HWSW Informatikai Kerekasztal: csoves erositok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

csoves erositok Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 19:07

Nesze neked cső:

Technics 4 x 60 Watt (DIN) Class H+ Hybrid IC:

Nálam ez szól

Kép

Kép
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#222 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 19:32

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 20:07

Nesze neked cső:

Technics 4 x 60 Watt (DIN) Class H+ Hybrid IC:

Nálam ez szól

Kép

Kép

És ezt minek kellett ide betenni?  :reklamacio:  :reklamacio:

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#223 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 08:52

Idézet: Ear01 - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 19:27

Az erősítőmbe kéne. Nem baj, ha legalább 4 darab van.

Érte jössz vagy elküldjem?

DDL velem tett jót most nekem kell valakivel jót tennem, Azrtán majd Neked kell valakivel.

Tudod volt az a Russel Crow film  :)

#224 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 10:08

Idézet: mayky - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 9:52

Érte jössz vagy elküldjem?

DDL velem tett jót most nekem kell valakivel jót tennem, Azrtán majd Neked kell valakivel.

Tudod volt az a Russel Crow film  :)

Jórendben.  :respect:  Privi ment.

#225 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 09:14

Idézet: Ear01 - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 9:08

Jórendben.  :respect:  Privi ment.

nem jött semmi :confused:

#226 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 12:37

Idézet: mayky - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 10:14

nem jött semmi :confused:

Köszönettel, megérkezett a csomag!  :respect:

Szerkesztette: Ear01 2005. 06. 02. 12:37 -kor

#227 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 16:11

Idézet: Ear01 - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 11:37

Köszönettel, megérkezett a csomag!  :respect:

Szivesen  :)

Remélem találsz közte még néhány használhatót.

#228 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 02. 23:23

Hali!

Megépítettem a 98-as RT ÉK-ból a 15W-os erősítőt, de lenne egy kis gondom vele. Kis hangerőn(kb. 5W-ig) minden rendben van, de az felett az EF80 anódján elkezd kerekedni a jel teteje. Ha leveszem róla a következő fokozatot, akkor nem csinálja ezt. Mi okozza ezt?

Üdv: tAB

#229 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 07:19

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 0:23

Hali!

Megépítettem a 98-as RT ÉK-ból a 15W-os erősítőt, de lenne egy kis gondom vele. Kis hangerőn(kb. 5W-ig) minden rendben van, de az felett az EF80 anódján elkezd kerekedni a jel teteje. Ha leveszem róla a következő fokozatot, akkor nem csinálja ezt. Mi okozza ezt?

Terhelés alatt rendben vannak a tápfeszültségek? Mekkora az EF80 anódján a fesz? Mekkora a fokozat kimenő feszültsége határolás előtt?

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#230 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 07:55

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 8:19

Terhelés alatt rendben vannak a tápfeszültségek? Mekkora az EF80 anódján a fesz? Mekkora a fokozat kimenő feszültsége határolás előtt?

Hu, de gyors voltál DDL :D Azt hittem már rég kihalt ez a topic :D

Terhelés alatt nem mértem, a tápot, majd megteszem. De szerintem az nem nagyon esik le, mert eddig trafó hiányában közvetlen a 220 van egyenirányítva :D Jel nélkül 106-107V-ra áll be az anód, ahogy elvileg kell is. A határolás előtti kimenőfeszt is megmérem délutánra.

Köszi a gyors reagálást!

#231 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 08:08

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 8:55

Hu, de gyors voltál DDL :D Azt hittem már rég kihalt ez a topic :D

Terhelés alatt nem mértem, a tápot, majd megteszem. De szerintem az nem nagyon esik le, mert eddig trafó hiányában közvetlen a 220 van egyenirányítva :D Jel nélkül 106-107V-ra áll be az anód, ahogy elvileg kell is. A határolás előtti kimenőfeszt is megmérem délutánra.

Köszi a gyors reagálást!

Nem vagy normális! Legalább leválasztó trafót tegyél be! :D

#232 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 12:06

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 9:08

Nem vagy normális! Legalább leválasztó trafót tegyél be! :D

Ha lenne elhiszed hogy raktam volna be :D Ha jó lesz a cucc akkor természetesen kap rendes trafót, addig meg csak óvatosan nyúlkálok :D

Na, megyek rendet rakok a műhelyben, aztán nekilátok a rendes méregetésnek!

#233 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:03

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 8:19

Na, most méregettem az erősítőt.

Kérdéseidre a válaszok:

1. Igen a tápok atomstabilak :D

2. EF80 anódján a fesz 105V

3. Az EF80 kimenőjeléről pedig csináltam képeket. Ezeken a bemenőjel és a kimenőjel egymáson van, és fokozatosan növeltem a bemenőjelet. A kimenő jel az amelyik egyre kisebb lesz a másikhoz képest :D A kimenőjel érzékenység beállítása a szkópon 1V/div + egy kicsit felfelé kalibrálva, hogy kezdetkor egyforma legyen a két jel. Ja, a fázistolás amiatt van, mert kisfrekin mértem. Na akkor a képek:

http://skodatuning.f...oves/szkop1.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop2.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop3.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop5.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop6.jpg

Szerk.: Hm, most nézem, az 5, 6-os képeken már ismét a kimenőjel a nagyobb, és az alján valami "alullövés" van. Elég érdekes.

Szerkesztette: tAB120L 2005. 07. 03. 22:13 -kor

#234 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:31

Ja, most jut eszembe, hogy találtam EF86-ot, és ezt szeretném betenni az első fokozatba. A diff. erősítőbe az ECC85-öt is szeretném cserélni rendes csőre, ide melyiket tegyem szerinted? Van ECC83 és E88CC. Ha kicserélem a csöveket, akkor mit kell változtatnom a kapcsoláson? Milyen elemértékeket kell változtatni és milyen irányba?

