HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 14:48

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 13:34

És Revi hirdeti az igét Pannon-honban  :D

Revi jó srác, és nem hülye, no meg van füle is. Szerintem ne keverjük ide.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#822 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 14:54

Azért azzal sem árt tisztában lenni, hogy a gyártók ügyesen próbálják leplezni az alacsony szériából adódó hátrányokat. Egy havi 4-5 darabos "sorozatgyártású" erősítő előlapját ezerszer olcsobb mondjuk 5 mm vastag alumíniumból kifaragni (majd eloxálni vagy csiszolni), mint más megoldással helyettesíteni. Ebből a helyzetből remekül kivágják magukat azal, hogy "ebből az erősítőből nem sajnáltuk az anyagot" vagy azzal, hogy "extra rezgéscsillapítást kapott az erősítő" (mondjuk ez utóbbiban még van is valami). Ugyanez az érzésem a fából készült távvezérlőkkel (viszont jól néznek ki).
Van egy 120 ezres Pio és egy NAD CD-lejátszóm. Amellett, hogy -számomra- közel azonos a hangminőségük, a kivitelben ég és föld a különbség a Pio javára. A lemeztálca-mechanika (a NAD-é mint egy CD-ROM), a gombok, a kijelző (a NAD-on forró csöves valami, univerzális, DVD funkciókkal) és a szolgáltatások (kijelző kikapcsolás) alapján harmadannyiba kellene kerülnie a NAD-nak.

Szerkesztette: Miki2 2004. 09. 27. 14:59 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#823 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 14:57

Idézet: Apró - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 15:48

Revi jó srác, és nem hülye, no meg van füle is. Szerintem ne keverjük ide.

Nem neveztem hülyének, és Kondót se. Biztos vagyok benne, hogy ez utóbbi remek dolgokat gyárt, de arról beszélünk, hogy ez arányban áll-e az árral.

#824 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 14:58

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 13:45

OFF

Van itt olyan jel, hogy "vísítva röhögés"? mert most olyat tennék ide be, de csak ilyet találtam:
:nevet2:

ON

No, azért mielőtt bárki félre értené, eszem ágában sincs kétségbe vonni Kondo munkásságát és érdemeit, azt is elhiszem, hogy tud olyan trükköket, amelyek egyedivé, különlegessé teszik a keze alól kikerülő termékeket, de abban biztos vagyok, hogy ezeket bődületes árréssel értékesíti.

Ez egyébként engem abszolút nem zavar, hiszen mindent annyiért kell eladni, amennyiért megveszik. Valami oka azért biztos van, hogy sokan az Ongaku-t tartják a világ legjobb erősítőjének. Hogy ez az ügyesen felépített image-nek, vagy a készülék tényleges kvalitásainak az érdeme, azt nem tudom, de feltételezem, hogy mind a kettő szerepet játszik benne.

Szerkesztette: Apró 2004. 09. 27. 15:05 -kor

#825 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:02

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 13:54

Azért azzal sem árt tisztában lenni, hogy a gyártók ügyesen próbálják leplezni az alacsony szériából adódó hátrányokat. Egy havi 4-5 darabos "sorozatgyártású" erősítő előlapját ezerszer olcsobb mondjuk 5 mm vastag alumíniumból kifaragni (majd eloxálni vagy csiszolni), mint más megoldással helyettesíteni. Ebből a helyzetből remekül kivágják magukat azal, hogy "ebből az erősítőből nem sajnáltuk az anyagot" vagy azzal, hogy "extra rezgéscsillapítást kapott az erősítő" (mondjuk ez utóbbiban még van is valami). Ugyanez az érzésem a fából készült távvezérlőkkel (viszont jól néznek ki).
Van egy 120 ezres Pio és egy NAD CD-lejátszóm. Amellett, hogy -számomra- közel azonos a hangminőségük, a kivitelben ég és föld a különbség a Pio javára. A lemeztálca-mechanika (a NAD-é mint egy CD-ROM), a gombok, a kijelző (a NAD-on forró csöves valami, univerzális, DVD funkciókkal) és a szolgáltatások (kijelző kikapcsolás) alapján harmadannyiba kellene kerülnie a NAD-nak.

