HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 30. 13:07

Hat most sem erzem magam sokkal okosabbnak. Mindenesetre ez azt jelenti, ha kedden vagy szerdan hazahozom a Yamahat, akkor nem fogom tudni rogton kiprobalni  :(

#1022 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 30. 13:15

Idézet: aXXon - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 14:07

Hat most sem erzem magam sokkal okosabbnak. Mindenesetre ez azt jelenti, ha kedden vagy szerdan hazahozom a Yamahat, akkor nem fogom tudni rogton kiprobalni  :(

Fogod a hangfalkábelednek azt a végét, amelyiken az erősítőd van... levágsz belöle 3 centit. Majd 2,5 centi hosszan szépen felcsupaszitod a vezetéket, és összesodrod, majd vékonyan befuttatod ónnal vagy cinnel...
Fogod a banándugót, szétszeded. A műanyag burkolatot a kábelre húzod, mert összeforrasztás után nem fogod tudni rátenni :)
A banándugó üreges részébe kell majd beletolni a vezetéket. Ekkor nekiszorítod a forrasztópáka hegyét a csatlakozási ponthoz, és megvárod amig felmelegedik mindkét alkatrész és hozzáteszel egy kis ónt (vagy cint). De ajánlatos rádiófogóval megfogni, mert az ujjad fél perc mulva megég :) Aztán vársz fél percet meg közbe fújogatod, hogy gyorsabban hűljön. Ekkor visszateszed rá a műanyag "burkolatot" és dughatod a Yamahába.
Aztán hallgathatod a zenét :cool:
Én ezt jobban már elmagyarázni nem tudom. :(

Szerkesztette: topeti 2004. 10. 30. 13:20 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1023 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 13:19

Mostmar sokkal jobb, koszi  :cool: asszem letagadom, hogy 2 evig muszeresznek tanultam anno  :D na mindegy, holnap atmegyek haverhoz elkerem a pakajat meg egy kis cint hogy minden fasza legyen. Jah meg egy kerdes : akkor, ha jol ertem a sztereohoz 4 darab banandugo kell, igaz? Hu, de nagyon uberlama vagyok, mi? ;)

Szerkesztette: aXXon 2004. 10. 30. 13:20 -kor

#1024 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 16:51

Idézet: aXXon - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 14:19

Mostmar sokkal jobb, koszi  :cool: asszem letagadom, hogy 2 evig muszeresznek tanultam anno  :D na mindegy, holnap atmegyek haverhoz elkerem a pakajat meg egy kis cint hogy minden fasza legyen. Jah meg egy kerdes : akkor, ha jol ertem a sztereohoz 4 darab banandugo kell, igaz? Hu, de nagyon uberlama vagyok, mi? ;)

Attól függ. Ha mind2 végére dugó megy (erölködő+hangszóró) akkor 4+4=8. Ha csak az erölködőbe, akkor 4. Szóval érted...De egyébként, srácok, ez a yamaha csak banándugót fogadna? Simán nem lehet befogatni a csatlakozóba a blankolt kábelvéget?!
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#1025 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 20:28

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 17:51

Attól függ. Ha mind2 végére dugó megy (erölködő+hangszóró) akkor 4+4=8. Ha csak az erölködőbe, akkor 4. Szóval érted...De egyébként, srácok, ez a yamaha csak banándugót fogadna? Simán nem lehet befogatni a csatlakozóba a blankolt kábelvéget?!

Most az egyik felét kell csak banándugóra szerelni. Amugy meg nem oxidálodik :up:
És ha megvette az uj hangfalait akkor majd a hangfalkábele másik végére is banándugókat szerel.
Nem jobb 2 lépcsőben szerelnie?
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1026 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 21:00

Idézet: topeti - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 21:28

Most az egyik felét kell csak banándugóra szerelni. Amugy meg nem oxidálodik :up:
És ha megvette az uj hangfalait akkor majd a hangfalkábele másik végére is banándugókat szerel.
Nem jobb 2 lépcsőben szerelnie?

Persze, persze, de talán nem létkérdés elsőre a banándugó.  Igaz, minden szempontból praktikusabb :)

#1027 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 16:49

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy mi ertelme van annak, hogy egy hazimozi erositoben 24bit/192khz DA konverter legyen? Hiszen a digitalis jelbemeneten max. dts jelet tud fogadni, ha meg DVD-Audio vagy SACD formatumbol jon a jel, azt ugyis az analog bemeneten kapja meg.

Vagy en tudok valamit rosszul?

#1028 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 17:48

Idézet: ssidd - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 17:49

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy mi ertelme van annak, hogy egy hazimozi erositoben 24bit/192khz DA konverter legyen? Hiszen a digitalis jelbemeneten max. dts jelet tud fogadni, ha meg DVD-Audio vagy SACD formatumbol jon a jel, azt ugyis az analog bemeneten kapja meg.

Az a DA a kimeneti vagy a bemeneti oldalon van?

#1029 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 18:27

Ha jól emléxem a DVD-Video lemezen is lehet 24bit/192Khz-es audio jel.

#1030 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 18:46

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 19:27

Ha jól emléxem a DVD-Video lemezen is lehet 24bit/192Khz-es audio jel.

Sőt még tudod hol.... coax bemeneten (pl. műholdas kábelen).

#1031 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 20:17

én meg tudom mondani miért van rajta. azért amiért dlp2.x, meg mérőmikrofon meg hasonlók. marketing. lehessen írni mindenfélét, hogy eladható legyen a termék. ettől független elméletileg jobb a 24/192, mint a 24/96, de hogy ezt meg lehessen hallani egy átlag mozierősítő hangján, azt nem hiszem. ha meg kinéztél magadnak vmit, amiben csak ''96''-os konverter az ne tántorítson el, ez nem jelenti egyenes arányosságban a készülék minőségét.

