idézet:
Ezt írta alonso123:
Üdv forumozók hosszas töprengés után meghoztam a döntésemet Jamo E 650! Az én fülemnek nagyon szépen szól, diszkrét, egyáltalán nem torzít még nagy hangerőn se (bár ez alap) a hangkép is egyenletes nem "varázsol" azt adja vissza ami a lemezen van. Érdeklődök az annexbe mennyenek meghalgatni. Az biztos én már döntöttem ma délután megyek és lehozom.
Ja amugy az ára épp a fájdalom küszöb alatt van a 20 hijján 100Kval. Kritikát véleményeket szívesen vennék
bye[/quote]
Szóval max. 80ezret tudsz hangfalra költeni? Nem gondolkozol monitorban? Egy JPW-t és Heybrook-ot mindenképpen hallgass meg feltéve ha van rá módod, és még nem vetted meg a Jamo-t.
Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat
Elküldve: 2004. 02. 19. 01:52
Elküldve: 2004. 02. 19. 09:11
idézet:
Ezt írta alonso123:
Üdv forumozók hosszas töprengés után meghoztam a döntésemet Jamo E 650![/quote]
Hmm. Dehát ehhez nem is kellet olyan sokat töprengeni..nem?
Elküldve: 2004. 02. 19. 10:18
idézet:
Ezt írta mathias:
Nekem csak az a kérdésem, hogy melyik hangdobozokkat hallgattad meg azonos körülmények között? Azaz melyikek közül választottad ezt?[/quote]
most nincs időm de ebédidőben majd leírom miket hallgattam meg...
Elküldve: 2004. 02. 19. 10:21
idézet:
Ezt írta Wolffking:
Hmm. Dehát ehhez nem is kellet olyan sokat töprengeni..nem?[/quote]
![]()
![]()
ehhez nem de tudod a bőség zavara + az esetlegeses rossz választás miatti kudarc lehetősége miatt nagyon alaposan akartam végiggondolni mérlegelni.
Elküldve: 2004. 02. 19. 14:55
szeretnék venni én is egy összeállítást.
denon 1804 -re és BW 602 S3-ra gondoltam. jelenleg is denon erősítőm van (sztereó), a 602-esek hangja meg nekem nagyon megtetszett. szteróban hangminőség, moziban inkább funkcionalitás számítana. mennyire lenne ez az összehasonlítás életképes? esetleg kiegészíteném egy denon DVD-audio/sacd lejászóval. köszi.
Elküldve: 2004. 02. 19. 16:33
idézet:
Ezt írta alonso123:
most nincs időm de ebédidőben majd leírom miket hallgattam meg...[/quote]
Nem tudom nálad mennyi az idő de nálam 16:32azaz bőven az ebéd vége. Úgy látom holnapra marad a beszámoló
![]()
Elküldve: 2004. 02. 19. 16:36
idézet:
Ezt írta Berci77:
hali!
szeretnék venni én is egy összeállítást.
denon 1804 -re és BW 602 S3-ra gondoltam. jelenleg is denon erősítőm van (sztereó), a 602-esek hangja meg nekem nagyon megtetszett. szteróban hangminőség, moziban inkább funkcionalitás számítana. mennyire lenne ez az összehasonlítás életképes? esetleg kiegészíteném egy denon DVD-audio/sacd lejászóval. köszi.[/quote]
Hi !
Asszem a te válaszodra lennék igazán kivancsi. Ha tudsz menj el a netdepóba pesten, ahol meg is tudod hallgatni a Denon 1804-et és véleményt kérnék, hogy a mostani sztereó Denon erősítődhöz képest az 1804-esnek milyen a hangja.
Elküldve: 2004. 02. 19. 17:41
idézet:
Ezt írta topeti:
Nem tudom nálad mennyi az idő de nálam 16:32azaz bőven az ebéd vége. Úgy látom holnapra marad a beszámoló
[/quote]
igen, merta az a **** **** **** (ide most gondolj valami nagyon csúnyát) forum motor lenyelte a közel 30 percig írt beszámolómat.![]()
![]()
![]()
És nem volt még kedvem újra lepötyögni az egészet![]()
De majd mindjárt nekiveselkedek.
