HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 04. 14:49

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 15:41

Jah, bocsi, arra gondoltam, hogy a bookshelf dobozokat és a sat sugárzókat ne keverjük:) :) :)

:offtopic: Topeti! A konfigod linkje picit beteg, nem tudod szerkeszteni?

:offtopic:
A franc egye meg hogy a fórum-motor konvertálás ennyi mindent elcseszett :( köszönöm, hiba javitva.

Szerkesztette: topeti 2004. 05. 04. 14:50 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#582 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 05. 04. 15:21

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 15:06

.........de most elgondolkoztam azon, hogy álló + sub rosszabb hangzást eredményez, mint a monitor + sub.
Ez tényleg így van?!.... 

De tényleg, miért lenne így?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#583 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 04. 15:26

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 15:34

...... voltam egy koncerten, az eu csatlakozás jegyében, ahol a Besh-o-drom játszott, live, és ott határozottan dolgoztak jó böhöm sub-sugárzók, és így valami frenetikus hangja volt az egésznek......

Élő?  :think:

Tudom, már az Úr hangja is elektronizált a templomokban, pedig azt aztán tényleg élőhangra építették.....  de akkor is, miért hasonlítasz össze egy térhangosítást a szobaival?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#584 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 15:54

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 16:26

Élő?  :think:

Tudom, már az Úr hangja is elektronizált a templomokban, pedig azt aztán tényleg élőhangra építették.....  de akkor is, miért hasonlítasz össze egy térhangosítást a szobaival?

Jó kérdés:) Dehát az ember valamihez méri a saját rendszerét nem? A komolyzenei koncertektől eltekintve gyakorlatilag minden könnyűzenei koncert hangosított. Ez nem lehet valamilyen szinten etalon? Tudom, persze, ha már hangosított, ott a sok gond, a béna hangmérnöktől kezdve (itt is volt ilyen), a kompresszált, limitált mikrofonokon át a túlhajtott hangszórókig, dehát akkor is...az mégis csak élő. Össze nem hasonlítható a szobai zenehallgatással.

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#585 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 04. 16:02

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 16:54

Jó kérdés:) Dehát az ember valamihez méri a saját rendszerét nem? A komolyzenei koncertektől eltekintve gyakorlatilag minden könnyűzenei koncert hangosított. Ez nem lehet valamilyen szinten etalon? Tudom, persze, ha már hangosított, ott a sok gond, a béna hangmérnöktől kezdve (itt is volt ilyen), a kompresszált, limitált mikrofonokon át a túlhajtott hangszórókig, dehát akkor is...az mégis csak élő. Össze nem hasonlítható a szobai zenehallgatással.

És éppen mi belőle az etalon?

A béna keverőtechnikus, a kompresszált keverő, a limitált mikrofon vagy a túlhajtott hangszóró?

És ha még össze sem hasonlítható, akkor végképp, mi benne az etalon?
¤

#586 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 16:21

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 17:02

A béna keverőtechnikus, a kompresszált keverő, a limitált mikrofon vagy a túlhajtott hangszóró?

Attól, hogy ha az ember elmegy egy koncertre, majd hazamegy, berakja a cd-t, valami olyasmit szeretne hallani, amit élőben korábban. Nem? Legalábbis én azt hiszem igen.
Vagy a számodra mitől szól egy hifi rendszer "jól"? S mi lehet az etalon?

#587 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 16:26

Idézet

Akkor jó a hangrendszer, ha meghallod a zenében, mikor kezd izzadni a jazz zongorista.

Nemtudom pontos-e az idézet, valami hasonlóra emléxem. Lehet benne valami:D Amúgy a keszthelyi helikonon voltam utoljára komolyzenei koncerten, ott semmi hangosítás nemvolt, nagyon szépen szólt minden erősítés nélkül is. Igaz, nem is rock koncert, ahol kell a nagy hangerő.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#588 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 18:39

Idézet: Boba - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 17:26

Nemtudom pontos-e az idézet, valami hasonlóra emléxem. Lehet benne valami:D Amúgy a keszthelyi helikonon voltam utoljára komolyzenei koncerten, ott semmi hangosítás nemvolt, nagyon szépen szólt minden erősítés nélkül is. Igaz, nem is rock koncert, ahol kell a nagy hangerő.

OFF: Boba, emailt várok tőled. Megkérdezted azt amiről a szomat reggeli leveledben volt szó?

