HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 13. 23:23

idézet:
Ezt írta Zoch:

És a CAT5 UTP?
[/quote]

Az interkonnektre jó ;)
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#322 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 00:45

idézet:
Ezt írta Miki2:

Az interkonnektre jó ;)
[/quote]

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=016552#000007"]HWSW fórum a témában[/url]

[url="http://"http://www.venhaus1.com/diycatfivecables.html"]DIY Cat5 Speaker Cables by Chris VenHaus[/url]

:confused:

[ 2004. január 14.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]

#323 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 01. 14. 07:17

idézet:
Ezt írta Boba:
40cm nem alacsony? Az enyém olyan 70cm körüli és pont jó, max 5 centivel lehetne alacsonyabb.[/quote]

Hmmm, nem a hangdoboz méretének függvénye, mi a jó? :) Merthogy a végcél nem a "nekem is olyat, de zöldben kétszerakkora....", hanem az, hogy a magassugárzó kb. fülmagasságban legyen. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#324 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 07:55

idézet:
Ezt írta Zoch:

És a CAT5 UTP?
[/quote]

De jó az is. De érpáronként legalább 6 kábel.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#325 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 10:24

idézet:
Ezt írta topeti:

Nekem Heybrook állványokat ajánlottak (gondolom ugyanaz, mint a JPW állvány mivel a gyártócég ugyanaz) a 602-es BW-hez és a 707-es JmLabhoz, mert ez az állvágy 40 centi magas, a angfalak meg 50 körüliek. Ja és ócsók :D A tüskékre pedig lehet venni olyan tappancsokat, amiknek az alja kör alakú, hogy a szönyeget, illetve a parkettát ne szurja ki. Ja, és kb 25.000-be kerül a pár !

[ 2004. január 13.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

megfogom nézni a heybrook oldala szerint a magyarországi disztributor a terézkörut 31 alatt van. Esetleg képet tudnál mutatni az álványról mert bár elklikkelgetttem a heybrook oldalára, egyáltalán nem találtam külön, csak állványokat. Hangszóroval együtt sok kép van de ugy nehéz beazonosítani az álványtípusokat. Az álvanyról a 40 centi nekem is alacsonynak tűnik föleg amiatt hogy az én hangszorom nem egy túlméretezett darab a maga 35-36 centijével. de ez majd kiderül élőben...

#326 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 13:17

idézet:
Ezt írta alonso123:

megfogom nézni a heybrook oldala szerint a magyarországi disztributor a terézkörut 31 alatt van. Esetleg képet tudnál mutatni az álványról mert bár elklikkelgetttem a heybrook oldalára, egyáltalán nem találtam külön, csak állványokat. Hangszóroval együtt sok kép van de ugy nehéz beazonosítani az álványtípusokat. Az álvanyról a 40 centi nekem is alacsonynak tűnik föleg amiatt hogy az én hangszorom nem egy túlméretezett darab a maga 35-36 centijével. de ez majd kiderül élőben...
[/quote]

Sajna nem tudok, talán ha lenne egy kis időm de most indulok melóba... Amugy 100-120 cm a fülmagasság attól függ, hogy éppen magas széken ülsz, vagy fotelben elterpeszkedve :D Tehát 60-as állvány kellene, nem 40-es. Én mondjuk 90 cm-re tippeltem a magas hangsugárzó helyzetét, tehát a fül alá vagy 10-20 centivel, de ha vele egyvonalba kell... Lamex melyik az ideális? Mit ir a szakirodalom? Füllel egymagasságba vagy attol feljebb leljebb?
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#327 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 01. 14. 13:38

idézet:
Ezt írta topeti:

Sajna nem tudok, talán ha lenne egy kis időm de most indulok melóba... Amugy 100-120 cm a fülmagasság attól függ, hogy éppen magas széken ülsz, vagy fotelben elterpeszkedve :D Tehát 60-as állvány kellene, nem 40-es. Én mondjuk 90 cm-re tippeltem a magas hangsugárzó helyzetét, tehát a fül alá vagy 10-20 centivel, de ha vele egyvonalba kell... Lamex melyik az ideális? Mit ir a szakirodalom? Füllel egymagasságba vagy attol feljebb leljebb?
[/quote]

Tévedni tetszik. Akit állandóan kérdezel, az a másik ajtó. :)

Mivel a magasaknak a legnagyobb a csillapítása, úgy lenne jó, hogy fülmagasságban, esetleg picit feljebb....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#328 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 13:54

