HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 18:24

idézet:
Ezt írta Wolffking:

Ez kész :) :D Mintha egy intelligens nőröl beszélnél :D :D
[/quote]

De mint tudjuk olyan... :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#482 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 12:12

idézet:
Ezt írta Wolffking:

Ez kész :) :D Mintha egy intelligens nőröl beszélnél :D :D
[/quote]

Nem, csak ennyire szoktam neki örülni ha végre megvehetem azt amit szeretnék ;)
Most akciósan, tegnap az Auchan valahanyadik szülinapján 29.990-ért vettem egy Asus DVD irot. Most ennek örülök de nagyon :D
Bocs az OFF-ért :(
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#483 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 06. 12:49

No problem, hasonlóan viselkedem én is, bár a barátaim nem túlságosan értékelik, amikor kiselőadást tartok nekik abból, miért is kell pl. egy kisdobozt állványra rakni, vagy minek a tüske alá...

Amúgy hogy ne legyen OFF, egy tapasztalat, mintegy kapcsolódván Kilyan-hoz, hogy milyen jó kis cuccot szervált: a hificity-n majdnem a fejemet harapták le, amikor azt mertem ajánlani, hogy ha valakinek csak 50ezer pénze van egy hangfalszettre, akkor esetleg spóroljon még, és vegyen csak egy pár jó frontot. Mert van ugye 49ért Jamo Pj6000(studio180 :) ) meg Koda 5.0 az ósanban és a teszkóban...éshát mind2 komoly márka :)
Sok embernek képtelenség tanácsot adni...no mindegy, ez csak úgy kijött belőlem :( :(

#484 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 18:32

idézet:
Ezt írta Wolffking:
Amúgy hogy ne legyen OFF, egy tapasztalat, mintegy kapcsolódván Kilyan-hoz, hogy milyen jó kis cuccot szervált: a hificity-n majdnem a fejemet harapták le, amikor azt mertem ajánlani, hogy ha valakinek csak 50ezer pénze van egy hangfalszettre, akkor esetleg spóroljon még, és vegyen csak egy pár jó frontot. Mert van ugye 49ért Jamo Pj6000(studio180 :) ) meg Koda 5.0 az ósanban és a teszkóban...éshát mind2 komoly márka :)
Sok embernek képtelenség tanácsot adni...no mindegy, ez csak úgy kijött belőlem :( :(
[/quote]

Akkor elmesélem a péntek délutánomat. Miután végeztünk a meloval, munkatársammal elmentem a media marktba és a metroba, mert venni akart egy 5.1-es házimozi szettet (ócsót !!) ami tud sokféle DVD formátumot kezelni, és SVCD-t is. Nos, elmentem megnézni miket tudnak, meg hogy ha kell tudjak neki tanácsot adni. Mindenáron 100 alatt akart várásolni. Volt néhány lehetőség: Philips, Thomson, JVC, Aiwa, Elta, meg még vagy 2 aminek a nevére sem emlékszem. Kértünk egy dvd filmet és DTS-ben hallgattuk. Mindközül a Philips-nek volt a "legmagasabb" hangja (beszédre gondolok) és hátulról 2. (legkevesebb) mélye. A többi mélyebb hangkarakterü volt, a kis szatellitek inkább mélyen szoltak mint magasan. Na persze itt kb 8 cm átmérőjű hangszórókról van szó és 6x50W teljesitményről :D
Max hangerőn a dörrenést már meg lehetett hallani, és ennyi. A halk részek tényleg nagyon halkak voltak. A Panasonic és a Sony is csak picivel volt hangosabb tőle, és egy lehelletnyit mélyebb a hangja. Bár azok 120-130 körüliek voltak. Ez volt a MM-ban.
A Metróban Thomsonból volt egy hangfalszett és rendes 5.1-es erősítő 65.000-ért + egy külön DVD lejátszó 21-ért. Ez azért nem kellett neki, mert a TV állványa max 40 cm széles és nem fért volna bele. A srác pedig max. 15 m2 szobában lakik, helye se lenne hova tenni a normál méretű hangfalakat és erősítőt (ezért nem kellett neki a KODA 5.1-es hangfalszettje 70-ért). Mindegy, lényeg hogy a Philipset nézte ki a katalogusbol, meg is tetszett neki és megvette. Azt mondta, az ő botfülének ez is tökéletes :D na meg hogy abba a picike szobába ez is elég lesz. Örült neki nagyon ahogy láttam. aztán meg 3 dolog. 1. ha neki nincs szüksége jobbra, akkor ugysem tudod meggyözni, 2. ha fejébe vette hogy neki ez kell akkor szintugy, 3. ha nincs rá pénze akkor meg .....
Ugyhogy örült neki, én meg majd elmegyek hozzá meghallgatom ha kész lesz hogy hogy szol. Hátha a szobájába lesz "ereje" :)
Én viszont csalodtam hogy ilyen gyengék ezek a szettek 100 körüli áron :(
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#485 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 18:47

