HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás, amit megéri elindítani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 21. 17:19

idézet:
Ezt írta Jahno:
Mi azért haladgatunk valamerre, már nem kell a családból kunyerálni 50-70ezreket, ha egy jobb monitort szeretnének venni, pár gép+vas erejéig van mozgótőkéje a cégnek, ha saját részre kell valami cucc, akkor közösen meg tudjuk finanszírozni.[/quote]Ez jó hír :) Mióta is megy úgy a vállalkozás, hogy ez a profilotok ami most?

#182 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 07. 21. 18:43

idézet:
Ezt írta Sipi-:
Ez jó hír :) Mióta is megy úgy a vállalkozás, hogy ez a profilotok ami most?[/quote]

Én 99-ben hagytam ott a sulit, szeptember körül, utána melóhelyi munka, mellette maszek, majd következő ősszel el is vittek hadseregbe, tavasszal szabadulva már nem melóztam túl sokat, kis pihi után elmentem máshová, ott olyan 16-18 órás őrület, mellette maszek, majd átmentem félnapos műszakba, mert egy cégnél kellett számlásan dolgozni napi 4 órát. Ezt jól beszoptam, mert rádumáltak, és csak hónapok múlva derült ki, hogy lófasz pénz nem marad a zsebembe, a maszekból lettek visszajáró ügyfelek, meg szájról/szájra terjedés, 1-2 céghez is odakavartunk, így van egy cég, ahová naponta bedugom a számat, vagy nem, utcáról jönnek userek, meg van pár átalánydíjas cég, ahol azért fizetnek, hogy működjön, ebben garantálva van X óra. Ha kevesebbet szívok, akkor nekünk jó, ha többet, akkor nekünk, mert fizetik pluszban.
Make love not Wor.

#183 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 09:20

idézet:
Ezt írta Jahno:

Én 99-ben hagytam ott a sulit, szeptember körül, utána melóhelyi munka, mellette maszek, majd következő ősszel el is vittek hadseregbe, tavasszal szabadulva már nem melóztam túl sokat, kis pihi után elmentem máshová, ott olyan 16-18 órás őrület, mellette maszek, majd átmentem félnapos műszakba, mert egy cégnél kellett számlásan dolgozni napi 4 órát. Ezt jól beszoptam, mert rádumáltak, és csak hónapok múlva derült ki, hogy lófasz pénz nem marad a zsebembe, a maszekból lettek visszajáró ügyfelek, meg szájról/szájra terjedés, 1-2 céghez is odakavartunk, így van egy cég, ahová naponta bedugom a számat, vagy nem, utcáról jönnek userek, meg van pár átalánydíjas cég, ahol azért fizetnek, hogy működjön, ebben garantálva van X óra. Ha kevesebbet szívok, akkor nekünk jó, ha többet, akkor nekünk, mert fizetik pluszban.
[/quote]

Sziasztok.

Jahno, mi a tartalma a szolgáltatásotoknak? Mit csináltok?
barbra
Letéptem ezt a hanga szálat...

#184 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 09:55

idézet:
Ezt írta barbra:

Sziasztok.

Jahno, mi a tartalma a szolgáltatásotoknak? Mit csináltok?
[/quote]

Hmmm... Domainreg, webtárhely, házhozjárni vindózt rugdalni HW-t bővíteni, meg eseti kérdések/kékülések megfejtése, irodáknak eseti meg rendszeres karbantartás, mentés, hálózatépítés, más cégek alá számlásan bedolgozni, meg amit még kell. HW frogalmazás is, de ez utóbbit megválogatjuk. Pár ügyfél rászokott a komplett, igényes vasból álló gépekre, azokat helyszíni 24h-n belüli egyedi garival, és kb. kisker árban, ilyesmik. Kollégám fordítóirodának is bedolgozik mindenféle HW/SW leírást magyarítani. Linux szerverek, egyszóval akármi. MS SBS-t ne tegyetek elém, meg Novellt, azoktól visítva menekülök, de legalább bevallom, és nem állok neki gányolni, csak ha télleg muszáj, és nagyon kérik.

