idézet:
Ezt írta Zoch:
És a CAT5 UTP?[/quote]
Az interkonnektre jó![]()
Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat
Elküldve: 2004. 01. 13. 23:23
Elküldve: 2004. 01. 14. 00:45
idézet:
Ezt írta Miki2:
Az interkonnektre jó[/quote]
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=016552#000007"]HWSW fórum a témában[/url]
[url="http://"http://www.venhaus1.com/diycatfivecables.html"]DIY Cat5 Speaker Cables by Chris VenHaus[/url]
:confused:
[ 2004. január 14.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 14. 07:17
idézet:
Ezt írta Boba:
40cm nem alacsony? Az enyém olyan 70cm körüli és pont jó, max 5 centivel lehetne alacsonyabb.[/quote]
Hmmm, nem a hangdoboz méretének függvénye, mi a jó?Merthogy a végcél nem a "nekem is olyat, de zöldben kétszerakkora....", hanem az, hogy a magassugárzó kb. fülmagasságban legyen.
![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 14. 07:55
idézet:
Ezt írta Zoch:
És a CAT5 UTP?[/quote]
De jó az is. De érpáronként legalább 6 kábel.
Üdv: DDL
Elküldve: 2004. 01. 14. 10:24
idézet:
Ezt írta topeti:
Nekem Heybrook állványokat ajánlottak (gondolom ugyanaz, mint a JPW állvány mivel a gyártócég ugyanaz) a 602-es BW-hez és a 707-es JmLabhoz, mert ez az állvágy 40 centi magas, a angfalak meg 50 körüliek. Ja és ócsókA tüskékre pedig lehet venni olyan tappancsokat, amiknek az alja kör alakú, hogy a szönyeget, illetve a parkettát ne szurja ki. Ja, és kb 25.000-be kerül a pár !
[ 2004. január 13.: topeti szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
megfogom nézni a heybrook oldala szerint a magyarországi disztributor a terézkörut 31 alatt van. Esetleg képet tudnál mutatni az álványról mert bár elklikkelgetttem a heybrook oldalára, egyáltalán nem találtam külön, csak állványokat. Hangszóroval együtt sok kép van de ugy nehéz beazonosítani az álványtípusokat. Az álvanyról a 40 centi nekem is alacsonynak tűnik föleg amiatt hogy az én hangszorom nem egy túlméretezett darab a maga 35-36 centijével. de ez majd kiderül élőben...
Elküldve: 2004. 01. 14. 13:17
idézet:
Ezt írta alonso123:
megfogom nézni a heybrook oldala szerint a magyarországi disztributor a terézkörut 31 alatt van. Esetleg képet tudnál mutatni az álványról mert bár elklikkelgetttem a heybrook oldalára, egyáltalán nem találtam külön, csak állványokat. Hangszóroval együtt sok kép van de ugy nehéz beazonosítani az álványtípusokat. Az álvanyról a 40 centi nekem is alacsonynak tűnik föleg amiatt hogy az én hangszorom nem egy túlméretezett darab a maga 35-36 centijével. de ez majd kiderül élőben...[/quote]
Sajna nem tudok, talán ha lenne egy kis időm de most indulok melóba... Amugy 100-120 cm a fülmagasság attól függ, hogy éppen magas széken ülsz, vagy fotelben elterpeszkedveTehát 60-as állvány kellene, nem 40-es. Én mondjuk 90 cm-re tippeltem a magas hangsugárzó helyzetét, tehát a fül alá vagy 10-20 centivel, de ha vele egyvonalba kell... Lamex melyik az ideális? Mit ir a szakirodalom? Füllel egymagasságba vagy attol feljebb leljebb?
Elküldve: 2004. 01. 14. 13:38
idézet:
Ezt írta topeti:
Sajna nem tudok, talán ha lenne egy kis időm de most indulok melóba... Amugy 100-120 cm a fülmagasság attól függ, hogy éppen magas széken ülsz, vagy fotelben elterpeszkedveTehát 60-as állvány kellene, nem 40-es. Én mondjuk 90 cm-re tippeltem a magas hangsugárzó helyzetét, tehát a fül alá vagy 10-20 centivel, de ha vele egyvonalba kell... Lamex melyik az ideális? Mit ir a szakirodalom? Füllel egymagasságba vagy attol feljebb leljebb?[/quote]
Tévedni tetszik. Akit állandóan kérdezel, az a másik ajtó.
