HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 11. 20:33

Idézet: topeti - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 20:57

Első körben kábelügyben vedd azt, amit Miki: ezüstkábelt, 500 Ft/m. MediaM*rktban vette.

Megtettem és jobb lett. A "hangszínszabályzót" rögtön ki kellett kapcsolni, egy csöppnyi magas/mély rá volt tekerve eddig. Kábelcsere után a mélyek furcsák lettek (búgtak vagy mi?), a magas meg bántó volt. Ideiglenes kábelnek jó lesz.

DDL megkérdezhetem, ez a Spendor mennyivel lehet jobb egy Dyno 52(62?)-nél? Csak úgy szubjektíven...mert árulnak egyet a hificityn és nem fogok a végtelenségig várni a legfoglalt 62-es Dynora. Meghallgatni gondolom mindenképpen érdemes lenne...

Szerkesztette: Orgi 2004. 10. 11. 20:37 -kor

#902 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 20:40

Idézet: Orgi - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 21:33

Megtettem és jobb lett. A "hangszínszabályzót" rögtön ki kellett kapcsolni, egy csöppnyi magas/mély rá volt tekerve eddig. Kábelcsere után a mélyek furcsák lettek (búgtak vagy mi?), a magas meg bántó volt. Ideiglenes kábelnek jó lesz.

DDL megkérdezhetem, ez a Spendor mennyivel lehet jobb egy Dyno 52(62?)-nél? Csak úgy szubjektíven...mert árulnak egyet a hificityn és nem fogok a végtelenségig várni a legfoglalt 62-es Dynora. Meghallgatni gondolom mindenképpen érdemes lenne...

Annyival, hogy a Spendor SP2/3 majdnem dupla annyiba kerül mint a Dyno 62... Szóval sokkal. Szerintem azt a Spendor SP2/3-at vettem meg én (Szarvas).

Üdv: DDL

Szerkesztette: DDL 2004. 10. 11. 20:44 -kor

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#903 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 20:44

Apropos...! DDL, ha volnal oly alapos, egy arlistat tudnal osszedobni a hangszorokrol? :respect:
Csak a ranglistaval osszeveteskent...?
SW

#904 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 20:49

Idézet: DDL - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 20:13

[*]A ProAc érdekes jószág. Méreteit meghazudtoló basszusa van helyenként, jó és tiszta magasakkal, de néha rendesen elvékonyodik a hangja és ez főleg az énekhangokon érdekes effekteket eredményez. Jól hallgatható doboz, és még a könnyedebb műfajjal is elboldogul (kis toleranciával). Elengedhetetlen a jó állvány alá. A kistömgű zenék között érzi igazán otthon magát. Jó ritmusérzéke van.

A ProAc-ról azt hallottam, hogy könnyen átmegy kiabálósba.

Boba!
Mennyiért adod el?  :D

Szerkesztette: Miki2 2004. 10. 11. 20:51 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#905 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 20:50

Idézet: S W - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 21:44

Apropos...! DDL, ha volnal oly alapos, egy arlistat tudnal osszedobni a hangszorokrol? :respect:

Igen, fontos lenne árlista, mert ez módosíthat kicsit a sorrenden.
De azt hiszem, mi is tudjuk, hogy a ProAc a legolcsóbb a három közül, tehát best-buy (vagy tévedek?)

Szerkesztette: Miki2 2004. 10. 11. 20:53 -kor

#906 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 21:04

Idézet: S W - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 21:44

Csak angol font árakat tudok.
  • Spendor: 1350,- állvánnyal (akciós)
  • Chario: 1430,- állvánnyal (akciós)
  • ProAc: 1100,- állvány nélkül
  • AN-K láb: 120.000,-Ft (~320,- font)
  • JmLab: 1300,-

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#907 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 21:04

Időközben beüzemeltem a Primare-t!  :D
Az első 10 másodpercben felismerhető volt a definiáltabb mélytartomány, a bőgő pengetését mindeddig hiányoltam a NAD 3020-nál (a 350-ről nem is beszélve). Nyíltabb középtartomány (pedig a 3020 is annak tűnt), a magasa kissé túl nyugodt, bár ez nem jelent semmit, mert a Dali sem egy cintányér-bajnok. Egyelőre ennyi.

