HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:13

Srácok és főleg DDL mester!  :respect:

Az a nagy helyzet állt elő nálam hogy mint DDL már tudja ki akarom cserélni a PC-s hangcumómban a két régi Videoton hangfalamat mivel azok elég nagyok az én pici szobámba és elég ormótlanok és az igazat megvallva a hangjuk is kicsit tompácska!
Szóval szeretnék valami világos cseresznye ha van fenyő szinű szép bookshelf falat amit lehetőleg legyen 2 utas! Ezt úgy trvezem DDL tanácsára berakom előre a mostani helyére hátra megy a geniusnelsője, majd ha felkerülök jövőre pestre ahol lesz helyem tervezek valami HiFi és házimozi együttes kialakítását! Arra gondoltam hogyha veszek valami jobb minőségű falat az később jó lesz nekem hátra. Mielőtt lehurrogtok hogy HiFi és házimozi együtt... nos én ugy gondolom ha pl a 2 front igazi hifi minőségű jó kis álló lesz és bővítem némi cinema kieggel az nem árthat neki! Nah de a mostani téma a következő! Afentebbi kritériumoknak megfelelő cucc kellen ami mondjuk max 30-40 rugó! Lehet használt is és annál jobb minél olcsóbb és jobban szól! A teljesítmény nem fontos elég ha nagyon szépen szól!
Főként disco rock és musicalt hallgatok! De gyakorlatilag minden zene átmegy a füleimen szóval egy igazi full range cucc kellene! (Azért nagyon szeretem a jó mélyeket és a szép csilingelő magasakat is!)
Nagyon várom kinek milyen 5lete van!
Jha és mielőtt mondjátok hogy geniust vágjam ki a francba ugy megmondom sajna erre lehetőségem nincs mivel kevés a keret! Szal várom a tanácsokat!
2 utas fenyő cseresznye (de ha más nincs akkor más fa szinű is lehet de ne fekete vagy nagyon sötét fa legyen) bookshelf 2 utas fal ami kezdetben front elsz egy gyengusz rendszerben majd talán rear később!

Üdv

#922 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:14

Orgi pajtás!

Hidd el, az 52-es elég a szobádba (ha nem több, mint mondjuk 40 nm).
Egyébként az Akusztika pinyója nem kicsi. Saccra lemérve simán megvan 20 nm.
Talán azért tűnik kicsinek, mert a mennyezet kb. 20 cm-rel alacsonyabb a megszokottnál.

Szerkesztette: Miki2 2004. 10. 12. 20:16 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#923 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:18

Idézet: Xero - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:13

Szóval szeretnék valami világos cseresznye ha van fenyő szinű szép bookshelf falat amit lehetőleg legyen 2 utas!

Ha DDL nem tud jobbat, akkor:

Tannoy MX2 (pofátlanul jó ár/érték arány)

Nézd meg ITT

Szerkesztette: Miki2 2004. 10. 12. 20:24 -kor

#924 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:28

Nah akkor jelenleg két versenyző
Az első akit én találtam árát olyan 60-70 rugónak képzelem ha kevesebb mondjátok illetve ha meg lehet valahol hallgatni venni szóljatok! Ő a Millenia M3Ti lenne! Elég igányesnek tűnik!
A második az előbb javasolt Tannoy MX2!
Erről is jó lenne árakat kapni ill valahol meg lehet-e hallgatni!
Jha és ha valaki tudna valami Hifi szaküzletet miskolcon vagy környékén az ne tartsa magában!

Üdv

#925 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:30

Netdepo

#926 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:54

Ehez mit szóltok?:
Quadral Caerul QLX 120

Üdv

#927 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:56

Idézet: Xero - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:13

(Azért nagyon szeretem a jó mélyeket és a szép csilingelő magasakat is!)

Üdv!

Azért bookshelf méretben tüdőtrázó basszusra ne számíts. Csilingelő magasakra inkább :)
De ez ne szegje kedved!
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#928 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 21:09

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:56

Üdv!

Azért bookshelf méretben tüdőtrázó basszusra ne számíts. Csilingelő magasakra inkább :)
De ez ne szegje kedved!

