HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:27

Idézet: topeti - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 21:03

Nekem alapból is tetszett a Mission (csak a mélyével volt 1 kis nézeteltérésem, de az legyen az én bajom), szerintem jól jársz velük. Én örülnék a helyedben, hogy már itt tartok... Amúgy eleinte nem is biztos, hogy nagyon fogod érezni a sub hiányát.
De 1 tanácsot fogadj el: hivd fel a netdepót és kérdezd meg, hogy ha te vennél Mission m3 NAV1 Házimozi Hangsugárzó Szettet de m31-es háttérrel (nem m30-assal), az úgy mennyibe kerülne. Lehet mittom én 155-ba fog kerülni és jobban jársz vele ha vársz még 1-2 hónapot mintha külön veszed meg... Jajj... állványt is veszel a hátterekhez vagy csak "felakasztod" a falra őket?
Apropó, melyik Yamahát vetted meg végülis?

Örülök is:)

Mi volt a mélyével?
Hát ahogy számoltam, most olcsóbb a NAV1 külön összerakva mint egyben!
Ha 31-el rakom össze, akkor 156-ra jön ki, de 30-assal 146 körül.
De most centerre nincs pénzem, azt majd később.

A hátsókat egyelőre polcra raknám. Azért én nem értem,hogy miért ilyen drága egy állvány. (házilag nem lehet csinálni?)

Egyébként a faltól, bútortol milyen messze legyenek?

Végül a Yamaha RXV 450-et pár hete jelent meg, remélem nem lesz vele gond. Az ára nagyon nyerő, 70eFt volt!, az elődje a 440 ennél sokkal drágább még most is. 

#622 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:34

Még egy kérdés, mission-ból melyik színt vetted? Bükk és cseresznye között vacilálok, de a bükk jobban vonz.

#623 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 17:29

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 23:27

Örülök is:)

Mi volt a mélyével?
Hát ahogy számoltam, most olcsóbb a NAV1 külön összerakva mint egyben!
Ha 31-el rakom össze, akkor 156-ra jön ki, de 30-assal 146 körül.
De most centerre nincs pénzem, azt majd később.

A hátsókat egyelőre polcra raknám. Azért én nem értem,hogy miért ilyen drága egy állvány. (házilag nem lehet csinálni?)

Egyébként a faltól, bútortol milyen messze legyenek?

Végül a Yamaha RXV 450-et pár hete jelent meg, remélem nem lesz vele gond. Az ára nagyon nyerő, 70eFt volt!, az elődje a 440 ennél sokkal drágább még most is.

Még nem vettem hangfalat, mivel az új radiátor elviszi az árát :(
Nekem egyértelmű a bükk szín, mivel a bútoraim is bükk színűek, illetve natúr fenyő...
A m31-es mindenképpen megéri azt a kis plusz pénzt :)
Én ezt a szériát még nem hallottam, csak az "elődjét" az i betüs végüt: m73i és m74i
Az volt a mélyével a baj, hogy volt egy púp hasrapacsi: 60 Hz-nél és az ennél mélyebbeket nem igazán hallottam, de a közepe, magasa, mély felsőtartomány tetszett. A Tannoy R2-höz képest picivel zavarosabb volt a mélye, nem tudom jól megfogalmazni :D
De azt elmondhatom, hogy Ön jól választott :) Mikor veszed meg?
Ja, állványt venni célszerű. Különben akkora (magasságú) állványt érdemes venni, hogy a hangfalaid egyforma szintben legyenek. Olyan 90 cm környéke.
Utolsó kérdésedre nem lehet felelni :D Teszem azt 40-40 cm oldalról és hátulról. De ha nincs ennyi helyed akkor nyilván kevesebb. Én is kérdeztem a többieket erről, azt mondták meg kell találni a legjobb pozíciót.
Oldalfallal párhuzamosan tenni öket, nem kell befordítani a hallgató felé (bár olvastam olyat, is, hogy 20 fokos elforgatás segíthet). De a legjobb válasz az volt, hogy tologasd a hangfalat amig megtalálod a legjobb pozicioját, még mielött a családtagjaid beutalót adnak a fehér köpenyesekhez :D
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#624 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 19:02

Idézet: topeti - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 16:29

Még nem vettem hangfalat, mivel az új radiátor elviszi az árát :(
Nekem egyértelmű a bükk szín, mivel a bútoraim is bükk színűek, illetve natúr fenyő...
A m31-es mindenképpen megéri azt a kis plusz pénzt :)
Én ezt a szériát még nem hallottam, csak az "elődjét" az i betüs végüt: m73i és m74i
Az volt a mélyével a baj, hogy volt egy púp hasrapacsi: 60 Hz-nél és az ennél mélyebbeket nem igazán hallottam, de a közepe, magasa, mély felsőtartomány tetszett. A Tannoy R2-höz képest picivel zavarosabb volt a mélye, nem tudom jól megfogalmazni :D
De azt elmondhatom, hogy Ön jól választott :) Mikor veszed meg?
Ja, állványt venni célszerű. Különben akkora (magasságú) állványt érdemes venni, hogy a hangfalaid egyforma szintben legyenek. Olyan 90 cm környéke.
Utolsó kérdésedre nem lehet felelni :D Teszem azt 40-40 cm oldalról és hátulról. De ha nincs ennyi helyed akkor nyilván kevesebb. Én is kérdeztem a többieket erről, azt mondták meg kell találni a legjobb pozíciót.
Oldalfallal párhuzamosan tenni öket, nem kell befordítani a hallgató felé (bár olvastam olyat, is, hogy 20 fokos elforgatás segíthet). De a legjobb válasz az volt, hogy tologasd a hangfalat amig megtalálod a legjobb pozicioját, még mielött a családtagjaid beutalót adnak a fehér köpenyesekhez :D

No már nincs visszaút megrendeltem egy m33-at és egy m31-et:) Ha a mélyek nem elegek (amit kétlek), akkor majd bedobom a mission új szubládáját is a rendszerbe de akkor szerintem beszakad a padló.

Apropo, komolyan kérdezem ha betörik az ablak, arra fizet a biztositó?:) Persze elrejteném előtte a rendszert.

Na még egy kérdés, hol vegyek kábeleket? És milyen kábelek kellenek, első körben csak a hangkártyához akarom csatlakoztatni optikai és analóg módon egyaránt.

#625 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 22:35

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 20:02

No már nincs visszaút megrendeltem egy m33-at és egy m31-et:) Ha a mélyek nem elegek (amit kétlek), akkor majd bedobom a mission új szubládáját is a rendszerbe de akkor szerintem beszakad a padló.

Apropo, komolyan kérdezem ha betörik az ablak, arra fizet a biztositó?:) Persze elrejteném előtte a rendszert.

Na még egy kérdés, hol vegyek kábeleket? És milyen kábelek kellenek, első körben csak a hangkártyához akarom csatlakoztatni optikai és analóg módon egyaránt.

Na ugye hogy sub nélkül is dübörög :D
Gratu! Kábelt illetően VhD kábelt keress szerintem, általában azok igen jók.
Pénztárcádtól függ úgyis, melyik tipusra futja.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#626 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 19:45

Idézet: topeti - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 21:35

Na ugye hogy sub nélkül is dübörög :D
Gratu! Kábelt illetően VhD kábelt keress szerintem, általában azok igen jók.
Pénztárcádtól függ úgyis, melyik tipusra futja.

Na kezdem előlről mert a villám lecsapta a gépem, szerencsére az új szerzeményeim túlélték.

Szóval már itthon vannak a dobozok, és egyelőre nem csalódtam annak ellenére, hogy igencsak mostoha körülmények között vannak. Eleve egy jó hosszú ősrégi filléres kábellel vannak rákötve az erősitőre, és egyelőre csak a rádió szól. Bejáratva és beállítva sincsenek még. Szóval ehhez képest nem szól rosszul, még csak az m33 van bekötve.
A hangerőröl később nyilatkozom mert most nincs normálisan bekötve, de azt már látom hogy a falrengetéshez mindenképpen kell majd a mélyláda, de akkor viszont kő kövön nem marad. Dübörög ez is, de az eddigi PC-s mélynyomós rendszerhez szokott füleimnek hiányzik az a bizonyos igazán mély tartomány amit a szub ad ki mából.
Szóval az élvezetes házimozihoz, illetve diszkózenéhez biztosan kell a szub (ezt sejtettem), "szatelitnek" viszont igencsak jók lesznek ezek.