Ja, végre egy jobb erősítő a 3020-nál! Amikor megegyeztem az eladóval, látatlanban biztos voltam benne, hogy most továbblépek, de azért nem mertem volna fogadni rá.

Szóval, van jobb a 3020-nál  :rock:

Szerkesztette: Miki2 2004. 10. 11. 21:06 -kor

#908 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 21:13

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 21:49

A ProAc-ról azt hallottam, hogy könnyen átmegy kiabálósba.

Boba!
Mennyiért adod el?  :D

Jaja. De egyrészt nem annyira vészes, másrészt ez akkor zavaró igazán ha ratyi az erősítő mögötte  :]

Szerkesztette: DDL 2004. 10. 11. 21:22 -kor

#909 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 21:22

Idézet: DDL - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 22:13

ha ratyi az erősítő mögötte  :]

Köszi, hogy emlékeztetsz újra, hogy lekéne cseréljem a Marantz erősítőmet. :D

Miki, amíg nem hallgattam meg komolyan a dolgot, addíg nemtudok mit mondani. Kinézetre szép, szobadísznek bevállik eddig.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#910 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 21:44

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 22:04

Szóval, van jobb a 3020-nál  :rock:

Azért ez nem olyan nagy csoda  :]

#911 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 22:53

Idézet: DDL - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 21:40

Annyival, hogy a Spendor SP2/3 majdnem dupla annyiba kerül mint a Dyno 62... Szóval sokkal. Szerintem azt a Spendor SP2/3-at vettem meg én (Szarvas).

Én erre gondoltam:

"Hirdetes: Eladó Radford STA 25 KIT-ből épitett csöves végerősitő;(Kimber és Siltech kábelezéssel), Audio Note M2 (phonó-s előfok utánépités),Radford -Dénes Péter előfok. Spendor SP 2/3 (teljesen újszerű állapotban ,dobozában,állvánnyal,Light Cherry ),JM Lab Chorus 705(1éves) és B&W 302 ."

265-ért árulja és zalaegerszegi, Szarvas nemtom hol van:) Az árra akár rá is bólintanék, csak kissé messze van, persze ha tudnám hogy teljesen tökéletes állapotban van okés lenne...meg persze meg is kéne hallgatni azért, bár erről még csak jót olvastam:) De ez a Zalaegerszeg :reklamacio:

#912 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 06:23

Idézet: Orgi - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 23:53

Én erre gondoltam:

"Hirdetes: Eladó Radford STA 25 KIT-ből épitett csöves végerősitő;(Kimber és Siltech kábelezéssel), Audio Note M2 (phonó-s előfok utánépités),Radford -Dénes Péter előfok. Spendor SP 2/3 (teljesen újszerű állapotban ,dobozában,állvánnyal,Light Cherry ),JM Lab Chorus 705(1éves) és B&W 302 ."

265-ért árulja és zalaegerszegi, Szarvas nemtom hol van:) Az árra akár rá is bólintanék, csak kissé messze van, persze ha tudnám hogy teljesen tökéletes állapotban van okés lenne...meg persze meg is kéne hallgatni azért, bár erről még csak jót olvastam:) De ez a Zalaegerszeg :reklamacio:

Jó ár. De meg kellene hallgatnod, hogy az otthoni erősítőddel mit alakít, mert mint írtam hajtani kell! Ha tudok akkor este teszek fel az enyémről pár képet.

#913 Felhasználó inaktív   hferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 17:21

DDL!

Miért majmozol le más embereket!? :reklamacio:  :eek:  :(

#914 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 17:53

Ha valakit érdekel, megvettem a Dyno 42-t saját állvánnyal.
Tényleg kell neki az erő: az Akusztikában a Primare 20-as félig felcsavarva tudta elérni a "szenvedélyes" szintet.

