idézet:
Ezt írta Apró:
Még annyit az árra vonatkozóan, hogy én most csak sztereó hangfal párokról beszéltem, center persze olcsóbb.[/quote]
Kösz az infót. Szerinted egy ilyen kisdoboz megéri ezt az ártöbbletet? Mondjuk egy JMlab 706-hoz viszonyítva? Sokan azt mondják, hogy semmi különös nincs a hangjában (ami lehet dícséret is). Valahol (talán a cityn) olvastam egy véleményt, amelyben úgy jellemezte az illető a Dynaudióval való (első) találkozását, hogy már az első pillanattól a zene került előtérbe, nem hangfal. Meglepően sok hifichoice-os fórumlakó rendelkezik Dynaudióval, pedig javarészt az angol gyártmányokat preferálják (BW, Mission).
Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat
Elküldve: 2004. 02. 23. 14:57
Elküldve: 2004. 02. 23. 15:53
idézet:
Ezt írta Miki2:
Kösz az infót. Szerinted egy ilyen kisdoboz megéri ezt az ártöbbletet? Mondjuk egy JMlab 706-hoz viszonyítva? Sokan azt mondják, hogy semmi különös nincs a hangjában (ami lehet dícséret is). Valahol (talán a cityn) olvastam egy véleményt, amelyben úgy jellemezte az illető a Dynaudióval való (első) találkozását, hogy már az első pillanattól a zene került előtérbe, nem hangfal. Meglepően sok hifichoice-os fórumlakó rendelkezik Dynaudióval, pedig javarészt az angol gyártmányokat preferálják (BW, Mission).[/quote]
Azért van olyan sok "hifichoice"-osnak Dyno-ja, mert az angol sajtó agyon dícséri őket. Persze attól még lehet jó doboz![]()
Hogy megéri-e a többletet, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Az biztos, hogy hajtós erősítő kell hozzá, jó kábelek stb. Csak így tud igazán "domborítani". Az meg, hogy "semmi különös nincs a hangjában" azt is jelentheti, hogy nem, vagy inkább kevéssé színez. Sokan vannak, akik elcsábulnak egy kellemesen színező doboztól/rendszertől, ami egyébként általános a relatíve olcsó hifi világában.
Elküldve: 2004. 02. 23. 20:39
idézet:
Ezt írta Perez:
Phonar-ról senkinek nincs véleménye?[/quote]
[url="http://"http://www.hificity.hu/read.php?f=3&i=10292&t=10106"]http://www.hificity....i=10292&t=10106[/url]
Elküldve: 2004. 02. 24. 22:09
idézet:
Ezt írta Apró:
Valszeg nagy csalódás lesz...[/quote]
Most olvasgattam az angol fórumon a NAD AV Receiver-éről (T7x3 sorozat). Mind szoftverhibásHalk sziszegés és a mélyben zümmögés, búgás hallható ha pause gombot megnyomják (de csak a DTS és Dolby Digital közbe, sztereóba nincs "zaj"). Mindenesetre érdekes... Hát már egy márka sincs amiben bizni lehet?
Ha a Harman Kardon új 507-eséről is rosszakat fogok olvasni, el fog menni a kedvem az egésztől.
öö... apropó hangfal. Discozáshoz és sok mélyet előnyben részesitve melyik lehet jobb választás BW vagy JmLab?
ui. Már megint eltelt egy év![]()
Elküldve: 2004. 02. 24. 22:13
idézet:
Ezt írta topeti:
öö... apropó hangfal. Discozáshoz és sok mélyet előnyben részesitve melyik lehet jobb választás BW vagy JmLab?
[/quote]
Bw. Szép mélyei vannak és kicsit erősebbek is mint a JmLabnak.
Elküldve: 2004. 02. 24. 23:30
idézet:
Ezt írta topeti:
Most olvasgattam az angol fórumon a NAD AV Receiver-éről (T7x3 sorozat). Mind szoftverhibásHalk sziszegés és a mélyben zümmögés, búgás hallható ha pause gombot megnyomják (de csak a DTS és Dolby Digital közbe, sztereóba nincs "zaj"). Mindenesetre érdekes... Hát már egy márka sincs amiben bizni lehet?
Ha a Harman Kardon új 507-eséről is rosszakat fogok olvasni, el fog menni a kedvem az egésztől.
ui. Már megint eltelt egy év[/quote]
B&W
Elküldve: 2004. 02. 25. 17:58
idézet:
Ezt írta Boba:
Bw. Szép mélyei vannak és kicsit erősebbek is mint a JmLabnak.[/quote]
Most csak téged kérdezlek drusza:
A magas hangját leszámítva mi a baj vele (tiedhez képest)?
Ma voltam meghallgatni a Clarus Titan II hangfalat. Érdeklődtem hogy megérkeztek-e már a dobozok és már a "fele" megjött. A front hangfalak be is voltak kötve és néhány percig hallgattam rajta a zenéket. Számomra ismeretlen zenék voltak, holnap viszek általam jól ismerteket is. Érzésem van... mély tónusú, majdnem felcsavartam a magasat az erősítőn. Ja és a közép hangok nem voltak élesek, kicsit tompának tűnt. Votl egy zene amiben kifejezetten idegesített a magasa![]()
Kíváncsi vagyok holnap mit fogok mondani a saját cd-s teszt után...
ui.