Elküldve: 2004. 02. 19. 18:00
idézet:
Ezt írta alonso123:
igen, merta az a **** **** **** (ide most gondolj valami nagyon csúnyát) forum motor lenyelte a közel 30 percig írt beszámolómat.![]()
![]()
![]()
És nem volt még kedvem újra lepötyögni az egészet![]()
De majd mindjárt nekiveselkedek.[/quote]
én is igy jártam amikor cseka-nak probáltam privibe válaszolni. Levélirás közbe a magyar helyesirás ellenőrzést be akartam izzitani a BAT-ben és jol elszállt az egész pedig 1 oldalt irtam és tessék. Reggel éjszakás után megirtam neki erre elveszik. Hú mint állat ideges lettem, 1,5 órát ébren voltam aludni se tudtamK..va gép
![]()
Elküldve: 2004. 02. 19. 18:24
jmlab chorus 710 vagy 714 (a kétszámot mindíg keverem) 115re leértékelve nagyonszépen szolt de kifutódarab és mivel egy komplett rendszert szeretnék kiépíteni mélynyomóval centerrel szatelitekkel ezért nem jöhetet szóba.
celestion f30 szintén olyan mint a jmlab szép hangzású de a márka számomra viszonylagos ismeretlensége miatt nem ezt választottam. Aztán elmentem az annexbe ott nézelődés közben megláttam a jamo e650 rögtön megtetszett a formája majd első meghallgatás után a hangképes is. Hazamentem írtam egy cd a legjelelmzőbb zenékkel amit hallgatok. Másnap mégegyszer elmentem újra meghallgattam és voálá megvettem.
amugy azt tanácsolom mindenkinek aki ezt és az ehhez hasonló élménybeszámolókat olvassa, menjen el hallgassa meg saját fülével mivel egy iyen beszámoló szükségképpen szubjektív ami pl nekem cincogásnak hat az lehet hogy másnak karakteres magas stb. Amugy már azért se lehet objektiv hiszen külömböző erősítökkel és kábelekkel vannak meghajtva a dobozok. A terem akusztikájáról már nem is beszélve... Én igy látom a fentebb sorolt hangszórokat.
Elküldve: 2004. 02. 19. 18:43
idézet:
Ezt írta alonso123:
celestion f30 szintén olyan mint a jmlab szép hangzású de a márka számomra viszonylagos ismeretlensége miatt nem ezt választottam.[/quote]
Lehet rosszul tetted mert az egy igéretes példány !!
Azt én is meg fogom hallgatni, de akkor már célirányosan abba a boltba fogok menni csak.
idézet:
Ezt írta alonso123:
jamo e650 rögtön megtetszett a formája majd első meghallgatás után a hangképes is. Másnap mégegyszer elmentem újra meghallgattam és voálá megvettem.[/quote]
Ha neked tetszik a hangja akkor, örülök neki. Én is így fogok érezni majd ha megveszem egyszer a hangfalamat. Én nagyon boldog lennék a helyedben az biztos, márcsak ha elképzelem hogy megveszem azt ami tetszik...
( isten nem ver bottal... azt hiszem a wc tönkre fog menni, már szépen szivárog a vízigy cseréltethetem jövő hónapban, nyáron meg a radiátorokat. Borzalmasan nem akarja az ég, hogy én hangfalat vegyek
)
ui.
JmLab-ról mesélj bővebben, milyen volt ?!
[ 2004. február 19.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 19. 22:12
Mostanában figyeltem fel erre a topicra, és olvasgatom már egy pár napja az elejétől, de nem értem még végig. Nekem most ONKYO TX-SW373 erősítőm, ONKYO DX7222 CDjátszóm, és egy pár őskövület ONKYO hangfalam van. Hangfalakat építettem is még ezenkívül, de rá kellett jönnöm, hogy inkább érdemes kifizetni a mérnökök fejlesztőmunkáját, mert saját zsebből sokkal rosszabbul jön ki az ember, hiába tervezte meg előre gondosan a hangfalakat.
Tehát a lényeg az, hogy végképp nem vagyok elégedett a mostani rendszeremmel, mert igényesen, odafigyelve nem tudok vele zenét hallgatni. Eleve az erősítő u.n. házimozierősítő, és nekem inkább sztereó kéne, meg aztán mióta megvan igencsak sokkal jobbhangú erősítők is megfordultak nálam, de valami mindig hiányzott ahhoz, hogy tökéletes legyen a kép. Néhány dolgot nem szívesen adnék fel, mint pl az esztétika és a távvezérelhetőség. Erősítónek néztem a Cambridge Audio A-500 példányát, hangfalnak pedig a Phonar Copact 2 modelljét esetleg Volume 2. Nos ezeket még nem hallottam szólni, de paraméterek alapján nagyon szimpatikusak és az áruk is a számomra még valahogy megfizethető kategóriába tartoznak. Hangfalnál nekem nagyon fontos szempont, hogy kellemes, bőséges és igazán mély mélyhangokat kapjak. A hallgatószoba nagysága 21m2, tehát már valamelyest van helyük a hanghullámoknak. Természetesen a tiszta magas és középtartomány is fontos. Az általam hallgatott zenékre nem igazán tudok műfájokat megjelölni, mert majdnem mindent leírhatnék ezzel az erővel, hangulatomtól függ, hogy éppen mit hallgatok és mennyire van időm odafigyelve zenét hallgatni, de ha tehetem leginkább jazzt hallgatok.