Jahh, e heti fekelista: Westeles FAXpostással sem vagyok hajlandó szívni. Ha érdekelnek a részletek, akkor elmesélem :-)
Make love not Wor.

#185 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 10:34

idézet:
Ezt írta Jahno:
...
Jahh, e heti fekelista: Westeles FAXpostással sem vagyok hajlandó szívni. Ha érdekelnek a részletek, akkor elmesélem :-)
[/quote]Na halljuk, hogy tudjuk mitől kell félni :)

#186 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 10:37

idézet:
Ezt írta Jahno:

Hmmm... Domainreg, webtárhely, házhozjárni vindózt rugdalni HW-t bővíteni, meg eseti kérdések/kékülések megfejtése, irodáknak eseti meg rendszeres karbantartás, mentés, hálózatépítés, más cégek alá számlásan bedolgozni, meg amit még kell. HW frogalmazás is, de ez utóbbit megválogatjuk. Pár ügyfél rászokott a komplett, igényes vasból álló gépekre, azokat helyszíni 24h-n belüli egyedi garival, és kb. kisker árban, ilyesmik. Kollégám fordítóirodának is bedolgozik mindenféle HW/SW leírást magyarítani. Linux szerverek, egyszóval akármi. MS SBS-t ne tegyetek elém, meg Novellt, azoktól visítva menekülök, de legalább bevallom, és nem állok neki gányolni, csak ha télleg muszáj, és nagyon kérik.

[/quote]

Érdekelnek a részletek is. :)

Akkor ti olyan szolgáltatást végeztek, amire nem nagyon van példa. Én úgy tapasztaltam, hogy nem nagyon tetszik a számítástechnikai szakmának a hétköznapi felhasználók kiszolgálása. Nektek ez mennyire jó üzlet? Nem tudom persze, hogy mennyiért dolgoztok, mennyibe kerül a megrendelődnek a helszini munka, stb.

Azért is kérdezem ezt, mert ha igaz, hogy - főként a sulinet program miatt - tömegesen szereznek be számítógépet az emberek otthoni használatra, akkor ezeket a felhasználókat a gép/szoftver használatában segíteni is kell. Amikor elterjedtek a tévékészülékek, akkor kialakult a tévészerelő szakma, amelyben a mester elment a lakásra és megjavította a készüléket, vagy az esetek nagy részében éppen beállította, behangolta... Ugyanez játszódik most majd le a számítógépekkel. Mégsem nagyon hallani az olyan mesterekről, mint te.
barbra

#187 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 12:08

idézet:
Ezt írta barbra:

Érdekelnek a részletek is. :)

Ugyanez játszódik most majd le a számítógépekkel. Mégsem nagyon hallani az olyan mesterekről, mint te.
[/quote]

Faxpostás. Betojás. Adott a mobilszám, amire ha simán faxolok, akkor csörög, de ugye nem adathívásként. Ezért találták ki a faxszámot (fax1), ami a mobilra van irányítva. Ha hívod a faxszámot, akkor a mobil csörög, kiírja hogy fax, összesípol a géppel, ott a képernyőn, hurrá. Igen, de a mobil általában nincs összekötve a géppel, csörgés közben már infrát sem lehet aktivizálni, erre találták ki a faxpostafiókot (fax2) amire átirányítod a faxszámot. Aha. Felhívod a fax2-őt, pinkód, sípol a füledbe, ha asztai faxról hívtad, akkor start és jön a fax. Igen, de mobil iroda vazeg, ezért vettük. OK, fax2 ugyanolyan, mint a hangposta, elmondja, hogy faxüzenete érkezett, 2 oldal... Van olyan menüpont, hogy továbbítás. Ha a mobilszámra továbbítom, akkor csörög a mobil, de nem faxhívásként. OK, továbbítottam a fax1-re, ebben a pillanatban SMS jött, hogy új faxom érkezett, mert ugye a fax1 át van irányítva. Így faxoljanak a fax1-re, jön sms, fax2 felhív, konfigolunk egy továbbküldést 5 perc múlva, átrányítást leszedjük, 4 perc múlva infra odarak, faxproggi indít... És nem jön le. Sima készülékről faxolva mobilra lejön, Wetel szerint azért, mert csak a WinFaxPro 10.0-val megy. Küldeni tudunk, fogadni is bárhonnan, Westel postafiókból meg csak ezzel a proggival. Ennek ellenére efnntartom, hogy faszul van megoldva, vagy én nem tudom rendesen használni :-)