Az MM-ben 99 rongy a KEF Q3!
(150 helyett)

[ 2004. március 06.: Miki2 szerkesztette a hozzászólást ]
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#486 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 18:53

idézet:
Ezt írta topeti:

Én viszont csalodtam hogy ilyen gyengék ezek a szettek 100 körüli áron :(
[/quote]

Há mit vász? Ingyé csérébogárát? :D

#487 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 19:03

idézet:
Ezt írta Boba:

Há mit vász? Ingyé csérébogárát? :D
[/quote]

Dehogyis, csak nem akartam hinni a fülemnek :(

#488 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 19:05

Ha olyan jól szólnának miért vennének emberek még mindíg sztereó rendszert ennek sokszorosáért?

Én már első látásra nemszerettem ezeket. Az olcsóbbak ráadásul még műanyagok is, rondák is... Eddíg valahogy úgy vettem ki, hogy amilyen minőségi hangfalam volt, azt mindíg nehéz volt emelni. Ezeket a kis vackokat dobálgatni is simán lehet, a kicsi medicinlabda nehezebbek ezeknél.

#489 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 20:13

idézet:
Ezt írta topeti:
1. ha neki nincs szüksége jobbra, akkor ugysem tudod meggyözni, 2. ha fejébe vette hogy neki ez kell akkor szintugy, 3. ha nincs rá pénze akkor meg .....[/quote]

Igen, ez volt az a pont, ahol kiszálltam, ha nincs igény...de ez a pénzes dolog azért nem korrekt: kicsit lehet spórolni is, és apránként is lehet vásárolni... :)

#490 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 07. 22:41

idézet:
Ezt írta Wolffking:

Igen, ez volt az a pont, ahol kiszálltam, ha nincs igény...de ez a pénzes dolog azért nem korrekt: kicsit lehet spórolni is, és apránként is lehet vásárolni... :)
[/quote]

UP :D Ujra megy ez a lof@sz :)

Nos, én is ezt mondtam neki, hogy vegye meg a Thomsont majd később fejleszti a hangfalait. Nem, mert nem férnének el.
Jó van, akkor szakadjál meg, mit strapálom magam... ráhagytam :(

#491 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 17:23

Wollfking: a Tannoy igy szettben volt 140 ropogós, leérttékelve 170-ről a Hifibarlangba.

Topeti: az író jó dolog én is vettem egyet, modjuk nem ott ahol te meg nem azt de jó :D :D

Apró: a koax hát igen az lenne a legjobb, de sajna a Yamaha erősítőkön (az "alsó" kategóriában) nincs DVD-re koax bemenet csak a CD-re, ellenben a lejátszón mindkét kimenet van. Az eladó is azt mondta és a leírás is úgy írja hogy dvd-hez digitálisban csak az optikai bemenet van.

