HWSW Informatikai Kerekasztal: Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime! Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   TaliGa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 21. 13:38

szal, az első hozászólásomban tessék észrevenni a ha szócskát, ha lefeleződőtt, nem mondtam, hogy ez a beton-true :D csak feltételezés volt...
a célközönség korhatárán talán nem vitatkozunk, azon, meg hogy ki mennyit költ erre, háát, én csak a saját környezetemből vontam le tanulságokat, úgy látszik én a csoróbbakhoz tartozom ;)

#302 Felhasználó inaktív   TaliGa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 21. 13:48

idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:

Megjegyzések:
- nem feltétlenül egyenlő arányban oszlottak szét az olvasók a PCG és a GM között;
- nem feltétlenül egyeznek meg az egyes újságok által megcélzott korosztályok.
[/quote]

már hogy a fenébe ne egyeznének meg, egy '30-as, vagy idősebb korosztályt megcélzó magz szted életképes lenne???

#303 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 21. 14:04

idézet:
Ezt írta TaliGa:
már hogy a fenébe ne egyeznének meg, egy '30-as, vagy idősebb korosztályt megcélzó magz szted életképes lenne???[/quote]

Igenis van bőven több lefedhető korosztály 14 és 30 éves kor között.
Legjobb tudomásom szerint az 576 pl. sose igazán törekedett a 20 év felettiek megszólítására, és a Gamestar is a fiatalabb olvasókat célozta inkább; míg a PC Guru meg jórészt a 18 év felettieknek szólt. Voltak felmérések is erről, de nem tudom, mennyire publikusak az eredményei, ezért inkább nem írok semmit.

Elég szomorú vagyok viszont a mostani kavarás miatt, ami egyre gázosabb mértéket ölt...
LY

#304 Felhasználó inaktív   TaliGa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 21. 16:59

a múltban lehet, hogy így volt, most pedig tessék megnézni a GS-PG-GG felépítését, de mondhatnám a Pcgamest is /az 576 egy kicsit más tészta, annak konzolos vonzata is volt/van, de az is beáll állítólag a sorba, lesz cd-melléklet, az ár emelkedik, stb.. lehet, hogy már így is van - 576ot nem vettem már egy éve/, szal oda akartam kilyukadni, hogy mindegyik újság majd azonos tartalom-felépítéssel bír: pár oldal hardver, könyv, zene és filmajánló, mp3, mobil, és persze a gamez 'csacskaságok', nyelvezetükben alig térnek el - nem a stílust értem ezalatt, mert azért gondolom egyesek megköveznének ;) - ja, és nem értem min vitatkozunk, azt mondtam uais., hogy 14-20, erre aszontad, hogy a 18 az nagyobb ;)

#305 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 23. 21:25

"....Elég szomorú vagyok viszont a mostani kavarás miatt, ami egyre gázosabb mértéket ölt..."

Miert milyen kavaras van megint?A legutolso dolog amit en olvastam, az a bizonyos par sor volt az "elso" PCG utolso oldalainak egyiken.
Mellesleg nem tudom, hogy jo uton haladnak-e(bar nem ertek hozza, csak mint laikus olvaso), de ez a magyar oldalakrol egy az egybe atvett anyagok kozlese nem tunik tul okos dolognak.Sot, amikor fizetek erte egy picit bosszant is.De ez az en dolgom, nem kotelezo megvenni. :)
Egyebkent meg hajra gamer. ;)

morrisseymusic            morrissey-solo       

#306 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 23. 23:29

idézet:
Ezt írta onkelz:
Miert milyen kavaras van megint?A legutolso dolog amit en olvastam, az a bizonyos par sor volt az "elso" PCG utolso oldalainak egyiken.
[/quote]

Egy rövid, ismét csak inkább a tényekre koncentráló felsorolás:

- A "második" PC Guru levrovjában újabb célozgatások voltak.
- A Gamer levrovjában visszamondogatásra került sor Braziltól.
- December elején az IPMA (a Gamer kiadója) repipéldányokat küldött szét az újságjaiból, többek között a Gamestar előfizetői közül is jópárnak. A kiadó azóta sem kommentálta az eseményt.
- Válaszul az IDG sajtóközleményben elhatárolódott, jogsértést emlegetett (jogi lépésekről azóta sem tudok); plusz mindehhez a Gamer rovatainál használt "Vigyázat, hamisítják!" feliratú Gamestar-képet csatolt.
- További IDG lépésként a kiadó egyik volt munkatársa az MH online-on cikket jelentetett meg, amelyben beszólt az IPMA kiadónak, mondván hogy az IDG lapjainak "piacvezető" pozícióját próbálja aláásni.
- Bonusnak a Gamer fórumon több új "Gamestar-rajongó" jelent meg, akik IDG-s domainról küldték a hozzászólásaikat, amelyben különféle vádakkal illették a Gamer szerkesztőit (kiemelném a "HAZUGOK VAGYTOK" kommentet), plusz a valóságtól enyhén eltérő híreket terjesztettek (pl. szerintük a Gamer a Gamestar helyett érkezett az előfizetőknek, a gonosz IPMA miatt). Részletek a forum.gurugamer.hu "PC Guru" topikjában...

