HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 14. 08:43

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 1:50

Kedves SW !
Én nem sodrok semmit. Úgy ahogy összeszerelték, megblankolom a végét és összeforrasztom öket.
1 kábel egy polaritás, én ezt fogom használni. Bár ismerek olyat aki szivesen kiprobálná a 3 kábel fonva = 2 polaritás cimü dolgot

topeti!
Az ordog mindig a re'szletekben bujik el! Ha fon'asrol beszelek az aze'rt van mert az alapotlet is igy keszult. Sajnos a tnt-audio adat-limit korla't miatt za'rva van de tala'ltam / CSAK NEKED / egy masik linket hogy milyen is a "fonott" UTP-s hangszoro'ka'bel. A ke't mo'dszer ma's-ma's hangot erdme'nyez!
UTP Speaker Cable / fonott /

Ma's.
Roszindulatot, hats'o sza'nde'kot hozza'szola'saimban ne keressetek, ne ve'lelmezzetek, e'n nem vagyok az a fajta... :respect:
SW

#1102 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 09:11

Idézet: S W - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 9:43

topeti!
Az ordog mindig a re'szletekben bujik el! Ha fon'asrol beszelek az aze'rt van mert az alapotlet is igy keszult. Sajnos a tnt-audio adat-limit korla't miatt za'rva van de tala'ltam / CSAK NEKED / egy masik linket hogy milyen is a "fonott" UTP-s hangszoro'ka'bel. A ke't mo'dszer ma's-ma's hangot erdme'nyez!
UTP Speaker Cable / fonott /

És akkor a kábelek szigetelése, árnyákolása (ha van és ha igen akkor milyen) és a bekötése még szaporítja...

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#1103 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 14. 14:13

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 1:53

szia aXXon!

Mutatsz rola egy linket? Milyen hangfalkábeled van jelenleg... ja és miröl szól a zene?

ooooooh....no, itt egy link a hangfalakrol : klikk ide, aztan a zenet csak a dvd jatekos kuldi ra, (nyilvan a yamaha rx-v350 kozbeiktatasaval) ebben nincs valtozas, egy thomson dth195e versebyzo, de en nagyon meg vagyok ezzel a cuccal jelenleg elegedve, lehet azert, mert nem hallottam meg igazan profi dolgokat, de nekem mint kezdonek ez is eleg es orulok, hogy erre is volt penzem :) ugyhogy kiralysag van! hangfalkabel? na ez szuk keresztmetszet, adtak a hangfalakhoz valami rakas szart es meg nem volt penzem kicserelni, majd csak januarban, de kivancsian varom, hogy esetleg milyen minosegbeli javulast fog eredmenyezni a minosegi kabel, vagy esetlegesen ez az UTPs megoldas

#1104 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 14:21

Idézet: -KP- - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 21:34

Gratula!

Ennyi pénzért ez majdhogynem ajándéknak mondható...

Köszi! :D
Üdv:Arsene

#1105 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 14:24

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 23:58

Gratula a Mission-höz, használd azaz hallgasd egészséggel :)
NAD 3020-as erősítőket 20-25ezer közt árulnak. Kár hogy Miki eladta :( most lett volna rá egy vevője.
Ha kell olcsón hangfalkábel, vegyél CAT5 UTP kábelt. Ha a hangfalak 4-4 méterre vannak az erősítőtől, akkor 16 méternyi kábelt kell venni. Egy hangfalhoz 2x4 méternyi kábel megy (egyik a minusz, másik a plusz és mind a 8 vezetéket össze kell forrasztani egy kábelben).
Az ára több mint baráti, kb. 80-100Ft/méter. Csatlakozók tekintetében ott van a kácsa audio, lehet venni aranyozott végű banándugót. kb 200Ft/db áron.
Sok sikert!
Üdv, Péter

Köszi a jókívánságokat!  A kábeles tanácsot is köszönöm és valszeg meg is fogadom ;)
Üdv:Arsene

#1106 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 22:51

Idézet: DDL - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 10:11

És akkor a kábelek szigetelése, árnyákolása (ha van és ha igen akkor milyen) és a bekötése még szaporítja...

DDL!

La'tom, ma'r te is elb*ta'l pa'r o'ra't a fona'ssal...:nevet:
SW

#1107 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 23:16

Én nem bántottalak SW ! :)  :respect:
De ha le kell szedni a védőburkolatot és mind a 8 szálat fonogatni kell, akkor megőszülök.