Tetszik a hangja a cuccnak, sokat még nem tudok róla mondani, csak annyit hogy nem reszelős, finom és tiszta akar maradni, nem próbálja meg túleröltetni magát.
:D :D

Hali

#492 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 18:31

idézet:
Ezt írta Kilyan:
Tetszik a hangja a cuccnak, sokat még nem tudok róla mondani, csak annyit hogy nem reszelős, finom és tiszta akar maradni, nem próbálja meg túleröltetni magát.
:D :D

Hali
[/quote]

Üdv!

No, ha dobozolt hangszórók voltak, majd 1 hónap múlva térjünk vissza a hangjára, mert lehet picit még változni fog :) De jól vetted :)

#493 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 18:46

Nagyon OFF-ot kérdezek..

Srácok, nektek a hozzászólásról kapott értesítő levélben lévő link (hu de kacifántosra sikeredett) korrekt?
Mert nálam nincs benne sem oldalszám, se hozzászolás sorászmozás és mindig a legvégére kell lapoznom hogy megtaláljam a legujabb hozzászolásokat, és nem egyböl oda visz a link, hanem a topic 1. oldalának a legtetejére.
Eléggé bosszant. Nem tudom mi történhetett :(

Szóval igy néz ki egy jól működő link: [url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=002821&p=14#000655"]https://forum.hwsw.h...821&p=14#000655[/url]

Én meg ilyet kapok helyette: [url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=002821"]https://forum.hwsw.h...c&f=14&t=002821[/url]

láti a különbséget? nincs az &p után, sem a # után szám.

#494 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 19:38

Hát szerintem nagyon a végét járja már ez a motor, szal bármi lehet :( Pedig 7végén kezdtem örülni, hogy lám, jön az új rendszer, de nem, csak ez omlott össze de nagyon :(
Szóval szerintem ne lepődj meg semmin :)

/ON

[ 2004. március 08.: Wolffking szerkesztette a hozzászólást ]

#495 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 19:41

Sziasztok!

Szeretnek otthonra egy hazimozi-rendszert, elsosorban zenehallgatasra (stilus: hatvanas-hetvenes-nyolcvanas evek szupersztarjai :)). Szempontok: DVD-Audio, digitalis bemenet - a PC dugodna ide ra.
Ezt ajanlottak nekem, van valakinek tapasztalata rola?
[url="http://"http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=55"]Panasonic SC-DT310[/url]

Nem ertek hozza, de meggyozheto vagyok pro es kontra.
Gondolom, ha kulon-kulon veszem meg a komponenseket, tobbe van a dolog, mint ilyen kompakt rendszereknel.

Azt meg tudja valaki mondani, hogy ha elhasal a DVD-lejatszoja, lehet-e a helyere rakni egy masik lejatszot? (azaz a madzag az erosito es a lejatszo kozt vajon a szokasos, vagy mivel kompakt, ezert egyedi kabelezesu, hogy vegyek total ujat, ha behal?)

koszonom a segitseget:
sid

#496 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 20:13

idézet:
Ezt írta ssidd:
Sziasztok!

Szeretnek otthonra egy hazimozi-rendszert, elsosorban zenehallgatasra (stilus: hatvanas-hetvenes-nyolcvanas evek szupersztarjai :)). Szempontok: DVD-Audio, digitalis bemenet - a PC dugodna ide ra.
Ezt ajanlottak nekem, van valakinek tapasztalata rola?
[url="http://"http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=55"]Panasonic SC-DT310[/url]

Nem ertek hozza, de meggyozheto vagyok pro es kontra.
Gondolom, ha kulon-kulon veszem meg a komponenseket, tobbe van a dolog, mint ilyen kompakt rendszereknel.

Azt meg tudja valaki mondani, hogy ha elhasal a DVD-lejatszoja, lehet-e a helyere rakni egy masik lejatszot? (azaz a madzag az erosito es a lejatszo kozt vajon a szokasos, vagy mivel kompakt, ezert egyedi kabelezesu, hogy vegyek total ujat, ha behal?)

koszonom a segitseget:
sid
[/quote]

Üdv!

