HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 17. 13:21

Szia Leva!

Már van 34 méternyi CAT5 kábelem, ezt nem dobom el :D
Veszek még ugyanennyit és elkészitem a CAT5 V1-et...

köszi a tippet, hogy "felezve" kössem be a kábelt.

Üdv, Peti
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1122 Felhasználó inaktív   Leva_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 13:54

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 14:21

Szia Leva!

Már van 34 méternyi CAT5 kábelem, ezt nem dobom el :D
Veszek még ugyanennyit és elkészitem a CAT5 V1-et...

köszi a tippet, hogy "felezve" kössem be a kábelt.

Üdv, Peti

Járj szerencsével!
Különben nekem nagyon bejött a kábel, állítólag a VDH CS-122-est lenyomja.

#1123 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 14:02

Egyelőre a notebook line-outjáról hajtom a rendszert, mert nincs más. Azt vettem észre, hogy ha a line outra dugom a fejhallgatót, sokkal élesebb, erősebb magasakkal rendelkező hangot produkál, mint az erősítő fejhallgatókimenete.

Mivel noname az erősítőm, de amikor megvettem, igen jó benyomásaim voltak róla, némileg rossz érzésem van. Bár a barátom Nakamichi erőlködőjével is ugyanez a helyzet.

Ez szükségszerűen így van, vagy az erősítőm gáz, vagy ... nincs referenciám, sajnos.
while (!sleep) sheep++;

#1124 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 22:50

EMBEREK!

EDDIG NEM IGAZÁN HITTEM EBBEN A KÁBELMIZÉRIÁBAN, DE UTP-RE CSERÉLVE A NORMÁL, 200 FORINTOS KÁBELEIMET, TÉNYLEG VÁLTOZOTT...SOKAT!
while (!sleep) sheep++;

#1125 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 22:51

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 22:50

EMBEREK!

EDDIG NEM IGAZÁN HITTEM EBBEN A KÁBELMIZÉRIÁBAN, DE UTP-RE CSERÉLVE A NORMÁL, 200 FORINTOS KÁBELEIMET, TÉNYLEG VÁLTOZOTT...SOKAT!

MILYEN IRÁNYBA VÁLTOZOTT? :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#1126 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 23:02

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 22:51

MILYEN IRÁNYBA VÁLTOZOTT? :D

Jobb lett. :D

:up:
:smoker:
while (!sleep) sheep++;

#1127 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 06:54

Emvy, milyen megoldást használtál? Hogy kötötted be?
Részletek, részletek :) :D
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1128 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 08:06

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 23:50

EMBEREK!

(Mióta mondogatom ezt neked (is)? :D )

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#1129 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 09:11

Sziasztok !

DDL, föleg hozzád intézem ezt a kérdést...

Mostanra jutottam el oda, hogy próba képpen beszereltem az egyik Peerless (850122) hangszórót a JVC dobozába. Ez 23 literes doboz.
Meghallgattam úgy, hogy az egyik hangdoboz a Peerless, a másik JVC hangszórót tartalmazott. Volt benne pozitiv is és negativ is.

Pozitiv: Nagyon részletes a Peerless hangja, az énektartomány, és a beszéd nagyon jól szól rajta, zenélni is tud, barátságos kellemes hangú, csak nincsen mélye :(
Negativ: A JVC hangszóró iszonyatosan középhiányos, viszont sokkal több mély jön belőle, hozzá képest a Peerless mélyhiányos. Hogy ez mitöl van? Nem hinném hogy a 23 liter okozza (30 literes lesz az uj doboz).
Ja, a hangváltó egyetlen kondenzátor, 6uF értékű. De mitöl veszik el a mély? Nem fér a fejembe, hogy a JVC mágnese feleakkora és mégis sokkal több mély jön belöle 
Szóval most csalodott és szomoru vagyok.
Próbaképpen felvettem mindkét hangszóró impedanciagörbéjét, és alig van eltérés köztük 200 Hz-ig. Végképp nem értem a dolgot.

Van tipped miért nincsenek meg a kb. 80Hz alatti hangok?
A nem megfelelö doboz ennyire el tudja b**zni a hangját?

SpectraLab-bal felvettem az impedanciagörbéket, és ha kell elküldöm neked az OVL fájlokat. Bár nem hinném, hogy szükséged van rá, gondolom van pár ilyened már :)

Üdv, Peti

Szerkesztette: topeti 2004. 12. 19. 09:13 -kor

#1130 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 09:16

Azért tettem próba képpen bele ebbe a dobozba a hangszórót, mert az uj még nincs kész. Össze kell ragasztani, meg kibélelni, de ezt csak januárba fogom tudni kivitelezni, addig nem megyek haza...
Remélem az uj doboz, meg a megfelelő reflexcső azárt javít a hangzáson, nembeszélve a hangváltóról :)

#1131 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 09:46

Bocs, hogy belekontárkodom, de nemlehet hogy a jvc hangja csak szimplán loudnesses? Lehet úgy van hangolva, hogy Xhz alatti hangokat jól megemelje, ez talán magyarázat lehet.

