HWSW Informatikai Kerekasztal: csoves erositok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

csoves erositok Értékeld a témát: -----

#231 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 08:08

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 8:55

Hu, de gyors voltál DDL :D Azt hittem már rég kihalt ez a topic :D

Terhelés alatt nem mértem, a tápot, majd megteszem. De szerintem az nem nagyon esik le, mert eddig trafó hiányában közvetlen a 220 van egyenirányítva :D Jel nélkül 106-107V-ra áll be az anód, ahogy elvileg kell is. A határolás előtti kimenőfeszt is megmérem délutánra.

Köszi a gyors reagálást!

Üdv: tAB

Nem vagy normális! Legalább leválasztó trafót tegyél be! :D

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#232 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 12:06

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 9:08

Nem vagy normális! Legalább leválasztó trafót tegyél be! :D

Ha lenne elhiszed hogy raktam volna be :D Ha jó lesz a cucc akkor természetesen kap rendes trafót, addig meg csak óvatosan nyúlkálok :D

Na, megyek rendet rakok a műhelyben, aztán nekilátok a rendes méregetésnek!

#233 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:03

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 8:19

Terhelés alatt rendben vannak a tápfeszültségek? Mekkora az EF80 anódján a fesz? Mekkora a fokozat kimenő feszültsége határolás előtt?

Na, most méregettem az erősítőt.

Kérdéseidre a válaszok:

1. Igen a tápok atomstabilak :D

2. EF80 anódján a fesz 105V

3. Az EF80 kimenőjeléről pedig csináltam képeket. Ezeken a bemenőjel és a kimenőjel egymáson van, és fokozatosan növeltem a bemenőjelet. A kimenő jel az amelyik egyre kisebb lesz a másikhoz képest :D A kimenőjel érzékenység beállítása a szkópon 1V/div + egy kicsit felfelé kalibrálva, hogy kezdetkor egyforma legyen a két jel. Ja, a fázistolás amiatt van, mert kisfrekin mértem. Na akkor a képek:

http://skodatuning.f...oves/szkop1.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop2.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop3.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop5.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop6.jpg

Szerk.: Hm, most nézem, az 5, 6-os képeken már ismét a kimenőjel a nagyobb, és az alján valami "alullövés" van. Elég érdekes.

Szerkesztette: tAB120L 2005. 07. 03. 22:13 -kor

#234 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:31

Ja, most jut eszembe, hogy találtam EF86-ot, és ezt szeretném betenni az első fokozatba. A diff. erősítőbe az ECC85-öt is szeretném cserélni rendes csőre, ide melyiket tegyem szerinted? Van ECC83 és E88CC. Ha kicserélem a csöveket, akkor mit kell változtatnom a kapcsoláson? Milyen elemértékeket kell változtatni és milyen irányba?

#235 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 09:28

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 23:03

Na, most méregettem az erősítőt.

Kérdéseidre a válaszok:

1. Igen a tápok atomstabilak :D

2. EF80 anódján a fesz 105V

3. Az EF80 kimenőjeléről pedig csináltam képeket. Ezeken a bemenőjel és a kimenőjel egymáson van, és fokozatosan növeltem a bemenőjelet. A kimenő jel az amelyik egyre kisebb lesz a másikhoz képest :D A kimenőjel érzékenység beállítása a szkópon 1V/div + egy kicsit felfelé kalibrálva, hogy kezdetkor egyforma legyen a két jel. Ja, a fázistolás amiatt van, mert kisfrekin mértem. Na akkor a képek:

http://skodatuning.f...oves/szkop1.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop2.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop3.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop5.jpg
http://skodatuning.f...oves/szkop6.jpg

Szerk.: Hm, most nézem, az 5, 6-os képeken már ismét a kimenőjel a nagyobb, és az alján valami "alullövés" van. Elég érdekes.

Hát ez így eléggé szar. Kösd le a következő fokozatot és nézd meg így. Ebből nem jön ki 2V-nál több az meg igen soványka. Ráadásul a látok rajta rendes tozítás is nem csak fázistolást.

