HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 19. 10:37

Hmmm... van tolómérőd és a burkolatot méred meg. Elnézést.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1142 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 10:39

És utána levonom a (ránézésre) a műanyag mélységét. Azért vontam le 2 mm-et... valóban elnézést, hagyjuk.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1143 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 10:47

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 11:12

Apropó bejáratás. Jelenleg 47-48Hz-nél van a púpja az impedanciamenetnek. A netes adatok szerint 38-39Hz-nek közt kéne lennie. Lemegy ennyire a bejáródás után, vagy ha nem hát kb 40-ig lemegy??

Én az egyiken 37Hz-et a másikon 38Hz-et mértem fél év után. A mostaniak meg mind a kettő 39Hz-et tud.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#1144 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 11:26

BOBA!

Hogy müxik a Tabletta?  :D
Tegnap voltam a Pennában (proac képviselet), ahol azt mondta egy jómunkásember, hogy nagyon hosszú ideig kell járatni, amíg elnyeri az igazi karakterét. 1000 óráig kiabálós, majd egy ideig elkezd kopogni is. De kb 1500 óra után király lesz a végsőkig.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#1145 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 11:38

Én annyit még biztos nem járattam, de már most sem kiabálós. Jazz-re meg blues-ra marha jó, de a rock nem az erőssége, arra a JmLab jobb. De pl Hancock catalupe island marha jól szól rajta. Az az egyik kedvenc számom, kár hogy csak mp3-ban van meg:(((

#1146 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 11:57

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 11:38

Hancock catalupe island marha jól szól rajta. Az az egyik kedvenc számom, kár hogy csak mp3-ban van meg:(((

Most jön a karácsony, tessék megsugni a Jézuska fülébe :D :D :D
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1147 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 12:10

Jézuska fülébe már más van súgva... :(

Kis off topic... ki tudja milyen zenét játszik Barry White? Találtam egy bakelitet itthon, de a mostani rendszeremre nincs kötve lp lejátszó, csak a phillips rendszeren tudnám meghallgatni...

#1148 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 05:56

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 22:02

Jobb lett. :D

:up:
:smoker:

A legfontosabb, hogy higgy benne, hogy jobb lett...
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1149 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 06:09

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 11:10

[...] ki tudja milyen zenét játszik Barry White? [...]

OFF

Barry White 1944. szeptember 12-én született Texas állam Galveston városában, később Los Angelesben nevelkedett fel. Korán megalapozta zenei karrierjét, már tizenegy évesen zongorán kísérte Jesse Belvint a Goodnight My Love című számban. A hatvanas években számos lemezt vett fel az Upfronts, az Atlantics és a Majestics együttesek tagjaként, ahol még polgári nevén, azaz Barry Lee-ként szerepelt.

Producerként és zeneszerzőként mégis nagyobb sikereket ért el, olyan neves előadókat juttatva sikerre, mint Felice Taylor vagy Viola Wills. 1969-ban az ő közreműködésével jött létre a Love Unlimited női trió, melynek tagjai Diane Taylor, Glodean James (későbbi felesége) és Barry húga, Linda. Szintén az ő nevéhez fűződik a negyven tagú Love Unlimited Orchestra megalapítása, melynek zeneszerzője és karmestere volt egy személyben.

Barry White egyszerre mély és lágy hangjával a nagyközönség a 1972-es Walking In The Rain With The One I Love című Love Unlimited szám révén ismerkedett meg, mely elindította szólókarrierjét. A hetvenes években olyan nagy slágerek kötődnek a nevéhez, mint az I'm Gonna Love You Just A Little More Baby, a Never, Never Gonna Give Ya Up, a Can't Get Enough Of Your Love, Babe és a You're The First, The Last, My Everything.

Bár erősen szexuális töltetű stílusa és dalszövegei miatt a paródiák egyik célpontja volt, Barry White élő fellépései legendássá váltak a hetvenes évek végén. A diszkó-korszak elmúltával Barry a rythm and blues felé fordult. A nyolcvanas években kevésbé volt népszerű, 1988-ban fellépett Budapesteb is. 2000-ben két Grammy-díjat is kapott a Stay Power című lemezéért.

