idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
... az E3-ról pl. ithton először jelentkeztek egy igen részletes beszámolóval.[/quote]
Igaz, hogy valami 1,5-2 nap alatt kellet megírniuk a 26 oldalas E3 anyagot???![]()
Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime!
Elküldve: 2003. 06. 19. 18:34
Elküldve: 2003. 06. 19. 18:35
idézet:
LY:
Ezen kívül magamról tudok még nyilatkozni, de nem sokat - ezért se válaszoltam eddig a kérdésre.... Szóval, én egyelőre még nem tudtam dönteni, hogy melyik újságba írjak (Chip v. PC Guru). A stílusomnak jobban fekszik a PCG, szerkesztőként viszont Csongort preferálom - így hát egyelőre 1-1 cikket produkáltam mindkét újságba (Maya PLE illetve 3DMark2003 témában).
[/quote]
Átnéztem az eddigi PCG-ket de nem találtam az említett cikket (3DMARK03)!!! Nem lehet hogy összekeverted??? Az a bizonyos cikk még a GAMER 03-as számában jelent meg!!! Először azt hittem én vagyok a hüle
, de most egnéztem és az "új" PCG-be még nem írtál egy sort se
!!!
A Maya PLE cikket is olvastamjó lett az is. (Barátnőm édesanyja megszokásból még mindig a Chip-et veszi, - én természetesen már áttértem az MPCM-re - , így mindig a kezembe kerül az is)
A Chip-ről megvan egyébként a véleményemMióta onnan is kivonult a korábbi stáb az újság szinvonala a béka segge alatt van.
Ha gondolod leírom mi a problémám vele, bár nem hiszem, hogy annyira fontos lenne...
Így is három újságot kell vennem (GAMER, PCG, MPCM) ne tedd ezt velemnem szeretném még a Chip-et is megvenni minden hónapban, hátha van benne egy jó cikked!!!
[ 2003. június 19.: PAraNoIA21 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 19. 18:45
idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Igaz, hogy valami 1,5-2 nap alatt kellet megírniuk a 26 oldalas E3 anyagot???[/quote]
Annál azért biztos több volt, de majd rákérdezek. Egy szempontból látszik meg rajta szerintem: sok a sajtóhuba.
Elküldve: 2003. 06. 19. 18:53
idézet:
Ezt írta PAraNoIA21:
átnéztem az eddigi PCG-ket de nem találtam az említett cikket!!! Nem lehet hogy összekeverted??? Az a bizonyos cikk még a GAMER 03-as számában jelent meg!!! [/quote]
Ez a futuremark-nvidia balhé elemzése, és szerintem a soron következő Guruba kerül. Ne feledkezz meg a nyomdai átfutásról...
idézet:[/quote]
A Chip-ről meg megvan a véleményemMióta onnan is kivonult a stáb az újság szinvonala a béka segge alatt van. Így is három újságot kell vennem (GAMER, PCG, MPCM) ne tedd ezt velem
nem szeretném még a Chip-et is megvenni minden hónapban, hátha van benne egy jó cikked!!!
Tudtommal a Chip folyamatosan épül, legalábbis ez a szándék vezérli... Mindenesetre nem akarlak egyik lap megvásárlására sem kényszeríteni, és megjegyezném, hogy a Chipes írások biztosan mások lesznek / lennének, mint amit eddig produkáltam. Más stílus, más közönség, ott alkalmazkodni kell. Lehet hogy kipróbálom magam, döntés egyelőre nincs (plusz nyakig vagyok a főállású melóban). Mindenesetre igyekszem majd szólni itten, hogy merre megy a hajó...
Elküldve: 2003. 06. 19. 19:01
idézet:
LY:
A magam részéről eléggé ki is vagyok készülve ettől - 5 évi kemény munkánk ellenére az olvasók sz@rnak a tartalomra, és csak a találgatások meg "belsős" pletykák érdeklik őket, mindenféle elképzelések alapján akarnak inkább megítélni minket...
