HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 17. 17:24

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 14:41

milyen alacsony ezen a terülten az aktivitás. minden más téma nyüzsög, itt meg alig van élet. tessék lelkesedni! :)

üdv!

u.i.: lásd az előző kérdésemet, ott kell lelkesedni.

Lelkesedem lelkesedem lelkesedem..így jó? Tényleg elég nagy a pangás, dehát itt a jó idő, nyílnak a virágok, csiripelnek a madarak...  :hinta:

A lényegi rész: szerintem teljesen ok a rendszer, de azt hiszem a Missionok nem mélybajnokok, én pl megnézném a Kef q4-est, ami picit drágább (plyan 165e/pár) de ha jól tudom valamivel agilisebb mélyben.
Vagy ha a szép énekhang számít, a Phonar Volume2-t (ez 120e körül van). Mindenképp menj hallgatózni, mert ki ezt, ki azt találja jónak. Ha olvasgattad a topicokat akkor láthattad, hogy pl. a B&W hanfalak hogy megosztják az embereket: van aki szereti a hangjukat, van aki nem.

De. Például, ha nem kifejezetten a tuc-tuc zenéket szeretitek, egy állványos kisdoboz még kafább lehet, persze akkor egy sub-ot is kell rendszeresíteni házimozi-élvezet esetére. Csak mert a legtöbb zene nagyon szépen bír szólni kisdobozzal is, pl. egy JmLab Chorus 706S állványon. Ha meg bulizni akartok, be lehet állítani a házimozi-gépeken hogy a bass jó része menjen a subba, és akkor lehet vadulni is.

Ennyi :)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#662 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 07:48

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 16:24

A lényegi rész: szerintem teljesen ok a rendszer, de azt hiszem a Missionok nem mélybajnokok, én pl megnézném a Kef q4-est, ami picit drágább (plyan 165e/pár) de ha jól tudom valamivel agilisebb mélyben.
Vagy ha a szép énekhang számít, a Phonar Volume2-t (ez 120e körül van). Mindenképp menj hallgatózni, mert ki ezt, ki azt találja jónak. Ha olvasgattad a topicokat akkor láthattad, hogy pl. a B&W hanfalak hogy megosztják az embereket: van aki szereti a hangjukat, van aki nem.

De. Például, ha nem kifejezetten a tuc-tuc zenéket szeretitek, egy állványos kisdoboz még kafább lehet, persze akkor egy sub-ot is kell rendszeresíteni házimozi-élvezet esetére. Csak mert a legtöbb zene nagyon szépen bír szólni kisdobozzal is, pl. egy JmLab Chorus 706S állványon. Ha meg bulizni akartok, be lehet állítani a házimozi-gépeken hogy a bass jó része menjen a subba, és akkor lehet vadulni is.

Ennyi :)

köszi!

megnéztem a Kef q4-et, az adatait olvasom. kisebb a láda, a súlya csak 9 kiló. a Mission M35 23 kg. ez azért elég soványkának tűnik. magasabbra megy 27kHz vs 20kHz a Mission esetében, és az érzékenysége is kisebb (csak 90dB a Mission 92dB-ével szemben).
tudom, hogy ezek a száraz adatok csak, meg kell hallgatni majd, mert a puding próbája az evés. mintha lenne ilyen KEF a Satsystemben, még a korábbi hallgatózás idején volt és hallottam is. akkor nagyon laposnak és semlegesnek tűnt a hangja. de mivel azóta változott az ízlésem egy kicsit, ezért újra ki kell próbálni.

a Phonar Volume2 elég egyszerűnek tűnik, lehet, hogy pont emiatt van jó hangja. megpróbálom meghallgatni ezt is. tuti, hogy lemegy 30Hz-ig? ez elég hihetetlennek tűnik nekem...

a kis JM Lab is aranyos, de frontnak mindenképpen valami combosat szeretnék. megpróbálok elzarándokolni a közeli jövőben a Hifibarlangba és a Satsystembe is, mert amíg hallani nem hallom őket, addig nehéz valamit is mondani egy hangfalról.

írtad, hogy a H/K lejátszói gondokkal küszködnek. ez mit jelent? nekem lejátszóból a Denon DVD700 lenne az ideális, mert most DVD800 van és az tetszik. ez is lehet multirégiós és tud mindent, ami jó lehet. meg meg is szoktam már a Denon lejátszót (öregszem, ezt is figyelembe kell venni :) )

köszi az infókat, még írjatok mindenről, ami fontos lehet. leginkább a hangfalak és az erősítők érdekelnek.

üdv!
.
.
.

#663 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 11:16

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 8:48

...

Hát igen, paraméterek tekintetében van difi...de tudod, az adatok semmit nem mondanak, tényleg menj el és hallgasd meg. (csak mert műszaki adatokkal nem lehet leírni hogy a valóságban hogyan szól egy hangfal. ráadásul vigyél egy olyan cd-t amin a kedvenc zenéitek vannak (akár rakj össze egy válogatás cd-t...) és azzal teszteld le őket. Saját tapasztalat: nekem kisdobozom van, és ha nem tuc-tuc-ot hallgatok, egyáltalán nem hiányoznak a mélyek (bár méréseim szerinte az 50Hz csontra megvan 0dB-n :) ), szóval nem bizti hogy egy batár Mission fog éppen tetszeni. )

A H/K-ról nem én írtam, csak annyit tudok, amit mások is mondanak: korrekt kis gépek, ha én házimozit építenék, tuti számításba venném!

Jah egy ajánlás, bár nem vagyok boltos: az akusztikába is menj el, rendeseknek tűntek legutóbb mikor arra jártam!

Szerkesztette: n.drews 2004. 06. 18. 11:16 -kor

#664 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 21:33

donphobos: B&W hangfalakat nem nézel? én nagyon elégedett vagyok velük, nagyon bejöttek.

már csak egy rendes erősítőt és cdlejátszót kellene vennem. de ha minden úgy alakul ahogy tervezem, akkor legkésőbb júli vége fele összejön.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#665 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 19:03

Idézet: Apró - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 8:41

Simán előfordulhat, hogy a kis PC-s buffogó egyátalán nem megy mélyebre a frontjaidnál, csak éppen van egy bazi nagy kiemelése 80-100 Hz környékén.

:offtopic:
Szevasz kolléga!
Irtam neked privátot tessék elolvasni :)
Többeiktöl elnézést.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#666 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 21:46

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 10:16

egyáltalán nem hiányoznak a mélyek (bár méréseim szerinte az 50Hz csontra megvan 0dB-n :) !

Kár, hogy a nagybőgő 38 Hz-ig lemegy, hogy az orgonáról már ne is beszéljünk  ;)
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#667 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 21:51

Ok... 38 hz-et még kiad egy jobb normál hangfal, bőgőt még remekül visszaadhatja egy dobozka. De mi van a 12 hz környékére lemenő üstdobbal? :D
(bőgőről jut eszembe... Apocalyptica nemsemmi amit kihoz a bőgőből, nagyon érdekes zene, de nekem marhára bejön:))
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#668 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 22:36

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 8:48

köszi!

megnéztem a Kef q4-et, az adatait olvasom. kisebb a láda, a súlya csak 9 kiló. a Mission M35 23 kg. ez azért elég soványkának tűnik. magasabbra megy 27kHz vs 20kHz a Mission esetében, és az érzékenysége is kisebb (csak 90dB a Mission 92dB-ével szemben).
tudom, hogy ezek a száraz adatok csak, meg kell hallgatni majd, mert a puding próbája az evés. mintha lenne ilyen KEF a Satsystemben, még a korábbi hallgatózás idején volt és hallottam is. akkor nagyon laposnak és semlegesnek tűnt a hangja. de mivel azóta változott az ízlésem egy kicsit, ezért újra ki kell próbálni.

a Phonar Volume2 elég egyszerűnek tűnik, lehet, hogy pont emiatt van jó hangja. megpróbálom meghallgatni ezt is. tuti, hogy lemegy 30Hz-ig? ez elég hihetetlennek tűnik nekem...

a kis JM Lab is aranyos, de frontnak mindenképpen valami combosat szeretnék. megpróbálok elzarándokolni a közeli jövőben a Hifibarlangba és a Satsystembe is, mert amíg hallani nem hallom őket, addig nehéz valamit is mondani egy hangfalról.

írtad, hogy a H/K lejátszói gondokkal küszködnek. ez mit jelent? nekem lejátszóból a Denon DVD700 lenne az ideális, mert most DVD800 van és az tetszik. ez is lehet multirégiós és tud mindent, ami jó lehet. meg meg is szoktam már a Denon lejátszót (öregszem, ezt is figyelembe kell venni :) )

köszi az infókat, még írjatok mindenről, ami fontos lehet. leginkább a hangfalak és az erősítők érdekelnek.

üdv!