A hangjáról egyelőre csak annyit, hogy bejáratlanul is tol annyi basszust, mint a két mélyközepes állódobozom. Az eszem megáll, még a végén be kell dugóznom a lyukat rajta.
Kipróbáltam a SystemAudio mini monitorát is. Nem volt rossz, kicsit visított, de azért tetszett, egészen addig, amíg nem következett a Dyno 42..... :cool:

NB: Csatlakozom azokhoz, akik szerint a Dyno elé legalább 2 x 100 wattos erősítő dukál.

#915 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 18:04

Idézet: hferi - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 18:21

DDL!

Miért majmozol le más embereket!? :reklamacio:  :eek:  :(

1. Nem általában és idegeneket majmoztam le. Ilyet nem is szoktam.
2. Nem rosszindulatból tettem. Ráadásul magam is közéjük soroltam.
3. Mert ezt a jelzőt nem én akasztottam ránk, hanem az egyikünk barátnője (talán a viselkedésünk miatt amit együtt szoktunk produkálni :nevet: ). Mi ezen jót röhögtünk és röhögünk már 5-6 éve.

Szerkesztette: DDL 2004. 10. 12. 18:32 -kor

#916 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 18:14

DDL kartács!

Mit jelent az, hogy bemelegíteni a hangfalat?
Az Akusztikában láttam, hogy bekapcsolás után 5 percig nem indították el a lejátszást.
Hogy van ez?  :think:

#917 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 18:31

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 19:14

DDL kartács!

Mit jelent az, hogy bemelegíteni a hangfalat?
Az Akusztikában láttam, hogy bekapcsolás után 5 percig nem indították el a lejátszást.
Hogy van ez?  :think:

Nem a hangdobozokat melegítik. Hanem az elektronikákat/csatlakozókat.

#918 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 19:16

Idézet: DDL - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 7:23

Jó ár. De meg kellene hallgatnod, hogy az otthoni erősítőddel mit alakít, mert mint írtam hajtani kell! Ha tudok akkor este teszek fel az enyémről pár képet.

Igazából ez nem számít szerintem, mert leszűrtem már az itt olvasottakból (is), hogy ilyen hangfalhoz már komolyabb erősítő kell és megvétel után pár hónappal vennék egyet. Talán a 115k-s Vincentet az akusztikában, ezt még nemtom...

A hangfalat viszont nem merem bevállalni: 265 az ára, le kéne utaznom Zalaegerszegbe érte (szállítás, utazás) és ami elriasztott: 8 éves. Idegenkedtem a használttól, aztán meggyőztem magam és 2 évig el is mennék, de a 8 évet nagyon sokallom őszintén. Esetleg ha elfelezné az árát be merném vállalni az esetleges bukást is, de így nem :(
Mindenesetre próbálom átjátszani a Dyno 62-es tulajnak, ő megveszi a Spendort, én meg elhozm a Dynoját:)

#919 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:00

Idézet: Orgi - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 20:16

mert leszűrtem már az itt olvasottakból (is), hogy ilyen hangfalhoz már komolyabb erősítő kell...

Egyedül Topeti mond ellent  :pokeas:

#920 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:09

Idézet: Orgi - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 20:16

Idegenkedtem a használttól...

Valahol én is így vagyok ezzel. A használt Primare-be is csak azért mentem bele, mert a volt tulaj azt mondta telefonon, hogy még soha nem nyúlt hozzá az erősítő előlapjához. Ha mégis muszáj volt, mindig puha ruhával fogta meg. Valszeg nem hazudott, mert a távvezérlő maszek fóliaburkolattal van bevonva.  :D
Egyébként már sokszor megfigyeltem, hogy a hifi-buzik nagyon vigyáznak a cuccaikra. Ha sok mindenben különböznek is, de ebben általános a hozzáállás.

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.