HWSW Informatikai Kerekasztal: Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime! Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 05. 12:59

idézet:
Ezt írta Mumia:

Kössz, ez nem jutott eszembe, mostmár én is emlékszem mitől volt a nagy felháborodásom.
[/quote]

Vagy egy másik példa az AMD-Intel teszt. Egyik számban leírta az XP, hogy szar, a másikban meg ajánlotta. Kb 1-2 hónappal később. Ugyanakkor 1x azt írta, hogy meg sem közelíti az 1600+-os XP az 1.6 GHz P4-t, máskor meg már a 1.8-ashoz hasonlította. Mondjuk ezért még nem haragszom, már láttam a neten olyat is, aki a 2.0 GHz-s P4-el tette egyenértékűvé. Itt a probléma a szavahihetőség.
"Tapasztalat a bölcsesség kezdete." - Alkman

Travian meghívó

#62 Felhasználó inaktív   bellone 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 13:27

idézet:
Dchris írta:
Vagy egy másik példa az AMD-Intel teszt. Egyik számban leírta az XP, hogy szar, a másikban meg ajánlotta. Kb 1-2 hónappal később. Ugyanakkor 1x azt írta, hogy meg sem közelíti az 1600+-os XP az 1.6 GHz P4-t, máskor meg már a 1.8-ashoz hasonlította. Mondjuk ezért még nem haragszom, már láttam a neten olyat is, aki a 2.0 GHz-s P4-el tette egyenértékűvé. Itt a probléma a szavahihetőség. [/quote]

Ebből a szempontból(AMD vs. Intel) a Guru sem semmi. A hardware team rendszeresen ajánlja az AMD-t,sőt a tesztekben AMD procit használnak, a Hardware fórum( a'la Oldman) viszont nem erről híres. Ő nemhogy nem ajánlja, de nem tudja megállni, hogy oda-oda ne csapjon egy-egy fikázó megjegyzéssel. Az jó, hogy megjelenhetnek különböző vélemények, de az, hogy amit az egyik cikkben már megdícsértek, néhány oldallal később lehúzzák, már egy kicsit zavaró.

#63 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 13:33

Amiket Oldman ír azt már jó 1 éve el sem olvasom 1 az hogy AMD-ről semmit se vagy fikázást ír, míg az Intelt az egekbe emeli. Pedig régen (jó régen) még normális cikkek voltak amikben jó dolgokat írt le és még érdekeltek is.

#64 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 13:37

idézet:
Ezt írta Mumia:
Amiket Oldman ír azt már jó 1 éve el sem olvasom 1 az hogy AMD-ről semmit se vagy fikázást ír, míg az Intelt az egekbe emeli. Pedig régen (jó régen) még normális cikkek voltak amikben jó dolgokat írt le és még érdekeltek is.[/quote]

Én is így vagyok... :D

#65 Felhasználó inaktív   bellone 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 13:44

Mielőtt átalakulna öreg ellenes mozgalommá a topic, lezárnám azzal a témát, hogy leírom a véleményemet, az Ő "pálfordulásairól".

Valószínüleg elsősorban kereskedő, és mellékesként(talán a leközölt hírdetései fejében :rolleyes: ) írogat a Guruban. De ha már írogathat, arról írogat amivel kereskedik, amivel viszont nem kereskedik, azt nem is ajánlja senkinek, mert hülye lenne... :( .

A kereskedői etika, viszont nem ugyanaz, mint az újságírói etika...

[ 2002. szeptember 05.: bellone szerkesztette a hozzászólást ]

#66 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 09. 05. 14:11

idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Shy egy ideig a PC-X és egy másik újság indításánál működött közre, utána eltűnt a színről[/quote]

[origo]-nál van :)

#67 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 14:25

idézet:
Ezt írta bellone:
A kereskedői etika, viszont nem ugyanaz, mint az újságírói etika...

[/quote]

Ha jól tudom előbb kezdte a kereskedést még jóval miellőtt a cikkei elkezdtek elfogultak lenni. Első komoly gépem is nála lett összerakatva 98 márciusában. De imho így nemhogy vásárlót szerez hanem mindenkivel megutáltatja magát, aki kicsit is belát a dolgok mögé.

#68 Felhasználó inaktív   bellone 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 14:58

Mumia írta:
idézet:
Ha jól tudom előbb kezdte a kereskedést még jóval miellőtt a cikkei elkezdtek elfogultak lenni.[/quote]

Én valahogy úgy érzékeltem, hogy a socketA-s Athlonok(Duronok) megjelenésekor durvult el a helyzet. A slotA-s időszakban még nagyban hírdette az Athlon dícsőségét, illetve mindig volt nála forrasztópáka :)(600-as Athlon átforrasztva 8-900-assá-> dupla, tripla áron eladva!).