(forrás: Danubius Online)

ON
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1150 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 07:17

Idézet: Teaway - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 6:56

Ezzel azt akarod sugallani, hogy nincs (nem lehet?) különbség?  :reklamacio:

Szerintem: legfontosabb, hogy higgy benne, hogy más lett és ha hallod is majd akkor eldöntheted, hogy jobb vagy rosszabb lett.

Szerkesztette: DDL 2004. 12. 20. 07:18 -kor

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#1151 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 07:30

Idézet: Teaway - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 5:56

Izé, azért nem teljesen laikus módon állok a témához :) - nem variálnék a kábellel, ha mondjuk tök szimmetrikus forrásról hajtanék mondjuk egy Genelec 1039-est XLR csatin keresztül, valódi szimmetrikus jelekkel - viszont így azért így-úgy számít az a kis illesztési különbség. :)
while (!sleep) sheep++;

#1152 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 08:06

Nem az a lényeg.....
Puding próbája az evés, a hangfalkábelé meg az A-B teszt.
Szóval fogod az egyik kábelt, és összekötöd a hangfallal meg az erősítővel és meghallgatod a jól-ismert dalodat. Aztán átkábelezed a hangfalat a másik kábellel és megint meghallgatod a zenét.
Aztán vissza az elsöre, majd megint a másodikra...
És ha hallod hogy melyiknek mi az elönye és a hátránya a másikhoz képest, akkor nyert ügyed van. A neked szimpibbet szépen kiválasztod és azon hallgatod a zenét.
Ja és örülsz nagyon :D

Sőt, aki nem hall semmit, az mégjobban örül mert neki az olcsóbb kábel is böven jó :lol:

Szerkesztette: topeti 2004. 12. 20. 08:07 -kor

#1153 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 08:12

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 8:30

Izé, azért nem teljesen laikus módon állok a témához :) - nem variálnék a kábellel, ha mondjuk tök szimmetrikus forrásról hajtanék mondjuk egy Genelec 1039-est XLR csatin keresztül, valódi szimmetrikus jelekkel - viszont így azért így-úgy számít az a kis illesztési különbség. :)

Nyugi. Ott is lehet ugyanúgy hallani a különbséget....  :nevet:

Üdv DDL

#1154 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 11:01

Idézet: Teaway - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 6:09

OFF

...

(forrás: Danubius Online)

ON

Köszi! Valszleg délután becsüccsenek a nappaliba a bakelittel.

Itt a karácsony, megindulok cédét venni... kár, hogy túl sok jó zenész van.
Zenészeket néztem ki, esetleg ajánlhatnátok tőlük albumokat, én sajna annyira nemtudom az albumok közül melyik a jó. Szóval:
Miles Davis, Hancock, Charlie Parker, BB King & Eric Clapton, Dave Brubeck (Unsquare dance iszonyat jó szám tőle), Kenny Burrell, Mose Allison.
Tőlük vagy albumom van, de mp3-ban vagy csak egy szám sajna (pl Hancock, Dave Brubeck).

Ostyrhead-el és Muckshow-val ki hogy áll? Tőlük is sajna csak mp3-am van, de jó lenne egy normális minőségű cédé:)

Szerkesztette: Boba 2004. 12. 20. 11:05 -kor

#1155 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 11:28

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 11:01

Köszi! Valszleg délután becsüccsenek a nappaliba a bakelittel.

Itt a karácsony, megindulok cédét venni... kár, hogy túl sok jó zenész van.

Ja ja. Sok jó zene. A 7végén megint meglepődtem, egyik kedvenc Mike Oldfield kollekciómat (TB1-3-ig) vettem meg cd, eddig csak mp3-ban volt meg(mp3-ból írt cd :) ). Szóval az hogy az mp3 hazavágja a magas-hangokat, azt tudjuk. De hogy még a mélyeket is... Hihetetlen mennyivel dinamikusabb az eredeti cd az mp3-hoz képest...
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#1156 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 11:33

Én a Karib Tenger kalózai film zenéjénél lepődtem meg nagyon. Beraktam az mp3-at, lejátszottam a kedvenc számom. Majd be a lejátszóba az origi cédét. Haver kérdezi, miért nem ugyan azt a számot játszod le?

