HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás, amit megéri elindítani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 01:24

Azért ezt meg kell írnom, mert csak. Mikor Dextrose a paintballról álmodozott, akkor leugattuk a biztonsági dolgok miatt.

Nos, a HWSW-s csapatáson biza furán néztem pár dologra, mert összetört kábeldobból kiálltak a szögek, autóroncsok tényleg roncsok voltak, 1-1 kipufogó is ott lapított a terep közepén, de simán belefutottam elszórt konzervdobozokba, üvegcserepekbe, egyéb veszélyes dolgokba. Azért ez érdekes.
Make love not Wor.

#2362 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:53

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 9:20

Kiegészítés az előbbi történethez: most szedem össze a márciusi hónapot, és az egyik számlakivonatomon észrevettem hogy március elején volt 2277 ft apeh inkasszóm. Tényleg kiváncsi lennék rá hogy mi a B Q annya bajuk van ezeknek, mikor tudottan túlfizetésem van mindenhol.

A könyvelőm ismét azt tanácsolta hogy ne bolygassam az ügyet, és valószínüleg jobb ha hallgatok rá. De akkor is zavar a dolog, itt valaki nagyon sötét és azthiszem nem én vagyok az.

Megnézted volna az ügyfélkapun, rögtön kiderült volna mi volt az. :) (helyesebben, még mindig kiderülhet)

Szerkesztette: Kory 2008. 05. 27. 09:54 -kor

#2363 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 15:14

Idézet: Kory - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 10:53

Megnézted volna az ügyfélkapun, rögtön kiderült volna mi volt az. :) (helyesebben, még mindig kiderülhet)

Ehhez  :lama:  vagyok. Lehetne kicsit részletesebben?

#2364 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:25

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 15:14

Ehhez  :lama:  vagyok. Lehetne kicsit részletesebben?

Arra utal a kolléga, hogy az ügyfélkapun jön értesítés minden apeh-os műveletről. Elvileg...

Kapsz egy levelet az "értesítési tárhelyedre" hogy beérkezett a bevallásod pl....

Namost nekem beterhelt az apeh 34e pénzt, mondván elfelejtettem társasági adó előleget fizetni. Igaza is volt, könyvelőváltás volt nálam és ezt elfelejtették megbeszélni, apeh meg egyben szépen leemelte. A gond csak az volt, hogy ezt ki kellett találni, mert biza értesítést nem küldtek róla (Legalábbis rá 2 napra még nem volt ott) Tehát erre sem kell mérget venni... :o
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2365 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:29

Idézet: Zsul - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 18:25

Namost nekem beterhelt az apeh 34e pénzt, mondván elfelejtettem társasági adó előleget fizetni. Igaza is volt,

Kíváncsi vagyok mennyit tudnak most beszedni, mert eddig ugye 1millió alatt nem nagyon inkasszáltak, most meg párezer pénzekről is hallottam. Bár az is bolond, aki ennyit nem fizet be. Én is próbáltam törlesztgetni, de megjött az inkasszó. Szerencsére "már csak" 350ezer pénz körül vagyok, azt remlélem hamar le tudom. Igaz kint van vagy milliónyi számlám, de ebből talán kijön a tartozás, mert úgysem fizetnek.

Melette hitelkártxyáim, privát forrásaim nyilván szénné mínuszoltam, de talán kicsit egyenesebbe jövök.
Make love not Wor.

#2366 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 21:00

hello mindenki :)

tudtok mutatni egy oldalt, ahol egy átlag halandó számára is világosan le van írva, hogy mibe kerül, és mik a feltételei, hogy számlát tudjon adni?

dánke :respect:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2367 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 22:25

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 22:00

tudtok mutatni egy oldalt, ahol egy átlag halandó számára is világosan le van írva, hogy mibe kerül, és mik a feltételei, hogy számlát tudjon adni?

A mibe kerül az változó. Egyéni vállalkozó, vagy Bt, Kft. Aztán könyvelés-e, vagy sem. Szóval sokba, inkább sunnyogjál  :Đ

Egyszer gugának igen jól összeírtuk, megpróbálom megkeresni.
Make love not Wor.

