Idézet: tAB120L - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 0:31
Itt az első fokozatban szándékosan különbözik a 100k és a 22k? Mert így leszimulálva elég érdekes átvitele lesz

Nem muszály, de ennek a két ellenállásnak az arányával lehet az AC balanszot beállítani. Ha minden tökéletes lenne akkor egyenlőnek kellene lennie.
Érdemes így elbonyolítani a rácselőfeszt, mint a most belinkelt új rajzodon? Mit javít rajta ?
Ja, ha a rácselőfesznek is teszek egy tekercset a trafóra, akkor mekkora terheléssel számoljak?
Nekem érdemes. Ugyanis annyira rossz hálózatú helyre csináltam az erősítőt, hogy a 220 változása hallható/látható modulációt okozott az anódáramban 25-30Hz frekivel. Az anódfeszben akkora kapacitás-töblet van, hogy az 2-3V-nál nagyobb ingadozást nem szenvedett. És ettől búgott az erősítő. Nálam meg nem. Miután ezt beheggesztettem megszünt a problem.
Én 50mA-es tekercsről járatom, de nekem még a végcsövek előtt van egy katódkövető is és annak az áramát is el kell bírnia (kb. 20mA)
Az utolsó rajzodon, az utolsó 4 cső hogy is van? Melyik mit és hogyan csinál? Valahogy belekeverdtem

Szimmetrikus felépítéshez készült a cucc (XLR bemenet) az ARC M100 mintájára. A keresztbe kötött katódcsatolt erősítő, melyben a fokozat kimeneti csövei a másik ághoz vannak kötve. Ezzel az egyszerű módszerrel javul a szimmetria. Minden kiegyenlítés nélkül a valóságban hozza a 0.5-1V-os szimmetriát 70Veff kimeneti jelszintnél 470k-s terhelésre. Az egész erősítő 1000-szeres erősítés mellett 0.68%-os torzítást produkál a fentebb jelzett 70Veff kimenőjelnél átfogó nvcs nélkül.
Üdv: DDL
Szerkesztette: DDL 2005. 08. 30. 07:06 -kor