Én úgy hittem, csak a 8 szálat kell összeforrasztani és kész. Tehát hogy e védőburkolatot nem kell bántani.
Kiprobálom először igy, milyen. Ha nem tetszik akkor majd fonogatok :D

SW, gyakorlati tanácsot, kiprobált dolgokat szivesen hallok ezzel kapcsolatban! :)

Üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1108 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 23:19

Idézet: S W - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 23:51

DDL!

La'tom, ma'r te is elb*ta'l pa'r o'ra't a fona'ssal...:nevet:

Inkább jó pár napot  :nevet:

Meg mégegyszer annyit a bekötéssel.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#1109 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 01:14

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 0:16

SW, gyakorlati tanácsot, kiprobált dolgokat szivesen hallok ezzel kapcsolatban! :)

Üdv, Péter

topeti!

A legfontosabb gyakorlati tana'csom hogy vigya'zz a ka'bel bonta'sa'na'l mert az a'rnye'kolo' fo'lia va'g mint az uveg

Hogyan fonjunk ka'belt?

Ezen a cimen u'tmutato't e's tesztet is tala'lsz / meg egy fenokovet Boba-nak...:nevet: /

Te'nyleg, Boba ma'r csak kivancsisa'gbo'l is csina'lhatna'l egyet magadnak osszehasonlitasi alapnak / jonnek a hosszu te'li e'jszaka'k e's "Sze'kelyfono'" helyett ka'belfona's kala'ka'ban... :D  /
SW

#1110 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 01:29

Abban a kábelben amit én vettem, nincs árnyékolás !!!
Direkt árnyékolás nélküli UTP kábelt vettem.
Nos, ilyen esetlben is kell fonni? :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1111 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 01:37

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 2:29

Abban a kábelben amit én vettem, nincs árnyékolás !!!
Direkt árnyékolás nélküli UTP kábelt vettem.
Nos, ilyen esetlben is kell fonni? :)

Olvasd el a megadott cikket - majd "a'rnye'kot" vet a jo'kedvedre... :cool:
SW

#1112 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 02:55

DIY Speaker Cable Face-off
Ezt ? Itt minimum 4 kábelt kell fonni...

Hopsz, itt az utolsó oldalon irják hogy:

Final Rank és Technical Rank:
1. = CAT5 V5, 2. = CAT5 V3, 3. = CAT5 V1

CAT5 - V1 : Four Twisted Cables
CAT5 - V3 : Six Twisted Cables

Ezek közül a V1 a szimpi... maradjunk ennél. Az nem világos számomra, hogy itt 4 CAT5 kábel 1 polaritás, vagy 2 polaritás?
Tehát hogy a 4 kábel viszi a + és - jelet, vagy csak a + jelet és egy másik 4-es kábelfonat meg a - jelet?
Ha mindkét polaritás fut a V1-ben, akkor az még belefér a költségvetésembe és kábelt fogok fonni :D

De nem látom a képen, hogy ki kéne szedni a külső védőburokból a 8 eret, és úgy fonni, a 32 szálat :D
Vagy csak vmit nagyon félreértettem SW mondókájában.
Ime a kép amiröl beszélek:

CAT5 V1 : Four Twisted Cables

Kép

Üdv, Péter

Szerkesztette: topeti 2004. 12. 15. 03:20 -kor

#1113 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 03:33

Idézet: S W - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 8:43

Az ordog mindig a re'szletekben bujik el! Ha fon'asrol beszelek az aze'rt van mert az alapotlet is igy keszult.

Szóval úgy érted, hogy az alábbi módon fonott kábel:

Kép

...és az előző hozzászólásomban belinkelt két kábel közt van hallható eltérés?
Ha igen, akkor végre kezdek megvilágosulni... :idea: :think: :D :D

Te már próbáltad a kettő közti különbséget? Asszem én megmaradnék a szimplább CAT5 V1 (4 kábeles) fonásnál :D

Köszi a linkeket, elolvastam öket...
Üdv, Petya

Szerkesztette: topeti 2004. 12. 15. 03:34 -kor

#1114 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 08:01

topeti!