Személyes véleményem:
A kiadók közötti csatározás a piac újrafelosztásáért még érthető, a Vogel-IPMA szakadás miatt túl sok dudás lett a csárdában. Ehhez azonban igazából egyik lap szerkesztőinek sincs köze, nem beszélve a cikkírókról - ezekről az üzleti lépésekről nem ők döntenek. A fenti események után azonban úgy tűnik, hogy kezd eldurvulni a dolog... Pedig szerintem az újságot készítőknek a már meglévő munkájuk színvonalas végzésével kéne erősíteni az adott lap piaci helyzetén, vádaskodás és dezinformációs tevékenység helyett.
LY

#307 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 24. 13:28

Hmmm,nem jo ez igy... :(

#308 Felhasználó inaktív   llam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 25. 21:03

akkor tehát van Magyar PC Magazin?
ezt a fossá vált chipet nem fizetem elő tovább (bakke kicsit hiányozni fog így 4 év után, de a szar nem kell)...
.LLam.
.frontember.hu.

#309 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 25. 22:26

Hál' Istennek van. :) Szerintem nyugodtan beruházhatsz rá, nem fogod megbánni-ha a régi Chip tetszett-.Nem szokásom más munkáját lefikázni, de az új "Chip" tényleg egy kalap s***t nem ér.Szerintem ma 2 újság van amire érdemes pénzt kiadni, az egyik a Gamer a másik pedig a MPCM.A Gamestar nekem nem tetszik, a Chippet tudjuk, a PCFormatról inkább nem mondok semmit.A Computer Panoráma is megér egy misét :), a PC Games meg szerintem még nem forrta ki magát igazán ahhoz, hogy versenybe szálljon a "nagyokkal".A PC Worldöt kihagytam,velük úgy ahogy elvagyok, de nekem nem tetszik amikor egy cikk megtalálható a Gamestarban is és a PC Worldben.Tudom, kevesen veszik meg mind a két lapot, dehát akkor is :) .Persze ez csak az én véleményem,na jónapot. ;)

#310 Felhasználó inaktív   llam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 26. 12:48

kösz az infót. engem igazán az érdekelne, hogy lesz is? nem szeretném, ha előfizetek 1 évre aztán megszűnik közben ...
.LLam.
.frontember.hu.

#311 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 26. 13:00

Na azt nem tudom :eek: , de szerintem lesz. :)

#312 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 26. 15:17

Szerintetek ilyen balhés piaci helyzet mellett mennyi esélye van az 576 újságnak, hogy vagy 6 évnyi könyörgés után melléklettel jönnek majd ki?
Csak mert a nagy IDG vs IPMA vs Vogel ügynek lehet, hogy ők lesznek az első áldoztai???
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#313 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 26. 16:37

Hű, én nem vettem soha.Ki adja ki?

#314 Felhasználó inaktív   llam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 14:59

IPMA vagy MPCM honlap van?? bátorítólag hatna ha lenne...
.LLam.
.frontember.hu.

#315 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 15:54

Kép
[url="http://"http://www.pcmagazin.hu/"]M PC Magazin[/url]

#316 Felhasználó inaktív   llam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 16:07

kösze, IPMA.hu és MPCM.hu nem van :)
.LLam.
.frontember.hu.

#317 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 16:11

[url="http://"http://forum.ipma.hu/"]IPMA forum[/url]

[ 2002. december 31.: onkelz szerkesztette a hozzászólást ]

#318 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 01. 00:39

[url="http://"http://www.pcmagazin.hu/"]http://www.pcmagazin.hu/[/url] valamint [url="http://"http://forum.pcmagazin.hu"]http://forum.pcmagazin.hu[/url] szolgálatotokra.

BUÉK mindenkinek!

#319 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 14:46

idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Szerintetek ilyen balhés piaci helyzet mellett mennyi esélye van az 576 újságnak, hogy vagy 6 évnyi könyörgés után melléklettel jönnek majd ki?
Csak mert a nagy IDG vs IPMA vs Vogel ügynek lehet, hogy ők lesznek az első áldoztai???
[/quote]
Óóóó basszus! Bárcsak a Lottón lenne ilyen találatom ...
"Magyarország legnagyobb múltú – 13 éve prosperáló - játékújságja, az 576 kByte, és a legdinamikusabban fejlődő PC-s játékmagazin, a GameStar 2003. február 1-től egyesítik erőiket.
A stafétát teljes egészében a GameStar szerkesztősége viszi tovább, de munkájába bevonja az 576 Kbyte legjobb szerzőit, munkatársait is.
Az 576 kByte jelenlegi formájában, mint önálló újság megszűnik.
A 576 Kbyte előfizetői előfizetésük időtartamára a februári számtól a GameStar CD-s, teljes játékokkal megjelenő számait kapják.
Az áruspéldányok vásárlói pedig, 2003. február 14-től a standoknál, illetve az 576 Shopokban is hozzájuthatnak az 576 kByte logóval is felvértezett GameStar-hoz.
Azon 576 kByte előfizetők, akik nem kívánnak élni a GameStar előfizetéssel, az 576 kByte kiadójánál, a Comgame 576 Kft.-nél jelentkezzenek levélben. (1042 Budapest, Árpád út 112.)
Azon előfizetők, akik ezen igényüket nem jelezik, 2003. február 14-től a GameStar-t találják postaládájukban."

[url="http://"http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=6092"]GameStar Online - 2003.01.20.[/url] :eek:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#320 Felhasználó inaktív   speedy-gee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 21. 12:15

Hát igen, ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy az IDG kivásárolta egy konkurensét. De szvsz ez egy rugás a döglött oroszlánba, az 576 már semennyit sem számított, nem hiszem, hogy mértékadó olvasó számot vont volna el akármelyik nagyobb játékújságtól.

A következő meg a PC.Games lesz? :cool:

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.