Az eladó szerint 300-500 ezres árkategóriát képviseli 200-ért. Hát kicsit sem értek vele egyet, de ha így megmondanám neki, nem biztos hogy holnap tesztelhetném a zenémet![]()
Elküldve: 2004. 02. 25. 18:16
idézet:
Ezt írta topeti:
[/quote]
JmLabon tisztább közép, tisztább de visszafogottabb magastartomány. Erősebb hang, érzékenyebb a hangfal valamennyivel, hallhatóan. BW ciripel, érces. JmLab visszafogottabb, és mondjuk a cinek jobban hasonlítanak az életbeli cin hangjára. Ez klasszikus zenénél jön csak ki, ahol igazi hangszereket alkalmaznak és hallani a dolgot. Gépzenénél nincs igazi hangszer, rock koncerten megintcsak nincs, ill nemis igazán hallható ki a hangszer tényleges hangja tisztán.
Amúgy kinézetre mondjuk a BW nekem jobban tetszik. Elég szépen néz ki a sárga membránnal meg a szürke előlappal
[ 2004. február 25.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 25. 18:23
idézet:
Ezt írta topeti:
Ma voltam meghallgatni a Clarus Titan II hangfalat. Érdeklődtem hogy megérkeztek-e már a dobozok és már a "fele" megjött. A front hangfalak be is voltak kötve és néhány percig hallgattam rajta a zenéket. Számomra ismeretlen zenék voltak, holnap viszek általam jól ismerteket is. Érzésem van... mély tónusú, majdnem felcsavartam a magasat az erősítőn. Ja és a közép hangok nem voltak élesek, kicsit tompának tűnt. Votl egy zene amiben kifejezetten idegesített a magasa![]()
Kíváncsi vagyok holnap mit fogok mondani a saját cd-s teszt után...
ui.
Az eladó szerint 300-500 ezres árkategóriát képviseli 200-ért. Hát kicsit sem értek vele egyet, de ha így megmondanám neki, nem biztos hogy holnap tesztelhetném a zenémet[/quote]
Hol lehet meghallgatni a Clarus-t Fehérváron?
Elküldve: 2004. 02. 25. 19:54
idézet:
Ezt írta Apró:
Hol lehet meghallgatni a Clarus-t Fehérváron?[/quote]
A Shell kúttal szemben az Autó-hifis boltban (Palotai út 31). Pont abban a kanyarban van egy bazi nagy plakát HÁZIMOZI AUTO HIFI STÚDIÓ felirattal. Abban a családiházban van. Előre be kell jelentkezni megbeszélni az ürgével egy időpontot. Amúgy még bejáratósak a hangfalak, állítólag pénteken érkeztek, szerintem olyan hétfőn rakhatta össze.
Amugy Denon 2400-as (sztereó)erősítővel hajtja a front hangfalakat, és egy Lexicon kódolja a surround-ot.
Elküldve: 2004. 02. 25. 20:19
Elküldve: 2004. 03. 03. 14:55
Errol a parositasrol mi a velemenyetek?
Onkyo HTP103 es TX-SR501E :confused:
Elküldve: 2004. 03. 03. 14:57
idézet:
Ezt írta mathias:
Mikor megjött a 602-esem, akkor a citányér, és a magas hangok sziszegtek(szóval, amikor az kellett volna, hogy cc, akkor sz volt, hogy cszcsssz), de mostmár nem, szóval kell neki idő, míg bejáratódik. Nem lehet, hogy egy vadi újat hallgattál boba?[/quote]
Bejáratott próbahangfalak voltak. A boltban csak próba hangvalak vannak, ill rendelésre hozunk le másikat. Szóval tutira bejáratott fal volt.
Elküldve: 2004. 03. 05. 00:15
Na kicsit eltüntem a sok tanács kérés után. Végülis a következők lettek véve házimozizásra/zenehallgatásra:
Tannoy Mx1 pár /Mx3 pár /Mx-C
Yamaha RX-V440RDS erölködő
Yamaha S540 DVD lejátszó
Optikai összeköttetés
Minőségi scart a tv felé.
Tetszik, jó ára volt a cuccnak és hangra is megvagyok elégedve, köszönöm mindenkinek a segitséget a választásban, illetve tanácsokban.
Üdv mindenkinek
Elküldve: 2004. 03. 05. 10:11
idézet:
Ezt írta Kilyan:
Hali!
Na kicsit eltüntem a sok tanács kérés után. Végülis a következők lettek véve házimozizásra/zenehallgatásra:
Yamaha S540 DVD lejátszó
Optikai összeköttetés
Tetszik, jó ára volt a cuccnak és hangra is megvagyok elégedve, köszönöm mindenkinek a segitséget a választásban, illetve tanácsokban.
Üdv mindenkinek[/quote]
Ha akarsz még javítani egy kicsit a hangminőségen, akkor lecseréled coax kábelre az optikait.
Elküldve: 2004. 03. 05. 18:08
idézet:
Ezt írta Kilyan:
Hali!
Yamaha S540 DVD lejátszó
Optikai összeköttetés
Üdv mindenkinek[/quote]
És hogy tetszik az új jövevény?
Tiszta irigy vagyokRemélem sok sok boldog percet fogsz eltölteni a hallgatásával. De jó érzés is az ami most lehet neked
Hihi.
Elküldve: 2004. 03. 05. 18:22
idézet:
Ezt írta topeti:
És hogy tetszik az új jövevény?
Tiszta irigy vagyokRemélem sok sok boldog percet fogsz eltölteni a hallgatásával. De jó érzés is az ami most lehet neked
Hihi.[/quote]
Ez kész![]()
Mintha egy intelligens nőröl beszélnél
![]()
![]()