Kollégákkal szövetkezünk, céghez Pesten belül tudunk vállalni átalánydíjas melót, garantált 4 órán belüli kiszállást, ilyesmit. Ha nagyobb hálóépítés vagy 20 gépes megrendelés van, akkor tutifixen tudok számítani pár kollégára.

Egyik napi 25 órában otthon ül, és műszaki fordításokat csinál távmelóban, de mozdíthgató, valamint szomszédsrácot nevelem, átvittem hozzá eccer 9 gépet, 1.5 óra múlva kopogott, hogy összerakta, nézzem át :-o Jó alany lesz, adottság van, meglátjuk mire jutunk.

Igazából ha arról van szó, hogy heti 500 rugót lehetne valami éjjelnappalos-szopós melóval keresni, akkor jönne mindenki, de mire összeszokunk, az sok idő. Összeszokni jobb lenne éjjelnappalos heti 3ezer forintos meló is, csak arra nincs jelentkező. Így akivel együtt melózak azzal csinálom a nagy biznicet is, mert akármennyit fizetnel két felé pont el lehet osztani, nincs vita. Több ember csak hátráltatba, úgy érzem.
Make love not Wor.

#385 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 19:12

Idézet: Nagyika - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 15:47

Nagy kar, mindig jo volt olvasni a sztorikat.  :respect:

Azé sztorik lehetnek, most éppen volt egy gépem, ami 28 perc alatt bootolt be. Celeron300/64 mega/4 giga HDD, valami barom meg felerőszakolt rá egy XP-t, jó nagy háttérképet, egyszerre egy NOD32-őt és egy Vbustert... Ennek ellenére összespyware-ezték, én meg csak hümmögtem. Mondtam a tagna szedjen nyugtatót, és holnap délután felhívom a paraméterekkel.

Most szerintetek venni fog egy XP-t, meg egy új gépet? Hát nem. Mit tudok vele csinálni? Előtte egy hol elindul/hol nem indul P1-em volt, mondtam a srácnak, hogy 10 rugóért viszek Neki egy hasonló gépet, csak ezt ne kelljen servicelni :-I Kifizetne 15-20ezret egy vindózinstallért?
Make love not Wor.

#386 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 20:55

Ez tényeg így van Jahno! Mindent full jól látsz! Én is próbálkoztam számtech-el, de ez tényleg nem a jövő! A szervizelgetés + hardver semmiképp se. A net ,webhosting stb... inkább, de minél nagyobb a cég annál faszibb! És ez mindenbe így van! Nem tudom mibe kellene belekezdeni, belefogni, de én nem számtech irányba kacsingatok. Full így van ahogy írtad! Van egy 10 ezret nem érő gép, 1000 féle bajjal, biztos kifizet Neked 10ezret szervízért inkább nem használja! Meg ilyen keresetek mellett, átlagember nem fog szervízest hívni, mindenkinek van a "Pistike" ismerőse aki "ÉRT" a gépekhez!

ÁÁÁ, nem jó fele megy a világ, de ez van .... :(

#387 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 10:22

Tud Nekem valaki segíteni abban, hogy mi kell ahhoz, hogy egyéni vállalkozó legyek? Erkölcsi bizonyítvány, okmányirodából igénylő lap, munkáltatói igazolás, hogy mellékállás,  és így mivel mellékállás akkor csak év végén a nyereség után kell adót fizetnem ugye? Ha megvan az igazolvány akkor adóhatóság + tb hez bejelentkezés és akkor már tudok is számlázni! Vagy? Ez mivel jár? Mivel csak év végén kell adózni ezért könyvelő mikor és hogyan kell? Havi bontásban? Vagy?

Várom a segítséget!

KÖSZ! :D

#388 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 10:31

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 10:22

Tud Nekem valaki segíteni abban, hogy mi kell ahhoz, hogy egyéni vállalkozó legyek? Erkölcsi bizonyítvány,

Bemész a local önkormányzathoz, aztán mondják, hogy mi kell hozzá. Részemről azt látom, hogy bt-re Kft-re teljesen más szemmel néznek.

Könyvelési időszakot is könyvelő megmondja, talán ide nézzél bele, pgyafi jól összeszedte:

https://forum.hwsw.h...showtopic=85693

Ha van nyolcórás bejelentett melód, akkor pár dolgot nem kell fizetni, viszont 1 személyes bt-ben kötelező magadat 8 órára bejelnteni. Többi alkalmazott nálunk 4 órás volt, vagy tanuló, így nem jártunk rosszul. most magam után ha melózom is, akkor olyan 100-200ezret tejelek állam felé, nomeg az ÁFA.

