HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 04. 20:23

idézet:
Ezt írta Miki2:

Szép-szép, de szerintem tökéletesen alkalmatlan a KEF Q rockzenére. Nem megy le elég mélyre és nem megy fel magasra (specifikációktól függetlenül). Kicsit olyan a feeling, mint amikor a 70-es években a Corvina együttes (Soltész Rezsővel :) Deep Purple zenét játszott a koncertek végén. Asszem a hificity-n mondta valaki, hogy ahogy az ember idősödik, egyre jobban megbecsüli a középtartomány tisztaságát. Nos, erre való a Q.
[/quote]

Na erre fel kérdeztem meg ujra a dolgot :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#302 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 20:23

JmLab jó, valamilyen mértékig KEF is szerintem. Mikinek tökéletesen igaza van. Egy szerintem remek hangzású dobozka, kellően erőteljes, énekhangok tuti nagyon szépen szólnak rajta. A közepe valóban szép. Gépzenére talán inkább JmLab.

Asszem van lent kef. Coda meg Q asszem. De ez nem százas, jövő héten megcsekkolom.

[ 2004. január 04.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#303 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 20:26

idézet:
Ezt írta Boba:
2: Már megbocsáss, de én egy 70ezer forintos-ra mondtam, hogy jó a Mission! TE MEG BEHOZOL EGY 320 EZRES HANGFALAT! EMBER, Mi ajánlottunk neki 140ért hangfalat és azt már sokallta, miből gondolot, hogy meghatja a 320ezres hangfal? KATEGÓRIA FOGALMÁT ISMERED? 4SZER DRÁGÁBB A B&W MINT A MISSION! MONDJ JÓ!!! 70EZER FORINTOS BW-t AMI JOBB A MISSION-nél HALLGATLAK. Leértékelt, 640 éves 804-es Matrix nem ér.[/quote]

Halihó!

Jól van, jól van, ne húzd fel magad ;) ;) ;)

Tényleg nem tudok 70 eFt-ért olyan B&W-t mondani, ami jobb, mint az m73i.

Lehetne mondani a DM303-at, de az nem jobb, mint a m73i, a DM309 pedig a legjobb helyen is 100-110 eFt.

Topeti nagyon kacsingat a B&W 602 felé, az tényleg több mint 70 eFt, de szvsz megéri a pénzt !!! Az állványos dobozok közül a legtestesebb, megfelelő a basszusa, részletező a hangja, egyáltalán nem rosszabb frontsugárzónak, mint az m73i (aminek a hangja nem is tetszik neki). Baromira sajnálom, hogy nem vagyok kereskedő, mert már biztosan eladtam volna neki egy pár 602-est :D

#304 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 20:34

idézet:
Ezt írta steven7:

Topeti nagyon kacsingat a B&W 602 felé...
Baromira sajnálom, hogy nem vagyok kereskedő, mert már biztosan eladtam volna neki egy pár 602-est
[/quote]

70ezerért :) :D
Amugy ime a hangfaltesztelő körutam után irt hozzászolásombol egy részlet.
idézet:
Mission m74 (103.900): Határozott magas, a közép hangja tisztább és hangosabb, mint az R2-esé, a mélye öblösebb, mint az R2-esé, kicsit olyan búgós mint amilyet a JBL-nél tapasztaltam, de nekem ez a mély nem jön be (nem merem ekkora szobába ezt a búgós mélyet). Inkább hanyagolom, úgyis találtam tőle jobban tetszőt (azon kivül kifutószéria a boltos szerint - vagy ez netán reklámfogás akart lenni hogy sürgessem a vételt?)
Tannoy Revolution R2 (133.900): Az m74-hez képest tompábbak a magasai, és lágyabb a mélye.
[/quote]

Kivancsi vagyok hogy szólna az m74-es egy bebútorozott szobában, azaz hogy búgna-e a mélye vagy sem. Azt hiszem a hifibarlang megviccel... Ez a hangfal amugy tetszett, csak mivel egy akkora hodályban volt, nem tudom, hogy szolna egy szobában... remélem bugásmentesen.

hopsz eszembe jutott valami... kérdeztem az eladot, hogy egy vagy két légterű az m74i. Erre megmozgatta az also hangszorot és minimálisan elkezdett mozogni a felsö is, erre azt mondta, hogy ez bizony egylégterű. Ez tényleg igy van? Mert kétlégterűnek tünik

[ 2004. január 04.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#305 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 00:40

Boba, az alábbi hangfalakat említetted, hogy meg lehet nálatok hallgatni/venni:
"B&W 602S3, JmLab 707S, Missionok közül asszem az M5-ösből az álló, M73, M74, Heybrook HB2, Tannoy (csak nem tudtad pontosan melyik tipus), KEF Q3."

