HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 22. 19:30

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 20:49

Jáj nekem, nagy a bánatom!
A Hifi Piacban hirdettek egy Pio A400-ast, de lekéstem róla  :burr:
Azt mondta az eladó, hogy már az újság megjelenése napján felhívták vagy öten az ország minden tájáról.

Más: a hificityn árulnak egy Dynaudio 42-es dobozt 100-ért. Aki dobozvásárlás előtt áll, annak érdemes rámozdulnia, mert alig több, mint féláron adják (talán még alkudni is lehet). Buli vétel, főleg akkor, ha tényleg új (ahogy a hirdetésben szerepel).

No meg ha lapul otthon egy erősítő, ami rendesen meg tudja hajtani, az ugyanis nem egyszerű feladat!

Amúgy egy Quadral Ascent 250-et hallgatok. Elég szar egy doboz.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#682 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:41

Idézet: Apró - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 18:30

No meg ha lapul otthon egy erősítő, ami rendesen meg tudja hajtani, az ugyanis nem egyszerű feladat!

Amúgy egy Quadral Ascent 250-et hallgatok. Elég szar egy doboz.

tényleg gyenge eresztés? nekem egy ideig tetszett, de sosem jutottam el odáig, hogy meghallgassam. itt van infó a Dynaudio dobozról...
.
.
.

#683 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:46

Huhh... a bolt leírása nemsemmi, csorog a nyálam:) Olyasmi lenne az nekünk, mint kisgyereknek a vidámpark:D (ehh, most esik le énis kisgyerek vagyok még a 17 évemmel:D sebaj...)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#684 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:13

Azért igen érdekes dolgokat írnak a hangfalamról... bár egykét dologban egyetértek.

Idézet

They are not colored, and this to a fault, to the point that I fail to note their own character. Yet they are not bland, not dead at all. They are not supremely linear, but not unlinear either. They are efficient and can go very loud if necessary, yet you gain nothing by loudness and loose less then with some other designs in this price bracket.

Nagyrészt egyetértek...

Idézet

You can listen to them for many hours without fatigue, but you won't be in any hurry to ask for more.

Itt már nem... Bár úgyvélem, inkább magáért a zenéért ülök le napi min 4-5 órára a cucc elé.

Idézet

Very strange speakers indeed, no personality at all.

Ezt más mások is mondták... állítólag azt adja le amit kap a cd-től és az erősítőtől... ehhez nemtudok hozzászólni.

Idézet

Response is given as 54-22,000 Hz +/- 3dB

És tessék... én még a cselló alját sem hallom igazán nagy erővel, mégis szinte minden nap megy az Apocalyptica n.drews.)

Szerkesztette: Boba 2004. 06. 23. 12:15 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#685 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 11:52

Idézet: Apró - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 21:54

Én nem írtam ilyet, az tuti! Nekem pont, hogy inkább szimpatikus a márka. Ők legalább nem varázsolnak a számokkal, no meg általában tisztességes méretű tápot tesznek az erősítőikbe.

Akkor elnézést, hogy rosszul emlékeztem, de mondtam hogy nem is biztos hogy te voltál... (már nem merek tippelni)
Dynaudio 42 meg olyan cseppecske... kinek a pap, kinek a paplan :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#686 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 10:39

sziasztok!

ha minden jól megy, akkor ezen a héten csütörtökön megpróbálok elmenni hangfalat hallgatni. sajnos most sok túlórázás van, ezért még nem biztos a meghallgatás időpontja. a következő erősítőket szeretném bevenni a látókörbe:

Denon AVR-1804, (ronda, de jó a hangja sztereóban)
Harman Kardon AVR-130/230 (jól néz ki, sztereóban és moziban is jó a hangja)
Yamaha RXV-650RDS (ismerős a formája, lévén 630-ast birtoklok jelenleg, sztereóban elmegy, moziban király hangzás)

olyan erősítő kellene, ami szépen szól sztereóban, de a moziban sem vall szégyent. sztereóban a Denon igen jó, a H/K-ról is áradoztak nekem, ez még igen fejlett basszus- és csatorna menedzsmenttel is rendelkezik (üzemmódonként állítható szintek, a basszus finomhangolása, nem csak a szokásos "kis hangszóró, nagy hangszóró, nincs ilyen hangszóró" opció érhető el.)
a Yamaha erősítője ismerős, jelenleg egy 630RDS van, ami szerintem egész jó. a 650 egyenes ági leszármazottja, esetleg még meg kellene fontolni a 750-et is, mert nem sokkal drágább és később lehet rá lemezjátszót is kapcsolni.

