a célközönség korhatárán talán nem vitatkozunk, azon, meg hogy ki mennyit költ erre, háát, én csak a saját környezetemből vontam le tanulságokat, úgy látszik én a csoróbbakhoz tartozom
Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime!
Elküldve: 2002. 12. 21. 13:38
a célközönség korhatárán talán nem vitatkozunk, azon, meg hogy ki mennyit költ erre, háát, én csak a saját környezetemből vontam le tanulságokat, úgy látszik én a csoróbbakhoz tartozom
Elküldve: 2002. 12. 21. 13:48
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Megjegyzések:
- nem feltétlenül egyenlő arányban oszlottak szét az olvasók a PCG és a GM között;
- nem feltétlenül egyeznek meg az egyes újságok által megcélzott korosztályok.[/quote]
már hogy a fenébe ne egyeznének meg, egy '30-as, vagy idősebb korosztályt megcélzó magz szted életképes lenne???
Elküldve: 2002. 12. 21. 14:04
idézet:
Ezt írta TaliGa:
már hogy a fenébe ne egyeznének meg, egy '30-as, vagy idősebb korosztályt megcélzó magz szted életképes lenne???[/quote]
Igenis van bőven több lefedhető korosztály 14 és 30 éves kor között.
Legjobb tudomásom szerint az 576 pl. sose igazán törekedett a 20 év felettiek megszólítására, és a Gamestar is a fiatalabb olvasókat célozta inkább; míg a PC Guru meg jórészt a 18 év felettieknek szólt. Voltak felmérések is erről, de nem tudom, mennyire publikusak az eredményei, ezért inkább nem írok semmit.
Elég szomorú vagyok viszont a mostani kavarás miatt, ami egyre gázosabb mértéket ölt...
Elküldve: 2002. 12. 21. 16:59
Elküldve: 2002. 12. 23. 21:25
Miert milyen kavaras van megint?A legutolso dolog amit en olvastam, az a bizonyos par sor volt az "elso" PCG utolso oldalainak egyiken.
Mellesleg nem tudom, hogy jo uton haladnak-e(bar nem ertek hozza, csak mint laikus olvaso), de ez a magyar oldalakrol egy az egybe atvett anyagok kozlese nem tunik tul okos dolognak.Sot, amikor fizetek erte egy picit bosszant is.De ez az en dolgom, nem kotelezo megvenni.
Egyebkent meg hajra gamer.
Elküldve: 2002. 12. 23. 23:29
idézet:
Ezt írta onkelz:
Miert milyen kavaras van megint?A legutolso dolog amit en olvastam, az a bizonyos par sor volt az "elso" PCG utolso oldalainak egyiken.
[/quote]
Egy rövid, ismét csak inkább a tényekre koncentráló felsorolás:
- A "második" PC Guru levrovjában újabb célozgatások voltak.
- A Gamer levrovjában visszamondogatásra került sor Braziltól.
- December elején az IPMA (a Gamer kiadója) repipéldányokat küldött szét az újságjaiból, többek között a Gamestar előfizetői közül is jópárnak. A kiadó azóta sem kommentálta az eseményt.
- Válaszul az IDG sajtóközleményben elhatárolódott, jogsértést emlegetett (jogi lépésekről azóta sem tudok); plusz mindehhez a Gamer rovatainál használt "Vigyázat, hamisítják!" feliratú Gamestar-képet csatolt.
- További IDG lépésként a kiadó egyik volt munkatársa az MH online-on cikket jelentetett meg, amelyben beszólt az IPMA kiadónak, mondván hogy az IDG lapjainak "piacvezető" pozícióját próbálja aláásni.
- Bonusnak a Gamer fórumon több új "Gamestar-rajongó" jelent meg, akik IDG-s domainról küldték a hozzászólásaikat, amelyben különféle vádakkal illették a Gamer szerkesztőit (kiemelném a "HAZUGOK VAGYTOK" kommentet), plusz a valóságtól enyhén eltérő híreket terjesztettek (pl. szerintük a Gamer a Gamestar helyett érkezett az előfizetőknek, a gonosz IPMA miatt). Részletek a forum.gurugamer.hu "PC Guru" topikjában...
Személyes véleményem:
A kiadók közötti csatározás a piac újrafelosztásáért még érthető, a Vogel-IPMA szakadás miatt túl sok dudás lett a csárdában. Ehhez azonban igazából egyik lap szerkesztőinek sincs köze, nem beszélve a cikkírókról - ezekről az üzleti lépésekről nem ők döntenek. A fenti események után azonban úgy tűnik, hogy kezd eldurvulni a dolog... Pedig szerintem az újságot készítőknek a már meglévő munkájuk színvonalas végzésével kéne erősíteni az adott lap piaci helyzetén, vádaskodás és dezinformációs tevékenység helyett.
Elküldve: 2002. 12. 25. 21:03
ezt a fossá vált chipet nem fizetem elő tovább (bakke kicsit hiányozni fog így 4 év után, de a szar nem kell)...
.frontember.hu.
Elküldve: 2002. 12. 25. 22:26
Elküldve: 2002. 12. 26. 12:48
.frontember.hu.
Elküldve: 2002. 12. 26. 13:00
Elküldve: 2002. 12. 26. 15:17
Csak mert a nagy IDG vs IPMA vs Vogel ügynek lehet, hogy ők lesznek az első áldoztai???
Elküldve: 2002. 12. 26. 16:37
Elküldve: 2002. 12. 31. 14:59
.frontember.hu.
Elküldve: 2002. 12. 31. 15:54
[url="http://"http://www.pcmagazin.hu/"]M PC Magazin[/url]
Elküldve: 2002. 12. 31. 16:11
[ 2002. december 31.: onkelz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 01. 00:39
BUÉK mindenkinek!
Elküldve: 2003. 01. 20. 14:46
idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Szerintetek ilyen balhés piaci helyzet mellett mennyi esélye van az 576 újságnak, hogy vagy 6 évnyi könyörgés után melléklettel jönnek majd ki?
Csak mert a nagy IDG vs IPMA vs Vogel ügynek lehet, hogy ők lesznek az első áldoztai???[/quote]
Óóóó basszus! Bárcsak a Lottón lenne ilyen találatom ...
"Magyarország legnagyobb múltú – 13 éve prosperáló - játékújságja, az 576 kByte, és a legdinamikusabban fejlődő PC-s játékmagazin, a GameStar 2003. február 1-től egyesítik erőiket.
A stafétát teljes egészében a GameStar szerkesztősége viszi tovább, de munkájába bevonja az 576 Kbyte legjobb szerzőit, munkatársait is.
Az 576 kByte jelenlegi formájában, mint önálló újság megszűnik.
A 576 Kbyte előfizetői előfizetésük időtartamára a februári számtól a GameStar CD-s, teljes játékokkal megjelenő számait kapják.
Az áruspéldányok vásárlói pedig, 2003. február 14-től a standoknál, illetve az 576 Shopokban is hozzájuthatnak az 576 kByte logóval is felvértezett GameStar-hoz.
Azon 576 kByte előfizetők, akik nem kívánnak élni a GameStar előfizetéssel, az 576 kByte kiadójánál, a Comgame 576 Kft.-nél jelentkezzenek levélben. (1042 Budapest, Árpád út 112.)
Azon előfizetők, akik ezen igényüket nem jelezik, 2003. február 14-től a GameStar-t találják postaládájukban."
[url="http://"http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=6092"]GameStar Online - 2003.01.20.[/url]![]()
Elküldve: 2003. 01. 21. 12:15
A következő meg a PC.Games lesz?

Súgó
A téma zárva.