És azt is megnézted, hogy milyen trafót, ellenálásokat, kondenzátorokat, DAC-ot stb. tartalmaznak?

A külcsín nem minden!

#826 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:04

Idézet: Apró - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 15:58

Valami oka azért biztos van, hogy sokan az Ongaku-t tartják a világ legjobb erősítőjének. Hogy ez az ügyesen felépített image-nek, vagy a készülék tényleges kvalitásainak az érdeme, azt nem tudom, de feltételezem, hogy mind a kettő szerepet játszik benne.

Személy szerint azért veszek szívesen részt az abszolút hígend cuccok cikizésében, mert a különleges tálalásuk (marketing) nagyon sok embert megtéveszt, és a milliókért megvásárolt cuccaiktól féláron sem tudnak megszabadulni. Ez valahol nem korrekt.

#827 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:09

Idézet: Apró - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 16:02

És azt is megnézted, hogy milyen trafót, ellenálásokat, kondenzátorokat, DAC-ot stb. tartalmaznak?

Azt nem, de annyit tudok, hogy ezt a Pio futóművet használja egy Wadia  ;)

#828 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:10

Idézet: Apró - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 15:31

...meg szűz lányok vérében áztatják teliholdkor, farkasüvöltéskor, és Kondo Mester személyesen megáldja az összeset - ezt inkább hagyjuk.

Ha félretesszük a parasztvakítást, akkor az öreg Kondonak valszeg pár száz ezer forintjába kerül egy Ongaku anyagköltség szinten, még ha egyedi, modifikált alkatrészekből építkezik is.

Nos tényleg hagyuk. Mert úgy tünne, hogy védem az AN-t holott pedig nem erről van szó. Érdeklődj utána, hogy mennyibe kerülnek azok az alkatrészek...

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#829 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:15

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 14:04

Személy szerint azért veszek szívesen részt az abszolút hígend cuccok cikizésében, mert a különleges tálalásuk (marketing) nagyon sok embert megtéveszt, és a milliókért megvásárolt cuccaiktól féláron sem tudnak megszabadulni. Ez valahol nem korrekt.

Hi-fi-t nem azért kell venni, hogy eladjuk, hanem azért, hogy hallgassuk, hogy örömet szerezzen nekünk. Ha valakit mégis zavar az értékvesztés, annak eleve használtan kell vennie, és a probléma máris megoldódott.

Amúgy a high-endnél sokkal nagyobb átverés a házimozi, csak kicsiben ( sok kicsi sokra megy ). 2-4 éves élettartamú készülékek, amelyek jó esetben csak elavulnak, rossz esetben megdöglenek. Javíttatni nem lehet őket, vagy csak horrorisztikus összegekért, eladni szinte csak jelképes összegért tudod. És ráadásul még szarul is szólnak  :D

#830 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:17

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 14:10

Nos tényleg hagyuk. Mert úgy tünne, hogy védem az AN-t holott pedig nem erről van szó. Érdeklődj utána, hogy mennyibe kerülnek azok az alkatrészek...

Az egy dolog, hogy az előállítójának mennyibe van egy alkatrész, és az egy másik, hogy NEKEM mennyiért adja. A high-end árrés már itt is jelen van.

#831 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:20

Idézet: Apró - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 16:17

Az egy dolog, hogy az előállítójának mennyibe van egy alkatrész, és az egy másik, hogy NEKEM mennyiért adja. A high-end árrés már itt is jelen van.

A PMC esetében arról beszéltem, hogy Te mennyiért jutsz hozzá, nem pedig arról, hogy a mennyiért kapja a PMC a VIFA-tól. Ha így nézzük akkor még rosszabb a helyzet. Akkor most mi is a baj?