A mezei usereket meg kidumáltuk, hogy alapban nincs pénzük számítógépre, nem értik, hogy az annyi miért annyi, miért akarok az Acorp tápot kidobni, iszonyat, hogy a héten még P90-es géppel is találkoztam, 8 mega rammal, de kevesebbet szívtam vele, mint egy modernebbel, embereknek nincs szoftverük, általában a vindóz van kipusztulva, és elvárják, hogy az utolsó szál ikon is ugyanott legyen, meg az összes játék visszarakva... Ez egy napos meló, 5 ezer felett meg már csúnyán néznek, közben elautóztad. Van pár korrekt ember, de az is gyakori, hogy vesz 500ezer felett gépet, de nem akar munkadíjra költeni.

Kizállási díjat nem merek modani, nincs is, akkor nyugodtabban mondhatom, hogy ne fizessen, de nem vállalom el. Ilyenkor egy óra alatt ráveszenk, hogy de próbáljam meg, inkább fizetnek, nem sürgős, és ha azt mondom, hogy OK, de akkor üresjáratban fogok a géppel játszani, és egy héten belül semmiképpen nem lesz meg, akkor másnap regel már hívnak, hogy na mi van a géppel.

Vagy sok ember van, aki csak telefonos supportot akar, valamint a "megcsinálom én, de ha elakadok ugye segítek". Utoljára pont hálózatéspítésnél, meg WinXP installnál...

Vagy belebarmolnak a melóba, nem árulják el, csak "nemmegy a gép, előbb még ment, most elsötétült" Szóval alapban szívás, k. mosógépszerelő 20 percért levesz 5-8 rugóval, vízvezetékesről nem beszélve, itt vagy alkudozunk, vagy jön Pistike, akiről már sokat hallottál...

Lenne mit mesélni, most egy Miro kártyával szívok 2 hónapja, mondtam a faszinak, hogy kimegyek, megcsinálom helyszínen, ingyen felinstallom, de ne nyúljon a gépbe. Nem, megvette tőlünk a Mirot, este hívott, hogy fagy tőle a gép. Behozta a gépet, megszakértettem, műxött. Hazavitte, már el is kékül. Elhozta, az eszközök minden második indításra felkiáltójelesek voltak, holt műxött, hol nem, Abit VIA lap. 4 nap alatt felszemvedtem a vindózt, egyik RAMot kellett kibaszni, másiknál időzítésekkel játszani, mert telepítés közben fagyott. 3 napot járattam a gépet, miro, neteztem róla, ilyesmik. Visszaviszem, mondja, hogy el sem indul a vindóz. Bazzz, nem nyúlt bele a gépbe, de be sem lehetett kapcsolni. Fasza. Új lap, munkadíjra ilyenkor már nem lehet mit mondani, mert hamar megkapod, hogy nem értesz hozzá, anyagárban szopsz. Új cuccal persze kész egy nap alatt, gép vissza, most hív, hogy nem találja a csatornákat. Mondom kimegyek! Nem, elhozza a gépet. Ma hoztam el, nálam műxik, itt matekozom, hogy visszaadom az árát a fenébe, mert nincs értelme kavarni. Szerinte szar a Miro, cseréljem ki...

Miliószor van, hogy megcsinálunk valamit, megy a pöcsölés, megfejtés, alkudozás, aztán másnap letiltódik a hálókártya, átíródik az IP, Neked meg be kell nyelni, mert az user mindig tökéletes. Imádom, mikor szó szerint szétbasszák a melóimat is :-(

Ennek ellenére próbálunk jó képet vágni hozzá, és rendes melót végezni.
Make love not Wor.