[/quote]
Azt gondolom rossz következtetéseket vonsz le a dologból.
Én is olvastam a Gamer-en a topicot de soha nem szóltam hozzá (nem vagyok az a hozzászólós fajta, inkább csak olvasgatok és tanulok a nagyoktólsorry ez kicsit OFF volt).
Azt hiszem az olvasók elvesztették a fejüket. Kitartottak a szerkesztőség mellett a névváltás és kiadóváltás után, majd pár hónappal később néhányan (Sasa, Chris és Shoe) azt mondták, hogy elég volt és visszamentek (az addig mindenki által szidott csúnya-randa Vogel-hez) magukkal "rántva" jónéhány cikkírót is(többekközt téged). Nem az számított, hogy miért, csak maga a tény, hogy a Vogel-hez mentek(mentetek) vissza.
Ez néhányaknál olyan kétségbeesést szült, hogy ilyen agyament találgatásokba kezdtek és elkezdtek "finoman" anyázni. Ez persze nem helyes, DE és itt a lényeg, ha az olvasóknak nem jelentett volna semmit a távozó emberek szakértelme és tudása, akkor nem lett volna semmi, nem érdekelt volna senkit az egész, hiszen nem lett volna veszteség az egész amit valahogy pótolni kell.
Tehát szerintem igenis az egész azért lett ekkora "balhé" a Gamer forumán, mert az emberek úgy érezték, hogy a csapat egyik része (a szakértelmmével együtt) elhagyja a maradékot, akik ugyanúgy értéket képviselnek az újsában (Lily,Braz,Mocsy) és az olvasóknak nem marad más csak egy "Fél-Gamer"...![]()
Sorry ha kicsit hosszú voltam
Elküldve: 2003. 06. 19. 19:08
Csak előre is szólok
Elküldve: 2003. 06. 27. 08:42
Június 26. Csütörtök 16:38 - Lily
A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma 2003. június 25-én első fokon helyt adott Ivanov Péter kisebbségi tulajdonosként a Vogel Publishing Kft. ellen indított keresetének.
A Bíróság egyrészt kötelezte az alperes Vogel Publishing Kft.-t, hogy a felperes Ivanov Péter részére 13308000 forintot és ezen összeg 2002. szeptember 13-tól számított évi 11%-kal számított kamatait fizesse meg, másrészt kötelezte egymillió forint perköltség megfizetésére.
Ivanov Pétert a perben Dr. Kamarás Péter, a Vogel Publishing Kft.-t a Déri & Lovrecz Ügyvédi Iroda képviselte.
Forrás: [url="http://"http://www.gameronline.hu"]www.gameronline.hu[/url]
hümm...
[ 2003. június 27.: speedy-gee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 27. 12:36
Egyébként nem értem, hogy mit keres ez a Gamer weboldalán...
Elküldve: 2003. 06. 27. 20:42
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Akik eddig a Gamertől kilépett emberek kapcsán azt emlegették, hogy minden a pénz miatt van, azoknak most javasolnám a nézeteik revideálását.
Egyébként nem értem, hogy mit keres ez a Gamer weboldalán...[/quote]
Nem értem, mit nem ért. Ez előző hír alapján azt hittem, hogy a Vogel Publishing Kft.-t valami ügyvédi iroda védte, de a hozzászólás alapján a Laa-Yosh is. Apropó nem olyan régen még azt mondtad, hogy szerinted a Vogel Publishing Kft. már nem is létezik. Nos utánanéztem, nem kellett sokat kutatni, a PC GURU és a CHIP impresszumában néztem utána, és ,ilyen érdekes a két lapnak a kiadója a Vogel Publishing Kft. Ezért furcsa, hogy két lapban ír valaki, és nem tudja, hogy ki a kiadó. Vagy ott sem kap(sz)tok minden információt?
