Fejhallgatókkal kapcsolatos kérdés
Elküldve: 2002. 12. 04. 21:13
idézet:
Ezt írta Targa:
Üdv! Nem hallgattam még AKG füleseket, ezek valahogy kimaradtak az életemből (bár talán ehhez az is hozzátartozik, hogy nekem személy szerint nem igazán jön be az AKG dizájnja).[/URL][/quote]
A fuleseket hallgatni szoktak, nem nezegetni...
Szerintem a hangzasa, meg a kenyelmes viselete tobbet er, mint a dizajn.
Elküldve: 2002. 12. 05. 00:24
idézet:
Ezt írta nyunyu:
A fuleseket hallgatni szoktak, nem nezegetni...
Szerintem a hangzasa, meg a kenyelmes viselete tobbet er, mint a dizajn.[/quote]
Ebben a legmesszebbmenőkig igazad van, ettől függetlenül számomra léteznek olyan dizájnok, amik működhetnek akár a végletekig kihegyezetten jól abban az üzemben, amire valók (hangszórók hangszórásra, erősítő erősítésre), akkor sem tenném be a lakásomba. Az AKG fejhallgatóinak "nyerssége", minimalista dizájnja, már már "darabossága" számomra ezt képviseli. Elfogadom, és tartom is azt az állítást, hogy nem véletlenül van akkora neve a fülesek terén, amekkora van, de számomra annyira ellenszenves a dizájnja, hogy egészen egyszerűen nem használnék AKG fülest. Lehet, hogy hülye vagyok.![]()
Elküldve: 2002. 12. 14. 20:52
idézet:
Ezt írta Chinpira:
A Grado fülesekről én is olvastam már jókat, de valahogy ránézésre úgy tűnik, hogy ergonomia és design szempontjából nem ők a bajnokok))
Targa, közben epedve várom a válaszod a HD570-nel kapcsolatban[/quote]
...valakinek vettem egyszer egy Grado SR60-ast, aki kb. ilyen értékben keresett fejhallgatót. Sok AKG-t, stb.-t megnézett/meghallgatott már, és megkért, hogy még azért javasoljak neki valamit. Megvettem neki a Gradot, odavittem. Kinyitotta a dobozt, és kissé csalódott arccal mondta, hogy hát, ennyi? Nem szólt többet, de nem igazán bízott a dologban. Aztán csak vigyorgott, hogy ilyet nem hallott még fülestől. Az ergonómiája gyakorlatilag tökéletes, pont az egyszerűségénél fogva, nem öleli körbe a fület, így hosszútávon sem melegszik be, mint ahogy a legtöbb nagy fülesnél szokás. Könnyű, egy hátránya, hogy egy picit kihallatszik belőle a hang, mivel abszolúte nyitott a rendszer.
Árkategóriájában szerintem a legjobb cucc.
Elküldve: 2002. 12. 17. 17:30
Mondjuk számítógéphez nem szeretem használni, mert fülesen sokkal jobban hallom a hangkártya fehér zaját, ami rohadtul idegesít. Másnak is ilyen zajos? (SB Live value)
Akit érdekel, itt van pér adat a fülesről:
zárt rendszerű, 24ohmos, érzékenység 107dB/mW, 3000mW telj., 5-30000Hz (ezt az öt Herzet azért nem hiszem), LC-OFC kábel, 300grammos súly

Elküldve: 2002. 12. 19. 01:04
Ma próbáltam az MM-ben, fincsi puha és nem szólt rosszul.

Az is gyanús, h a Philips honlapon sincs semmi info róla. :confused: Szégyellik?

Elküldve: 2003. 02. 07. 15:00
idézet:
Ezt írta Targa:
Egy típustipp: Igaz nem 30e, hanem 40, de rendkívül finom hangú darab: Sennheiser HD590 (már ha lehet még kapni valahol, ugyanis épp most volt modellfrissítés). A csúcsmodell alatt van egyel a darab (a csúcs a világszerte etalonnak elfogadott HD600 cirka 70e Ft), és nagyon kiegyensúlyozott, tiszta hangú cucc. Azért merem ajánlani, mert én is egy ilyet hallgatok, és a fülem szerint eddíg még csak a Beyerdinamic 65e Ft-os darabja nyomta le... Úgy 50e Ft-ig szerintem a piac egyik legjobb fülese. Könnyű, elképesztően kényelmes, és nagyon kifinomultan muzsikál.[/quote]
Ha érdekel valakit, tegnap vettem egy HD590 -est 34-ért a budaörsi mediamarktban.
Elküldve: 2003. 03. 24. 12:59
kicsit felhozom a témát, rögtön egy kérdéssel indítva. a történet az, hogy a réig "panaszkodik" fejhallgatóm (olyan, mint Neo fejhallgatója a Mátrixban, de én előbb vettem, mint ő, így én gzőztem!

