Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 7:08
Az a 47p nagyon nagy. Csökkentsd le amennyire csak lehet. És mind a kettő csöfélre tegyél, hogy szimetrikus legyen. Egyébként a miller kapacitásokat elég lenne növelni valószínűleg (10pF-os kondi a rács és az anód közé), vagy csere E88CC-re (változatlan munkapottal) vagy E80CC-re (5-6mA nyugalmi árammal).
Ki kellene deríteni, hogy jön-e vmi ki a végcsövek rácsára a meghjatásból. Minden előző fokozat kimenetének ellenőrzésével. Ha igen akkor ellenőrízni kell a tápot, hogy nem az leng-e. Ha nem a táp leng akkor sajnos csak egy lehetőséged van a csatolókondik cseréje és/vagy csőcsere E88CC-re. De lehet ám, hogy a végfokozat a bibis. Generátorról hajtsd meg csatolókondin keresztül!
Lehet, hogy a közös katódos második fokozatban az ECC85 nem szereti a magas rácsellenállást. Csökkentsd le 560k-ra. Ezzel lehet, hogy a gerjedés megszűnik.
Üdv: DDL
Kivettem a 47p-kat, és mgnöveltem a Millert 10p-val, de még mindig maradt valami gerjedés, ekkor a fázisfordító csőre is tettem még 5,6p Millert, akkor megszűnt a nagyfrekis gerjedés.
A második ECC85 rácsellenállásait cseréltem 510k-ra, de a lengés akkor is megmarad. A tápot is természetesen megrángatja ilyenkor, de ha nem kötöm rá a bal oldali végcsövem, akkor semmi gond. Ha megcserélem a fázisfordítóról jövő két kondit, akkor meg a jobb oldali végcsővel csinálja ezt, tehát szerintem a fázisfordító körül van valami gubanc.
Most ott tartok, hogy szétbontom az egészet, és öszerakom újra szépen, mert a sok alkatrészcserélgetés miatt már elég gány az egész. Talán segít valamit.
Melyik csatolókondit kellene kisebbre cserélni?
Üdv: tAB
U.i.: nem gondoltam volna, hogy ennyi probléma lesz egy csöves erősítő építéssel