A végével kezdve: valószínüleg kínosan ügyel a pana, hogy csak egymással működjenek a komponensek, maximum talán a hangszórók cserélhetőek...bár akkor a gond a mélynyomó lesz, ami talán csak a gyári szetthez passzol, és tuti spéci hajtása van :(

No, de szerintem ezerszer jobban járnál egy rendes komponens renszerrel, pláne ha szeretsz zenét hallgatni. Ha nincs rá túl sok pénzed, én javaslom, hogy kezdj egy jobb házimozi erősítővel (a környéki topicocban van jó pár ajánlat), egy dvd-audiot képes lejátszóval és egy pár jó hangsugárzóval. Sima szeteró. És ez tuti kenterbe veri a fent említett pana rendszert.

#497 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 20:39

Hi.
Hát szerintem sem érdemes ilyen komplett cuccott venni, illetve érdemes, de nem DVD-Audio hallgatására, hanem olcsó házimozi rendszernek. Ha csak zenehallgatásra kell valami, akkor egy stereo erősítő+hangfal kell.

#498 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 06:49

idézet:
Ezt írta mathias:
Hi.
Hát szerintem sem érdemes ilyen komplett cuccott venni, illetve érdemes, de nem DVD-Audio hallgatására, hanem olcsó házimozi rendszernek. Ha csak zenehallgatásra kell valami, akkor egy stereo erősítő+hangfal kell.
[/quote]

van nehany zenei lemezem (koztuk dvd-audio is) 5.1-es hanggal, ezeket mindenkepp szeretnem terhatasu hanggal elvezni, ezert ez a verzio nem jo

#499 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 06:52

idézet:
Ezt írta Wolffking:

No, de szerintem ezerszer jobban járnál egy rendes komponens renszerrel, pláne ha szeretsz zenét hallgatni. Ha nincs rá túl sok pénzed, én javaslom, hogy kezdj egy jobb házimozi erősítővel (a környéki topicocban van jó pár ajánlat), egy dvd-audiot képes lejátszóval és egy pár jó hangsugárzóval. Sima szeteró. És ez tuti kenterbe veri a fent említett pana rendszert.
[/quote]

Sajnos teljesen igazad van, szerintem is egy ilyen rendszerrel jarnek a legjobban. Csakhogy a fenti Pana max. 180k-bol megvan, mig egy rendes erosito onmagaban kozel ennyi, nem? (gyorsan benezek a masik topicba, hogy jobban tisztaban legyek az arakkal)

#500 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 09:54

idézet:
Ezt írta ssidd:

Sajnos teljesen igazad van, szerintem is egy ilyen rendszerrel jarnek a legjobban. Csakhogy a fenti Pana max. 180k-bol megvan, mig egy rendes erosito onmagaban kozel ennyi, nem? (gyorsan benezek a masik topicba, hogy jobban tisztaban legyek az arakkal)
[/quote]

Kivel bújnál szívesebben ágyba, 5+1 ronda nővel, vagy kettő bombázóval? :D

Először szerintem is sztereóval kezdj, majd később, amikor már újra lesz egy kis pénzed, szépen kiegészíted 5.1-re. Azok a DVD-Audio lemezek meg megvárnak, szóval fölösleges rohanni. Megveszed az egybe-csodát, aztán valahol hallasz egy normális rendszert, és bánni fogod az egészet.

Ja, és ajánlom figyelmedbe a Pioneer-t, ugyanis a hazai forgalmazó 3 év garanciát ad rá! Nekem Yamaha AV erősítőm és Yamaha DVD lejátszóm van, 2,5 éves korában szart be mind a kettő. A javíttatásuk pedig sajnos elég macerás ( időigényes és nem olcsó ). Az új Pio-k egyébként állítólag elég jó gépek. Az 565-ös kb. 85 eFt, és a DVD-Audio-n kívül tudja a SACD-t is. A VSX-D512 erősítő olyan 80 eFt körül van. Ez így eddig 165 eFt. Hangfalnak először egy pár JMlab Chorus 705S-t ajánlanék, szintén 80 eFt. Ez már így egy egész hallagtható kis rendszer, amit később könnyen tovább tudsz fejleszteni 5.1-re.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.