Nos, ezekböl kiesik az, aminek Reflex nyilása van hátrafelé, mert a sarkokba, egészen a falhoz tudom csak elhelyezni a hangfalakat, az R2-es is "Rear ported reflex enclosure" :( ugyhogy az alábbiak maradtak:

B&W 602S3, JmLab 707S, Heybrook HB2 (nini, most tudtam meg, hogy a JPW cég gyártotta), KEF Q3.
Te Boba, ha tetszik majd a JmLab lealkudom 110-re és akkor meg is veszem a teszt után tavasszal, na mit szolsz? :D

#306 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 01:05

idézet:
Ezt írta topeti:

hopsz eszembe jutott valami... kérdeztem az eladot, hogy egy vagy két légterű az m74i. Erre megmozgatta az also hangszorot és minimálisan elkezdett mozogni a felsö is, erre azt mondta, hogy ez bizony egylégterű. Ez tényleg igy van? Mert kétlégterűnek tünik
[/quote]

Az M74 egylégterű, ún. D'Appolito elrendezésű hangfal. A csipogót közrefogó két motor közül az alsó nyomja a mélyeket, a felső a középtartományt.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#307 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 09:04

idézet:
Ezt írta topeti:
Nos, ezekböl kiesik az, aminek Reflex nyilása van hátrafelé, mert a sarkokba, egészen a falhoz tudom csak elhelyezni a hangfalakat[/quote]

Akkor neked nem is reflex kellene, hanem egy szép nagy, nagyon lágyra hangolt zárt doboz. Kb. ez az, amit nem nagyon gyártanak, legalábbis a konzum kategóriában...

De én bíztatnálak, valahogy próbáld átrendezni azt a szobát, mert ezeket a dobozokat nem sarokba tervezték, legalább olyan 40 centit kellene hagyni a hátsó faltól és 60 centit az oldalfaltól. Hidd el, megéri. Pár bútort ki kell dobni a francba.

#308 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 16:59

idézet:
Ezt írta subvoice:

Akkor neked nem is reflex kellene, hanem egy szép nagy, nagyon lágyra hangolt zárt doboz. Kb. ez az, amit nem nagyon gyártanak, legalábbis a konzum kategóriában...

De én bíztatnálak, valahogy próbáld átrendezni azt a szobát, mert ezeket a dobozokat nem sarokba tervezték, legalább olyan 40 centit kellene hagyni a hátsó faltól és 60 centit az oldalfaltól. Hidd el, megéri. Pár bútort ki kell dobni a francba.
[/quote]

Hát, igy se nagyon fognak elférni. Hogy én mit küzdöttem mire kitaláltam mit hogyan rendezzek át, hogy majd minden jól elférjen... teljes tükörátrendezés, ágy ide-oda cserélgetése a szobák közt stb... erre most meg azt mondod, hogy dobjam ki a több százezerért vett, alig 3 honapos BÚTORAIMAT a francba?! Hát azt már nem :D :) Nem ér annyit az egész ha ezzel jár. A hátsó faltól el tudok hagyni 30-40 centit de az oldalsótól kb 20-30-at. Hidd el elhagynék többet is, de nem tudom meghosszabbitani ill. kiszélesiteni a szobát (viszont már tudom hogyan kéne elhelyezni őket).

#309 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 20:40

idézet:
Ezt írta topeti:
B&W 602S3, JmLab 707S, Heybrook HB2 (nini, most tudtam meg, hogy a JPW cég gyártotta), KEF Q3.
Te Boba, ha tetszik majd a JmLab lealkudom 110-re és akkor meg is veszem a teszt után tavasszal, na mit szolsz? :D
[/quote]

2 rosz hírem van... Hb-t csak megrendelésre lehet hozni, jelenleg nincs bemutató darab (a kutya nem kereste és a kutya nem vette... :() És a JmLab alkuval is 160 környékéért van. :(

#310 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 21:04

idézet:
Ezt írta Boba:

2 rosz hírem van... Hb-t csak megrendelésre lehet hozni, jelenleg nincs bemutató darab (a kutya nem kereste és a kutya nem vette... :() És a JmLab alkuval is 160 környékéért van. :(
[/quote]

Ok, semmi gond. Meghallgatást a HB kivételével megteszem, a JmLabot meg majd akkor máshol veszem meg. Láttam egy boltot ahol 140-ért árulták a 707S-t, na meg hátha lesz tavasszal/nyáron akció ;)

#311 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 21:07

Lehet :) Ami már volt az az, hogyha a bemutató példányt veszed meg, akkor jár hozzá valami elfogadható kábel (kb 10-15ezer forint értékben).

#312 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 01:34

idézet:
Ezt írta Boba:
...jár hozzá valami elfogadható kábel (kb 10-15ezer forint értékben).[/quote]

2 darab egyenként 3 méter hosszúságú hangfalkábelt tudnál javasolni (15-20 ezer Ft ársávig)? Ja, egyelőre nem kell bikábelezett kábel, elég a sima is. Inkább jobb minöségü kábelt veszek mint egy olcsobbat de bikábelezettet.
Ez azt jelenti, hogy max. 3000 Ft/méter a kábel ára.
Ajánlottak Siltechet és vdH kábeleket. Nos, a Siltechböl az olcso kerül 9000 Ft-ba (méterenként) ugyhogy szerintem ez a márka kiesik, de ha tudsz max 3-4000 Ft/méter áron Siltech-et akkor szivesen venném a bolt nevét.