ON: Én is voltam a napokban egy Művelődési házban, ahol valami holland csajok énekelgettek...
Hogy milyen szörnyű volt :( 10 perc mulva már haza is mentem (az alváshiány jobban motivált mint a koncert). Nem tudom miylen hangmérnök lehetett, de szerintem alapvetően már a hangfalakkal volt a probléma, mivel nem hallottam tiszta énekhangot, a középtartomány csunya volt... Sehogyan sem akar összeállni a kép. Ellenben voltam 10 éve egy Csárli koncerten, és az előzenekar olyan jól játszott, hogy legszivesebben őket hallgattam volna végig. Ott viszont jól szólt minden, igaz az Szegeden volt, a szabadtéri szinpadon. És néhány éve voltam élőzenekari koncerten. Az is nagyon jó volt. Én valahol ezekben a hangzásokban állítom fel a mércét az emlegetett etalonra vonatkozólag, és ahhoz viszonyítok. Azaz próbálok :)
De tényleg úgy lehet felmérni, hogy egy ilyen után hazamész és hallgatod a rendszered és ha azt mondod magadban, hogy majdnem olyan jól bir szólni mint a koncert ahol az imént voltál, akkor megcselekedtük, amit megkövetelt a haza :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#589 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 18:46

hali!

Emlékeztek multkoriban vettem egy tannoy mx-m sorozatot házimozihoz nade sub-ot azt nem vettem. Most viszont vennék de occsóba.
Eléletlieg ez való a setthez:
Tannoy Mercury sub csak az ár ugye 86 ropogós.
De pl ehhez mit szoltok?
Xwave sub
Ez kicsit barátibb ár.

Üdv

Szerkesztette: Kilyan 2004. 05. 04. 18:51 -kor

#590 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 04. 18:57

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 17:21

Attól, hogy ha az ember elmegy egy koncertre, majd hazamegy, berakja a cd-t, valami olyasmit szeretne hallani, amit élőben korábban. Nem? Legalábbis én azt hiszem igen.
Vagy a számodra mitől szól egy hifi rendszer "jól"? S mi lehet az etalon?

Semmiképpen nem elektronika. Az elektronikusan torzított koncert meg semmiképpen nem élő. Annak mindegy, hogy rádióból szól vagy vécéből.

Etalon az lehet, hogy egy hang - hangszer - hogyan szól valóban élőben, elektromos rásegítés nélkül.

Kiemelt: Alapfogalom : Hi-Fi (Oldal 1 2 3 )
¤

#591 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:04

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 19:39

OFF: Boba, emailt várok tőled. Megkérdezted azt amiről a szomat reggeli leveledben volt szó?

Megkérdeztem... A ballagás nem akkor lesz, de osztálykirándulásra akkor megyünk:( csütörtök péntek szombaton.  A másik amit megkérdeztem az az, hogy JmLab Chorus nem lesz a boltban. Ezentúl csak rendelésre lesz lent ilyen drága cucc. Ez van, sok Kaposvárinak kell a Sokol:(  (Kb 1 éve amikor Heybrookokat vettem, azokat is csak rendelésre hozták meg. A boltban meghallgatni nemtudtam:( Most már én is kezdem elhinni, hogy csak gumicsimmás vásárlók között vagyok:( Keresik az egybevackokat, azt is media marktban.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#592 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:20

Idézet: Boba - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 20:04

Megkérdeztem... A ballagás nem akkor lesz, de osztálykirándulásra akkor megyünk:( csütörtök péntek szombaton.  A másik amit megkérdeztem az az, hogy JmLab Chorus nem lesz a boltban. Ezentúl csak rendelésre lesz lent ilyen drága cucc. Ez van, sok Kaposvárinak kell a Sokol:(  (Kb 1 éve amikor Heybrookokat vettem, azokat is csak rendelésre hozták meg. A boltban meghallgatni nemtudtam:( Most már én is kezdem elhinni, hogy csak gumicsimmás vásárlók között vagyok:( Keresik az egybevackokat, azt is media marktban.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:(((( Mingyá sírok. Akkor marad a szabszisztem bót pesten hallgatás céljábúl :( ó hogy az a....   :grrr: :reklamacio:
Pedig akikhez elmentem volna úgy vártak  :banghead: Nem kicsit csesztek ki velem a kaposváriak. De az árát meg tudod kérdezni, mibe fájna egy 707S ?

Szerkesztette: topeti 2004. 05. 04. 19:22 -kor

#593 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:25

Idézet

De pl ehhez mit szoltok?
Xwave sub

Soha az életben (hifiben) nem hallottam még erről a "márkáról". B&W koppintásnak tűnik az összes hangdoboza. Meg kell hallgatni.

Idézet

Ez van, sok Kaposvárinak kell a Sokol :(

Itt sem rosszabb szerintem az igényességre vágyók aránya, csak kevesebb emberből kell gazdálkodni. Illetve azért csak közrejátszik, hogy Mo. egyik legelmaradottabb térségében vagyunk. Én régebben nézelődtem JMLab-ek környékén, de akkor nem volt ZS-m, mostanra meg már túlságosan elkapott a DIY, úgyhogy egyhamar nem fogok venni gyári dobozt. ;)

Idézet

Keresik az egybevackokat, azt is media marktban.

Nincs is Kaposváron MM. :D

#594 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:26

Idézet: Kilyan - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 19:46

hali!