Mivel a magasaknak a legnagyobb a csillapítása, úgy lenne jó, hogy fülmagasságban, esetleg picit feljebb....
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 14. 13:54
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Hmmm, nem a hangdoboz méretének függvénye, mi a jó?Merthogy a végcél nem a "nekem is olyat, de zöldben kétszerakkora....", hanem az, hogy a magassugárzó kb. fülmagasságban legyen.
[/quote]
azért mertem mondani, mert átlag magasságú bőrfotelben ücsörgöm és ugyanolyan magas hangfalam van mint amit kinézett. Csak ezért...
Elküldve: 2004. 02. 01. 15:52
Maradva egy picit a házimozierősítőknél, bejött a képbe a NAD új szériája 753-as. Annyit tudok a NAD-ről, hogy sztereóban szuper a hangja, de a házimozis hangjáról gőzöm sincs. Alapvetően úgy tűnik két gyártóra csökken a lehetőségek száma: Denon-ra és NAD-ra (mármint ha azt vesszük alapul, hogy olyan házimozi erősítőt keresek, ami sztereóban is jól szól, az Onkyo házimoziban nagyon jó, de a sztereó hangképét nem bírálták komolyan a tesztek során).
Hangfal... hmm... egy biztos: mindenki dícséri a JmLab-ot

Elküldve: 2004. 02. 01. 20:45
idézet:
Ezt írta topeti:
Hangfal... hmm... egy biztos: mindenki dícséri a JmLab-ot[/quote]
Én is hallgattam(707-es), de nem olyat veszek, mert az én zenémhez(metal) nem volt annyira jó(kevés mély). Viszont jazzre nagyon jó. Egyébként iszonyatosan jó(nagy) a "tere". Olyan, mintha mindenhonnan jönne a zene.![]()
Elküldve: 2004. 02. 01. 22:33
idézet:
Ezt írta mathias:
Én is hallgattam(707-es), de nem olyat veszek, mert az én zenémhez(metal) nem volt annyira jó(kevés mély). Viszont jazzre nagyon jó. Egyébként iszonyatosan jó(nagy) a "tere". Olyan, mintha mindenhonnan jönne a zene.[/quote]
És te milyen hangfalat szeretnél venni a "TE" zenédhez?![]()
Elküldve: 2004. 02. 02. 13:11
idézet:
Ezt írta mathias:
nem volt annyira jó(kevés mély)[/quote]
Milyen erősítővel hallgattad? Mert nekem furcsa mód elég jónak tűnik a mély. Kevés akkor lehet, ha hozzászoktál a túlsok mélyhez, ahhoz valóban kevés. Ez inkább azt _próbálja_ visszaadni, ami a cd-n van, nem rak hozzá.
hogy kis ajánlat is legyen... Hallgasd meg a 716-ot. Ha annak sincs elég mélye, akkor jöhet a subláda.
[ 2004. február 02.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 02. 18:32
idézet:
Ezt írta Boba:
Hallgasd meg a 716-ot. Ha annak sincs elég mélye, akkor jöhet a subláda.[/quote]
Jaj de jó, hogy megemlítetted a 716-ost! Mesélj, milyen a hangja a 707-eshez képest?
Amugy én azt mondom, inkább vegyen egy 726-ost, mithogy egy subládával tovább rontsa a zenétBár 300k-t egy hangafalért nem hiszem hogy egy metál rajongó ki fog fizetni...
Boba, Kaposváron meg lehet hallgatni a Clarus-t is? (Callisto II érdekelne)
Elküldve: 2004. 02. 02. 18:43
A hangja meg nekem annyira nem tetszik, sztem túl sok a mély. A 726-os meg falromboló lehet, azt még meghallgatni sem volt kedvem. Nekem a 707-es is néha sok basszusban, van amikor visszakell tekerjek zene közben a mély hangok erejéből. Amúgy 716nál tisztábban szól, kevesebb méllyel, ahogy lenni kell. 705öst hallgattam még, valszleg azzal bővíteném a rendszerem, ha bővíteném. Hátulra marha jó lenne, méretéhez képest marha jól szólt! Sub ládára én nem is gondolok, még házimozi rendszerhez sem.
Elküldve: 2004. 02. 02. 23:18
Én valőszínűleg B&W 602-est veszek, az általam hozott CD ezen szólt a legjobban, illetve ebben az árkategóriában.