De ha kell, akkor összekaphatom a pontos számokat, hogy mikor/mi mennyi, nekem csak könyvelő küld mailban egy táblázatot, hogy mit hova kel utalni, én meg anyázok, mert megint a vérem szívják.
Make love not Wor.

#389 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 11:02

állítólag új cégnyomtatvány minták vannak, ezek
http://www.im.hu/foo...tml?cikkid=2703
már nem jók
nem tudja valaki, az új mintákat honnan lehet letölteni?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#390 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 14:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 11:31

Bemész a local önkormányzathoz, aztán mondják, hogy mi kell hozzá. Részemről azt látom, hogy bt-re Kft-re teljesen más szemmel néznek.

Könyvelési időszakot is könyvelő megmondja, talán ide nézzél bele, pgyafi jól összeszedte:

https://forum.hwsw.h...showtopic=85693

Ha van nyolcórás bejelentett melód, akkor pár dolgot nem kell fizetni, viszont 1 személyes bt-ben kötelező magadat 8 órára bejelnteni. Többi alkalmazott nálunk 4 órás volt, vagy tanuló, így nem jártunk rosszul. most magam után ha melózom is, akkor olyan 100-200ezret tejelek állam felé, nomeg az ÁFA.

De ha kell, akkor összekaphatom a pontos számokat, hogy mikor/mi mennyi, nekem csak könyvelő küld mailban egy táblázatot, hogy mit hova kel utalni, én meg anyázok, mert megint a vérem szívják.

Jahno! Én egyéni vállalkozó szeretnék lenni! 100-200ezret hol fizetsz ki magad után? De úgy hogy van mondjuk bevételed egy csomó nem? Énnekem 8 órás bejelentett munkám van mint egyéni vállalkozó semmit nem kell magam után fizetnem ha nincs bevételem! Énnekem egy könyvelő ismerősöm így mondta!

#391 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 15:45

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 14:02

Jahno! Én egyéni vállalkozó szeretnék lenni! 100-200ezret hol fizetsz ki magad után? De úgy hogy van mondjuk bevételed egy csomó nem? Énnekem 8 órás bejelentett munkám van mint egyéni vállalkozó semmit nem kell magam után fizetnem ha nincs bevételem! Énnekem egy könyvelő ismerősöm így mondta!

Kell fizetni bizonyos dolgokat. a pontos adatok es szazalekokat az APEH oldalarol leszedhetok.

Ha egyeni vállakozó az ember több lehetősége van:
- tételes elszámolás ÁFA mentes vagy ÁFA-s
- EVA AFA-s vagy nem
- Altalany ado AFA-s vagy nem

Fizetendo cumok: (foallasu)
- TB 29%
-- nyugdij 18 %
-- eu 11%
- sajatjog
-- 8,5 % nyugdij 8 % magan - 0,5 allami
-- 4 % eu
- vallakozoi jar 4%
- teteles eu havi 3450 Ft

minimalisan fizetendo a minimalber utan vagy a kivett jovedelem.

Fizetendo cumok: (tobbes jogviszony)
- kivet utan a TB-t meg kell fizetni %-osan

Fizetendo cumok: (kiegeszito tevekenyseg)
- baleseti jarulek 5%

Bevallas evvegen, fizetes negyedevente 12.-eig.

Ha minimalberest veszi alapul az ember egy negyedevre foallas eseten 88150,- Ft-ot kell beizetni elso negyedveben csak 86335,- Ft-ot

Neked speciel az 5%-ot kell fizetned. Nyereseg utan de legalabb a minimalber utan.

Szerkesztette: szaki 2005. 04. 20. 15:47 -kor

Az informatika atok de jo hogy van.

#392 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 17:17

Ez számomra nem elég világos mivel én mellékállású vagyok! Akkor pontosan mivan?

#393 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 20:41

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 11:22

Tud Nekem valaki segíteni abban, hogy mi kell ahhoz, hogy egyéni vállalkozó legyek? Erkölcsi bizonyítvány, okmányirodából igénylő lap, munkáltatói igazolás, hogy mellékállás,  és így mivel mellékállás akkor csak év végén a nyereség után kell adót fizetnem ugye? Ha megvan az igazolvány akkor adóhatóság + tb hez bejelentkezés és akkor már tudok is számlázni! Vagy? Ez mivel jár? Mivel csak év végén kell adózni ezért könyvelő mikor és hogyan kell? Havi bontásban? Vagy?