Persze arra ott a mélynyomó! De nem akarom hogyha ráesik egy 200Hz-es hang akkor kussban legyen vagy kiherélje magát.. szal értitek!
Tehát most megvannak az eddigi versenyzők! Láttam vannak mások is de nem tetszenek (pl mission)
Egyenlőre van időm infot gyűjteni meg pénzt aztán belevágni a hallgatózásba4

Üdv

#929 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 23:19

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:00

Egyedül Topeti mond ellent  :pokeas:

Hogyan? ÉN is azt mondtam neki, hogy nagyobb teljesítményű erősítő kell.
Pusztán azt tanácsoltuk többen is neki, hogy a mostani erősítőjével is tudja hallgatni, de halkabban mint a mostani hangfalával. Vagy te nem ezt a fórumot olvasod? :D :)
Eszem megáll, még fejbever kapaláccsal...
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#930 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 23:27

Idézet: Xero - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:54

Ehez mit szóltok?:
Quadral Caerul QLX 120

Üdv

Nagyon gyorsan felejtsd el :D
Tannoy M széria (nem MX hanem M) használtan szokott lenni hirdetésekben. Megnéztem neked a HPM 52. számát, abban van egy eladó (bár ez szett): Tannoy M3 + MC + MX2 - 100.000 Ft
Ha érdekelnek az elérhetőségek, megirom priviben a hirdetö telefonszámát. Hátha meg lehet vele alkudni hogy te csak a 2 frontot veszed meg. Amúgy 50-re tippelem az M3-ast. És szerintem jó hangfal.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#931 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 05:39

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:56

Azért bookshelf méretben tüdőtrázó basszusra ne számíts.

Asszem igazából ezért nem vettem meg egyedül (még) a Dyno 52-őt:)

#932 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 05:40

Idézet: topeti - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 0:19

Hogyan? ÉN is azt mondtam neki, hogy nagyobb teljesítményű erősítő kell.
Pusztán azt tanácsoltuk többen is neki, hogy a mostani erősítőjével is tudja hallgatni, de halkabban mint a mostani hangfalával.

Tényleg ezt mondta:)

#933 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 05:43

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:14

Orgi pajtás!

Hidd el, az 52-es elég a szobádba (ha nem több, mint mondjuk 40 nm).
Egyébként az Akusztika pinyója nem kicsi. Saccra lemérve simán megvan 20 nm.
Talán azért tűnik kicsinek, mert a mennyezet kb. 20 cm-rel alacsonyabb a megszokottnál.

Az a baj, hogy engem már behülyített a használt Dynos gyerek 190-ért, aki végül még mindig nem adta el. Folyamatosan levelezek vele és várom, hogy találjon magának vmit, én meg megvehessem az övét. Ha most megvenném állvánnyal együtt 260-ért újonnan az 52-est és utána 1 héttel szólna, hogy vihetem 190-ért az ő 62-esét, hát kiugranék az ablakon:)
Szóval most várakozom, a pénz az megvan.

#934 Felhasználó inaktív   divot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 07:42

Idézet: topeti - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 22:27

Nagyon gyorsan felejtsd el :D
Tannoy M széria (nem MX hanem M) használtan szokott lenni hirdetésekben. Megnéztem neked a HPM 52. számát, abban van egy eladó (bár ez szett): Tannoy M3 + MC + MX2 - 100.000 Ft
Ha érdekelnek az elérhetőségek, megirom priviben a hirdetö telefonszámát. Hátha meg lehet vele alkudni hogy te csak a 2 frontot veszed meg. Amúgy 50-re tippelem az M3-ast. És szerintem jó hangfal.

Csatlakozom az előttem szólóhoz, mivel az itteni fórumnak is köszönhetően tegnap lettem ölégedett tulajdonosa egy mX3-M hangfalpárnak. Nekem nagyon bejöttek máris, pedig még föl sem fedeztem őket, egy biztos, akusztikus zenéhez, folklórhoz, klasszikus muzsikához, jazzhez a Denon AVR-1404-el ideális választás. Viszont aki basszusmániás, az vegye a nagyobb tesót.

#935 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 07:56

Idézet: divot - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 8:42

Csatlakozom az előttem szólóhoz, mivel az itteni fórumnak is köszönhetően tegnap lettem ölégedett tulajdonosa egy mX3-M hangfalpárnak. Nekem nagyon bejöttek máris, pedig még föl sem fedeztem őket, egy biztos, akusztikus zenéhez, folklórhoz, klasszikus muzsikához, jazzhez a Denon AVR-1404-el ideális választás. Viszont aki basszusmániás, az vegye a nagyobb tesót.

Inkább ne. Annak eltünik a TERE. Hallgattuk és ezt éreztük, pedig több hangfalat is meghallgattam és ugyanerre az eredményre jutottam.
Inkább egy olcsóbb sub és akkor sokkal jobb hangja lesz mintha két mélyhangszóróst venne.
üdv!

#936 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 08:02

Idézet: topeti - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 8:56

Inkább ne. Annak eltünik a TERE.

Más környezetben, más elektronikával előjöhet (valamennyire)

#937 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 08:10

Úgy érzem meggyőztetek! Tannoy Mx2 lesz belőle.. még filózok azon ohgy elég lenne az mx1 is mert azért 10 ropi az nekem is 10 ropi.. a másik hogy nem tudtok véletlenül Miskolcon valami Hifi boltot?
Nagyon jó lenne meghallgatni őket mert pestre nem minden nap járok sőt.. és ugye akkor is dolgom van szal nem bizti hogy L tudok vándorolni ide oda hallgatózni! Örülnék már 1 boltnak is itthon!
A tanácsokat köszönöm szépen!

Üdv

#938 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 08:27

Mellesleg nincsenek nagy igényeim! Most próbálgattma az öreg Videoton DC-2000-eseket mit tudnak! Megpróbáltam a lehetőségeimhez mérten a legjobban berakni őket és ugy beülni hogy jól szóljon! Adtam neki 1/4-nyi mélynyomót mert szegénykémen az ugye nulla.. nos rájöttem hogy a magasai nagyon jók viszont a középtartományt nagyon összemossa... ez lehet a Genius hibája is viszont a régi orion erősítőn is ilyen volt.. Nahmármost aszem L döntöttem hogy L indulok az igazi HiFi építés rögös útján (szal először gyűjtök sok pénzt :D ) és megveszem a tannoy mx2-est amint lehetséges! A kérdésem már csak az lenne hogy nekem az elhelyezés miatt valszeg vagy polcra kell raknom őket vagy vennem kell valmai szebb fali konzolt! Ez sokat ront a hangon? Most a cuccok egy fenyő azstalon és rajta egy üveglapon állnak illetve egy sima fenyő bútoron! Sajnos a szobám hosszúkás kialakítása miatt sokminden takarja a bal oldalt ha nem jól rakom el legfőképpen a monitor ami ugye nem jó ezért gondoltam hogy picit ugyis magasabbra akarom rakni igy fejmagasságban is lesz a dóm illetve könyebben belőhető a hallgatási pozíció! Szerintetek sokat ront ez a hangon?

Üdv

#939 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 08:38

Idézet: Xero - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 9:10

Úgy érzem meggyőztetek! Tannoy Mx2 lesz belőle.. még filózok azon ohgy elég lenne az mx1 is mert azért 10 ropi az nekem is 10 ropi.. a másik hogy nem tudtok véletlenül Miskolcon valami Hifi boltot?
Nagyon jó lenne meghallgatni őket mert pestre nem minden nap járok sőt.. és ugye akkor is dolgom van szal nem bizti hogy L tudok vándorolni ide oda hallgatózni! Örülnék már 1 boltnak is itthon!
A tanácsokat köszönöm szépen!

Üdv

5 éve nem jártam ilyen téren Miskolcon.
3 helyet tudok:
1. Albacomp
2. Clarus (Batóházba fsz-jén)
3. MediaMarkt

#940 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 08:47

Idézet: Xero - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 9:27

Mellesleg nincsenek nagy igényeim! Most próbálgattma az öreg Videoton DC-2000-eseket mit tudnak! Megpróbáltam a lehetőségeimhez mérten a legjobban berakni őket és ugy beülni hogy jól szóljon! Adtam neki 1/4-nyi mélynyomót mert szegénykémen az ugye nulla.. nos rájöttem hogy a magasai nagyon jók viszont a középtartományt nagyon összemossa... ez lehet a Genius hibája is viszont a régi orion erősítőn is ilyen volt.. Nahmármost aszem L döntöttem hogy L indulok az igazi HiFi építés rögös útján (szal először gyűjtök sok pénzt :D ) és megveszem a tannoy mx2-est amint lehetséges! A kérdésem már csak az lenne hogy nekem az elhelyezés miatt valszeg vagy polcra kell raknom őket vagy vennem kell valmai szebb fali konzolt! Ez sokat ront a hangon? Most a cuccok egy fenyő azstalon és rajta egy üveglapon állnak illetve egy sima fenyő bútoron! Sajnos a szobám hosszúkás kialakítása miatt sokminden takarja a bal oldalt ha nem jól rakom el legfőképpen a monitor ami ugye nem jó ezért gondoltam hogy picit ugyis magasabbra akarom rakni igy fejmagasságban is lesz a dóm illetve könyebben belőhető a hallgatási pozíció! Szerintetek sokat ront ez a hangon?

Üdv

Tedd állványra. Olyan magas állványt vegyél, hogy a magas közepe a földtöl 90-95 cmre legyen (hallgatási pozicio).
Hogy hol tudsz venni olcsón állványt az jo kérdés. Kérdezd meg az Albánál és Clarusnál az olcsó állványt, mert a MM-ba nemigen fogsz kapni. De ha jó kell és olcsón, akkor Maglódon készitenek neked olyan méretben amilyenben te kéred (csak a hazacipelést old meg). Olcsók, magyarok, ennyi. Az állvány neve: Sound Arts (www.sound-arts.hu)
Készülék állványok
AP 3001  10 mm-es MDF lappal    12.000 Ft

Üdv! topeti

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.