Szia, bocs hogy belekontárkodok, de a munkatársamtól hallottakat szeretném elmondani.
Neki Triangle hangfala van, a haverjának meg Phonar (pontos típust nem tudok mivel ő sem mondta). Nos, az a lényeg, hogy a Triangle szélessávú, és sokkal tisztább a közepe, szép énekhang meg effélék jellemzik (itt most szigorúan e kettő hangfal közti különbségre hívom fel a figyelmet!) valamint picikét soványka mély, de a középhang ezt kárpótolja(?). Ezzel szemben a Phonarnak sok mélye van szinte düböröga  másikhoz képest, nincs annyira szép közepe és magasa ezáltal (sajna).
Mindketten azt mondták a meghallgatás után, hogy a Triangle szebb hangú, de a "haver" rock zenéket hallgat, így neki jobb választás a Phonar.
Ezt cska így elöljáróban említetm, hogy tudd mire kell számítani a meghallgatásnál.
(Mondjuk mindkét doboz 100.000 / pár ár környékéről való, nem tudom, hogy egy 130-150.000 Ft-os mivel tudna többet ezektől ugyanezen márkák esetén).
Sok sikert a hallgatózáshoz!
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#669 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 22:43

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 12:16

Hát igen, paraméterek tekintetében van difi...de tudod, az adatok semmit nem mondanak, tényleg menj el és hallgasd meg. (csak mert műszaki adatokkal nem lehet leírni hogy a valóságban hogyan szól egy hangfal. ráadásul vigyél egy olyan cd-t amin a kedvenc zenéitek vannak (akár rakj össze egy válogatás cd-t...) és azzal teszteld le őket. Saját tapasztalat: nekem kisdobozom van, és ha nem tuc-tuc-ot hallgatok, egyáltalán nem hiányoznak a mélyek (bár méréseim szerinte az 50Hz csontra megvan 0dB-n :) ), szóval nem bizti hogy egy batár Mission fog éppen tetszeni. )

A H/K-ról nem én írtam, csak annyit tudok, amit mások is mondanak: korrekt kis gépek, ha én házimozit építenék, tuti számításba venném!

Jah egy ajánlás, bár nem vagyok boltos: az akusztikába is menj el, rendeseknek tűntek legutóbb mikor arra jártam!

Assszem, hogy Apró írta, hogy felejtősek a HK-k :)

Jaj mégvalami... DDL, vagy Apró, SW, valaki, Elméleti kérdés jön :D
Ha van egy hangfal aminek 40 Hz az alsó frekije amit táblázatban megadnak, azalatt általában  -6dB-t kell érteni? De tételezzük fel, hogy X hangfal 40 Hz-en -6dB-es erősséggel szólaltatja meg a hangot, akkor hány Hz-n lesz 0 dB-es hangerősség?

#670 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 23:24

Idézet: Apró - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 22:46

Kár, hogy a nagybőgő 38 Hz-ig lemegy, hogy az orgonáról már ne is beszéljünk  ;)

Értem. Ezzel ugye azt akarod mondani, hogy a nagybőgő legmélyebb húrját meghúzva ad egy darab 38Hz-es hangot. :) Vagy vannak felharmonikusok is?! :think:

#671 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 06:42

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 0:24

Vagy vannak felharmonikusok is?! :think:

Igen.

#672 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 09:02

Idézet: topeti - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 23:43

Jaj mégvalami... DDL, vagy Apró, SW, valaki, Elméleti kérdés jön :D
Ha van egy hangfal aminek 40 Hz az alsó frekije amit táblázatban megadnak, azalatt általában  -6dB-t kell érteni? De tételezzük fel, hogy X hangfal 40 Hz-en -6dB-es erősséggel szólaltatja meg a hangot, akkor hány Hz-n lesz 0 dB-es hangerősség?

Ez nem egészen így működik. A frekimenetet egy referencia frekvenviához képest adják meg. Ami kis sártekénken 1kHz. Tehát, ha vmi 40Hz-et -6dB szinten teljesít akkor az nem abszolúlt érték. Ezért a 0dB azonos szintű jelet jelent (na ez szép lett) az referenciához. Az, hogy ez mekkora frekvencián telsesül szerintem értelmetlen, mert a jobb dobozok tűrése általában +/-3dB. itt pedig eleve megvan a 6 dB különbség. Az alsó frekimenet esésének meredekségét elméletileg a doboz kialakítása határozza meg. Zártnál 6dB/oktáv, reflexnél meg 12dB/oktáv. Ha jól tévedek (de lehet, hogy 12 meg 18). Azért is értelmetlen konkrét frekit keresni, mert egy szobában az egész felborul. Mindenesetre a 40Hz -6dB nem rossz eredmény.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#673 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 09:25

Idézet: topeti - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 21:43

köszi!

ez mit jelent? mozira "felejtősek" vagy általában véve a szolgáltatásaikat tekintve, esetleg egyszerűen nem jött be az illetőnek a hangjuk?