Várom a segítséget!

KÖSZ! :D

Már kell hozzá végzettséget igazoló papír! Nem csinálhatsz bármit csak úgy!
Pontosan meg van, hogy milyen iparkodáshoz milyen végzettség kell. Tehát pl. szám.tech végzettséggel nem lehetsz hentes, hiába dolgozol 10 éve hentesként.

sok info: www.magyarorszag.hu

szerk: csak bizonyos foglalkozásokhoz kell képesítés

bővebb info  itt: http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyle...all/egyvallalap

Szerkesztette: pgyafi 2005. 04. 21. 20:45 -kor

#394 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 12:06

Köszi! Végzettségem van hozzá amit szeretnék csinálni, tehát ez nem baj! Ez az oldal frankó! Köszönöm szépen!  :respect:

#395 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 16:14

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 17:17

Ez számomra nem elég világos mivel én mellékállású vagyok! Akkor pontosan mivan?

Mellekalasu es legalabb heti 36 oraban van foallasod akkor csak a baleseti jarulekot kell fizetni 5%-ot a minimal ber utan vagy a kivet utan ha az nagyobb mint a minimalber.
Mast nem kell jarulekban fizetned.
Az informatika atok de jo hogy van.

#396 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 15:54

Szaki!

Annyit hozzátennék a listádhoz, hogy nem kötelező kivétként felvenni a minimálbért, de mindenképpen TB-zni kell utána. Ha nem veszi ki az ember a minimálbért, akkor megússza az SZJA-t. Sokan nem tudják ezt, és még az evásokkal is szja-t fizettetnek a könyvelők a minimálbér után.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#397 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 17:03

Az én vásárlói szempontjaim: ár, biztos cég (ez pl. 3 évig garanciás terméknél nem hátrány, ide tartozhat a raktárkészlet - pl. HDD halála esetén nem akarok 1 hétig net nélkül lenni), rugalmas számlázás. Vidéken szinte lehetetlen ilyen boltot találni.

#398 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 08:38

Idézet: perempe - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 18:03

Az én vásárlói szempontjaim: ár, biztos cég (ez pl. 3 évig garanciás terméknél nem hátrány, ide tartozhat a raktárkészlet - pl. HDD halála esetén nem akarok 1 hétig net nélkül lenni), rugalmas számlázás. Vidéken szinte lehetetlen ilyen boltot találni.

és nem is fogsz :)

neked winyo kell, másnak moncsivezérlő, a harmadiknál monitor. És ugye nem is ragozzom tovább, mert még csak 3 ember és mennyi pénz befeketetés :)

Bankrablás kifizetendőbb, ott csak egy a lényeg. Na ja 2

- Ne löj le senkit
- Jo sokat lopj, mert akkor meguszod

Igaz nem tudsz trükközni az adóval meg miegymást de annyi gond legyen

Tényleg, egyszer ha lesz kedvem, ugy hecc kedvéért elmegyek, megkérdezem milyen papirok kellenek hozzá, illetve milyen végzettség :)
Már van nettem :)

#399 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:37

Picit off, de azert remelem meg belefer.
Szerintetek mennyi a kb piaci ara egy 35 gepes halozat (win+linux munkaallomasok), valamint meg nehany win es linux szerver karbantartasanak? Fut nehany kritikus alkalmazas rajtuk, igy 365/24-es feluegyelet valamint max 2 oran beluli kiszallas kell.
En mondtam a dolgora egy arat, ami sokaltak, pedig szerintem korrekt volt.
Nagyon koszi a segitseget. Termeszetesen en is elmondom az arat, csak nem akarok senkit befolyasolni vele.

#400 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:41

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 16:54

Szaki!

Annyit hozzátennék a listádhoz, hogy nem kötelező kivétként felvenni a minimálbért, de mindenképpen TB-zni kell utána. Ha nem veszi ki az ember a minimálbért, akkor megússza az SZJA-t. Sokan nem tudják ezt, és még az evásokkal is szja-t fizettetnek a könyvelők a minimálbér után.

Ha nem veszi ki a pénzét akkor felmerül a kérdés, hogy miből él az illető? Apeh is szokta ezt vizsgálni..
Ezért szokás legalább a minimálbért kivenni.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.