Aztán megjelentek az olcsó Duron-ok, T-Bird-ök, a szorzó állítást egy kis grafittal a hülye is meg tudta oldani, sőt 2000-ben már szinte ciki volt(kizárólag) jumperrel szerelt alaplapot kiadni, és onnantól nem volt igazán szükség egy tuning-prófétára. És lám az addig vadul hangoztatott ár/teljesítmény arány(beleértve a tuninggal elérhető többletet is) a háttérbe szorult, a helyét pedig átvette valamiféle undor.

Az Ő(-reg) dolga.

#69 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 21:28

Benoke idézte a PGO Fórumon:

idézet:
A Chip Számítástechnikai Magazin jelenlegi helyzetét ismertette a Vogel Burda Communication Kft. ügyvezetője, Carsten Gerlach egy mai sajtótájékoztatón.

A múlt héten megjelent hírek szerint A Chip, a PC Guru, a Magyar Műszaki Magazin és a Playtime számítástechnikai lapok szerkesztőgárdája szakított német többségi tulajdonban levő kiadójával a Vogel Publishinggel és a lapokat új néven jelenteti meg hamarosan. Ennek ellenére a Chip Magazin nem szűnik meg. Ez volt a legfőbb üzenete a sajtótájékoztatónak, amelyet a Vogel Publishing Kft, illetve a Vogel Burda Communications Kft. szervezett. A korábbi információkat kiegészítve, jelenleg két fontos lépésról tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A német kiadó nem kívánja veszni hagyni eszközeit és lapjait, ezért jogi lépéseket tesz a cég korábbi ügyvezetője ellen. A rendezvényen a magyar Chip Magazin folyamatos megjelenéséről biztosították az olvasókat és a hirdetőket. A Chip októberi számáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy több szoftvert, és valószínűleg kevesebb írott információt tartalmaz majd, Ennek oka, hogy a lapot jelenleg egy ideiglenes szerkesztőség szerkeszti, s még a leendő főszerkesztőt sem találták meg. A PC Guru játékmagazin októberi száma kimarad, de novemberben újratervezve kerül a újságárusokhoz. A konzoltulajdonosok bánatára a Vogel által korábban kiadott Playtime! Magazin veszteséges működése miatt megszűnik.

A Vogel képviselői hisznek a magyar informatikai piac feltámadásában és bizakodnak abban, hogy az olvasók hűségesek maradnak az 1998 óta megjelenő Chip Magazinhoz. [/quote]
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#70 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 22:25

idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:

CoVboy a Playtime főszerkesztője, egy ideje az 576-os VZ is oda írogat. Randa piros kalapban tolta le az arcát a Guru táborba (asszem napszúrást kapott vagy mi), és a pálya széléről szórakoztatta vidám megjegyzéseivel a focizni próbáló nagyérdeműt...
[/quote]

:D :D :D

Ezt szivesen megneztem volna...mind1.Egyszer a taborba is eljutok megha 30as leszek akkor is :D
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#71 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 22:31

Én is így vagyok vele ! ;)
Most akkor CoVboy az új konzolos újság főszerkesztője lett ?

#72 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 22:45

Arra lennek kivancsi hogy majd a Guru Gamer-nel marad a jelenlegi PC Guru kinezete? Es ami ennel fontosabb mi lessz a teljes jatekokkal?Azok is maradnak? Es lesznek majd teljes jatekok az uj Pc Gurunal is?Kivancsi vagyok.

Minden esetre furcsallom hogy nem harangoztak be elore hogy a jelenlegi stab majd a Guru Gamer-t viszi tovabb,ezzel biztosan tobb olvasot "vihettek volna magukkal" hogy azok majd ne az uj PcGuru-t kovessek.De biztosan a Vogel tiltotta ezt meg...
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#73 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 05. 23:23

CoVboy a kezdetektől főszerkesztette a Playtimét, az asszem kb. 2 évet jelent. A piros kalap mellett a Getto bumerángjait tudnám még kiemelni a társulat idei produkciójából; ja meg amikor Grath belevetődött a Balatonba a labdáért.

Ami engem illet, én elsősorban a szerkesztőmhöz vagyok lojális.
LY

#74 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 06. 00:00

idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
CoVboy a kezdetektől főszerkesztette a Playtimét, az asszem kb. 2 évet jelent. A piros kalap mellett a Getto bumerángjait tudnám még kiemelni a társulat idei produkciójából; ja meg amikor Grath belevetődött a Balatonba a labdáért.