A visszacsatolást feltétlenül szüntesd meg előtte!! Mert a kimenő problémái esetleg befolyásolhatják az eredményt.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#236 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 11:44

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 10:28

Hát ez így eléggé szar. Kösd le a következő fokozatot és nézd meg így. Ebből nem jön ki 2V-nál több az meg igen soványka. Ráadásul a látok rajta rendes tozítás is nem csak fázistolást.

A visszacsatolást feltétlenül szüntesd meg előtte!! Mert a kimenő problémái esetleg befolyásolhatják az eredményt.

Ok, megmérem így is, ahogy mondtad.

#237 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:26

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 10:28

Hali!

Leakasztottam a következő fokozatot az EF80-ról. A kisebbik jel  bemenet, a nagyobbik a kimenet. A kimenethez tartozó érzékenység a szkópon 5V/div volt.

http://skodatuning.f...oves/szkop7.jpg

Gondolom így már kicsit jobb :D

Akkor most mi van? A második fokozat leterheli nagyon? Az okozhatja ezt, hogy az ECC85 anódjain az előírt 200V helyett csak kb. 185V-re áll be a fesz? Változtassab az anódellenállásokon, hogy 200V legyen?

#238 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 14:08

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:26

Hali!

Leakasztottam a következő fokozatot az EF80-ról. A kisebbik jel  bemenet, a nagyobbik a kimenet. A kimenethez tartozó érzékenység a szkópon 5V/div volt.

http://skodatuning.f...oves/szkop7.jpg

Gondolom így már kicsit jobb :D

Akkor most mi van? A második fokozat leterheli nagyon? Az okozhatja ezt, hogy az ECC85 anódjain az előírt 200V helyett csak kb. 185V-re áll be a fesz? Változtassab az anódellenállásokon, hogy 200V legyen?

Két lehetőséged van (igazából csak 1). Próbaként egy 4.7uF-os kondin keresztül egy 300k-s ellenállásra kicsatolod és így méred meg z ellenálláson a kakaót. Ha sokat esik az előzőhöz képest akkor szar a fokozat (kicsi az árama). A megoldás esetleg vagy az, hogy növeled a fokozat áramát, vagy benyomsz egy IRF710-et source-követőként a két fokozat közé. 33k-s source-ellenállással és a gate-tel soros 1k-val. Vagy kidobod az egész EF86-ot és leceréled ECC85-re azt is. Úgy, hogy az anódján 105V körül mozogjon a fesz. A z egyik csőfelet, a másikat meg 47k-s katódellenállással bekötöd katódkövetőnek utána. Ésígy jön a következő diferősítő ECC85.

(Ha bonyolúlt akkor lerajzolom)

#239 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 14:19

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 15:08

Két lehetőséged van (igazából csak 1). Próbaként egy 4.7uF-os kondin keresztül egy 300k-s ellenállásra kicsatolod és így méred meg z ellenálláson a kakaót. Ha sokat esik az előzőhöz képest akkor szar a fokozat (kicsi az árama). A megoldás esetleg vagy az, hogy növeled a fokozat áramát, vagy benyomsz egy IRF710-et source-követőként a két fokozat közé. 33k-s source-ellenállással és a gate-tel soros 1k-val. Vagy kidobod az egész EF86-ot és leceréled ECC85-re azt is. Úgy, hogy az anódján 105V körül mozogjon a fesz. A z egyik csőfelet, a másikat meg 47k-s katódellenállással bekötöd katódkövetőnek utána. Ésígy jön a következő diferősítő ECC85.

(Ha bonyolúlt akkor lerajzolom)

Na, kipróbálom a 300k-val mekkora jel lesz.

Az első fokozatban még nincs EF86, hanem EF80 van, most akarom kicserélni, de azt nem tudom, hogy mit kell hozzá változtantni. Az anódellenálást állítsam be úgy, hogy az anódon 105V legyen? Más minden maradhat?

#240 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 15:05

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 15:19

Na, kipróbálom a 300k-val mekkora jel lesz.

Az első fokozatban még nincs EF86, hanem EF80 van, most akarom kicserélni, de azt nem tudom, hogy mit kell hozzá változtantni. Az anódellenálást állítsam be úgy, hogy az anódon 105V legyen? Más minden maradhat?