Megproba'lom sza'jbara'go'san elmagyara'zni a le'nyeget:

Ne'zd meg az e'rtelmezo keziszot'arban mi a kulonbseg a SODORT e's a FONOTT ka'bel kozott... :respect:

A ve'gso eredmenyeket osszefoglalo ta'blazat is erre proba'l ra'mutatni... :reklamacio:
SW

#1115 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 19:57

Idézet: S W - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 1:14

Te'nyleg, Boba ma'r csak kivancsisa'gbo'l is csina'lhatna'l egyet magadnak osszehasonlitasi alapnak / jonnek a hosszu te'li e'jszaka'k e's "Sze'kelyfono'" helyett ka'belfona's kala'ka'ban... :D  /

Esetleg megcsinálom, leírnád gyorsan mit is kell vegyek és azzal mit kell csináljak? 2*4 méter mennyibe kerülne?

Amúgy van itthon valamilyen másikféle hangfalkábelem, majd csinálok róla képet... Nemtudom az mondjuk milyen, bementem a bótba és ezt mondtam : 500ft/méter alatt kérek kábelt... és ezt kaptam:D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1116 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 21:37

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 20:57

Esetleg megcsinálom, leírnád gyorsan mit is kell vegyek és azzal mit kell csináljak? 2*4 méter mennyibe kerülne?

Amúgy van itthon valamilyen másikféle hangfalkábelem, majd csinálok róla képet... Nemtudom az mondjuk milyen, bementem a bótba és ezt mondtam : 500ft/méter alatt kérek kábelt... és ezt kaptam:D

Elozo oldal aljan a "Hogyan fonjunk kabelt" linken mindent megtalalsz, UTP-5 kabel cca. 100 Ft/m?
SW

#1117 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 21:55

Az nem húzós... ha marad pénzem a karácsonyi bevásárlások után akkor asszem megcsinálom, kíváncsi vagyok nagyon.

Hja, a fényképet meg 11környékén berakom, nővértől elharcolom fürdés után a fényképezőjét :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1118 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 09:13

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 20:55

Az nem húzós... ha marad pénzem a karácsonyi bevásárlások után akkor asszem megcsinálom, kíváncsi vagyok nagyon.

Hja, a fényképet meg 11környékén berakom, nővértől elharcolom fürdés után a fényképezőjét :D

fürdés közben fényképezd már le :)
mmint a nővérjedet :D
all bitches

#1119 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:06

Idézet: S W - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 8:01

Ne'zd meg az e'rtelmezo keziszot'arban mi a kulonbseg a SODORT e's a FONOTT ka'bel kozott... :respect:

Jó megnézem :D

Maradok a CAT5 V1 megoldásnál. Ma veszek kábelt és majd elkészitem a kábelt.
Azt látom, hogy 4 kábel megy a V1-ben, méghozzá 2-2 kábel fut együtt. Viszont egyvalamit nem látok..... Azt, hogy hogyan van a csatihoz forrasztva.
Az a 2 kábel ami együtt fut, az az egyik pólus, vagy pedig egyik kábelt az egyik pólushoz és másik kábelt a másik pólushoz felváltva kell kötni...

A 4 kábelt hivjuk AA és BB-nek, igy kétféle bekötés lehet:
- = AA és + = BB
vagy
- = AB és + = AB

Azt hiszem az AA és BB megoldással kell eljárni...
Érteni, hogy mit kérdezek? :D

Üdv, Péter

#1120 Felhasználó inaktív   Leva_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 11:11

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 11:06

Jó megnézem :D

Maradok a CAT5 V1 megoldásnál. Ma veszek kábelt és majd elkészitem a kábelt.
Azt látom, hogy 4 kábel megy a V1-ben, méghozzá 2-2 kábel fut együtt. Viszont egyvalamit nem látok..... Azt, hogy hogyan van a csatihoz forrasztva.
Az a 2 kábel ami együtt fut, az az egyik pólus, vagy pedig egyik kábelt az egyik pólushoz és másik kábelt a másik pólushoz felváltva kell kötni...

A 4 kábelt hivjuk AA és BB-nek, igy kétféle bekötés lehet:
- = AA és + = BB
vagy
- = AB és + = AB

Azt hiszem az AA és BB megoldással kell eljárni...
Érteni, hogy mit kérdezek? :D

Üdv, Péter

Az a jó megoldás, ha a kábelen belül ketté vannak osztva a szálak (fele +, fele -), színesek együtt, és a csíkosak (CAT6 felett színesek-fehérek).
Az egyik kábel +, másik kábel - megoldás nem olyan jó.
Ha nem sokkal drágább a CAT6, abból vegyél fali típusút. Ebben tömör szálak vannak, ezért nehezebb lesz dolgozni vele, mint a patch-el, és merevebb lesz, de állítólag jobb.

Léva

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.