Elküldve: 2003. 06. 28. 16:19
idézet:
Ezt írta FoxNews:
Nem értem, mit nem ért. [/quote]
Mi köze Ivanov Péter jogi ügyeinek a Gamer magazinhoz, melynek sem tulajdonosa, sem szerkesztője? Ha arról lenne szó, hogy az IPMA nyert meg valamilyen pert (a Guru névvel kapcsolatban pl.), azt érteném, de ennek a hírnek semmi jelentőssége a Gamer olvasók számára.
Ez előző hír alapján azt hittem, hogy a Vogel Publishing Kft.-t valami ügyvédi iroda védte, de a hozzászólás alapján a Laa-Yosh is.
Én ugyan nem védem a Vogelt; régen megtanultam, hogy se magyar, se multinacionális céghez nem érdemes túlságosan lojálisnak lenni, mert nem nagyon ismerik a hála fogalmát. Egyedül emberekhez érdemes (és kell is) ragaszkodni, például az én esetemben azokhoz a barátokhoz, akikről az előző hozzászólásomban beszéltem.
Apropó nem olyan régen még azt mondtad, hogy szerinted a Vogel Publishing Kft. már nem is létezik. Nos utánanéztem, nem kellett sokat kutatni, a PC GURU és a CHIP impresszumában néztem utána, és ,ilyen érdekes a két lapnak a kiadója a Vogel Publishing Kft. Ezért furcsa, hogy két lapban ír valaki, és nem tudja, hogy ki a kiadó. Vagy ott sem kap(sz)tok minden információt?
Külsős cikkírónak ugyan mi köze a céges ügyekhez? Főleg ha eddig össz. 3 oldalnyi cikket hozott össze, ahogy én tettem.
De ha már ennyit kérdeztél, akkor most ugyan nyilatkozz te is - például ki is vagy, és mire fel piszkálsz engem? Én vállalom a nevemet a véleményemhez, nem bújok egyhozzászólásos, email nélküli nick mögé...
Elküldve: 2003. 07. 01. 15:45
Július 1. Kedd 15:29 - Lily
A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága a Vogel Publishing Kft felperesnek a G.F.H. Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és az IPMA-Service Kft. ellen tisztességtelen piaci magatartás és védjegybitorlás megállapítása iránt indított perében a Fővárosi Bíróság 2002. október 3-án kelt ideiglenes végzését az alperesek által benyújtott fellebbezés folytán jogerősen hatályon kívül helyezte és az elsőfokú bíróságot új határozat hozatalára utasította.
(Mint ismeretes a Fővárosi Bíróság 2002. október 3-ai határozatában kötelezte a G.F.H. Kft.-t, hogy az „MM Műszaki Magazin” nevet, illetve az „MM” rövidítést használja, továbbá eltiltotta az alperest a per befejezésig, hogy az általa kiadott bármely szaklap vonatkozásában a „GURU”, illetve a „CHIP” elnevezést használja.)
Az LB indoklásában megállapítja, hogy az elsőfokú bíróság végzése jogszabályt sértett és a követelményeknek sem felel meg, mert határozatában az ideiglenes intézkedés alapjául szolgáló tényállást egyáltalán nem állapított meg. Ehhez képest nem ismert azon magatartás sem, ami miatt az elsőfokú bíróság a felperes (Vogel) különös méltányolást érdemlő jogvédelmének szükségességét az alperesek terhére rótt jogsértéssel összefüggésben megállapította.
forrás: [url="http://"http://www.gurugamer.hu"]www.gurugamer.hu[/url]
[ 2003. július 01.: speedy-gee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 27. 03:42
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Én ugyan nem védem a Vogelt; régen megtanultam, hogy se magyar, se multinacionális céghez nem érdemes túlságosan lojálisnak lenni, mert nem nagyon ismerik a hála fogalmát. Egyedül emberekhez érdemes (és kell is) ragaszkodni, például az én esetemben azokhoz a barátokhoz, akikről az előző hozzászólásomban beszéltem.[/quote]
Laa-Yosh hozzászólása abszolút helytálló! Ugyanis Bear felmondása már "ketyeg", pedig amikor a VogelBurda szarban volt, ő húzta ki őket a pácból. Persze nem ingyen, de akkoris...! Sasa pedig dörzsölheti a markát, mert sikerült negfűzni a németeket, hogy ő az igazi ember (és csapata), aki a fej-fej melletti huzavonából előrébb tudja majd mozdítani a PC Guru-t a Guru Gamer Magazin-nal szemben. Vagy bejön, vagy nem.