Ami engem illet, én elsősorban a szerkesztőmhöz vagyok lojális.
[/quote]

Ez a TOPIC ugyan nem errol szol,de asszem osszegyultek azok akiknek a szivukhoz kozel all a PcGuru-s tarsasag,ugyhogy meselhetned bovebben ezeket a story-kat.Igy h egyesek nem voltak ott (sajna en sem) nem mondd sokat...
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#75 Felhasználó inaktív   bellone 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 06. 05:27

[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17325&ido=3"]Cikk helyben![/url]

#76 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 06. 07:47

idézet:
Ezt írta Vortex07:
Arra lennek kivancsi hogy majd a Guru Gamer-nel marad a jelenlegi PC Guru kinezete? Es ami ennel fontosabb mi lessz a teljes jatekokkal?Azok is maradnak? Es lesznek majd teljes jatekok az uj Pc Gurunal is?Kivancsi vagyok.

Minden esetre furcsallom hogy nem harangoztak be elore hogy a jelenlegi stab majd a Guru Gamer-t viszi tovabb,ezzel biztosan tobb olvasot "vihettek volna magukkal" hogy azok majd ne az uj PcGuru-t kovessek.De biztosan a Vogel tiltotta ezt meg...
[/quote]

A GURU GAMER Szeptember 27-én jelenik meg, 4!!! CD-vel. Ebből 3CD a Conflict: FREESPACE 2. játékot tartalmazza majd, 1CD pedíg a "szokásos" GURU melléklet lesz.

Mivel a PC GURU új designnal jelenik meg by VOGEl, ezért szerintem minden további nélkül mehet tovább a GURU GAMER a legutóbbi design-al. Nekem az nagyon tetszett. De ha ők is újítanak, az sem baj. Biztos szuper lesz az "új" lap !!! ;)

[ 2002. szeptember 07.: piftuka, az örök négycsillagos szerkesztette a hozzászólást ]

#77 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 06. 08:55

idézet:
Ezt írta bellone:
egy maratoni videokártya tesztben a Voodoo 3 lenyomta a TNT2-t 32 bites renderelésben[/quote]

2000 aprilisi szam: leirjak, h kizarolag 32 biten teszteltek az osszes kartyat - ezert nincs is kulon 16 bites sor a tablazatban. A szovegben azonban tobb helyen is megemlitik, h egyik Voodoo sem kepes 3D-ben erre a szinmelysegre.

Valoban oda kellett volna tegyek ugyanezt a tablazat ala is, gondolniuk kellett volna azokra is, akiknek nehezseget okoz a szoveg ertelmezese - vagy szimplan csak fikazni akarnak...

#78 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 06. 13:40

idézet:
Ezt írta piftuka, az örök négycsillagos:
A GURU GAMER Szeptember 27-én jelenik meg, 4!!! CD-vel. Ebből 3CD a Conflict: FREESPACE 2. játékot tartalmazza majd, 1CD pedíg a "szokásos" GURU melléklet lesz.[/quote]
Ezt honnan veszed?

Azert, mert a mostani PC Guru-ban ez szerepelt az uj PC Guru beharangozasaban?

Laa-yosh: kiternel egy picit reszletesebben az emlitett lovagregenyre? Nem olvastam... Erdekelne. Nem azt a szamot kaptam mutatoba. :(

Azt tudom, hogy az igazsagot az ex es a mostani garda velemenye kozott kell keresni.

Tavalyi taborokban beszeltem errol reszlesebben mindket fellel, kulon-kulon, teljesen mas story-t hallottunk arrol, miert tavoztak Bear-ek. (megromlott viszony, felulrol elnyomnak vs Beszunteted a partizanakciot, vagy ruglak...) Aztan kozos megegyezessel tavozott. (ez volt a kifele kommunikalt hivatalos verzio)

Ha a kettot egymas melle rakjuk, akkor nagyjabol osszeall a kep, hogy valojaban mi is tortent.

Ekkor meg konkretan a PC.Games neve fel sem merult, de azt tudhattuk, hogy vmire keszulnek szeptemberben...

Iden nem tudtam olyan sokat beszelgetni az illetekesekkel, mivel csak kineztem egy delutanra a taborba, igy nem rendelkezem olyan marha sok infoval a mostani helyzetrol, azt meg mar nagyjabol leirtam/tuk.

De ahogy a nyilatkozathaborut figyelem, a mostani helyzet nagyon emlekeztet arra, mint ami tavaly tortent, tehat hallgassuk meg mindket felet, aztan kepezzuk a ket kep atlagat, akkor allunk legkozelebb az igazsaghoz...

Te ezt hogyan latod?

#79 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 06. 18:15

Ahogy már írtam, véleményem szerint az ilyesmi nem tartozik az olvasókra...
LY

#80 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 06. 18:22

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Ezt honnan veszed?

[/quote]

Mondjuk úgy, hogy megvannak a forrásaim... ;)

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »