HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás, amit megéri elindítani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 06. 20:46

Szerintem senkit, csak fogalmazni arnyaltan kell. A csokosok mert errol van szo akarhonnan jonnek akarmilyen papirral ugyan ugy felengzosek bekepzeltek, tisztelet a kivetelnek.
Az informatika atok de jo hogy van.

#262 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 03. 18. 23:12

Közben beszámolok. Cégünk kicsit átalakulni látszik, tököm tele van a számítástechnikával, de máshoz nem értek. Most társasági szerződés módosítása volt, ügyvéd nézett furán mikor belekerült a faragott faáru, meg dísznövénytermesztés, kereskedelem, szóval ki tudja miből fogunk még nayg biznicet csinálni. Asszem veszek egy tanyát, és nekilátok valami másnak, még nemtom mi lesz belőle, majd beszámolok. Afrikában baszom olcsó a kávéültetvény, most rabszolgástól együtt akciós, szóval töröm a fejem ezerrel :-)
Make love not Wor.

#263 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 10:13

:) :) :)

Amikor az ember még hobbybol csinálja akkor tetszik neki csinálja, e amikor beindul akkor picit tehernek érzi.

Saját példámat irom le, de szerintem sokunknál előfordul

#264 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 13:52

Szeretnek ilyen terhet vinni a hatamon :cool:
Az informatika atok de jo hogy van.

#265 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 07:26

idézet:
Ezt írta Jahno:
... tököm tele van a számítástechnikával, de máshoz nem értek ... [/quote]

No ezzel én is így vagyok :) Már egy ideje. De mostanra úgy néz ki megtaláltam a "helyes" utat azaz, hogy mit fogok csinálni a továbbiakban. :)

#266 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 00:00

Haho!

Ezt atcopyztam egy masik topicbol Jahno tanacsara...
En is akartam nyitni szamtech boltot, de rajottem hogy itt videken egyre feleslegesebb. Hiaba akarod eladni a normalis gepet picit dragabban, nem jon be mert az embereknek az olcso kell. Itt siman adjak a JNC-s hazakat, es az elado lazan a pofamba nyomja amikor mondom, hogy inkabb Codegent adjon, o ert hozza mert mar osszerakott vagy 500 gepet es egy JNC sem ment tonkre. Erdekes. Itt mindenki ugy jon, hogy nettoba megy-e, meg hogy az amd szar mert leeg. Van egy bolt, a varosban a legnagyobb havi tobb 10+ millios forgalommal, ahol a mai napig nem tudja a tulaj mi a kul. a processzorok kozott nala a celeron=pentium2, es a barton proci hivalatos megnevezese nala "amd thunderbird barton cpu) es sorolhatnam. ES is abbol elek mint Jahno, atalanydijas karbantartas, akik ismernek hozzam jonnek mert tudjak, hogy segitek mindenben, kimegyek akar hazhoz is beuzemelni a gepet. Igaz, hogy nem 8 oraban de legalabb aki ismer, tudja hogy megoldok mindent es nem megy rosszul. Viszont nalunk annyiban rosszabb mint Pesten, hogy itt kevesebbet lehet kerni a karbantartasert. Nalunk 2gep+2 nyomtato afasan havi 20e es ezert 4x kell mennem egy honapban. Igazabol en egy olyan boltot nyitnek, ami pontosan azokra a dolgokra menne ra, ami az atlag boltokbol kimarad. Hasznalt gepek, monitorok eladasa, csereje de ugy mint az uj boltokban. Tehat kirakva polcra, csillog villog arak, be lenne kapcsolva ki lehet probalni stb. Arulnek halom utantoltot, papirt egy markabol pl. Inktec es meg is toltenem a helyszinen. Lehetne arulni halom konyvet, es olcsobb programokat pl. ezt vedd meg sorozat, meg a sok magyar ismeretterjeszto erre is lenne igeny. Csinalni egy rendes szervizet, ahol havonta behozhatjak a gepet, altalanos atnezesre, tisztitasra mint az autoknal. Es itt csak ezzel foglalkoznank, es nem kene 1 hetet varni egy windows telepitesre. Sok ember pl. orulne annak is hogy fizet 2-3e forintot havonta es cserebe 1x egy honapban megcsinaljuk a gepet, windows gatyaba razasa stb. Emelt dijas szamon support egy hivas 200 forint. De sajna nem merek belevagni. Ti mit gondoltok az otletrol?

Udv,
Lacima

#267 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 00:04

Ja es ez az atalanydijas szolg. 2 rugoert maganembereknek lehet, hogy nem sok de legalabb megismernek megtudjak hogy ert az ember a gepekhez, es lehet ra epiteni sokmindent.