#1032 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 21:08

Idézet: -KP- - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 21:17

marketing. lehessen írni mindenfélét, hogy eladható legyen a termék. ettől független elméletileg jobb a 24/192, mint a 24/96, de hogy ezt meg lehessen hallani egy átlag mozierősítő hangján, azt nem hiszem.

Mondtak nekem is olyat üzletekben az eladók, hogy van 2 házimozierősítő: az egyikbe 192/24 a másikba 96/24 van, és mégis hallható hogy a 96-osnak jobb a hangja.
Direkt nem irok márkát és tipust... mivel nem hallottam még a saját fülemmel, csak mondták.
Ha hallottam volna és én is ezt vettem volna észre a hangján, akkor mondanék is konkrétumokat, de így egyelőre meghagyom a Voodoo kategoriába :D

#1033 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 22:00

Hát igen, de gondolom, ahogy ma már egy 16/44.1-es konvertert legyártanak aprópénzért bármibe, úgy egy 24/192-es konverter gyártása se nagy cucc. A minőség más kérdés...
Sokan kilóra veszik a készülékeket (matrica-kilóra: DD, DTS, THX, 24/192, WRAT, Logic7, DPL2, CinemaEQ...) és ez is szempont akkor :)

#1034 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 22:35

Mondhatni leirtad az Onkyo jellemzőit :) Belehányunk minden elektronikát, aztán hogy a hangja milyen az máskérdés

#1035 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 02:41

Ooooo... csak még egy kerdes bar ezt mar feltettem felig  :) ugye azt mar tisztaztuk, hogy az Orion Hs200 as hangfalaim jok lesznek banandugozas utan a Yamaha erolkodohoz. De valaki azt mondta, hogy valami impedancia problemak lehetnek, meg pedig, hogy nem olyan ohmos a hangfal, mint amit az erosito kezel. Vagyis a kerdes: ez letezo problema, vagy a kerdeses hangfalpar mindenfelekeppen jo lesz? Remelem kelloen jol sikerult vazolnom a problema jelleget. Es egy jo tanacs : demalgonra meg egy fel deci pezsgot se igyatok, mert nagyon keszen lesztek tole  :p igazi halalkozeli elmeny  :D

#1036 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 07:49

Idézet: aXXon - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 3:41

De valaki azt mondta, hogy valami impedancia problemak lehetnek, meg pedig, hogy nem olyan ohmos a hangfal, mint amit az erosito kezel. Vagyis a kerdes: ez letezo problema, vagy a kerdeses hangfalpar mindenfelekeppen jo lesz?

Röviden: Igen, mindenképp jó lesz.
bővebben: Megnéztem az adatlapokat. A front és háttérsugárzók: 8ohms impedance, a center: 6-8ohms impedance.
Szóval tessék megnyugodni, jók lesznek :D nem fogod hazavágni az erősítőt ezekkel a hangfalakkal.

#1037 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 10:30

Idézet: ssidd - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 15:49

Tehat valoban rosszul tudtam, koszonom a felhomalyositast.

A kerdes mogott valojaban az allt, hogy hasonlo aron hozza tudnek jutni egy Pioneer VSX-D714 illetve vagy Yamaha RXV-640RDS erositohoz.

Az utobbi allitolag sokkal szebben szol, a technikai leirasaban viszont ez az egy parameter (ti. DA atalakito frekije) alacsonyabb ertekkel szerepel. De ez akkor tenyleg csak szamhaboru.

Szoval vegyem nyugodtan a Yamahat?

#1038 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 12:05

Idézet: ssidd - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 11:30

A kerdes mogott valojaban az allt, hogy hasonlo aron hozza tudnek jutni egy Pioneer VSX-D714 illetve vagy Yamaha RXV-640RDS erositohoz.

Az utobbi allitolag sokkal szebben szol

2 Kérdés:
1. Házimoziban vagy sztereóban szól szebben?
2. hallottad saját füleddel a kettő közti különbséget?

#1039 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 15:52

Idézet: topeti - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 22:08

Mondtak nekem is olyat üzletekben az eladók, hogy van 2 házimozierősítő: az egyikbe 192/24 a másikba 96/24 van, és mégis hallható hogy a 96-osnak jobb a hangja.
Direkt nem irok márkát és tipust... mivel nem hallottam még a saját fülemmel, csak mondták.
Ha hallottam volna és én is ezt vettem volna észre a hangján, akkor mondanék is konkrétumokat, de így egyelőre meghagyom a Voodoo kategoriába :D

basszus félreértetettétek amit mondtam. ez az én hibám, sorry. arra gondoltam, hogy ugyanabban az erősítőben nem venni észre szerintem. persze itt a mindenki számára elérhető erősítőkre gondoltam, nem a high-end erősítőkre. amúgy igazad van, valószínő, hogy a 96/24-es Lexicon vagy Krell jobban szólna mint a 192/24-es onkyo. azért ezen kívül még bőven sok alkatrész van, ahol el lehet rontani egy készülék hangját, de leginkább a gyártási költségeket.

#1040 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 16:42

Idézet: topeti - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 11:05

2 Kérdés:
1. Házimoziban vagy sztereóban szól szebben?
2. hallottad saját füleddel a kettő közti különbséget?

1. _Allitolag_ is-is

2. Mivel azt irtam, hogy allitolag, ezert termeszetesen nem  ;)
Persze azert meghallgatom, mielott megveszem. Valahogy ereztem, hogy valaki lecsap a magaslabdara ;)

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.