No de majd irok ha már be lesz lőve a rendszer.

#627 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 19:51

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 20:45

Na kezdem előlről mert a villám lecsapta a gépem, szerencsére az új szerzeményeim túlélték.

Szóval már itthon vannak a dobozok, és egyelőre nem csalódtam annak ellenére, hogy igencsak mostoha körülmények között vannak. Eleve egy jó hosszú ősrégi filléres kábellel vannak rákötve az erősitőre, és egyelőre csak a rádió szól. Bejáratva és beállítva sincsenek még. Szóval ehhez képest nem szól rosszul, még csak az m33 van bekötve.
A hangerőröl később nyilatkozom mert most nincs normálisan bekötve, de azt már látom hogy a falrengetéshez mindenképpen kell majd a mélyláda, de akkor viszont kő kövön nem marad. Dübörög ez is, de az eddigi PC-s mélynyomós rendszerhez szokott füleimnek hiányzik az a bizonyos igazán mély tartomány amit a szub ad ki mából.
Szóval az élvezetes házimozihoz, illetve diszkózenéhez biztosan kell a szub (ezt sejtettem), "szatelitnek" viszont igencsak jók lesznek ezek.

No de majd irok ha már be lesz lőve a rendszer.

Mondok egy filléres tűrhető kábelt: 2.5mm^2-es tömör villanydrót.  :D

Szerintem (bár nem tudom milyen PC-s recsegőd van) csupán annyi történt, hogy nincs 80-100Hz körül mélykiemelés :D

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#628 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 20:08

Hát, már most javítanom kell magamon. Mert ez a hangfal nagyon király! Ugyanis hallhatóan folyamatosan javul a hangja, ahogy járódik be, pedig még jó pár száz óra kell a végleges állapothoz.
Szóval a közép és magas hangok egyre szebbek kezdenek lenni, tisztán, élvezetesen szólnak. És a mélyek is kezdenek előjönni az odúból:) És még mindig csak a rádió szól ami messze van a CD minőségtől.

#629 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 20:40

Nekem a mélyhangok akkor jöttek elő, ha jól megjárattam. Volt itt pár haverom, éshát ha már ittvannak, egye fene szóljon egy Metallica koncertfelvétel a kedvükért... Akkor nagyon meglettek járatva, de lehet csak bemesélem magamnak, de én úgy érzem több a mélye. Nekem így frankón tetszik:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#630 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 21:07

Neem nekem anno ezer éve a Jamo Studion is jelentős volt a változás, mély hangok tekintetében...pedig az nem egy komoly hangfal.

És ha már mentek pár10 órát, adhatsz a logisztikának: egy pár centi balra, jobbra, előre hátra, befordít, kifordít, és így talán egyszercsak meg is találja a helyét. (a basszuson elvileg változtat ha a falakhoz képest rakosgatod 5-10 centiket) Csak azt már lehetőleg cd-vel csináld.. :)  :cool:
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#631 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 21:12

Idézet

Techno - Deep ass bass song

Ezt szerváld meg, ezzel egészen jól lehet teszteni a mélyhangokat a falakon... csak vigyázz a szomszédokra nehogy  :help:  :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#632 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 21:18

Idézet: Boba - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 22:12

Ezt szerváld meg, ezzel egészen jól lehet teszteni a mélyhangokat a falakon... csak vigyázz a szomszédokra nehogy  :help:  :D

Talvin Singh is jó...vagy William Orbit. És még hallgathatóak is :)  :banana:

#633 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 21:50

Idézet: Boba - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 20:12

Ezek megvannak nekem is jól lehet tesztelni velük.
De ami igazán nagy próba elé állítja a hangfalakat mélyek terén az a Prodigy: The Trick c. száma, ami igencsak hangfal (és szomszéd) kínzó zene, akinek a cucca ezt a számot le bírja rendesen játszani az elégedett lehet.