Az is érdekes, hogy a VogelBurda felvásárolta a Computer Panoráma kiadóját. Így akarnak piacot nyerni a Chip Magazin-nak a Magyar PC Magazin-nal szemben, hiszen itt sincs a két újság között nagyságrendbeli különbség. Csupán három dologgal nem számoltak: 1. a CP vevőköre nem fogja azt a továbbiakban támogatni, aki a kedvenc újságját kiírtotta (mert előbb-utóbb ez lesz); 2. a megszerzett CP előfizetők egy része a Chip-re is előfizet, de nem kétszer!; 3. a konkurens Magyar PC Magazin-nak is segítenek, mert a CP vevők egy része oda fog menni. Csakhogy nekik nem kellett a növekedésért egy árva Ft.-ot sem kiadniuk.
Elküldve: 2003. 08. 27. 10:39
Elküldve: 2003. 08. 28. 20:53
idézet:
Ezt írta Desmond T.:
[QB][/QB][/quote]
Ezt a hozzászólást már nem is érdemes lereagálni; tökéletesen illeszkedik a topikban eddig bemutatott munkásságodba...
Elküldve: 2003. 08. 28. 21:55
Elküldve: 2003. 08. 29. 02:47
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Ezt a hozzászólást már nem is érdemes lereagálni; tökéletesen illeszkedik a topikban eddig bemutatott munkásságodba...[/quote]
Mire gondolsz? Ezt hogy érted? Én nem támogatom egyik felet sem, csak a tényeket közlöm. Hogy Bear el lett üldözve, nem teljesen tisztességes vele szemben (szerintem). Persze gondolom meg kellett küzdeni a két csapatnak egymással (PC.Games vs. Sasa és csapata), hogy a jövőben ki készítse a PC Guru-t. Tudom, ezek mind fájdalmasan érinthettek téged is, de végül bent maradtál. Én meg mertem volna esküdni, hogy hiába minden igyekezeteteknek, előbb-utóbb elhagyjátok az "újságszakmát" a PC Guru-ban amolyan lassú leépítéssel. Tudod: egyre kevesebb cikk, egyre kevesebb oldal, hiszen két különböző csapat egyesítésekor az egyik mindig a rövidebbet húzza. Ezúttal sikerült kitúrni a "megmentőt". Gondolom nem egyedül fogja elhagyni az égő hajót...
Elküldve: 2003. 08. 29. 10:16
Eh, felesleges ez az egész. Felőlem azt hiszel meg kombinálsz, amit akarsz - de ne szórd be ide, ha egy mód van rá, okés?
Elküldve: 2003. 08. 29. 10:44
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 08. 29. 13:46
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Amúgy az a része, hogy Bear megy/menesztik, igaz ?[/quote]
Sokadszor hivatkozok erre, de külsős (és perpillanat relatíve inaktív) cikkíróként nem nagyon rendelkezem ilyen információkkal... Tudtommal Bear lapkiadó cége és a Vogel között van valamilyen szerződés - de ennek feltételeit, így esetleges lejárati idejét sem ismerem (és egyébként is lehet, hogy rosszul tudom).
Szerk: ez a szerződés-dolog egyébként emlékeim szerint tavalyi infó.
[ 2003. augusztus 29.: Laa-Yosh szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 30. 12:44
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
...de külsős (és perpillanat relatíve inaktív) cikkíróként ...
[/quote]
Már fentebb említettem hogy vedd vissza magadnak azt a fránya hardver-teszt részt![]()
![]()
![]()

Súgó
A téma zárva.