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#832 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:21

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 10:13

VIFA P17WJ-00-08 vagy P21WO, VIFA D25AG-05-06 vagy D25AG-35-06

DDL! Megnéztem a Vifa hangszóróit én is és arra jutottam, hogy kép alapján D25AG05-06 (9.400Ft/db) magas és P17WJ-00-08 (18.400Ft/db) mély/közép van a dobozban. A mély/közép bizti, hogy nem a P21WO-39-08 -as, mert annak nagyobb az átmérője.
Szóval a 2 pár hangszóró ára: 55.600Ft. Plusz a hangváltó... meg a doboz... Hmmm... szerintem 150K-ból ki lehet hozni egy ilyet.
Üdv ;)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#833 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:22

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 14:04

Még csak annyi, hogy senkit nem kényszerítenek arra, hogy high-end cuccot vegyen. Aki mégis megteszi, az feltehetően tisztában van a várható értékvesztéssel.

#834 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:29

Idézet: Apró - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 16:22

Még csak annyi, hogy senkit nem kényszerítenek arra, hogy high-end cuccot vegyen. Aki mégis megteszi, az feltehetően tisztában van a várható értékvesztéssel.

Vagy annyi a pénze, hogy megengedheti magának ezt a "játékot"  :rolleyes:
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#835 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 15:32

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 14:20

A PMC esetében arról beszéltem, hogy Te mennyiért jutsz hozzá, nem pedig arról, hogy a mennyiért kapja a PMC a VIFA-tól. Ha így nézzük akkor még rosszabb a helyzet. Akkor most mi is a baj?

Mi lenne, semmi!  :D

Az én mondandóm lényege egyrészt az, hogy nem szabad a hifi cuccokhoz úgy hozzá állni, hogy "mi kerül ezen ennyibe?" Másrészt minél feljebb megyünk árban, minél exkluzívabb termékek közül válogatunk, annál nagyobb lesz a gyártó által egy terméken realizált fedezet, mind összegét, mind pedig arányait tekintve. Egy 5 milliós Mark Levinson előállítási költségei nem érik el az 1 milliót, mint ahogy valószínüleg a tizen-huszonakárhány milliós Ongakué sem.

#836 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 16:09

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 16:21

DDL! Megnéztem a Vifa hangszóróit én is és arra jutottam, hogy kép alapján D25AG05-06 (9.400Ft/db) magas és P17WJ-00-08 (18.400Ft/db) mély/közép van a dobozban. A mély/közép bizti, hogy nem a P21WO-39-08 -as, mert annak nagyobb az átmérője.
Szóval a 2 pár hangszóró ára: 55.600Ft. Plusz a hangváltó... meg a doboz... Hmmm... szerintem 150K-ból ki lehet hozni egy ilyet.
Üdv ;)

Nem csak ezt az egy tipust gyártja a PMC. :) Én meg úgy értettem hogy ezeket használja általában. Nem pedig csak ebben a konkrét tipusban. :)

#837 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 16:17

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 17:09

Nem csak ezt az egy tipust gyártja a PMC. :) Én meg úgy értettem hogy ezeket használja általában. Nem pedig csak ebben a konkrét tipusban. :)

Én JÓL értettem amit mondani akartál ;)

#838 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 17:45

Nah, hogy én is beleugassak abba, amihez fingom nincs...

Én mit fizetnék meg egy ilyen cuccban? Azt hogy én nemtudom magamnak megcsinálni...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#839 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:43

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 18:45

Nah, hogy én is beleugassak abba, amihez fingom nincs...

Én mit fizetnék meg egy ilyen cuccban? Azt hogy én nemtudom magamnak megcsinálni...

Meg azt, hogy kicsivel jobb hangváltót készítenek, mint hogyha Te csinálnád.
De a high-end sosem volt olcsó, mondhatni legalább 3-4szerese a hi-fi cuccoknak.

#840 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:47

A semminél végülis minden jobb:)

Én úgy vagyok vele, hogy amihez nem értek, de minőségi cuccot akarok akkor (ameddíg pénztárcám engedi) megveszem esetleg drága pénzért is a dolgot. Kocsi, motor, vagy pl a hifi cucc.

De vannak olyanok, amiket nem engednék... kivan csukva, hogy a modelljeimet ne én csináljam meg, vagy ne én animáljam őket, vagy, hogy a szobámat ne én fessem ki és ne én legyek saját lakberendezőm:D (most ne a "new-style" lakberendezésre gondoljatok, amikor fogja magát 35 művészpalánta és beb@sz a sarokba egy vázát és aztmondja ez művészet.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.