Inkább az R2 1.2k-s ellenállással játszadoznék.

#241 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 15:19

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 16:05

Inkább az R2 1.2k-s ellenállással játszadoznék.

Na, kipróbáltam a 300K-val.

Az EF80 kimenete 40Vpp-ig volt kihajtva, erre tettem a 300K-t, és a jel kb. 35Vpp-re esett le.

Akkor ha berakom az EF86-ot, akkor az R2-vel játszak úgy, hogy az anód 105V legyen?

#242 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:43

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 16:19

Na, kipróbáltam a 300K-val.

Az EF80 kimenete 40Vpp-ig volt kihajtva, erre tettem a 300K-t, és a jel kb. 35Vpp-re esett le.

Akkor ha berakom az EF86-ot, akkor az R2-vel játszak úgy, hogy az anód 105V legyen?

Igazság szerint 2-3mA anódáramot kellene beállítani úgy, hogy az anódon a fesz. 100V körüli legyen. Ezt az R2 és az anódellenállás együttes módosítgatásával lehet elérni.

Az első mérésnél bent volt a visszacsatolás? Ha igen akkor mérd meg mégegyszer, de visszacsat nélkül. Mert sehogy nem stimmel ez nekem. 

Ha minden kötél szakad akkor próbára tegyél be egy IRF710-et ahogy leírtam és nézd meg mit csinál.

#243 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 18:32

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:43

Igazság szerint 2-3mA anódáramot kellene beállítani úgy, hogy az anódon a fesz. 100V körüli legyen. Ezt az R2 és az anódellenállás együttes módosítgatásával lehet elérni.

Az első mérésnél bent volt a visszacsatolás? Ha igen akkor mérd meg mégegyszer, de visszacsat nélkül. Mert sehogy nem stimmel ez nekem. 

Ha minden kötél szakad akkor próbára tegyél be egy IRF710-et ahogy leírtam és nézd meg mit csinál.

Igen, az első próbánál bent volt a visszacsatolás. Próbáltam anélkül is, de úgy még rosszabb volt az eredmény, még kisebb jelnél kerekedett már. 

Ha nem muszáj, akkor FET-et nem raknék bele, max próbára.

A 300K-val terhelt állapot kb. jó volt? Ha igen, akkor az ECC85-el lehet gond, nem? Ha oda E88CC-t rakok, akkor mekkora áramot, és mekkora anódfeszt állítsak be rajta?

Köszi az eddigi segítséget!

#244 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:33

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 19:32

Igen, az első próbánál bent volt a visszacsatolás. Próbáltam anélkül is, de úgy még rosszabb volt az eredmény, még kisebb jelnél kerekedett már. 

Ha nem muszáj, akkor FET-et nem raknék bele, max próbára.

A 300K-val terhelt állapot kb. jó volt? Ha igen, akkor az ECC85-el lehet gond, nem? Ha oda E88CC-t rakok, akkor mekkora áramot, és mekkora anódfeszt állítsak be rajta?

Köszi az eddigi segítséget!

Ha visszacsat nélkül még rosszabb az még nagyobb gond.

Próbáld ki a következő alkatrész értékekkel és (jobb lenne EF86-tal):
  • R2=510
  • R3=100
  • R4=100k-120k (az anódfesztől függően)
  • R6=1M
  • C3=1uF/400V (nem a katódhoz, hanem a test és a seg.rács közé kell tenni)
  • C4=220uF/25V + 1uF fólia

Az ECC85 teljesen jó tipus. Azzal nincs semmi baj. De ha ragaszkodsz a cseréhez akkor E88CC. És a katódellenállást úgy kell módosítani, hogy 3-4mA folyon csövenként és a csövön eső fesz 100-110V legyen (bár szerintem kicsit karcsú a 310V táp, jobb lenne a 360-380V).

Szerkesztette: DDL 2005. 07. 04. 19:36 -kor

#245 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 21:53

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 20:33

Ha visszacsat nélkül még rosszabb az még nagyobb gond.