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Hmmm, nem a hangdoboz méretének függvénye, mi a jó? :) Merthogy a végcél nem a "nekem is olyat, de zöldben kétszerakkora....", hanem az, hogy a magassugárzó kb. fülmagasságban legyen. :)
[/quote]

azért mertem mondani, mert átlag magasságú bőrfotelben ücsörgöm és ugyanolyan magas hangfalam van mint amit kinézett. Csak ezért...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#329 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 15:52

Hali,

Maradva egy picit a házimozierősítőknél, bejött a képbe a NAD új szériája 753-as. Annyit tudok a NAD-ről, hogy sztereóban szuper a hangja, de a házimozis hangjáról gőzöm sincs. Alapvetően úgy tűnik két gyártóra csökken a lehetőségek száma: Denon-ra és NAD-ra (mármint ha azt vesszük alapul, hogy olyan házimozi erősítőt keresek, ami sztereóban is jól szól, az Onkyo házimoziban nagyon jó, de a sztereó hangképét nem bírálták komolyan a tesztek során).
Hangfal... hmm... egy biztos: mindenki dícséri a JmLab-ot :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#330 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 20:45

idézet:
Ezt írta topeti:

Hangfal... hmm... egy biztos: mindenki dícséri a JmLab-ot :)
[/quote]

Én is hallgattam(707-es), de nem olyat veszek, mert az én zenémhez(metal) nem volt annyira jó(kevés mély). Viszont jazzre nagyon jó. Egyébként iszonyatosan jó(nagy) a "tere". Olyan, mintha mindenhonnan jönne a zene. :)

#331 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 22:33

idézet:
Ezt írta mathias:

Én is hallgattam(707-es), de nem olyat veszek, mert az én zenémhez(metal) nem volt annyira jó(kevés mély). Viszont jazzre nagyon jó. Egyébként iszonyatosan jó(nagy) a "tere". Olyan, mintha mindenhonnan jönne a zene. :)
[/quote]

És te milyen hangfalat szeretnél venni a "TE" zenédhez? :D

#332 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 13:11

idézet:
Ezt írta mathias:

nem volt annyira jó(kevés mély)
[/quote]

Milyen erősítővel hallgattad? Mert nekem furcsa mód elég jónak tűnik a mély. Kevés akkor lehet, ha hozzászoktál a túlsok mélyhez, ahhoz valóban kevés. Ez inkább azt _próbálja_ visszaadni, ami a cd-n van, nem rak hozzá.

hogy kis ajánlat is legyen... Hallgasd meg a 716-ot. Ha annak sincs elég mélye, akkor jöhet a subláda.

[ 2004. február 02.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#333 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 18:32

idézet:
Ezt írta Boba:
Hallgasd meg a 716-ot. Ha annak sincs elég mélye, akkor jöhet a subláda.[/quote]

Jaj de jó, hogy megemlítetted a 716-ost! Mesélj, milyen a hangja a 707-eshez képest?
Amugy én azt mondom, inkább vegyen egy 726-ost, mithogy egy subládával tovább rontsa a zenét :) Bár 300k-t egy hangafalért nem hiszem hogy egy metál rajongó ki fog fizetni...
Boba, Kaposváron meg lehet hallgatni a Clarus-t is? (Callisto II érdekelne)

#334 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 18:43

Clarus van, de csak Titán-t láttam multkor.

A hangja meg nekem annyira nem tetszik, sztem túl sok a mély. A 726-os meg falromboló lehet, azt még meghallgatni sem volt kedvem. Nekem a 707-es is néha sok basszusban, van amikor visszakell tekerjek zene közben a mély hangok erejéből. Amúgy 716nál tisztábban szól, kevesebb méllyel, ahogy lenni kell. 705öst hallgattam még, valszleg azzal bővíteném a rendszerem, ha bővíteném. Hátulra marha jó lenne, méretéhez képest marha jól szólt! Sub ládára én nem is gondolok, még házimozi rendszerhez sem.

#335 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 23:18

Na akkor szép sorjában:
Én valőszínűleg B&W 602-est veszek, az általam hozott CD ezen szólt a legjobban, illetve ebben az árkategóriában. :D
És pontosítanék: inkább, azt mondanám, hogy a 602-esen jobban kilehetett hallani a mély hangokat, a 602-esen a mély pattogósabb volt, mint a JMlab-on, az utóbbit inkább puhának, lágynak mondanám a 602-es ütősebb mélyeihez képest.
Ezért mondtam, hogy a metalhoz jobb volt a 602-es, de jazzben, vagy komolyzenében a JMlab lenne a nyerő.
Arra már nem emlékszem min halgattuk, talán H/K-n.