Ha valaki tudna esetleg segíteni az ügyemben, akkor az negyszerű lenne. Előre is köszönök szépen minden értékes hozzászólást!
Elküldve: 2004. 02. 22. 00:32
idézet:
Ezt írta topeti:
Hi !
Asszem a te válaszodra lennék igazán kivancsi. Ha tudsz menj el a netdepóba pesten, ahol meg is tudod hallgatni a Denon 1804-et és véleményt kérnék, hogy a mostani sztereó Denon erősítődhöz képest az 1804-esnek milyen a hangja.[/quote]
Valszeg nagy csalódás lesz...![]()
Elküldve: 2004. 02. 22. 11:22
Én a legelején játszottam a gondolattal, hogy kb ugyanennyi pénzből nevegyek-e inkább házimozi szettet. Letettem róla. Amíg nincsen minimum 5-6száz ezer forintom addíg én maradok a sztereónál sajnos

Elküldve: 2004. 02. 22. 14:13
Elküldve: 2004. 02. 22. 19:06
Valaki hallgatott már közületek Dynaudio hangfalat?
A világon mindenütt dicsőítik, ráadásul nem is olyan eget verő az ára.
Elküldve: 2004. 02. 22. 22:53
idézet:
Ezt írta SW:
Dynaudio Contour 1.3SE
Price: 3,500 $
[/quote]
Nos, én inkább az Audience szériára gondoltam.
Asszem 150 - 250 között vannak a tagjai.![]()
Elküldve: 2004. 02. 23. 14:09
idézet:
Ezt írta Miki2:
Nos, én inkább az Audience szériára gondoltam.
Asszem 150 - 250 között vannak a tagjai.[/quote]
Ha jól rémlik, akkor a legkisebb A42 olyan 180 eFt körül indul, a legnagyobb A82 pedig mintha 550 eFt lenne. Nagyon nehezen hatjthatóak (a legtöbbjük 86 dB, 4 ohm), és állítólag elég válogatósak is a rendszer többi komponensét illetően.
Viszonylag semleges, jól kiegyenlített hangzás jellemzi őket, meglepően erőteljes mélytartománnyal (főleg a kidobozoknál, A42 ill. A52 szembetűnő). Elég szépen részletez, és a térábrázolása is rendben van. Én azt vettem észre, hogy a nagyobb hangerőt szereti igazán, minél jobban küldöd neki, annál szebben zenél. Nagyon bírja a terhelést, úgy hogy bulizni is bátran lehet vele. A fentiekből adódóan szvsz nem való azoknak, akik inkább alacsonyabb hangerőn szeretnek zenét hallgatni, olyankor egy picit "döglött".
Elküldve: 2004. 02. 23. 14:11
idézet:
Ezt írta Apró:
Ha jól rémlik, akkor a legkisebb A42 olyan 180 eFt körül indul, a legnagyobb A82 pedig mintha 550 eFt lenne. Nagyon nehezen hatjthatóak (a legtöbbjük 86 dB, 4 ohm), és állítólag elég válogatósak is a rendszer többi komponensét illetően.
Viszonylag semleges, jól kiegyenlített hangzás jellemzi őket, meglepően erőteljes mélytartománnyal (főleg a kidobozoknál, A42 ill. A52 szembetűnő). Elég szépen részletez, és a térábrázolása is rendben van. Én azt vettem észre, hogy a nagyobb hangerőt szereti igazán, minél jobban küldöd neki, annál szebben zenél. Nagyon bírja a terhelést, úgy hogy bulizni is bátran lehet vele. A fentiekből adódóan szvsz nem való azoknak, akik inkább alacsonyabb hangerőn szeretnek zenét hallgatni, olyankor egy picit "döglött".[/quote]
Még annyit az árra vonatkozóan, hogy én most csak sztereó hangfal párokról beszéltem, center persze olcsóbb.