Emlékeztek multkoriban vettem egy tannoy mx-m sorozatot házimozihoz nade sub-ot azt nem vettem. Most viszont vennék de occsóba.
Eléletlieg ez való a setthez:
Tannoy Mercury sub csak az ár ugye 86 ropogós.
De pl ehhez mit szoltok?
Xwave sub
Ez kicsit barátibb ár.

Üdv

Pont tegnap olvastam a st**reó magazinba a subládákról szóló tesztet. Monaudio lett a tesztgyőztes (7 subládát hasonítottak össze a 75.000 - 100.000 Ft-os árkategóiárból). Várj hozom az újságot ideirom a tipust!
Itt is vagyok! :) No aszongya: Monaudio Double (100W@30cm, és a lényeg: 90.000 Ft)

Szerkesztette: topeti 2004. 05. 04. 19:28 -kor

#595 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:26

Télleg sorry amiért segget csináltam a számból, de sajna amit nem visz a nép, azt nem fogják lenttartani, vagy max kategóriánként kevesebb cuccot.:( én 170re emléxem de nem 100%, holnap megkérdezem. Még1szer bocs. Amúgy a boltot sem értem meg, ménem tudnak lenttartani több cuccot, fogalmam sincs :mad:

#596 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:28

Idézet: subvoice - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 20:25

Soha az életben (hifiben) nem hallottam még erről a "márkáról". B&W koppintásnak tűnik az összes hangdoboza. Meg kell hallgatni.

Itt sem rosszabb szerintem az igényességre vágyók aránya, csak kevesebb emberből kell gazdálkodni. Illetve azért csak közrejátszik, hogy Mo. egyik legelmaradottabb térségében vagyunk. Én régebben nézelődtem JMLab-ek környékén, de akkor nem volt ZS-m, mostanra meg már túlságosan elkapott a DIY, úgyhogy egyhamar nem fogok venni gyári dobozt. ;)

Nincs is Kaposváron MM. :D

Jóvan, mondtam valamit... :)
(Kérdés, mijaza sárga épület ami van a pláza és a tuskó között? Valami elektronikai bolt az is, de nemtudom mi. Én arra gondoltam)

#597 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:34

:offtopic:
Az Euronicsre gondolsz? Az asztán bót'... Ha végre találsz egy eladót és szépen könyörögsz neki, talán még vásárolhatsz is valamit. Utána viszont még meghallgathatsz egy pár perces előadást, milyen überfasza cuccot vásároltál. Különösen értékeltem ezt akkor, mikor asszonynak vettem epilátort ajándékba. De akkor is megkaptam az idióta rizsát amikor egy 8 mm-es videokazit vettem.

#598 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:39

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 19:57

Semmiképpen nem elektronika. Az elektronikusan torzított koncert meg semmiképpen nem élő. Annak mindegy, hogy rádióból szól vagy vécéből.

Etalon az lehet, hogy egy hang - hangszer - hogyan szól valóban élőben, elektromos rásegítés nélkül.

Kiemelt: Alapfogalom : Hi-Fi (Oldal 1 2 3 )

Igen, ezt értem, de egy Zorán vagy Mike Oldfield hogy bír "unplugged" lenni? Menjen el az ember egy hangszerüzletbe és pengesse/ütögesse/fújja végig a hangszereket, hogy hallja milyen a hangjuk? Nonszensz. És azért ki lehet fogni tesztességesen beállított rendszereket is, mint pl. ahogy topeti említette fentebb, de Zorán koncertjei is igen jól szólnak.

#599 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:44

Idézet: Boba - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 20:26

Télleg sorry amiért segget csináltam a számból, de sajna amit nem visz a nép, azt nem fogják lenttartani, vagy max kategóriánként kevesebb cuccot.:( én 170re emléxem de nem 100%, holnap megkérdezem. Még1szer bocs. Amúgy a boltot sem értem meg, ménem tudnak lenttartani több cuccot, fogalmam sincs :mad:

Idézet:

"A Zaldek egyébként 3-4Hz-vel tér el mélyre a b&W dm603-tól alumélyes, pedig az orrán száján(elől hátul) reflexcsövezve van!" - dvd.index.hu fórum.

Az ócska JmLab Elektra 906 frekiátvitele "csak": 50Hz - 23kHz. Juj. És az áráért hány Zaldeket lehet ám venni :) :)

#600 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 04. 19:52

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 20:39

Igen, ezt értem, de egy Zorán vagy Mike Oldfield hogy bír "unplugged" lenni? Menjen el az ember egy hangszerüzletbe és pengesse/ütögesse/fújja végig a hangszereket, hogy hallja milyen a hangjuk? Nonszensz. És azért ki lehet fogni tesztességesen beállított rendszereket is, mint pl. ahogy topeti említette fentebb, de Zorán koncertjei is igen jól szólnak.

Hallgatni lehet. Még jól is szólhat. Csak éppen:

Idézet

¤

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.