#2368 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 22:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 23:25

A mibe kerül az változó. Egyéni vállalkozó, vagy Bt, Kft. Aztán könyvelés-e, vagy sem. Szóval sokba, inkább sunnyogjál  :Đ

Egyszer gugának igen jól összeírtuk, megpróbálom megkeresni.

egy személyben szolgáltatok, szóval gondolom az egyéni vállalkozó áll ehhez legközelebb :)

az eva pl szimpatikus megoldás lenne, de olyan nem lehetek.

esetleg nyitok céget szlovákiában. vagy dominikán :Đ

dánke :)

Szerkesztette: qnadam 2008. 05. 27. 22:56 -kor

#2369 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 07:06

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 22:00

hello mindenki :)

dánke :respect:

Fontos feltétel: - gazdasági és vállakozási ismeretek megléte.  E nélkül csak kényszervállakozó lehet az ember. Sok idő és pénz, míg a saját bőrödön tanulod meg a vállalkozósdit.

Én nem is engednék vállakozni egy ilyen tanfolyam elvégzése nélkül senkit sem, az biztos.

#2370 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:04

minimálbér után a járulékokat be kell fizetni + könyvelő + bankszámla + számlatömbök, bélyegző, számlázóprogram
olcsón számolva (vidéken)  ~45eFt /hó

#2371 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:23

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 8:04

minimálbér után a járulékokat be kell fizetni + könyvelő + bankszámla + számlatömbök, bélyegző, számlázóprogram  

Hááát... A minimálbér utáni járulékok szerintem inkább 50e felett vannak, és egy normális könyvelő vidéken sincsen 10e alatt. Aki 10 pénz alatt könyvel, az általában valami lelkes dilettáns, többet vesztesz vele mint amennyit azon 2-3e pénzen nyersz. Szóval az inkább 65e/hó...

Az előző hsz-oddal viszont teljesen egyetértek. Én saját bőrömön tanultam a dolgot, nem kevés szívást spórolsz meg ha képben vagy amikor belevágsz.  :respect:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2372 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:46

Idézet: Zsul - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 18:25

Arra utal a kolléga, hogy az ügyfélkapun jön értesítés minden apeh-os műveletről. Elvileg...

Kapsz egy levelet az "értesítési tárhelyedre" hogy beérkezett a bevallásod pl....

Namost nekem beterhelt az apeh 34e pénzt, mondván elfelejtettem társasági adó előleget fizetni. Igaza is volt, könyvelőváltás volt nálam és ezt elfelejtették megbeszélni, apeh meg egyben szépen leemelte. A gond csak az volt, hogy ezt ki kellett találni, mert biza értesítést nem küldtek róla (Legalábbis rá 2 napra még nem volt ott) Tehát erre sem kell mérget venni... :o

Értesítést kapok számlakivonat formájában, engem az okok érdekelnek. Az is lejön az ügyfélkapun?

#2373 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:48

ez az ijesztő az egészben, sokkal jobban örülnék (és szerintem ezzel nem vagyok egyedül), ha meg lenne adva, hogy a bejövő pénz x%át forwardoljam el az államnak, és ami nálam, marad, azzal azt csinálok, amit akarok...

#2374 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 9:04

Könyvelőre és számlázóprogramra mi szükség van egy kezdő vállalkozónak, akinek még az adózási fajtáját sem tudjuk (és a nyilvántartásának formáját sem), meg azt sem hogy mivel fog foglalkozni?  :think: Bélyegző sem előírás, sőt ha nem lesz ÁFA-s, akkor a bankszámla sem (persze ez kényelmes).

Egy bevételi nyilvántartásos nyomtatványt mondjuk szerintem minden érettségivel rendelkezőnek ki kell tudnia tölteni.

Szerkesztette: Kory 2008. 05. 28. 10:46 -kor

#2375 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:39

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 10:48

ez az ijesztő az egészben, sokkal jobban örülnék (és szerintem ezzel nem vagyok egyedül), ha meg lenne adva, hogy a bejövő pénz x%át forwardoljam el az államnak, és ami nálam, marad, azzal azt csinálok, amit akarok...

Átalányadó, EVA, EKHO, erre van kitalálva. Kár hogy az EVA-t nem választhatja kezdő vállalkozó és hogy mértékét tavaly felemelték.

Persze a járulékokat attól még kell fizetni, a kezdő évben a minimálbér után kell fizetni. Ennek pontos mértéke:

24%: nyugdíj
9,5%: nyugdíj saját személy (megbontva 1,5% és 8% magán)
5%: egészségbizt.
6%: egészségbizt.
4%: vállalkozói járulék
1950 Ft Eü. hozzájárulás

Ez összesen: 33465 Ft + 1950 Ft jelenleg a 69.000 Ft minimálbér után. Az "50 ezer Ft-os minimálbér utáni járulék" nem tudom honnan jött. Ha nem vagy bankszámla nyitásra kötelezett, akkor ezeket sárga postai csekken is lehet fizetni "költség nélkül" (külön kell az APEH-nál kérni). Persze bankszámláról is lehet utalni, ha nyitsz egy vállalkozó számlát, de az plusz pénz.