És pontosítanék: inkább, azt mondanám, hogy a 602-esen jobban kilehetett hallani a mély hangokat, a 602-esen a mély pattogósabb volt, mint a JMlab-on, az utóbbit inkább puhának, lágynak mondanám a 602-es ütősebb mélyeihez képest.
Ezért mondtam, hogy a metalhoz jobb volt a 602-es, de jazzben, vagy komolyzenében a JMlab lenne a nyerő.
Arra már nem emlékszem min halgattuk, talán H/K-n.
Elküldve: 2004. 02. 03. 03:30
Clarus van, de csak Titán-t láttam multkor.
A hangja meg nekem annyira nem tetszik, sztem túl sok a mély. A 726-os meg falromboló lehet, azt még meghallgatni sem volt kedvem. Nekem a 707-es is néha sok basszusban, van amikor visszakell tekerjek zene közben a mély hangok erejéből. Amúgy 716nál tisztábban szól, kevesebb méllyel, ahogy lenni kell. 705öst hallgattam még, valszleg azzal bővíteném a rendszerem, ha bővíteném. Hátulra marha jó lenne, méretéhez képest marha jól szólt! Sub ládára én nem is gondolok, még házimozi rendszerhez sem.
idézet:
The Chorus 707 wins Best Buy Award in English Magazine HiFi Choice
(March issue 2004).
In recognition of the outstanding quality/price ratio of the Chorus 707S, the English magazine Hi-Fi Choice(March issue 2004) has awarded the speaker with "best buy" status and an exceptional score for its' category of 88%.
Paul Messenger praised the speaker for its' perfect balance, high quality bass and smooth but rich mid-band ... One listen and you will be very tempted!
[/quote]
Néztem JmLab árakat.
705 S 85 000 Ft / pár
706 S 115 000 Ft / pár
707 S 155 000 Ft / pár
714 S 180 000 Ft / pár
716 S 230 000 Ft / pár
726 S 330 000 Ft / pár
Most döbbentem rá, hogy a 714-es is 3 hangszórós állódobozés nagyon kellemes ára van csak nem tudom milyen a hangkép.
Boba, ha megyek le, lécci ilyet mindenképpen készits odaEgyébként mennyiért lehet nálatok a fent emlitett tipusokat megvenni?
[ 2004. február 03.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 03. 09:46
Ráadásul a 707S mélyközép sugárzója asszem 17,8 cm, a 714S-é pedig csak 13 cm. Ehhez jön még a 714S nagyobb doboza, ami meg ugye rezonancia szempontjából előnytelen.
Elküldve: 2004. 02. 03. 13:42
idézet:
Ezt írta Apró:
Ráadásul a 707S mélyközép sugárzója asszem 17,8 cm, a 714S-é pedig csak 13 cm. Ehhez jön még a 714S nagyobb doboza, ami meg ugye rezonancia szempontjából előnytelen.[/quote]
Nem jól tudod, a 714-esé 14 centisEgyébként többféle méretű hangszórókkal szerelik az állódobozokat, ezért van több féle belőlük. Egy biztos, meg kell hallgatni őket.
Hallottam már olyan 2 utas, 2 hangszórós állódoboz 70-ért, ami nálam egyszinten volt hangzásilag a nála majd kétszer drágábbhoz képest, szóval az ár sem mindig mérvadó.
Nagyon kiváncsi leszek már egy jó kis tesztre
üdv, topeti
Elküldve: 2004. 02. 03. 16:36
idézet:
Ezt írta topeti:
Nem jól tudod, a 714-esé 14 centisEgyébként többféle méretű hangszórókkal szerelik az állódobozokat, ezért van több féle belőlük. Egy biztos, meg kell hallgatni őket.
Hallottam már olyan 2 utas, 2 hangszórós állódoboz 70-ért, ami nálam egyszinten volt hangzásilag a nála majd kétszer drágábbhoz képest, szóval az ár sem mindig mérvadó.
Nagyon kiváncsi leszek már egy jó kis tesztre
üdv, topeti[/quote]
Csak azt ne! Inkább hallgasd meg!![]()
Elküldve: 2004. 02. 03. 16:42
idézet:
Ezt írta Apró:
Csak azt ne! Inkább hallgasd meg![/quote]
Ezt nem értem, mire fel értetted azt, hogy "csak azt ne" ? Mit ne? nem érteeem!! :confused: