HWSW Informatikai Kerekasztal: Fejhallgatókkal kapcsolatos kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fejhallgatókkal kapcsolatos kérdés Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 04. 21:12

[ 2002. december 04.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#22 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 04. 21:13

idézet:
Ezt írta Targa:
Üdv! Nem hallgattam még AKG füleseket, ezek valahogy kimaradtak az életemből (bár talán ehhez az is hozzátartozik, hogy nekem személy szerint nem igazán jön be az AKG dizájnja).[/URL][/quote]
A fuleseket hallgatni szoktak, nem nezegetni...

Szerintem a hangzasa, meg a kenyelmes viselete tobbet er, mint a dizajn.

#23 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 00:24

idézet:
Ezt írta nyunyu:

A fuleseket hallgatni szoktak, nem nezegetni...

Szerintem a hangzasa, meg a kenyelmes viselete tobbet er, mint a dizajn.
[/quote]

Ebben a legmesszebbmenőkig igazad van, ettől függetlenül számomra léteznek olyan dizájnok, amik működhetnek akár a végletekig kihegyezetten jól abban az üzemben, amire valók (hangszórók hangszórásra, erősítő erősítésre), akkor sem tenném be a lakásomba. Az AKG fejhallgatóinak "nyerssége", minimalista dizájnja, már már "darabossága" számomra ezt képviseli. Elfogadom, és tartom is azt az állítást, hogy nem véletlenül van akkora neve a fülesek terén, amekkora van, de számomra annyira ellenszenves a dizájnja, hogy egészen egyszerűen nem használnék AKG fülest. Lehet, hogy hülye vagyok. :)

#24 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 14. 20:52

idézet:
Ezt írta Chinpira:
A Grado fülesekről én is olvastam már jókat, de valahogy ránézésre úgy tűnik, hogy ergonomia és design szempontjából nem ők a bajnokok :)))

Targa, közben epedve várom a válaszod a HD570-nel kapcsolatban ;)
[/quote]

...valakinek vettem egyszer egy Grado SR60-ast, aki kb. ilyen értékben keresett fejhallgatót. Sok AKG-t, stb.-t megnézett/meghallgatott már, és megkért, hogy még azért javasoljak neki valamit. Megvettem neki a Gradot, odavittem. Kinyitotta a dobozt, és kissé csalódott arccal mondta, hogy hát, ennyi? Nem szólt többet, de nem igazán bízott a dologban. Aztán csak vigyorgott, hogy ilyet nem hallott még fülestől. Az ergonómiája gyakorlatilag tökéletes, pont az egyszerűségénél fogva, nem öleli körbe a fület, így hosszútávon sem melegszik be, mint ahogy a legtöbb nagy fülesnél szokás. Könnyű, egy hátránya, hogy egy picit kihallatszik belőle a hang, mivel abszolúte nyitott a rendszer.
Árkategóriájában szerintem a legjobb cucc.
while (!sleep) sheep++;

#25 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 17. 17:30

Nekem egy Sony MDR-V700DJ fülesem van. Nagyon szeretem mert hihetetlen a dinamikája és a hangminősége is nagyon tetszik. A második óra után elkezdni kicsit nyomni a fülemet, de ezt a típust nem is az otthoni filmnézéshez, zenehallgatáshoz találták ki (én sem arra használom), hanem célirányú felhasználási területre, ahol azonban az egyik legjobbnak számít.

Mondjuk számítógéphez nem szeretem használni, mert fülesen sokkal jobban hallom a hangkártya fehér zaját, ami rohadtul idegesít. Másnak is ilyen zajos? (SB Live value)

Akit érdekel, itt van pér adat a fülesről:
zárt rendszerű, 24ohmos, érzékenység 107dB/mW, 3000mW telj., 5-30000Hz (ezt az öt Herzet azért nem hiszem), LC-OFC kábel, 300grammos súly
Kép

#26 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 01:04

[url="http://"http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B000056SJX/102-1392889-3840940"]Philips HP625[/url] a 10k alatti kategóriában?

Ma próbáltam az MM-ben, fincsi puha és nem szólt rosszul. :cool: Ára kicsit gyanús utólag (7900 asszem), itt az Amazon-on meg $100-ról van akciózva?! :eek: Dobozát nem is találtam, specifikációkat is csak ennyit tudok.