Próbáld ki a következő alkatrész értékekkel és (jobb lenne EF86-tal):
  • R2=510
  • R3=100
  • R4=100k-120k (az anódfesztől függően)
  • R6=1M
  • C3=1uF/400V (nem a katódhoz, hanem a test és a seg.rács közé kell tenni)
  • C4=220uF/25V + 1uF fólia
Az ECC85 teljesen jó tipus. Azzal nincs semmi baj. De ha ragaszkodsz a cseréhez akkor E88CC. És a katódellenállást úgy kell módosítani, hogy 3-4mA folyon csövenként és a csövön eső fesz 100-110V legyen (bár szerintem kicsit karcsú a 310V táp, jobb lenne a 360-380V).

Beraktam az EF86-ot.

Az R2 helyére 470 ohmot tettem, az anódhoz 82k-t kellet beraknom, hogy 103V legyen az anódon, így az anódáram kb. 2mA.

Ezután a helyzet változatlan, a második fokozatot lekasztva 50Vpp jel is simán kijön, de ha visszarakom a második fokozatot, akkor 2Vpp-nél már lapul a jel. Szerintem a 2. fokozattal van valami, valamiért nagyon "lehúzza" az első fokozatot. Próbáltam már csövet cserélni is benne, de ugyanaz. Holnap kicserélem ott is a csövet E88CC-re, aztán majd kiderül.

#246 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 06:42

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 22:53

Beraktam az EF86-ot.

Az R2 helyére 470 ohmot tettem, az anódhoz 82k-t kellet beraknom, hogy 103V legyen az anódon, így az anódáram kb. 2mA.

Ezután a helyzet változatlan, a második fokozatot lekasztva 50Vpp jel is simán kijön, de ha visszarakom a második fokozatot, akkor 2Vpp-nél már lapul a jel. Szerintem a 2. fokozattal van valami, valamiért nagyon "lehúzza" az első fokozatot. Próbáltam már csövet cserélni is benne, de ugyanaz. Holnap kicserélem ott is a csövet E88CC-re, aztán majd kiderül.

No akkor változtassunk taktikát. A második fokozat kimenetét lesd meg. Mert szerintem ott sincs minden rendben. 70-80Vp-t kellene tudnod mérni a kimenetén.

#247 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 13:00

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 7:42

No akkor változtassunk taktikát. A második fokozat kimenetét lesd meg. Mert szerintem ott sincs minden rendben. 70-80Vp-t kellene tudnod mérni a kimenetén.

Megnéztem az ECC85 kimeneteit, azzal szerintem minden rendben van, ugyanaz a jel van rajta mint a bemenetén, az amplitudó is megvan rendesen.

Azt próbáltam, hogy a katódjába, a 27k-val sorba raktam még egy 10k-t, így már sokkal jobb lett a helyzet, így már kicsit nagyobb amplitudónál kezd kerekedni a jel.

Itt a rajz, ahol bejelöltem az eddigi módosításokat, és a munkaponti adatokat:

http://skodatuning.f...csoves/rajz.jpg

Ja, elekeseredésemben már azt is kipróbáltam, hogy a két fokozat közé beraktam az FET-et source követőnek, de úgy még siralmasabb lett a jel :(

#248 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 13:43

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 14:00

Megnéztem az ECC85 kimeneteit, azzal szerintem minden rendben van, ugyanaz a jel van rajta mint a bemenetén, az amplitudó is megvan rendesen.

Azt próbáltam, hogy a katódjába, a 27k-val sorba raktam még egy 10k-t, így már sokkal jobb lett a helyzet, így már kicsit nagyobb amplitudónál kezd kerekedni a jel.