#268 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 00:21

idézet:
Ezt írta Lacima:
Ja es ez az atalanydijas szolg. 2 rugoert maganembereknek lehet, hogy nem sok de legalabb megismernek megtudjak hogy ert az ember a gepekhez, es lehet ra epiteni sokmindent.[/quote]

Ha nem látja előre, akkor nem fog fizetni, max. akkor, ha már megborult a vindóz. Ezt meg a sokat emlegetett Pistike megcsinálja olcsón. Ki kell próbálni, most Pesten én is üzlethelyet nézegetek, valami netezős/fénymásolós cucc, meg service, kisebb dolgokkal kereskedés, de túl sokat nem akarok bukni rajt. Megfejtődik. Szóval magánembernek van a legrondább vindóza, nekem átlagos gépnél azért 10 óra is van egy rendberakás. Ez napi 1 gép. Átlagban be is jön, ha rendesen akarsz melózni. Szorozzál, hogy mennyiért éri meg, én azért csinálom, mert ebből fent bírom tartani magam, de mire mident lemetek, DVDre írok, visszarakok, vírusölő, icq, faxprogram, kurvaéletfasza, az néha kabaré. Még néha bírom.

Ha van hely, idő, energia, akkor meg kell próbálni. Én most ezen vagyok, asszony is melót keres, pár hónapra be bírom rakni, így az nem kerül pénzbe, de azért pár gép, berendezés, net, meg ha azt mondják, hogy kell 6 hónapnyi díj előre, akkor biza érdekes. Mindent meg kell próbálni, én is azért osztom az észt, hogy okuljatok, de én egyre többet szívok, sok az ugatás, cégesen nem fizető user, szóval egyre gázabb.
Make love not Wor.

#269 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 00:25

idézet:
Ezt írta Lacima:
Nalunk 2gep+2 nyomtato afasan havi 20e es ezert 4x kell mennem egy honapban. [/quote]

Akkor mondom. 14 gépes hálózat korlátlan kiszállással, max. 20 óra melóval áfásan 50 rugó, utána óránként 4+FA, vagy napi 4 óra fix melóért egy hasonló, de kicsit igényesebb hálózat (vpn, mobilról netezés, céges hálók elérése, egyéb baromságok) havi 120+ÁFA... Ezeket kiszanáltuk, mert ide fent a nagy faluban sem kolbászból kerítés, most összesen egy userem van átalányban, 24+FA/hó, 5 gép, kiszállás meg óra már meg sincs határozva, vasat tőlem veszi, lightosan melózom, aztán kész. Ami meló bejön, azt próbálom intézni, de az meg vagy szopás, vagy sürgős.
Make love not Wor.

#270 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 00:37

Emelt díjas supporton én is matekoztam, de a sima telszámom kellene ilyenre megcsinálni, napi sok óra bejövő hívásom nem bírom értelmesen lekezelni... Távsegítséggel kísérleteztünk ja. Közben nem is meséltem! Egy cég meg akart venni. User weben bejelentkezik, aztán tudom egy VNCszerű cuccal bazirgálni a gépét. Kezdetben napi 6 óra melóért számlásan 100+FA összeget ígértek, szóval ingyen. Opciósan eccer éjfélig, meg hétvégén is. Én felvázoltam, hogy évek óta csinálom, itt estefelé jönnek az userek, blaster hegyek lesznek, vírus, trójai, vagy HW hiba, ezekkel távolról nem sokat lehet csinálni. Na, be is jött. Volt akinek 4 órát pöcsöltem, mire kiirtottam a trójai cumóit, vagy éppen olyan marha problémával letámadtak, amit mi sem tudhattunk élből. Általános volt a "lassú a gép", de ez relatív, amíg ingyen volt, addig érdekelt mindenkit, csávó 3 sorban leíál leírta mondjuk 2 ember 1 hetes melóját...

Akartak egyből szerződést, 90 napos felmondással, mondom szívajank gázt, előre nem tudtak pontos összeget ígérni, cska hogy "míg beindul" addig 100, utána X. Akárhogy szoroztam, ezt számla nélküli melóra leosztva biza 3 vindózinstall... Első hónap végén elköszöntem, jött is a dumáljukmeg, hogy mégegyhónap 100 pénzért, míg meglátjuk... Erről is ennyit, 1.0 user helyszínre szállással sem fizet óránként 3ezret, nem hogy ha nem is látja, hogy min megy a mojolás. Sok volt a modemes gép, arra jól lehet drivert, SP-t töltögetni, vagy csak simán belenyúlkált az egérbe, ha 2 órányi AdaWare/regedit után újraindult, akkor nem jelentkezett vissza, csökkentett mód ilyenkor nincs, szerintem bukott dolog lesz. Ezeknek is sok szerencsét kívántam, de érdekes volt :-)
Make love not Wor.