Nah reggel végre megcsináltam a képet a hangfalkábelről amim van. Ezeket még nempróbáltam, érdemes vajon? VDH hybrid 352 ha jóltudom a hangfalkábelem amit most használok.
Itt a kábelről készült kép.

Ez Milyen? Vajh jobb lehet mint a mostani? (OKOK, tudom, próbáljam ki. De előrre valaki erősítsen meg, mert a kábelfronton az asztal mögött háborús helyzetek vannak, ésha nemmuszáj nem merészkedek oda. :D )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1132 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 09:55

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 10:11

Sziasztok !

DDL, föleg hozzád intézem ezt a kérdést...

Mostanra jutottam el oda, hogy próba képpen beszereltem az egyik Peerless (850122) hangszórót a JVC dobozába. Ez 23 literes doboz.
Meghallgattam úgy, hogy az egyik hangdoboz a Peerless, a másik JVC hangszórót tartalmazott. Volt benne pozitiv is és negativ is.

Pozitiv: Nagyon részletes a Peerless hangja, az énektartomány, és a beszéd nagyon jól szól rajta, zenélni is tud, barátságos kellemes hangú, csak nincsen mélye :(
Negativ: A JVC hangszóró iszonyatosan középhiányos, viszont sokkal több mély jön belőle, hozzá képest a Peerless mélyhiányos. Hogy ez mitöl van? Nem hinném hogy a 23 liter okozza (30 literes lesz az uj doboz).
Ja, a hangváltó egyetlen kondenzátor, 6uF értékű. De mitöl veszik el a mély? Nem fér a fejembe, hogy a JVC mágnese feleakkora és mégis sokkal több mély jön belöle 
Szóval most csalodott és szomoru vagyok.
Próbaképpen felvettem mindkét hangszóró impedanciagörbéjét, és alig van eltérés köztük 200 Hz-ig. Végképp nem értem a dolgot.

Van tipped miért nincsenek meg a kb. 80Hz alatti hangok?
A nem megfelelö doboz ennyire el tudja b**zni a hangját?

SpectraLab-bal felvettem az impedanciagörbéket, és ha kell elküldöm neked az OVL fájlokat. Bár nem hinném, hogy szükséged van rá, gondolom van pár ilyened már :)

Üdv, Peti

1. kicsi a doboz.
2. nincs hangolva reflexnek (bár ez a hangszóró zártban is jó igaz kb. 50l-es kell)
3. a legfontosabb NINCS BEJÁRATVA A PEERLESS majd úgy 100 óra intenziv járatás után hallgasd meg újra.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#1133 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 09:56

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 10:46

Bocs, hogy belekontárkodom, de nemlehet hogy a jvc hangja csak szimplán loudnesses? Lehet úgy van hangolva, hogy Xhz alatti hangokat jól megemelje, ez talán magyarázat lehet.

Nah reggel végre megcsináltam a képet a hangfalkábelről amim van. Ezeket még nempróbáltam, érdemes vajon? VDH hybrid 352 ha jóltudom a hangfalkábelem amit most használok.
Itt a kábelről készült kép.

Ez Milyen? Vajh jobb lehet mint a mostani? (OKOK, tudom, próbáljam ki. De előrre valaki erősítsen meg, mert a kábelfronton az asztal mögött háborús helyzetek vannak, ésha nemmuszáj nem merészkedek oda. :D )

Mit akarsz azzal a villanydróttal?  :reklamacio:

#1134 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 09:57

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 6:54

Emvy, milyen megoldást használtál? Hogy kötötted be?
Részletek, részletek :) :D

Hát, primitív módon, egyelőre a fonás pl. nem aktuális (bringásbaleset, jobbkézsérülés, etc.), szóval fogtam 1 db kábelt, abban van 8 ér, piros, fehér-piroscsíkkal, kék, fehér-kékcsíkkal, stb., 4 van összefogva fázisnak, négy földnek (k-kcsíkos,b-bcsíkos föld, többi fázis).

Mint olyan ember, akinek megvan az EMT vizsgája (elektromágneses terek :D), én mindenképp korrektebbnek tartom az 1 db kábel használatát,  mint az 1 oda - 1 vissza megoldást.
while (!sleep) sheep++;

#1135 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 10:05

Idézet: DDL - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 9:56

Mit akarsz azzal a villanydróttal?  :reklamacio:

Hangfalkábelnek vettem még annó... (ez vót a bótban a legdrágább... no nem a mi boltunkban hanem egy közeli electrotechnikai cumóban.)