#188 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 12:17

idézet:
Ezt írta barbra:

Mégsem nagyon hallani az olyan mesterekről, mint te.
[/quote]

Nomég annyit, hogy az új gépekel általában nem sok gond van ugye, utoljára azért szenvedtem egy userrel, de korrekt volt, megkérdezte, hogy úgysem bírja megjegyezni, aztán felvette videóra. Szegény még 3.1-es Win előtt látott gépet, most szeretne szkennelni, a digitális fotóit CDre írni, emailban elküldeni, DV-ről digizni, Webkamerával pofázni. Egész jól megy Neki, egyszuszra lenyomtuk :-)

Általában ott a baj, ami főleg cégekre igaz, hogy beletúrnak/fúrnak, aztán akkor jut hozzám a dolog, mikor télleg az utolsókat rúgja. egy vindóz install meg.... Vagy sima useris csak warezt akar szereztetni, vagy warez miatt nem megy a gépe, aztán ugatnak. Most van egy ajánlatunk, 24 órában 14 gépet kiszolgáló NT4-es szerver, megnéztem. Elvileg csak mailszerver, de nyitva vannak a 80, 139, meg egyéb nyalánk portok, 5-ös Explorerrel munkaállomásként hsználják, vírusölő nincs, azon jön megosztva az ISDN net, meg a hálózatos Exchange, updatet nem sokat látott. most betegeskedik, és kérdezték, hogy az egészet működőre mennyiért lehetne megcsinálni. A 14 gép mindenféle gyártósorokat vezérel, az NT-n egyet kattintottam elkékült... Hozzá sem mertem utána érni, a gép valami Abit lap, Vargáné táp alatta... Munkaidőben egy perc leállás sem lehet.

Majdnem egy hetet gondolkoztam rajt, most megszületett a terv, de meglátják, rosszul lesznek, aztán ha megáll, akkor 10-30ezreket ráköltve valami local hekker gyorsan elbír vele. Eddig minden héten más adminolta, ha kellett valami...
Make love not Wor.

#189 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 13:24

idézet:
Ezt írta Sipi-:
Sziasztok!

Tegnap este sörözés közben haverokkal azon kezdtünk el gondolkodni, hogy mivel lehetne manapság pénzhez jutni. Arra a döntésre jutottunk, hogy vmi számítsátechnikával kapcsolatos vállalkozást kell indítanunk, mivel csak ehhez értünk :D
Alaptőként lesz kb. 2,5m. Már csak azt nem tudjuk, hogy mégis mibe kellene kezdeni. Többen, fiatalok csinálnánk (21-22év körüli mindenki).
Amihez értünk: gépösszerakás, hálózat kiépítés, némi programozás (c, delphi, pascal, stb.), webdesign (flash, html, perl), windows&linux (mindegyikben van tapasztalat).
Szerintetek mit csináljunk? :)
[/quote]

Hardwerkölcsönző ! Ez akkor pattant ki az agyamból mikor észleltem nem futnak a gépemen(ez még a régi gépem volt p100 16mb s3trio), a 3ds gámák, a 3dfx meg k*va drága volt, mondom mi lenne ha nem kéne megvenni hanem ki lehetne kölcsönözni, vagy bérelni akár pár hónapra, 1 évre stb.

[ 2003. július 22.: attilav szerkesztette a hozzászólást ]
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#190 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 13:29

idézet:
Ezt írta Jahno:

Nomég annyit, hogy az új gépekel általában nem sok gond van ugye, utoljára azért szenvedtem egy userrel, de korrekt volt, megkérdezte, hogy úgysem bírja megjegyezni, aztán felvette videóra. Szegény még 3.1-es Win előtt látott gépet, most szeretne szkennelni, a digitális fotóit CDre írni, emailban elküldeni, DV-ről digizni, Webkamerával pofázni. Egész jól megy Neki, egyszuszra lenyomtuk :-)

Általában ott a baj, ami főleg cégekre igaz, hogy beletúrnak/fúrnak, aztán akkor jut hozzám a dolog, mikor télleg az utolsókat rúgja. egy vindóz install meg.... Vagy sima useris csak warezt akar szereztetni, vagy warez miatt nem megy a gépe, aztán ugatnak. Most van egy ajánlatunk, 24 órában 14 gépet kiszolgáló NT4-es szerver, megnéztem. Elvileg csak mailszerver, de nyitva vannak a 80, 139, meg egyéb nyalánk portok, 5-ös Explorerrel munkaállomásként hsználják, vírusölő nincs, azon jön megosztva az ISDN net, meg a hálózatos Exchange, updatet nem sokat látott. most betegeskedik, és kérdezték, hogy az egészet működőre mennyiért lehetne megcsinálni. A 14 gép mindenféle gyártósorokat vezérel, az NT-n egyet kattintottam elkékült... Hozzá sem mertem utána érni, a gép valami Abit lap, Vargáné táp alatta... Munkaidőben egy perc leállás sem lehet.

Majdnem egy hetet gondolkoztam rajt, most megszületett a terv, de meglátják, rosszul lesznek, aztán ha megáll, akkor 10-30ezreket ráköltve valami local hekker gyorsan elbír vele. Eddig minden héten más adminolta, ha kellett valami...
[/quote]

Őszintén szólva tényleg kissé elhűlve hallgatlak a "mester-ség" hétköznapjairól... Persze, tudom, ez a te oldalad, a felhasználó nyilván másként éli meg a dolgokat. :) Az a kérdés, szerintem, hogy mekkora településen csinálod ez a szolgáltatást, vagyis mekkora a piac. Mert nagyobb piacon elmennek ezek a történetek, de ha túl sok ilyen jellegű ügyfeled van, akkor tényleg gáz a dolog. Budapesten, a nagy számok törvénye miatt, valószínüleg elvesznek az ilyen esetek.
barbra

#191 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 14:58

idézet:
Ezt írta barbra:

hogy mekkora településen csinálod ez a szolgáltatást, vagyis mekkora a piac. Mert nagyobb piacon elmennek ezek a történetek, de ha túl sok ilyen jellegű ügyfeled van, akkor tényleg gáz a dolog. Budapesten, a nagy számok törvénye miatt, valószínüleg elvesznek az ilyen esetek.
[/quote]

Piacnak fél Budapest, meg környéke. Arra Sopron felé is van néha dolgom, ha mást nem, akkor a szomszédok.

Budapesten a nagy számok törvénye alapján meg sokkal több az ilyen user. Igazából keresni kell a kulturált megoldást, meg fizető usert, de ennek az elavult gépark az oka, meg az ország anyagi helyzete.
Make love not Wor.

#192 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 18:35

"Tulajdonképpen úgy akarom ezt csinálni mint egy sarki kis "vegyesboltot"
Ezt nem lehetne így megvalósítani? "

Akkor folytassuk itt. Ha nincs jobb dolgod, és ott van feleslegben az a hely, akkor neki kell esni. Valami PC-t meg könyvet vigyél be, mert eleinte egy lélek sem lesz, nálunk 12ezres városban, ahol 40km-re volt a legközelebbi számtechbolt, eleinte ott is csak lézengtek. Most már be-betévednek, és gazdaságos a fenntartása, de éves nagyságrend kellett hozzá, volt mögötte tőkeerős cég.

A legutálatosabb maszek is így kezdte, holt lamer, meg szerintem mocsok is, mégis egyeduralkodó, oszt pesti árhoz képest meglepődnétek, hogy miképpen bírja felülígérni az árrést.
Make love not Wor.

#193 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 18:36

Nomondjuk vasat tudnánk is Neked szállítani, ha Te elpepecselsz a lokál bővítéssel, szervizzel, ilyesmi.
Make love not Wor.

#194 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 19:53

idézet:
Ezt írta Jahno:
Nomondjuk vasat tudnánk is Neked szállítani, ha Te elpepecselsz a lokál bővítéssel, szervizzel, ilyesmi.[/quote]Úgytűnik ez az ötlet nem nagyon érdekli :) Vagy már privátban konkrét üzlet folyik? :cool:

#195 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 22:47

idézet:
Ezt írta Sipi-:
Úgytűnik ez az ötlet nem nagyon érdekli :) Vagy már privátban konkrét üzlet folyik? :cool:[/quote]

Szerintem feladta. Ilyet nem szabad csinálni :-)
Make love not Wor.

#196 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 12:55

idézet:
Ezt írta Jahno:

Szerintem feladta. Ilyet nem szabad csinálni :-)
[/quote]

Feladni nem szabad vagy a PC bizniszt csinálni nem szabad?

:)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#197 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 03. 18:08

idézet:
Ezt írta AiRLAC:

Feladni nem szabad vagy a PC bizniszt csinálni nem szabad?

:)
[/quote]

Feladni sem szaabd, meg ha jobban meggondolom, akkor PCbiznicet csinálni sem.
Make love not Wor.

#198 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 11:13

idézet:
Ezt írta Jahno:

Feladni sem szaabd, meg ha jobban meggondolom, akkor PCbiznicet csinálni sem.
[/quote]

Jókor szólsz te is :)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#199 Felhasználó inaktív   rholas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 10. 12:35

Hi

Erdekes, viszont ismeros amit irtok a munkadijakrol.
Ha mar 1500 Ft kiszallast szamolok fel, es semmi mast,
mar akkor is hulyet kap a home user. Na de a villanyszerelo,
pl egy kabel bekotesert, ami szakertelemben messze nincs ott, boven keri a 5000- et. + A user orul, hogy a "master"
reert a jovo heten. Ha te nem ersz oda masnap, akkor mar nem kell jonnod. De irhatnam a Gazszerelot vagy a barmi mast, sot meg a tv szerelot is. Imadkoznak hogy a heten meg kierjen a mester. Ennek oka az, hogy a szamitogepet meg az ovodas pistikei is megjavitja, aki egyebkent rendszergazda.
Masik, hogy Magyarorszagon a szellemi munkat nem becsulik.
Villanyszerelo kicserel egy kabelt, ez igen, feltetted ujra a windowst + egyebek, Ok uram, hol van az? Mutassa meg.
+ Ami a fo gond Nincs normagyujtemeny a szamitastechnikaban. Van viszont pl a villanyszerelonek meg mindenki masnak. Eloszedi, nezze kerem ez itten 5000. A user nyel egyet, igen annyi. Te meg az 1500 Ft-ot is alig mered elkerni. Persze Ausztriaban meg porog a 90 Euros oradij. Nalunk nem tudom mi lesz, de a helyszini, usernel torteno javitason csak az egyseges normagyujtemeny segitene.

#200 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 21:00

idézet:
Ezt írta rholas:

Masik, hogy Magyarorszagon a szellemi munkat nem becsulik.
Villanyszerelo kicserel egy kabelt, ez igen, feltetted ujra a windowst + egyebek, Ok uram, hol van az? Mutassa meg.
[/quote]

Láttam ilyen normagyűjteményt, "szoftver install 800 forint" tudnék adni neki egy hétre való melót ennyiért, van pár érdekes sw :-) Node eccer egy elég durva szervernél érdeklődtek a végösszegre, hogy miért pont ennyi. Leelemeztük, hogy isdn, wireless, adsl, 3 belsőháló, agyonkavart elérések, proxy, vírusszűrés, tűzfal... No, itt kérdezték, hogy akkor mutassuk meg. Kaptak egy nagy piros "firewall started" feliratot, és le volt tudva a dolog :-) Persze a gép is meg lett csinálva, de home usernél igaz, mit írtál. Nekem este 6-kor közlik, hogy ennek még ma működnie kell, ELMŰs mesteremberek meg hónapokban kezdtek el dumálni :-(
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.