otthon hajtok egy AKG K55-ös fejhallgatót, ami jónak tűnik. a munkahelyi pana baja még annyi, hogy fülre támaszkodik, tehát nyomja a fülemet, egy idő után már kényelmetlen mértékben. a kopás és a nyomás miatt tehát egy cserére gondoltam, ami lehetne az AKG K66.
a K55 zárt, a K66 nyitott. ha irodában (számítógépek zúgnak, emberek karattyolnak, etc.) hallgatnám, akkor a nyitott füles inkább kifelé zenélne vagy inkább bejönne a zaj?
tehát a nyitott füleseknél mennyire domináns a beszűrődő zaj?
köszi előre is az infót!
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 03. 24. 14:33
Elküldve: 2003. 03. 25. 09:20
idézet:
Ezt írta subvoice:
A zaj nem igazán jön be a nyitott fülesen, ellenben amit te hallgatsz, azt elég jól hallják "kint" is, ami adott esetben a többieket zavarhatja.[/quote]
köszönöm, ez megnyugtató!
a többieknek pedig csak egy méltán híres filmből tudok idézni: "az élet nem habostorta, Pelikán elvtárs..."
tehát akkor én nyugodtan hallgathatom a zenét, a többiek pedig majd csodálkoznak, hogy honnan jön ez a jó zene...
köszi a segítséget, üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 04. 03. 09:39
Az ilyen fülbedugható fülhallgatók között lehet-e találni igazi minőségi darabot? Felvehetik-e a versenyt egy rendes fejhallgatóval?
A választ sejtem, de jó lenne egy szakértőtől hallani.

Elküldve: 2003. 04. 03. 10:22
idézet:
Ezt írta cole:
Felmerült bennem egy kérdés.
Az ilyen fülbedugható fülhallgatók között lehet-e találni igazi minőségi darabot? Felvehetik-e a versenyt egy rendes fejhallgatóval?
A választ sejtem, de jó lenne egy szakértőtől hallani.[/quote]
Nem igazán sajna;, de pl. egy Sony MDR-E888 az nem szól rosszul. Kár, hogy M.o-n nem kapható, mert hiány van belőle.
![]()
Elküldve: 2003. 04. 03. 10:50
A témával kapcsolatban: szerintem a füleseket vásárlás előtt érdemes egyenként meghallgatni, egymás után lehetőleg ugyanazzal a zenékkel.
Csak egy a gond hol teheti meg ezt az ember?
Elküldve: 2003. 04. 11. 08:39
idézet:
Ezt írta Tibisz:
Én már több mint 6 éve egy AKG K301-es büszke tulajdonosa vagyok. Elég sokat használom, a viselése egyáltalán nem fárasztó még több órai használat után sem. A hangja szép, de felkeltettétek az érdeklődésemet, és nemsokára meghalgatom a konkurencia új termékeit is.
A témával kapcsolatban: szerintem a füleseket vásárlás előtt érdemes egyenként meghallgatni, egymás után lehetőleg ugyanazzal a zenékkel.
Csak egy a gond hol teheti meg ezt az ember?[/quote]
Ha pesti vagy, akkor a Westend-ben a MM-ban. Készülj fel lelkileg, hogy nem egyszerű csata lesz az eladókat rávenni, hogy bele tudj hallgatni.
Nagyon sok fajtát tudsz meghallgatni, az olcsóbb árkategóriától (~8e) a nagyokig (~50-70e). Sennheiser, AKG, Koss (máshol még nem is láttam itthon, pedig ott van a szeren, de nagyon!!!), BeyerDynamic, és a Sony, Technics nagyobb példányai is.
ZooLee
Elküldve: 2003. 04. 11. 08:58
Azt írtátok, hogy a zárt fejhallgatóknál úgy érik el a "zártságot", hogy megnövelik a fejhallgató nyomását. Ezt pontosan hogyan érik el?
Van a Panasonic-nak a RP-F350 modellje. Ez mennyire számít jónak (kategóriáján belül persze. Az a baj, hogy nincs sokkal több pénzem fejhallgatóra max. 18ezer Ft)?
Fejhallgató keresgéglés során kialakult bennem egy összefüggés, azonban nem vagyok benne biztos, hogy igaz is:
Szóval igaz az a két állítás, hogy:
"nyitott fejhallgató = a fülemen fekszik a párna"
"zárt fejhallgató = a fülem a fejhallgató belsejében van"?
Ha viszont igaz, akkor milyen a félig nyitott fejhallgató?
Elküldve: 2003. 04. 11. 09:27
idézet:
Ezt írta Cathfaern:
"nyitott fejhallgató = a fülemen fekszik a párna"
"zárt fejhallgató = a fülem a fejhallgató belsejében van"?
[/quote]
Nem igaz. Egyebet nem tudok mondani.
Elküldve: 2003. 04. 11. 09:49
idézet:
Ezt írta cole:
Nem igaz. Egyebet nem tudok mondani.[/quote]
Aha. Valahogy éreztem, hogy ez lesz a válaszViszont ez esetben lenne egy újabb kérdésem: miről lehet megismerni azt a típust, ami nem a fülemen fekszik? Tudom ,menjek el és nézzem meg, csak sajnos ez nem működőképes, mert ahol lakok nem igazán van olyan hely ahol próbálgatni lehetne
Még venni se nagyon
[ 2003. április 11.: Cathfaern szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 11. 12:28
Elküldve: 2003. 04. 11. 14:40
Ha valaki megtenné azt, hogy írna egy-két jó fülhallgatót, ami cirkumaurális és kb. 15 ezer Ft, azt nagyon meghálálnám...
Elküldve: 2003. 04. 11. 14:45
idézet:
Ezt írta Thrawn:
A HD 590 Prestige a fejhallgató teljes neve, vagy ez a HD 590 módosított változata? A hivatalos forgalmazó lapján csak a Prestige szerepel.[/quote]
Nem. Az a neve, hogy HD590 Prestige. Mint F16 Falcon. AK47 Kalasnyikov. Szóval ez egy és ugyanaz.
megj. A hasonlatok rosszak. Lehet belémkötni.![]()