#235 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 09:28

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 23:03

Na, most méregettem az erősítőt.

Kérdéseidre a válaszok:

1. Igen a tápok atomstabilak :D

2. EF80 anódján a fesz 105V

3. Az EF80 kimenőjeléről pedig csináltam képeket. Ezeken a bemenőjel és a kimenőjel egymáson van, és fokozatosan növeltem a bemenőjelet. A kimenő jel az amelyik egyre kisebb lesz a másikhoz képest :D A kimenőjel érzékenység beállítása a szkópon 1V/div + egy kicsit felfelé kalibrálva, hogy kezdetkor egyforma legyen a két jel. Ja, a fázistolás amiatt van, mert kisfrekin mértem. Na akkor a képek:

http://skodatuning.f...oves/szkop1.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop2.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop3.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop5.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop6.jpg

Szerk.: Hm, most nézem, az 5, 6-os képeken már ismét a kimenőjel a nagyobb, és az alján valami "alullövés" van. Elég érdekes.

Hát ez így eléggé szar. Kösd le a következő fokozatot és nézd meg így. Ebből nem jön ki 2V-nál több az meg igen soványka. Ráadásul a látok rajta rendes tozítás is nem csak fázistolást.

A visszacsatolást feltétlenül szüntesd meg előtte!! Mert a kimenő problémái esetleg befolyásolhatják az eredményt.

#236 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 11:44

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 10:28

Hát ez így eléggé szar. Kösd le a következő fokozatot és nézd meg így. Ebből nem jön ki 2V-nál több az meg igen soványka. Ráadásul a látok rajta rendes tozítás is nem csak fázistolást.

A visszacsatolást feltétlenül szüntesd meg előtte!! Mert a kimenő problémái esetleg befolyásolhatják az eredményt.

Ok, megmérem így is, ahogy mondtad.

#237 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:26

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 10:28

Hali!

Leakasztottam a következő fokozatot az EF80-ról. A kisebbik jel  bemenet, a nagyobbik a kimenet. A kimenethez tartozó érzékenység a szkópon 5V/div volt.

http://skodatuning.f...oves/szkop7.jpg

Gondolom így már kicsit jobb :D

Akkor most mi van? A második fokozat leterheli nagyon? Az okozhatja ezt, hogy az ECC85 anódjain az előírt 200V helyett csak kb. 185V-re áll be a fesz? Változtassab az anódellenállásokon, hogy 200V legyen?

#238 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 14:08

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:26

Hali!

Leakasztottam a következő fokozatot az EF80-ról. A kisebbik jel  bemenet, a nagyobbik a kimenet. A kimenethez tartozó érzékenység a szkópon 5V/div volt.

http://skodatuning.f...oves/szkop7.jpg

Gondolom így már kicsit jobb :D

Akkor most mi van? A második fokozat leterheli nagyon? Az okozhatja ezt, hogy az ECC85 anódjain az előírt 200V helyett csak kb. 185V-re áll be a fesz? Változtassab az anódellenállásokon, hogy 200V legyen?

Két lehetőséged van (igazából csak 1). Próbaként egy 4.7uF-os kondin keresztül egy 300k-s ellenállásra kicsatolod és így méred meg z ellenálláson a kakaót. Ha sokat esik az előzőhöz képest akkor szar a fokozat (kicsi az árama). A megoldás esetleg vagy az, hogy növeled a fokozat áramát, vagy benyomsz egy IRF710-et source-követőként a két fokozat közé. 33k-s source-ellenállással és a gate-tel soros 1k-val. Vagy kidobod az egész EF86-ot és leceréled ECC85-re azt is. Úgy, hogy az anódján 105V körül mozogjon a fesz. A z egyik csőfelet, a másikat meg 47k-s katódellenállással bekötöd katódkövetőnek utána. Ésígy jön a következő diferősítő ECC85.

(Ha bonyolúlt akkor lerajzolom)

#239 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 14:19

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 15:08

Két lehetőséged van (igazából csak 1). Próbaként egy 4.7uF-os kondin keresztül egy 300k-s ellenállásra kicsatolod és így méred meg z ellenálláson a kakaót. Ha sokat esik az előzőhöz képest akkor szar a fokozat (kicsi az árama). A megoldás esetleg vagy az, hogy növeled a fokozat áramát, vagy benyomsz egy IRF710-et source-követőként a két fokozat közé. 33k-s source-ellenállással és a gate-tel soros 1k-val. Vagy kidobod az egész EF86-ot és leceréled ECC85-re azt is. Úgy, hogy az anódján 105V körül mozogjon a fesz. A z egyik csőfelet, a másikat meg 47k-s katódellenállással bekötöd katódkövetőnek utána. Ésígy jön a következő diferősítő ECC85.

(Ha bonyolúlt akkor lerajzolom)

Na, kipróbálom a 300k-val mekkora jel lesz.

Az első fokozatban még nincs EF86, hanem EF80 van, most akarom kicserélni, de azt nem tudom, hogy mit kell hozzá változtantni. Az anódellenálást állítsam be úgy, hogy az anódon 105V legyen? Más minden maradhat?

#240 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 15:05

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 15:19

Na, kipróbálom a 300k-val mekkora jel lesz.

Az első fokozatban még nincs EF86, hanem EF80 van, most akarom kicserélni, de azt nem tudom, hogy mit kell hozzá változtantni. Az anódellenálást állítsam be úgy, hogy az anódon 105V legyen? Más minden maradhat?

Inkább az R2 1.2k-s ellenállással játszadoznék.

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.