#271 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 01:10

Haho!

No en abbol indultam ki, hogy mertem az idot, alapul veve, hogy a usernek aranylag normalis gepe van es akinek a fontos dolog a gepen a dokumentumok es a jatekok mentese. Igy egy winxp install, driverekkel nyista jatekokkal 1.5 ora. Ha havi 30 ugyfeled van (vegyuk azokat akik fullra tele vannak loveval, a gyerek meg folyton osszeszarja a gepet) akkor az 45 ora meloval 90rugo havonta+ures cd+jatekok+hardverek miegymas. Ez igy mar jo nem?

#272 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 01:15

idézet:
Ezt írta Lacima:

Igy egy winxp install, driverekkel nyista jatekokkal 1.5 ora. Ha havi 30 ugyfeled van (vegyuk azokat akik fullra tele vannak loveval, a gyerek meg folyton osszeszarja a gepet) akkor az 45 ora meloval 90rugo havonta+ures cd+jatekok+hardverek miegymas. Ez igy mar jo nem?
[/quote]

Ez az elmélet :-) Azért egy XP install, amire Office úgyis kell, officére aztán SP3, mediaplayer, totalcommander, irfanview, Acrobat Reader. Akik fullra tele vannak lóvéval nálam azok költik a legkevesebbet, melóra meg pláne sajnálja. 30 userből meg akad majd kettő, aki fullra le fog szívatni. Adatokat mire lemented, visszarakod, mailok, fiókoknak kiszeded a jelszavát, netelérést visszakonfigod, mert azért vagy, Ők nem értenek hozzá. Ha 1.5 óra altt megvagyol, akkor 8ezres órabérben jöhetel hozzám melózni, napi 6 óra fix, és ezalatt legyen 2 XP install, akkor még rá is hagytam az idődre. 90 rugó zsebbe 1 heti melóval már optimálisnak tűnik. Mondjuk kicsit nől a cég, 30 állandó embert fenntartani havi 200 rugós költség tuti összejön számlásan. Hmmm... Hol vannak ilyen userek?
Make love not Wor.

#273 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 01:21

Ezzel a sok reklam sz*rsaggal is szivtam rendesen, de mar kialakult egy bevalt modszerem amivel 90%-os hatekonysaggal tudom kitakaritani a windowst es a regeditet. De meg dolgozom a 100%-os megoldason... :)

#274 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 01:28

idézet:
Ezt írta Jahno:

Ez az elmélet :-) Azért egy XP install, amire Office úgyis kell, officére aztán SP3, mediaplayer, totalcommander, irfanview, Acrobat Reader. Akik fullra tele vannak lóvéval nálam azok költik a legkevesebbet, melóra meg pláne sajnálja. 30 userből meg akad majd kettő, aki fullra le fog szívatni. Adatokat mire lemented, visszarakod, mailok, fiókoknak kiszeded a jelszavát, netelérést visszakonfigod, mert azért vagy, Ők nem értenek hozzá. Ha 1.5 óra altt megvagyol, akkor 8ezres órabérben jöhetel hozzám melózni, napi 6 óra fix, és ezalatt legyen 2 XP install, akkor még rá is hagytam az idődre. 90 rugó zsebbe 1 heti melóval már optimálisnak tűnik. Mondjuk kicsit nől a cég, 30 állandó embert fenntartani havi 200 rugós költség tuti összejön számlásan. Hmmm... Hol vannak ilyen userek?
[/quote]

No nalunk igy megy. WinXP felrak, majd driverek, directx miegymas, acrobat reader, total commander, irfanview, winamp. User mar kesziti elo a netelereset, ha nincs akkor freeweb. Nem lattal meg melozni, igy nem tudod mire vagyok kepes :) Igazabol egy cimboram szerint ez az en bajom. Ugyanis az emberek szeretik latni azt, hogy ha mar kiegettek 2-3 rugot akkor meg is dolgozzon az ember "latszolag" erte. Meg beszelgessel az ugyfellel bla bla. Enmeg odaulok, nyomomnyom. Amikor fejbol irom a winxp, office2k kodjat meg a tobbi akkor a user mar k.o. :) Felallok a geptol es mondom kesz. User meg nez, hogy ok a haverjaval kinlodtak sokaig.