Szóval akkor ezzel semmit sem akarok(még megse próbáljam?)... hogyaza... (amúgy a phillips hangfalak üzemelnek erről, jobb mint a gyári. Igaz, a gyári a 2 szállal együtt nincs meg 3 miliméter.)

Akkor drága napnak nézek elébe, nekem drága. 2*4méter utp cat5 + 8 dugaszka. Remélem feltudom majd rá rakni...

Szerkesztette: Boba 2004. 12. 19. 10:14 -kor

#1136 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 10:10

Idézet: DDL - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 9:55

1. kicsi a doboz.
2. nincs hangolva reflexnek (bár ez a hangszóró zártban is jó igaz kb. 50l-es kell)
3. a legfontosabb NINCS BEJÁRATVA A PEERLESS majd úgy 100 óra intenziv járatás után hallgasd meg újra.

Okés, DDL!

kb. 32 liter a doboz ürtartalma, plusz még lejön belöle amit a csillapitóanyag elvesz, igy is marad 29-30 liter legalább.
Majd megirom a tapasztalatokat ha már az uj dobozban lesz a hangszóró.
Ja, és majd bejárattatom a sógorral :D :)

Köszönöm a magyarázatot.

Boba! Én is erre gondoltam, hogy a JVC frekijében 60-80Hz közt lehet van egy emelkedés, de majd kimérem, ha eljutok oda hogy a spektralabot használni tudjam hozzá...
Az a kábel amit mutattál, az lenne a VDH ? kb. 2.5mm2 sodrott rékábelnek tünik első ránézésre.

Üdv, Peti

#1137 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 10:12

Idézet: DDL - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 9:55

3. a legfontosabb NINCS BEJÁRATVA A PEERLESS

Apropó bejáratás. Jelenleg 47-48Hz-nél van a púpja az impedanciamenetnek. A netes adatok szerint 38-39Hz-nek közt kéne lennie. Lemegy ennyire a bejáródás után, vagy ha nem hát kb 40-ig lemegy??

#1138 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 10:18

Idézet: topeti - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 10:10

Boba! Én is erre gondoltam, hogy a JVC frekijében 60-80Hz közt lehet van egy emelkedés, de majd kimérem, ha eljutok oda hogy a spektralabot használni tudjam hozzá...
Az a kábel amit mutattál, az lenne a VDH ? kb. 2.5mm2 sodrott rékábelnek tünik első ránézésre.

Üdv, Peti

Nem. A vdh-t még régebben linkeltem be. Ez egy nemtudom milyen "hangfalkábel". És azért kérdezném, hogy jó lehet-e. Ha igen, akkor nembiztos, hogy lenne kedvem cat5-ből venni...

Ha jól számoltam:
4 méter kell 2szer. 4 szálat fognak össze, ez 32 méter. 100 forint/méter áron 3200 + 8*200 a dugaszokra (Ha ennyibe kerül, asse tudom igazán milyet kéne vegyek.) Ez már igencsak húzós, nemtudom belefér-e a költségvetésbe.

Nomeg asse igazán tudom hogy kellene megcsinálni. :/

szerk : megmértem ennek az átmérőjét, 4 mm környéke.

Szerkesztette: Boba 2004. 12. 19. 10:20 -kor

#1139 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 10:26

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 10:18

Nem. A vdh-t még régebben linkeltem be. Ez egy nemtudom milyen "hangfalkábel". És azért kérdezném, hogy jó lehet-e. Ha igen, akkor nembiztos, hogy lenne kedvem cat5-ből venni...

Ha jól számoltam:
4 méter kell 2szer. 4 szálat fognak össze, ez 32 méter. 100 forint/méter áron 3200 + 8*200 a dugaszokra (Ha ennyibe kerül, asse tudom igazán milyet kéne vegyek.) Ez már igencsak húzós, nemtudom belefér-e a költségvetésbe.

Nomeg asse igazán tudom hogy kellene megcsinálni. :/

szerk : megmértem ennek az átmérőjét, 4 mm környéke.

A külsö burkolatnak vagy a drotnak? :D
Szamitsd át keresztmetszetbe: r*r*Pi ahol r = D/2 :p :D

#1140 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 10:28

Nézzél már hülyének...
Fogtam egy tolómérőt, és levontam belőle 2 milimétert a műanyagborítás miatt. Így jött ki közel 4 miliméter.
És átmérőt adtam meg... itt nincs mit osztogatni.

Matekot meg kérlek ne, pár napja írtam térgeometriából...

Szerkesztette: Boba 2004. 12. 19. 10:30 -kor

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.