SZJA előleget és különadó előleget negyedévente kell fizetni az irányadó időszaki jövedelem után.

Plusz iparűzési adó.

Szerkesztette: Kory 2008. 05. 28. 10:57 -kor

#2376 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:41

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 10:46

Értesítést kapok számlakivonat formájában, engem az okok érdekelnek. Az is lejön az ügyfélkapun?

eBev. Ha ott nincs rajta a lekérdezhető számlakivonaton hogy milyen típusú és milyen jellegű volt az a pénzforgalmi oldalon lévő tétel, akkor nincs más ötletem. Azt is látod, melyik adónemmel (adónemekkel) kapcsolatos, vagy esetleg késedelmi pótlék vagy bírság.

Szerkesztette: Kory 2008. 05. 28. 10:46 -kor

#2377 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:11

Idézet: Kory - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 11:39

Könyvelőre és számlázóprogramra mi szükség van egy kezdő vállalkozónak
...

Ezek a legfontosabbak!  Kezdő vállakozó azt sem tudja, hogyan kell számlát írni. Arról nem is beszélve, hogy áfát is kell fizetni (ha kell) meg bevallásokat is kell csinálni, stb. Meg ki fog helyette számolni?
Eleve egy könyvelő tudja neki megmondani, hogy áfás legyen vagy áfa körön kívüli. Meg egyáltalán érdemes-e arra vállalkozni amit kitalált.

Bankszámla is kell, mivel előbb-utóbb utalással akarnak neki fizetni, főleg a cégek. Anélkül ma már nem lehet meglenni.

Az 50e minimálbérnél félre olvasatál valamit.

#2378 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:16

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 10:48

Ez nagyon sokmindentől függ, de sacc/kb számolhatsz nettó nyereség 30%-ával. (Nyereség, nem bevétel!) Annyi nálad marad(hat) legálisan.

Az eva kb. erről szól.

#2379 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:26

videórögzítéssel és (főleg) utómunkával foglalkozom, és érzésem szerint nem árthat, ha rendes saját számlát tudok adni :D meg lehet, hogy hülye vagyok, de nem is tartom korrektnek a dolgok teljesen feketén intézését.

de ez bzmg betegesen drága és bonyolult :( kezd az az érzésem támadni hogy egy kicsi offshore cég is egyszerűbb ennél.

#2380 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 12:11

Ezek a legfontosabbak!  Kezdő vállakozó azt sem tudja, hogyan kell számlát írni. Arról nem is beszélve, hogy áfát is kell fizetni (ha kell) meg bevallásokat is kell csinálni, stb. Meg ki fog helyette számolni?
Eleve egy könyvelő tudja neki megmondani, hogy áfás legyen vagy áfa körön kívüli. Meg egyáltalán érdemes-e arra vállalkozni amit kitalált.

Bankszámla is kell, mivel előbb-utóbb utalással akarnak neki fizetni, főleg a cégek. Anélkül ma már nem lehet meglenni.

Az 50e minimálbérnél félre olvasatál valamit.

Jah, az 50 ezret Zsul írta.

Számlázóprogramot tud használni, de számlát nem tud írni? LOL. :) Én is biztos több tízezres (?) kiadásba raknám bele magam kezdésnek, minthogy 600 Ft-ért vegyek egy számlatömböt, és megnézném hogy kell kitölteni és mi a kötelező tartalom.  Tudom, használjon Linuxot, meg valami ingyenes programot (ha van, passz).

Amúgy meg számlázóprogrammal is lehet szabálytalan számlát csinálni.

Teljesen máshogyan gondolkodunk, ne már hogy egy könyvelő mondja meg érdemes-e vállalkoznia, az hogy ÁFA-s meg ÁFA nélküli az meg a tervezett árbevételétől is függhet, ezt is a könyvelő "találja ki"?

Persze ha rögtön milliókat fog számlázni (4 millió felett, azaz azt hiszem idéntől már 5), miért ne, legyen ÁFA-s.

Egy bevallást megcsinálni nem nehéz (járulékokról havonta), ÁFA-t sem ördöngősség, ha nincsenek túl speciális dolgok (külföldi érdekeltség, import, export, stb.), azt én se vállalnám be.

Szerkesztette: Kory 2008. 05. 28. 11:45 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.