#336 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 03:30

Ezt írta Boba:
Clarus van, de csak Titán-t láttam multkor.

A hangja meg nekem annyira nem tetszik, sztem túl sok a mély. A 726-os meg falromboló lehet, azt még meghallgatni sem volt kedvem. Nekem a 707-es is néha sok basszusban, van amikor visszakell tekerjek zene közben a mély hangok erejéből. Amúgy 716nál tisztábban szól, kevesebb méllyel, ahogy lenni kell. 705öst hallgattam még, valszleg azzal bővíteném a rendszerem, ha bővíteném. Hátulra marha jó lenne, méretéhez képest marha jól szólt! Sub ládára én nem is gondolok, még házimozi rendszerhez sem.

idézet:
The Chorus 707 wins Best Buy Award in English Magazine HiFi Choice
(March issue 2004).

In recognition of the outstanding quality/price ratio of the Chorus 707S, the English magazine Hi-Fi Choice(March issue 2004) has awarded the speaker with "best buy" status and an exceptional score for its' category of 88%.

Paul Messenger praised the speaker for its' perfect balance, high quality bass and smooth but rich mid-band ... One listen and you will be very tempted!
[/quote]

Néztem JmLab árakat.

705 S 85 000 Ft / pár
706 S 115 000 Ft / pár
707 S 155 000 Ft / pár
714 S 180 000 Ft / pár
716 S 230 000 Ft / pár
726 S 330 000 Ft / pár

Most döbbentem rá, hogy a 714-es is 3 hangszórós állódoboz Kép és nagyon kellemes ára van csak nem tudom milyen a hangkép.
Boba, ha megyek le, lécci ilyet mindenképpen készits oda :) Egyébként mennyiért lehet nálatok a fent emlitett tipusokat megvenni?

[ 2004. február 03.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]

#337 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 09:46

Én biztos, hogy inkább a 707S-t választanám a 714S helyett. A relatíve olcsó 3-utas hangfalaktól általában óva intik az embert. A hifi-guruk szerint 1 milla alatt csak két utas hangfalat szabad venni (dinamikusokról beszélek). Lehet, hogy ez túlzás, de azért van benne logika, hiszen nem mindegy, hogy hány hangszórót kell egymáshoz hangolni, ill. hogy mennyire bonyolúlt keresztváltóra van szükség.
Ráadásul a 707S mélyközép sugárzója asszem 17,8 cm, a 714S-é pedig csak 13 cm. Ehhez jön még a 714S nagyobb doboza, ami meg ugye rezonancia szempontjából előnytelen.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#338 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 13:42

idézet:
Ezt írta Apró:
Ráadásul a 707S mélyközép sugárzója asszem 17,8 cm, a 714S-é pedig csak 13 cm. Ehhez jön még a 714S nagyobb doboza, ami meg ugye rezonancia szempontjából előnytelen.[/quote]

Nem jól tudod, a 714-esé 14 centis :) Egyébként többféle méretű hangszórókkal szerelik az állódobozokat, ezért van több féle belőlük. Egy biztos, meg kell hallgatni őket.
Hallottam már olyan 2 utas, 2 hangszórós állódoboz 70-ért, ami nálam egyszinten volt hangzásilag a nála majd kétszer drágábbhoz képest, szóval az ár sem mindig mérvadó.
Nagyon kiváncsi leszek már egy jó kis tesztre :)
üdv, topeti

#339 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 16:36

idézet:
Ezt írta topeti:

Nem jól tudod, a 714-esé 14 centis :) Egyébként többféle méretű hangszórókkal szerelik az állódobozokat, ezért van több féle belőlük. Egy biztos, meg kell hallgatni őket.
Hallottam már olyan 2 utas, 2 hangszórós állódoboz 70-ért, ami nálam egyszinten volt hangzásilag a nála majd kétszer drágábbhoz képest, szóval az ár sem mindig mérvadó.
Nagyon kiváncsi leszek már egy jó kis tesztre :)

üdv, topeti
[/quote]

Csak azt ne! Inkább hallgasd meg! ;)
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#340 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 16:42

idézet:
Ezt írta Apró:

Csak azt ne! Inkább hallgasd meg! ;)
[/quote]

Ezt nem értem, mire fel értetted azt, hogy "csak azt ne" ? Mit ne? nem érteeem!! :confused:

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.