#634 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:09

Idézet: Boba - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 19:40

Nekem a mélyhangok akkor jöttek elő, ha jól megjárattam. Volt itt pár haverom, éshát ha már ittvannak, egye fene szóljon egy Metallica koncertfelvétel a kedvükért... Akkor nagyon meglettek járatva, de lehet csak bemesélem magamnak, de én úgy érzem több a mélye. Nekem így frankón tetszik:)

csak tudnám hogy járassam be, hogy a szomszédokat ne készítsem ki, vagy ők ki ne készítsenek engem.
Legjobb lenne otthagyni egy kis Metallicát végtelenitett lejátszásban majd elutazni egy hétre nyaralni:) Csak kellene egy szünetmentes is ha netán rafináltan lekapcsolnák a villanyórát.

Boba milyen erősitőd van alatta?

#635 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:57

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 23:09

csak tudnám hogy járassam be, hogy a szomszédokat ne készítsem ki, vagy ők ki ne készítsenek engem.
Legjobb lenne otthagyni egy kis Metallicát végtelenitett lejátszásban majd elutazni egy hétre nyaralni:) Csak kellene egy szünetmentes is ha netán rafináltan lekapcsolnák a villanyórát.

Boba milyen erősitőd van alatta?

Hú, már írta pedig nekem is mert kérdeztem... talán Marantz PM-4200 de nem esküszöm meg rá.

#636 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 18:30

Na most már egyértelmű, hogy kell egy mélyláda. Nem véletlen van a specifikációban 48Hz megadva alsó határként, ez alatt valóban eltűnnek a mélyek. E fölött nagyon szépen szól, most épp egy kis Justice For All-al edzesztem :rock: , csak nekem hiányzik nagyon az ami 30-48Hz között van.

Szóval milyen szubot javasoltok, mission legyen az is vagy az mindegy? Sajnos a mission m3as még nem kapható, de olyan 100eFt körül lesz szeirntem az ára, 250mm -es sugárzóval, amit most nem tudok megengedni magamnak.

Láttam 50ezerért Wharfedale Power Cube 10-et szintén 250mm-es, esetleg 76-ért 300mm-es Powercube 12A?

#637 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 18:41

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 19:30

Na most már egyértelmű, hogy kell egy mélyláda. Nem véletlen van a specifikációban 48Hz megadva alsó határként, ez alatt valóban eltűnnek a mélyek. E fölött nagyon szépen szól, most épp egy kis Justice For All-al edzesztem :rock: , csak nekem hiányzik nagyon az ami 30-48Hz között van.

Szóval milyen szubot javasoltok, mission legyen az is vagy az mindegy? Sajnos a mission m3as még nem kapható, de olyan 100eFt körül lesz szeirntem az ára, 250mm -es sugárzóval, amit most nem tudok megengedni magamnak.

Láttam 50ezerért Wharfedale Power Cube 10-et szintén 250mm-es, esetleg 76-ért 300mm-es Powercube 12A?

Inkább tedd közelebb a falhoz. Egy olcsó szubbal több gondot csinálsz magadnak, mint ami jót hozna. ha egyáltalán hozna vmit. Én ebben sem vagyok biztos.  ;)

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#638 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 19:03

Idézet: DDL - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 17:41

Inkább tedd közelebb a falhoz. Egy olcsó szubbal több gondot csinálsz magadnak, mint ami jót hozna. ha egyáltalán hozna vmit. Én ebben sem vagyok biztos.  ;)

Ezt kifejtenéd bővebben?

Még egy kérdés, ha a régi PC-s hangcuccból kiszedem a szubot (40w-os), és rákötöm az erősítőre mi történik?

#639 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 19:16

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 20:03

Még egy kérdés, ha a régi PC-s hangcuccból kiszedem a szubot (40w-os), és rákötöm az erősítőre mi történik?

Háát, azok nem igazán subok, simán kisülhetne, hogy a pindurka "sub" semmivel se megy mélyebbre, mint a mission!

#640 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 19:42

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 20:03

Ezt kifejtenéd bővebben?

Ha tolod a fal fele akkor a sarokhatás miatt nő a bass mennyisége és a mélysége is. Egy szubot meg be kell állítani, meg kell találni  a helyét. Ez egy valódi szubnál sem egyszerű. Egy olcsónál meg pláne nem.

Szerkesztette: DDL 2004. 06. 11. 19:42 -kor

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.