Szóval csak ekkora a különbség, megéri megvenni a cédéket én azt mondom... Inkább veszek csak havonta 1, nagyonnagyon max 2-t (diák vagyok, rulz) de az télleg okés. Most karácsony van, kaptam mutertól zsét szóval megindul a fosztogatás, előreláthatólag 4 cédét tudok venni, még szerencse, hogy itt a jazz cédéket ócsón adják. De az a gáz, hogy nemtudok dönteni :(
nomeg asse tudom melyik albumon vannak a kedvenc számaim, ennyire nem ismerem az előadókat :(

Mélyhangokról jut eszembe... még DDL írta, hogy Ő a mély/középsugárzó mozgása alapján lövi be hol a max hangerő. A Jmlab ugye 18 centis méllyel rendelkezik. Ennek a sugárzónak mekkora kilengése lehet max, ami még nem árt neki? Most néztem elég hangosan(9 óra a potin :D ), csutkára feltekert mélyekkel (a nyílás elé raktam a papírlapot és rászívta :D ) mozgott kb 0.5-1 centit maximum.
Szóval hol az a pont, ahonnan vissza kell fogja magát az ember? (Amúgy a fenti helyzetben ugyan a zenét nemlehetett hallani a lakásban mindenhol, de a puffogást, dübörgést igen. )

Szerkesztette: Boba 2004. 12. 20. 12:10 -kor

#1157 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 12:50

A max kilengést milliméterekben adják meg. 3-6mm közt mocorognak az átlag hangszórók, amiket a netes adatokon láttam. Szóval az az 1 cm lehet hogy nem is volt csak 6 mm :) De ki tudja.
DDL bizti jobban tudja :p
Ha meg tudod keresni a neten a hangszóróidnak az adatlapjait (amik a hangfalaidban vannak), ott meg fogod találni ezen értékeket.

#1158 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 12:52

Ha nem tudsz dönteni a CD-k közül, ird fel mindet egy külön papirdarabra, tedd bele egy kalapba és huzz ki belöle 4-et. Azokat most veszed meg, a többit meg ahogy irtad. Havonta 1, max. 2 CD-t...
Szüli/névnapodig amiket nem birtál megvenni, azokat meg majd akkor megveszed oszt jónapot :D :p

#1159 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 15:48

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 12:33

Mélyhangokról jut eszembe... még DDL írta, hogy Ő a mély/középsugárzó mozgása alapján lövi be hol a max hangerő. A Jmlab ugye 18 centis méllyel rendelkezik. Ennek a sugárzónak mekkora kilengése lehet max, ami még nem árt neki? Most néztem elég hangosan(9 óra a potin :D ), csutkára feltekert mélyekkel (a nyílás elé raktam a papírlapot és rászívta :D ) mozgott kb 0.5-1 centit maximum.
Szóval hol az a pont, ahonnan vissza kell fogja magát az ember? (Amúgy a fenti helyzetben ugyan a zenét nemlehetett hallani a lakásban mindenhol, de a puffogást, dübörgést igen. )

A max. mechanikai kitérés 70-75% még biztonságos. Ez hangszóróktól függő adat. 2-3mm-től 1-2cm-ig is elmehet.

#1160 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:26

Idézet: DDL - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 15:48

A max. mechanikai kitérés 70-75% még biztonságos. Ez hangszóróktól függő adat. 2-3mm-től 1-2cm-ig is elmehet.

Nálam a JPW néha böbbenet hosszúakat bír mozogni, viszont sose torzít. Meg nem is hagyom. Ami érdekes, hogy az eddig tapasztalt legdurvább kilengést még nem techno zene alatt, hanem Mike Oldfield altatózenéje alatt produkálta, ráadásul olyan helyen, amikor ama bizonyos kilengés nem is okoz nagy hangnyomást a szobában. Tök véletlenül szúrtam ki hogy mekkorát leng tőle a membrán, mert hangban nem érezni  :confused:
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.