a hangfalak közül most nagyon tetszik a KEF Q5 (Q5 adatok) és a Mission M35 (M35 adatok). a Q5 igen drága (sajnos 220 rugó kis híján, tehát kiesik a szórásból), ezért a kistestvére a Q4 (Q4 adatok) jöhet számításba. mit jelent az, hogy 2.5-utas?

a Mission M35 kistestvére a Mission M34, ami kicsit kisebb, mint az M35, de 2-utas (zenére állítólag ez a jobb) és ugyanúgy 92dB érzékenységű, mint az M35.

meg kellene még hallgatni a JBL Northridge E90-et is, esetleg az E80-at, ami kicsit kisebb és olcsóbb.

van még sok versenyző, akiket bele kellene venni a meghallgatásba, de egyszerre úgysem lehet sokat. első próbálkozásra a Satsystembe mennék, aztán pedig a Hifibarlangba. az első helyen asszem nincs Mission sajnos, de KEF és JBL van, még talán B&W is lesz.

olyan összeállítást szeretnék összerakni, ami nem túl kemény hangzású (vokális és komoly zenére is kellene sztereóban), de moziban is jó lenne. elsőre csak két front lenne, aminek a mozi dinamikáját is hoznia kellene, tehát valami komolyabb álló dobozt szeretnék. a KEF Q5 és Mission M35 ideálisnak tűnik az adatok alapján, de a meghallgatás az igazán fontos, mert ez egy szubjektív terület.

felsorolok két összeállítást, mondjatok rá valamit:

Denon AVR-1804 és KEF Q5 frontok (sztereóban hasítana, de milyen mozira?)
Denon AVR-1804 és Mission M35 vagy M34 frontok (ezek jól illenek egymáshoz?)
H/K AVR 230 és KEF Q5 frontok (elvileg jónak kellene lenni sztereóra és mozira is)
H/K AVR 230 és Mission M35 vagy M34 frontok (ez milyen párosítás?)

a kakukktojás:

Yamaha RXV-650RDS és KEF Q5 frontok (kemény hangú erősítő, lágy hangú hangfal, milyen ez sztereóra és mozira?)
Yamaha RXV-650RDS és Mission M35 vagy M34 frontok (kemény erősítő, kicsit lágyabb hangfal, ez milyen?)

jelenleg Quadral QLX205-ös frontok vannak (kemény hangzás) és Yamaha RXV-630RDS (ez is kemény hangzás). a második rendszernek szeretnék valami lágyabbat, ami jó mozira is, de sztereóban is teljesít. korábban megírtam a zenei preferenciákat, azok még élnek.

írjatok javaslatokat a variációimra, legyetek szívesek! ha eszetekbe jut hasonló (de jobb) összeállítás, akkor azt is írjátok meg, lécci!

köszi előre is, üdv!

u.i.: ideszerkesztettem a zenei preferenciákat, a könnyebb áttekinthetőség érdekében.

Idézet

mivel fontos, hogy az igényeket tisztázzam, ezért akkor leírom. kábé 50% filmnézés (akció kicsit, bár barátnőm azokat is szereti, koncert DVD-k sokat, normál és krimi/thriller filmek is kicsit), 20% populáris zenék (barátnőm kedveli a mai slágereket), 30% kevésbbé populáris zene (ezen belül 50% komolyzene, 30% 80-as évek beli rock, valamint 20% metál).

a peremfeltételek: a szoba egy hálószoba, tetőtérben, de a tető csak a hangfalakkal szemközt kezd el belógni egy métert kábé függőlegesen. olyan 6x6 m lehet a szoba kábé, van benne szekrény, franciaágy, kis szekrények. nem az ideális, de most ilyenek a peremfeltételek...

Szerkesztette: donphobos 2004. 06. 29. 10:41 -kor

.
.
.

#687 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 11:11

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 11:39

meg kellene még hallgatni a JBL Northridge E90-et is, esetleg az E80-at, ami kicsit kisebb és olcsóbb.

első próbálkozásra a Satsystembe mennék, aztán pedig a Hifibarlangba. az első helyen asszem nincs Mission sajnos, de KEF és JBL van, még talán B&W is lesz.