#313 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 08:11

idézet:
Ezt írta topeti:

2 darab egyenként 3 méter hosszúságú hangfalkábelt tudnál javasolni (15-20 ezer Ft ársávig)? Ja, egyelőre nem kell bikábelezett kábel, elég a sima is. Inkább jobb minöségü kábelt veszek mint egy olcsobbat de bikábelezettet.
Ez azt jelenti, hogy max. 3000 Ft/méter a kábel ára.
Ajánlottak Siltechet és vdH kábeleket. Nos, a Siltechböl az olcso kerül 9000 Ft-ba (méterenként) ugyhogy szerintem ez a márka kiesik, de ha tudsz max 3-4000 Ft/méter áron Siltech-et akkor szivesen venném a bolt nevét.
[/quote]

Ki fogtok nevetni. 40 eres (vagy több) HDD kábel.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#314 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 09:42

idézet:
Ezt írta Miki2:

Az M74 egylégterű, ún. D'Appolito elrendezésű hangfal. A csipogót közrefogó két motor közül az alsó nyomja a mélyeket, a felső a középtartományt.
[/quote]

Ebben tévedsz, az M74 2 utas, nem 2.5, mint ahogy te írod, a két mélyközép párhuzamosan dolgozik, nincsenek eltérően szűrve.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#315 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 09:47

idézet:
Ezt írta topeti:
Nos, ezekböl kiesik az, aminek Reflex nyilása van hátrafelé, mert a sarkokba, egészen a falhoz tudom csak elhelyezni a hangfalakat, az R2-es is "Rear ported reflex enclosure"[/quote]

Sajnos el kell keserítselek, nem csak a hátsó reflexnyílású dobozok, hanem bármelyik (akár zárt!) hangdoboz erősen képességei alatt fog teljesíteni, ha rátolod a falra. A Missionokhoz egyébként adnak szivacsdugót, amivel be lehet tömni a reflexnyílást, ha falra/sarokba van tolva és nagyon felerősödik a basszus.
Ha mindenképp sarokban akarod elhelyezni, keress [url="http://"http://www.allisonacoustics.com/"]Allison[/url] hangsugárzót.

[ 2004. január 07.: EV6 szerkesztette a hozzászólást ]
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#316 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 13:54

topeti én sajna nem :( A sajátomat is úgy szerváltam, hogy "kell 2darab*3méter*2darab (bikábelezésért)" és ekkora kezembe nyomták azt amit, de ez sajna nem abba a kategóriába tartozik amit Te keresel :( Mást meg nemigazán tudok ajánlani. Valami 1000/métere-s kábelről váltottam de azért egy pöppet meghallani, nem nagy a különbség, sőt. Mondhatni marha kevés de van, és nekem megérte.

#317 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 20:49

Azon töprengtem hogy itt sokan elnek hallnak a hangminőségért hajlandok sok (3e+) pénzt kiadni hangfal kábelméteréért sőt vanaki még ennél is sokkal többet de vajon másképp nem lehetne javítani a hangminőségen?Szerintem igen, egy masziv fém állvány egészen más karekterisztikájú hangokat hozhat ki a rendszerből mint egy jol/rosszul rögzitett könyves polc. Namost a kérdésem az hogy használ e valaki ilyesmit? És ha igen milyet? Valamint szeretnék véleményt kérni a Mission Stance állványról. (netdepoba lehet megnézni)

u.i.: boba sikeres vizsgázást egy kalappal!

#318 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 21:16

idézet:
Ezt írta alonso123:
Azon töprengtem hogy itt sokan elnek hallnak a hangminőségért hajlandok sok (3e+) pénzt kiadni hangfal kábelméteréért sőt vanaki még ennél is sokkal többet de vajon másképp nem lehetne javítani a hangminőségen?Szerintem igen, egy masziv fém állvány egészen más karekterisztikájú hangokat hozhat ki a rendszerből mint egy jol/rosszul rögzitett könyves polc. Namost a kérdésem az hogy használ e valaki ilyesmit? És ha igen milyet? Valamint szeretnék véleményt kérni a Mission Stance állványról. (netdepoba lehet megnézni)

u.i.: boba sikeres vizsgázást egy kalappal!
[/quote]

Nekem Heybrook állványokat ajánlottak (gondolom ugyanaz, mint a JPW állvány mivel a gyártócég ugyanaz) a 602-es BW-hez és a 707-es JmLabhoz, mert ez az állvágy 40 centi magas, a angfalak meg 50 körüliek. Ja és ócsók :D A tüskékre pedig lehet venni olyan tappancsokat, amiknek az alja kör alakú, hogy a szönyeget, illetve a parkettát ne szurja ki. Ja, és kb 25.000-be kerül a pár !

[ 2004. január 13.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]

#319 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 22:09

40cm nem alacsony? Az enyém olyan 70cm körüli és pont jó, max 5 centivel lehetne alacsonyabb.

#320 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 22:55

idézet:
Ezt írta DDL:

Ki fogtok nevetni. 40 eres (vagy több) HDD kábel.

Üdv: DDL
[/quote]

És a CAT5 UTP?

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18