#275 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 01:34

Isten mentsen attol, hogy en Pestre menjek melozni :) Igaz nagyon elegem van a kisvarosbol (foleg Karcagbol es a kun varosokbol az emberek mentalitasa miatt), de a fovarosban nem sok ideig birnam...Ecceruen nem birom azt, hogy megyek az utcan es ha nem ugralok felra akkor lazan felreloknek, szarnak a masik fejere es mint a robotok megy mindenki a feje utan. Kisvarosban meg, postas koszon hello, es majd' mindenki ismeri a masikat. Csak hat az irigyseg es a feltekenyseg az ami k*rvara bosszant, es ez foleg rank a kunokra igaz. Pl. sok ismeros csak azert nem veszi nalam a cuccot mert nehogyma' a Kismandinak jobban menjen. Inkabb megveszi dragabban de akkor se. Emmeg mivel erzekeny vagyok ilyen teren felveszem ezeket es ezert van mar elegem ebbol a kornyekbol. De semmi gond meg egy ev es hajra...

#276 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 01:37

Az mindenesetre jolesett, hogy talaltam egy sracot aki folyton segitett meg ejjel is, hogy menjen az a k*rva wireless halo. O pedig MIP. Csodalkozom, hogy vannak meg ilyen onzetlen emberek. Majd ha lesz ideje lehivom hozzank egy jo kis birkaporkoltre :)

#277 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 01:43

idézet:
Ezt írta Lacima:

Amikor fejbol irom a winxp, office2k kodjat meg a tobbi akkor a user mar k.o. :) Felallok a geptol es mondom kesz. User meg nez, hogy ok a haverjaval kinlodtak sokaig.
[/quote]

Eccer lemérem, fejből kódok nekem is okés, XP-ig, mert azt warezban nem vagyok hajlandó feltenni. Azért a 1.5 órás telepítést most lemérem, van nálam 4 gép ami csak erre vár, már tiszta Linuxos leszek, mikor parancssorból hálóról telepítek, vagy rádugok 2 CDromot, hogy míg újraindul a gép, addig egyikben ki bírom cserélni az installemezt, arról meg a WinDVD/CDíró, másikban meg Office, és az SPhez bekéri egyszer. Szóval nem láttál még engem multitaskolni, mert alapban élesztek hálót, aztán VNCvel zúzok eccerre X gépet :-)
Make love not Wor.

#278 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 01:47

idézet:
Ezt írta Lacima:
Az mindenesetre jolesett, hogy talaltam egy sracot aki folyton segitett meg ejjel is, hogy menjen az a k*rva wireless halo.[/quote]

Én most wireless ügyben egyik szegény srácot leugattam, felhívott, hogy össze kellene kötni, fejben nyomtam pár számot, de meglessük aztán mondok pontosat. A kb. számra el is képedt, kérdezte, hogy mit is kell pontosan megvenni/csinálni. Nu, aztán mondtam, hogy vagy mondja azt, hogy szakértsünk, én meg mondom hogy mennyiért, vagy mondok fórumot ahol ez mind le van írva. Néha elég segítőkész vagyok itt is, de van 1-2 arc, akinek ingyen nem segítenék semmit se. Evvan, úgyis elözönlenek a mailok default kérdésekkel, ha félig válaszolok, akkor újabb kérdés, link nem elég, én meg félig ebből élnék vagy mi a pöcs.
Make love not Wor.

#279 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 02:02

En vegigolvastam az egesz wireless forumot bizmomany. Csak az elejen azt tanacsoltak hasznaljal wap11-est klienskent, aztan mostanra kiderult hogy a wap11 instabil kliens modban es a wet11 a kiraly. Mire erre rajottem hajam kihullott meg rament 2 honap. Es Petivel is csak most jutottunk el idaig. Ez pedig nem az a problema, hogy van ket wireless cumom azt hogy kossem ossze...
A multitask nalam sem gond, multkor haverom majd' leesett a szekrol a rohogestol: gep lenn a foldon szepen ereszkedik fel ra a windows, kozben sajat gepemen listat csinalok meg toltom a patront ujra mert kifogyott nyomtatas kozben. Pillanatkep: labujabbal nyomom a spacet a lenti gepen, hogy induljon ujra a windows, egyik kezemben az utantolto, masikkal meg nyomom a sajat gepem billentyuit.
Ossze kene jonni itt a forumosokkal egy kis csevejre es a sok otletbol ki-ki osszehozhatna a vallalkozasat hogy faszan menjen. Aztan mutogathatnank par ev mulva a jogepkocsinkat egymasnak :)

#280 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 02:43

idézet:
Ezt írta Lacima:
Mire erre rajottem hajam kihullott meg rament 2 honap. Es Petivel is csak most jutottunk el idaig. [/quote]

MIP-et nem akarom bántani, mert ultra jó arc, csak nekem a LinkSysekkel kezd meggyűlni a bajom. USB kliense is dobálta a konnektet, switcheiben 1-1 port random lehal, nem sűrűn, de ez nekem hiszti. Aztán sok kis szopás nagyra megy, márkát váltottunk többféle téren. VPN meg LAN2LAN kezelése egy Vigornak 80szor jobb.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.