Én mégegyszer nem hallgatnám meg őket. Rettentő sok a mélye és engem nagyon zavart. Az énekhangot is elnyomta a mély. Fúj. Persze neked lehet hogy tetszik :)
Satsystemben van BW, hifibarlangba nincsen.
A Mission M35-öst külseje alapján szintén túl sok méllyel rendelkezőnek titulálom, inkább a M34-re vagyok kíváncsi.
Ha jól tudom a hifibarlangba nincs se H/K, se Denon, ők Marantz és Yamaha pártiak. Rólam ez meg nem mondható el :p

Ja, és ha már ennél a (hangfal) kategóriánál járunk, helyettem is hallgasd már meg a Jm-Labot (Chorus széria 706,707,716)! Köszi.

ui.
Az összeállításoddal kapcsolatban nem tudok mit mondani mivel nem ismerem őket, pusztán a saját "élményeimet" tolmácsoltam feléd amikot hangfalat hallgattam.
Bocsi hogy beleszóltam csak saját tapasztalataimat szerettem volna veled megosztani.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#688 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 11:46

Idézet: topeti - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 10:11

Az összeállításoddal kapcsolatban nem tudok mit mondani mivel nem ismerem őket, pusztán a saját "élményeimet" tolmácsoltam feléd amikot hangfalat hallgattam.
Bocsi hogy beleszóltam csak saját tapasztalataimat szerettem volna veled megosztani.

köszi a segítséget! várok további tapasztalatokat is, ha van!
üdv!
.
.
.

#689 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 16:37

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 12:46

üdv!

Hali!

Pláza környékén jártam és ha már ott vagyok, nem hagyhattam ki az aktuális külföldi sajtó termékeket sem.
A külföldi sajtóra hagyatkozva: Canton és Jm-Lab, valamint Infinity hangfalakat hallgasd meg, őket javasolják sztereó és házimozira. Érdekes hogy a pici Canton asszem 202-esek jobb mélytartománnyal rendelkeznek mint a Jm-Lab 706-os, erre enged következtetni hogy a mély skálán zöld, a Jm-Labnál meg sárga volt a csík 100-kb. 500 Hz közt. Na igen. Ennyit a szaklapokról és hitelességükről :)
Valamint erősítők terén a Harman/Kardon 230-ast tesztelték, és jól teljesített nagyon :)
Bár a tesztek tesztek. Azért ha sok helyen ugyanazt írják, akkor abban csak lehet valami.
Szóval házimozi erősítők terén  szerintem Denon és Harman/Kardon (külföldi ujságok is ezeket hozzák ki ha nem is győztesnek de szteróban nagyon jó). Ja, a Yamaha új szériás 650-esét is tesztelték majdnem H/K eredményt ért el sztereóban, na itt már lehet hogy valami defektes (pl. támogatja a kiadót, stb...)

Amúgy mindenkinek köszi a névnapi üdvözlést :p

#690 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 14:26

Idézet: Boba - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 13:13

Azért igen érdekes dolgokat írnak a hangfalamról... bár egykét dologban egyetértek.
...
Itt már nem... Bár úgyvélem, inkább magáért a zenéért ülök le napi min 4-5 órára a cucc elé.

Azért egy jó rendszer, mint pl a Tied mindenképp előny, mert bírod sokat hallgatni! Ezt nem gondoltam volna korábban, de én is tapasztaltam: Bizonyos hangszórókkal az ember 1 cd után úgy érzi hogy: "jajj most de jó lenne egy kis csend", másokkal meg 4-5cd lemegy és csak azért kapcsolja ki mert néha aludni is kellene...

Idézet

És tessék... én még a cselló alját sem hallom igazán nagy erővel, mégis szinte minden nap megy az Apocalyptica n.drews.)

:) :) Tessék, most már fúrdalja az oldalamat ez az Apocalyptica, annyit emlegeted, uccu töltök is egyet próbaképp :)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#691 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 04:53

Idézet: DDL - Dátum: 2004. jan. 7., szerda - 9:11

Ki fogtok nevetni. 40 eres (vagy több) HDD kábel.

Üdv: DDL

És a "sima" vastag rézdrótot próbáltad már? 4 mm2 vagy 6mm2 keresztmetszetüt?
Gondolom igen :D Ha tényleg igen, akkor mi a véleményed róla?

#692 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 09:22

Idézet: topeti - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 5:53

És a "sima" vastag rézdrótot próbáltad már? 4 mm2 vagy 6mm2 keresztmetszetüt?
Gondolom igen :D Ha tényleg igen, akkor mi a véleményed róla?