én most Yahama erősítőhöz vagyok szokva, annak ismerem a hangját. jövő héten alighanem megyek hallgatózni, de kíváncsi vagyok addig is mindenre. leginkább az érdekelne, hogy csak úgy szavakkal jellemezhetően milyen jellegű hangja van a kérdésemben szereplő erősítőknek és hangfalaknak. ha erre fel tudok készülni, akkor talán többet ki tudok hozni a meghallgatásból, mert tudom, hogy mire kell figyelni.

köszi előre is az infókat!
üdv!

u.i.: szerkesztettem egy kis helyesírást. (nem hozi, hanem mozi)

Szerkesztette: donphobos 2004. 06. 21. 09:39 -kor

.
.
.

#674 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 10:37

Idézet: Boba - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 7:42

Igen.

Hát persze....ezzel csak arra akartam utalni, hogy vájt-fülü, hifi-szerető emberek ezrei használnak, hallgatnak kisdobozokat még akkor is, ha azt a bizonyos 38Hz-es hangot eme picurkák megszólaltatni képtelenek...

#675 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 20:50

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 22:24

Értem. Ezzel ugye azt akarod mondani, hogy a nagybőgő legmélyebb húrját meghúzva ad egy darab 38Hz-es hangot. :) Vagy vannak felharmonikusok is?! :think:

A húr önmagában nem ad 38 Hz-et, az állítólag olyan 80 Hz-en áll meg. A hangszer teste felelős a 38 Hz-ért. Én amúgy kisdobozt hallgatok, tekintettel a szobám panel voltára, méretére, és az igazán jó álló dobozok gatyaszaggató árára. A bőgőt én is hallom, persze, de azért érzem a hiányát az aljának. Nagyzenekari művet meg még nem hallottam meggyőzően szólni kisdobozon.

#676 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 20:54

Idézet: topeti - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 21:43

Én nem írtam ilyet, az tuti! Nekem pont, hogy inkább szimpatikus a márka. Ők legalább nem varázsolnak a számokkal, no meg általában tisztességes méretű tápot tesznek az erősítőikbe.

#677 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 21:28

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 11:37

Hát persze....ezzel csak arra akartam utalni, hogy vájt-fülü, hifi-szerető emberek ezrei használnak, hallgatnak kisdobozokat még akkor is, ha azt a bizonyos 38Hz-es hangot eme picurkák megszólaltatni képtelenek...

Hja, hallgatják. De nem is hallják pl az üstdob legmélyét!:p Én sem.

#678 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 21:40

Idézet: Apró - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 21:50

Én amúgy kisdobozt hallgatok, tekintettel a szobám panel voltára, méretére, és az igazán jó álló dobozok gatyaszaggató árára.

Milyen dobozod van? (ha nem titok)
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#679 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 21:45

Jajj skacok ne ragozzuk már túl...nem állítottam hogy hallják, csak arra a tényre akartam felhívni a figyelmet, hogy anélkül is lehet szívesen hallgatni egy kisdobozt, hogy 50Hz alatti hangok jelen lennének. Vagyis egy doboz hallgathatóságát nem az 0-50Hz-is terjedő frekvenciák reprodukciója határozza meg!
És egy olyan, mondjuk állódoboz, amely 38Hz-en is virgonc, simán lehet ótvar hangú.

A saját rendszeremnél, ha berakok egy jó cd-t, nem az az első gondolatom hogy jajjj hol vannak a francos mély hangok, hanem jajjj de finom a közepe meg a magasa és az egész olyan kellemesen hallgatható órákig..:)  (hibái persze vannak, már tudom is merre fejlesszek tovább, mókuskerék rulz:) )

Szerkesztette: n.drews 2004. 06. 21. 21:46 -kor

#680 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 21:49

Jáj nekem, nagy a bánatom!
A Hifi Piacban hirdettek egy Pio A400-ast, de lekéstem róla  :burr:
Azt mondta az eladó, hogy már az újság megjelenése napján felhívták vagy öten az ország minden tájáról.

Más: a hificityn árulnak egy Dynaudio 42-es dobozt 100-ért. Aki dobozvásárlás előtt áll, annak érdemes rámozdulnia, mert alig több, mint féláron adják (talán még alkudni is lehet). Buli vétel, főleg akkor, ha tényleg új (ahogy a hirdetésben szerepel).
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.