Az is gyanús, h a Philips honlapon sincs semmi info róla. :confused: Szégyellik? :D (Igaz semmilyen fülesről se.)

#27 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 07. 15:00

idézet:
Ezt írta Targa:

Egy típustipp: Igaz nem 30e, hanem 40, de rendkívül finom hangú darab: Sennheiser HD590 (már ha lehet még kapni valahol, ugyanis épp most volt modellfrissítés). A csúcsmodell alatt van egyel a darab (a csúcs a világszerte etalonnak elfogadott HD600 cirka 70e Ft), és nagyon kiegyensúlyozott, tiszta hangú cucc. Azért merem ajánlani, mert én is egy ilyet hallgatok, és a fülem szerint eddíg még csak a Beyerdinamic 65e Ft-os darabja nyomta le... Úgy 50e Ft-ig szerintem a piac egyik legjobb fülese. Könnyű, elképesztően kényelmes, és nagyon kifinomultan muzsikál.
[/quote]

Ha érdekel valakit, tegnap vettem egy HD590 -est 34-ért a budaörsi mediamarktban.
ALWAYS COCA COLE

#28 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 12:59

sziasztok!

kicsit felhozom a témát, rögtön egy kérdéssel indítva. a történet az, hogy a réig "panaszkodik" fejhallgatóm (olyan, mint Neo fejhallgatója a Mátrixban, de én előbb vettem, mint ő, így én gzőztem! :) ) kezdi megadni magát, elfeslett rajta a borítás sajnos, már csak a szivacs van. a hangja jó, a kábel sincs megtörve, de elöregedett.

otthon hajtok egy AKG K55-ös fejhallgatót, ami jónak tűnik. a munkahelyi pana baja még annyi, hogy fülre támaszkodik, tehát nyomja a fülemet, egy idő után már kényelmetlen mértékben. a kopás és a nyomás miatt tehát egy cserére gondoltam, ami lehetne az AKG K66.

a K55 zárt, a K66 nyitott. ha irodában (számítógépek zúgnak, emberek karattyolnak, etc.) hallgatnám, akkor a nyitott füles inkább kifelé zenélne vagy inkább bejönne a zaj?

tehát a nyitott füleseknél mennyire domináns a beszűrődő zaj?

köszi előre is az infót!
üdv!
.
.
.

#29 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 14:33

A zaj nem igazán jön be a nyitott fülesen, ellenben amit te hallgatsz, azt elég jól hallják "kint" is, ami adott esetben a többieket zavarhatja.

#30 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 25. 09:20

idézet:
Ezt írta subvoice:
A zaj nem igazán jön be a nyitott fülesen, ellenben amit te hallgatsz, azt elég jól hallják "kint" is, ami adott esetben a többieket zavarhatja.[/quote]

köszönöm, ez megnyugtató!
a többieknek pedig csak egy méltán híres filmből tudok idézni: "az élet nem habostorta, Pelikán elvtárs..." :)

tehát akkor én nyugodtan hallgathatom a zenét, a többiek pedig majd csodálkoznak, hogy honnan jön ez a jó zene...

köszi a segítséget, üdv!
.
.
.

#31 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 03. 09:39

Felmerült bennem egy kérdés.
Az ilyen fülbedugható fülhallgatók között lehet-e találni igazi minőségi darabot? Felvehetik-e a versenyt egy rendes fejhallgatóval?
A választ sejtem, de jó lenne egy szakértőtől hallani. :)
ALWAYS COCA COLE

#32 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 03. 10:22

idézet:
Ezt írta cole:
Felmerült bennem egy kérdés.
Az ilyen fülbedugható fülhallgatók között lehet-e találni igazi minőségi darabot? Felvehetik-e a versenyt egy rendes fejhallgatóval?
A választ sejtem, de jó lenne egy szakértőtől hallani. :)
[/quote]

Nem igazán sajna; :), de pl. egy Sony MDR-E888 az nem szól rosszul. Kár, hogy M.o-n nem kapható, mert hiány van belőle. :)
while (!sleep) sheep++;

#33 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 03. 10:50

Én már több mint 6 éve egy AKG K301-es büszke tulajdonosa vagyok. Elég sokat használom, a viselése egyáltalán nem fárasztó még több órai használat után sem. A hangja szép, de felkeltettétek az érdeklődésemet, és nemsokára meghalgatom a konkurencia új termékeit is.
A témával kapcsolatban: szerintem a füleseket vásárlás előtt érdemes egyenként meghallgatni, egymás után lehetőleg ugyanazzal a zenékkel.
Csak egy a gond hol teheti meg ezt az ember?