Az egyik legjobb kábel amit eddig hallottam az a 3.5mm átmérőjű öreg tekercselő huzal. Hatalmas tér, menydörgő basszus (ahol kell). Iszonyatos energia, dinamika, tiszta magasak és közepek. Szóval fantasztikus. De! Sajnos igen kevés az olyan erősítő ami az ilyet szereti. Ugyanis ezzel a kábellel (de akármelyik vastag, tömörrel is) az a probléma, hogy az erősítő szembe találja magát a hangobozzal. Annak teljes, kozmetikázatlan valójával. Ezért elszúrt erősítő-hangdoboz pár esetén borzalmas csörömpölést és zagyva magasakat, huppogó mélyeket kapsz. Próbát mindenképpen megér. De ha lehet akkor nyúzd meg a kábelt és ha jobb nincs akkor szigeteld lazán újságpapírrral. De a legjobb a pamut. Pl. cipőfűző.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#693 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 12:47

Idézet: DDL - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 10:22

Az egyik legjobb kábel amit eddig hallottam az a 3.5mm átmérőjű öreg tekercselő huzal. Hatalmas tér, menydörgő basszus (ahol kell). Iszonyatos energia, dinamika, tiszta magasak és közepek. Szóval fantasztikus. De! Sajnos igen kevés az olyan erősítő ami az ilyet szereti. Ugyanis ezzel a kábellel (de akármelyik vastag, tömörrel is) az a probléma, hogy az erősítő szembe találja magát a hangobozzal. Annak teljes, kozmetikázatlan valójával. Ezért elszúrt erősítő-hangdoboz pár esetén borzalmas csörömpölést és zagyva magasakat, huppogó mélyeket kapsz. Próbát mindenképpen megér. De ha lehet akkor nyúzd meg a kábelt és ha jobb nincs akkor szigeteld lazán újságpapírrral. De a legjobb a pamut. Pl. cipőfűző.

1. Szóval műanyag védőburkolat le, és pamut fel? Még a végén horgolni is megtanítassz :D
2. Figyi, NAD, Denon meg H/K (esetleg Yamaha, hogy ha addigra lesz külön sztereó erősítő) vonal érdekel erősítő terén. Ezek közül lesz az, amelyik jól fog szólni a tömör dróttal? Vagy ezek közül egyik se én inkább vegyek VdH kábelt, vagy inkább 40 eres vinyokábelt? :)
3. (és végül )Meg tudod fogalmazni mik a 3 kábel közti különbségek?
Előre is  :respect:  :respect:

#694 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 16:30

Idézet: DDL - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 10:22

... De ha lehet akkor nyúzd meg a kábelt és ha jobb nincs akkor szigeteld lazán újságpapírrral. De a legjobb a pamut. Pl. cipőfűző.

Hüü, ez már egy ideje az én oldalamat is furdalta, mert sok helyen olvastam, hogy a csupaszított drót milyen nagyszerű. Csak nem volt tiszta, hogy ha csupasz, akkor mégis mi a rákkal szigetelik...de így már tiszta. Hogy mik vannak :)  :respect:
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#695 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 19:42

Skacok, az aproneten fél ár alatt hirdetnek házimozi cuccokat.
Pl. Tannoy R2 65 rugóért, mx2 + konzol 30-ért.
Ezenkívül erősítő és DVD játékos is for szél.
Sasoljátok meg  :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#696 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 12:50

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 20:42

Skacok, az aproneten fél ár alatt hirdetnek házimozi cuccokat.
Pl. Tannoy R2 65 rugóért, mx2 + konzol 30-ért.
Ezenkívül erősítő és DVD játékos is for szél.
Sasoljátok meg  :D

A Tannoy R2 neked szerintem bejönne :) Hallgasd meg a netdepóban!
Hátha van ott belőle egy példány... hihi igen még meg lehet náluk hallgatni.
Szerintem megéri! Hallgasd meg és ha bejön a hangja (szövet dóm, miegymás...), akkor 65-ért az igen jó ár...  Most nézem, a bolti ára 140ezer Ft! :eek:
ime a link

#697 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 10:12

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 12:46

üdv!

szia!

Voltál hallgatózni? Ha igen mesélj :)

ui.
Miki2 ! Irtam ám neked privát üzit, megkaptad?  :confused:

#698 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 20:02

Ha szabad hozzászólni én a Tannoy-tól nem vagyok elhalva, nagyon soványka a hangja.
Most egy R3-van nálam, de a cobalthoz képest halovány, de halovány főleg az előző hangfalamhoz képest, az infinity renaisannce volt.
Ha nem hallgatsz meg komoly cuccot a Tannoy még jónak is tűnhet, de utánna.......
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#699 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 20:17

Idézet: JJ - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 21:02

Most egy R3-van nálam, de a cobalthoz képest halovány, de halovány főleg az előző hangfalamhoz képest, az infinity renaisannce volt.

Igen és ez a lényeg. A kettő közt árban is kétszeres szorzó van.
Sajnos nem 1 kategória. De árkategóriájában jól szól,  nem?!

#700 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 21:05

Mint mondtam az a baj, ha már egyszer a füled hozzászokott sokkal jobbhoz utánna megette a fene :D
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.