Itt a rajz, ahol bejelöltem az eddigi módosításokat, és a munkaponti adatokat:

http://skodatuning.f...csoves/rajz.jpg

Ja, elekeseredésemben már azt is kipróbáltam, hogy a két fokozat közé beraktam az FET-et source követőnek, de úgy még siralmasabb lett a jel :(

Kikötötted a visszacsatolást mérés előtt? Mert ha a második fokozat két kimeneti szintje nem azonos akkor a visszacsatoláson keresztül elcsesződik a jel.  Erre utalhat az, hogy ha a második fokozat katódellenállását megnövelted akkor javult a helyzet. Ugyanis ennek a fokozatnak annál jobb a szimmetriája minél nagyobb a katódellenállás. A legjobb megoldás (torzításra, nem hangra!) az áramgenerátor. Egy 6.8V-os zener + MJE340 (bázisában 1-10k-s soros ellenálattal) egészen jó kompromisszum (az emmitterellenállással lehet szabályozni az áramot). Ha a zénert és a tranyót összetapasztod akkor még hőkompenzált is lesz.

Nézd meg, hogy mekkora az eltérés a két CC85 csőfél anódfesz-e között és mekkora az amplitúdó különbség.

#249 Felhasználó inaktív   tAB120L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 14:09

Idézet: DDL - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 14:43

Kikötötted a visszacsatolást mérés előtt? Mert ha a második fokozat két kimeneti szintje nem azonos akkor a visszacsatoláson keresztül elcsesződik a jel.  Erre utalhat az, hogy ha a második fokozat katódellenállását megnövelted akkor javult a helyzet. Ugyanis ennek a fokozatnak annál jobb a szimmetriája minél nagyobb a katódellenállás. A legjobb megoldás (torzításra, nem hangra!) az áramgenerátor. Egy 6.8V-os zener + MJE340 (bázisában 1-10k-s soros ellenálattal) egészen jó kompromisszum (az emmitterellenállással lehet szabályozni az áramot). Ha a zénert és a tranyót összetapasztod akkor még hőkompenzált is lesz.

Nézd meg, hogy mekkora az eltérés a két CC85 csőfél anódfesz-e között és mekkora az amplitúdó különbség.

Igen, próbáltam úgy is hogy a VCs-t kikötöttem. A két anódfesz között jel nélkül nincs különbség. Ha jellel 40Vpp-ig kihajtom, akkor az egyik oldalon 5V-al kisebb a jel :(

Most már ott tartok, hogy hagyom ezt az egészed, és a te kapcsolásaid közül csinálok meg egyet :D

http://skodatuning.f...csoves/ddl1.gif
http://skodatuning.f...csoves/ddl2.gif
http://skodatuning.f...csoves/ddl3.gif

Melyiket ajánlod? Melyiknek a legjobb a minősége szerinted? Melyiket használod? Ja, és ha ECC85-el építem meg, akkor az ellenállásokkal kell játszani ugye? Akkor hol és milyen munkaponti adatookat állítsak be?

Köszi!

#250 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 15:04

Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 15:09

Igen, próbáltam úgy is hogy a VCs-t kikötöttem. A két anódfesz között jel nélkül nincs különbség. Ha jellel 40Vpp-ig kihajtom, akkor az egyik oldalon 5V-al kisebb a jel :(

Most már ott tartok, hogy hagyom ezt az egészed, és a te kapcsolásaid közül csinálok meg egyet :D

http://skodatuning.f...csoves/ddl1.gif
http://skodatuning.f...csoves/ddl2.gif
http://skodatuning.f...csoves/ddl3.gif

Melyiket ajánlod? Melyiknek a legjobb a minősége szerinted? Melyiket használod? Ja, és ha ECC85-el építem meg, akkor az ellenállásokkal kell játszani ugye? Akkor hol és milyen munkaponti adatookat állítsak be?

Köszi!

Azért egy próbát még megejthetnél. Akazd le a végcsöveket és nézd meg így. Az a 40Vpp nagyon karcsú. 40Veff is még. De az már azért elfogadhatóbb.

A másodiakat vagy a harmadikat. De arra oda kell vigyelni, hogy a végcsövek rácsellenállása nem lehet kisebb 470k-nál! Egyéb esetben kell egy katód-, sourcekövető kell a végcsövek elé! A csöveket 3-4mA nyugalmi áramra, az első fokozatot 80-90V anód-katód fesz, a másodikat 110-120V anód-katód feszre kell beállítani. Így E88CC-vel + a fentebb vázolt áramgenerátorral 80Veff lejön 420V-os tápnál.

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.