#34 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 08:39

idézet:
Ezt írta Tibisz:
Én már több mint 6 éve egy AKG K301-es büszke tulajdonosa vagyok. Elég sokat használom, a viselése egyáltalán nem fárasztó még több órai használat után sem. A hangja szép, de felkeltettétek az érdeklődésemet, és nemsokára meghalgatom a konkurencia új termékeit is.
A témával kapcsolatban: szerintem a füleseket vásárlás előtt érdemes egyenként meghallgatni, egymás után lehetőleg ugyanazzal a zenékkel.
Csak egy a gond hol teheti meg ezt az ember?
[/quote]

Ha pesti vagy, akkor a Westend-ben a MM-ban. Készülj fel lelkileg, hogy nem egyszerű csata lesz az eladókat rávenni, hogy bele tudj hallgatni.
Nagyon sok fajtát tudsz meghallgatni, az olcsóbb árkategóriától (~8e) a nagyokig (~50-70e). Sennheiser, AKG, Koss (máshol még nem is láttam itthon, pedig ott van a szeren, de nagyon!!!), BeyerDynamic, és a Sony, Technics nagyobb példányai is.

ZooLee

#35 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 08:58

Most lelten rá a topicra, pont jókor, mivel fejhallgatót akarok venni. Csak lenne egy-két kérdésem:

Azt írtátok, hogy a zárt fejhallgatóknál úgy érik el a "zártságot", hogy megnövelik a fejhallgató nyomását. Ezt pontosan hogyan érik el?

Van a Panasonic-nak a RP-F350 modellje. Ez mennyire számít jónak (kategóriáján belül persze. Az a baj, hogy nincs sokkal több pénzem fejhallgatóra max. 18ezer Ft)?

Fejhallgató keresgéglés során kialakult bennem egy összefüggés, azonban nem vagyok benne biztos, hogy igaz is:
Szóval igaz az a két állítás, hogy:
"nyitott fejhallgató = a fülemen fekszik a párna"
"zárt fejhallgató = a fülem a fejhallgató belsejében van"?

Ha viszont igaz, akkor milyen a félig nyitott fejhallgató?
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#36 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 09:27

idézet:
Ezt írta Cathfaern:
"nyitott fejhallgató = a fülemen fekszik a párna"
"zárt fejhallgató = a fülem a fejhallgató belsejében van"?
[/quote]

Nem igaz. Egyebet nem tudok mondani.
ALWAYS COCA COLE

#37 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 09:49

idézet:
Ezt írta cole:

Nem igaz. Egyebet nem tudok mondani.
[/quote]

Aha. Valahogy éreztem, hogy ez lesz a válasz :( Viszont ez esetben lenne egy újabb kérdésem: miről lehet megismerni azt a típust, ami nem a fülemen fekszik? Tudom ,menjek el és nézzem meg, csak sajnos ez nem működőképes, mert ahol lakok nem igazán van olyan hely ahol próbálgatni lehetne :( Még venni se nagyon :(

[ 2003. április 11.: Cathfaern szerkesztette a hozzászólást ]
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#38 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 12:28

A HD 590 Prestige a fejhallgató teljes neve, vagy ez a HD 590 módosított változata? A hivatalos forgalmazó lapján csak a Prestige szerepel.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#39 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 14:40

A poén az az, hogy lényegében _sehol_ még a gyártó oldalán sem tüntetik ezt fel a fejhallgatók felépítését. Csak annyit, hogy zárt/nyitott.

Ha valaki megtenné azt, hogy írna egy-két jó fülhallgatót, ami cirkumaurális és kb. 15 ezer Ft, azt nagyon meghálálnám...

#40 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 14:45

idézet:
Ezt írta Thrawn:
A HD 590 Prestige a fejhallgató teljes neve, vagy ez a HD 590 módosított változata? A hivatalos forgalmazó lapján csak a Prestige szerepel.[/quote]

Nem. Az a neve, hogy HD590 Prestige. Mint F16 Falcon. AK47 Kalasnyikov. Szóval ez egy és ugyanaz.
megj. A hasonlatok rosszak. Lehet belémkötni. :D
ALWAYS COCA COLE

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó