HWSW Informatikai Kerekasztal: Érdekes !!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Érdekes !!!! Értékeld a témát: -----

#1 Guest_Hackman_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 01. 23. 20:18

Szevasztok!

Múlt héten érdekes dologra lettem figyelemes, a gép kikapcsolt állapotában néha pörög a videókártyán lévő venti Kép alacsony fordulaton és borzalmasan hangosan.(a többi venti áll). Kérdésem, hogy találkozott-e már valaki hasonló probllémával és normális-e egyeltalán ez a jelenség ?
Ja, Epox MVP3G-M-s alaplapom, ASUS V3800TVR videókártyám van és mondanom sem kell ATX-s a tápom.
Előre is köszi. Hackman

#2 Guest_birdie_*

Elküldve: 2001. 01. 23. 22:18

Hmmmm. talán parajelnségekkel állunk szemben, jó lenne szellemirtókat hívni nem? Kép
Amúgy én sürgősen megnézném azt a tápot a helyedben. Mielőtt más baj is lesz.

#3 Guest_MuldR_*

Elküldve: 2001. 01. 24. 07:36

Parajelenseg?

Kinyomozzam? Kép Kép Kép Kép

#4 Guest_Fantomas1_*

Elküldve: 2001. 01. 24. 09:05

Az semmi, nekem olyat csinál, hogy shutdown után kikapcsol a képernyő, kialszik a powerled, de pörög minden venti és az összes winyó. Ezután kikapcsolom "kézzel" powergombbal. Most jön igazán a parajelenség: véletlen idő mulva (1óra-1nap) magától bekapcsol a gép. (AsusA7V). És a tápot már kicseréltem.

#5 Guest_Hackman_*

Elküldve: 2001. 01. 24. 09:48

MuldR, csak akkor vizsgálhatod ka a jelenséget ha a hozod a Scully ügynököt is. Kép Kép Kép

Amúgy rögötn kikapcsolás után nálam sem csinálja, csak amikor éppen eszébe jut. Kép Múltkor pont erre ébredtem, hajnali 9-kor. Nagyon Kép voltam.
Valószínüleg ilyen, amikor a mesterséges inteligencia öntudatára ébred és átveszi az irányítást. Kép Tiszta Terminator. Kép

#6 Guest_g.R.E.g_*

Elküldve: 2001. 01. 24. 12:54

Hadénis, hadénis!
Nekem is volt A7V-m és egy ideig azt csinálta, hogy az áram bekapcsoláskor elindult a gép, de pár másodperc után leállt, és akkor kellett a power gombbal indítani.
Ez a jelenség aztán megszűnt. Lehet, hogy BIOS frissítés oldotta meg, de nem vagyok benne biztos.
Történt olyan is, hogy se kép, se hang. Néha volt előzménye (rákötöttem egy vinyót), de néha nem. Addig szedtem szét és raktam össze, míg újra el nem indul. Mint a mesében, varázslattal.
Eladtam az A7V-t. Szívtam már Abit-tal, ASUS-sal. Még nem szívtam Gigabyte-tal és ACORP-pal (!!!). Ez utóbbi volt a legstabilabb lapom eddig. Most várok a Soltek-re.

#7 Guest_MuldR_*

Elküldve: 2001. 01. 24. 13:15

Akarod a Szkalit? Na jo, legyen magammal viszem. Kép

Egyebbkent nekem en is eszrevettem mar olyat, hogy monitor suspendbe le, gep megy, de utana nem lehet feltamasztani csak kikapcs+bekapcsal. Vegulis asszem az lett a megoldas hogy a monitor standby idonek nagyobnak kell lennie mint a screen saver idelyenek. (ha ertitek) Bar lehet hogy nem ez oldotta meg. Viszont magatol meg sose kellt eletre a lapom. Ami melleseleg ASUS P5AB Kép Kép Kép

#8 Felhasználó inaktív   At0m 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 28. 15:20

idézet:
Ezt írta Hackman:
Szevasztok!

Múlt héten érdekes dologra lettem figyelemes, a gép kikapcsolt állapotában néha pörög a videókártyán lévő venti Kép alacsony fordulaton és borzalmasan hangosan.(a többi venti áll). Kérdésem, hogy találkozott-e már valaki hasonló probllémával és normális-e egyeltalán ez a jelenség ?
Ja, Epox MVP3G-M-s alaplapom, ASUS V3800TVR videókártyám van és mondanom sem kell ATX-s a tápom.
Előre is köszi. Hackman
[/quote]

Érdemes lenne megmérni, mekkora delej jön ki "kikapcsolt" állapotban a tápcsatikból.
Alaplapra, vidi kártyára esetleg tápkábelre csatlakozik a hütőventi???

#9 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 28. 15:36

A múltkor én is találkoztam hasonló PARAJELENSÉG-gel.
Az éjszaka közepén kimentem a WC-re.
Kinyitom az ajtót-->felgyullad a villany (na mondom ez nem stimmel)
Elvégzem a dolgom, ajtót becsukom-->villany kialszik (na mondom ez nagyon nem stimmel)
Aztán rájöttem; ÉN hülye, beleh*gyoztam a hűtőszekrénybe !
:D :D :D
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#10 Felhasználó inaktív   pappo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 15:41

Egy másik parajelenség, amitől beparáztam:
A gép hangja sokszor megváltozik, ezalatt azt akarnám érteni, hogy az alaphang, amit a ventillátorok meg a winchester kiad, időben és hangmagasságban megváltozik.
Néha mikor nagyon elhagyja magát, akkor le is fagy a gép v. újraindul.
Tápcsere? Vagy maradhat, mert nagyobb gond uccse lesz?

[ 2002. május 28.: pappo szerkesztette a hozzászólást ]

Elküldve: 2002. 05. 28. 15:42

MuldR !

OFF.
Csak Scully -t küld !
ON.

Hülyéskedést félretéve : a földelést is vizsgáld meg, lehet, hogy valami 'áram-féle' visszajön.
Tipikus kóbor-áram a jelenség, ezeket nagy valószínűséggel a földelés kiküszöböli.

#12 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 16:27

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
MuldR !

OFF.
Csak Scully -t küld !
ON.

Hülyéskedést félretéve : a földelést is vizsgáld meg, lehet, hogy valami 'áram-féle' visszajön.
Tipikus kóbor-áram a jelenség, ezeket nagy valószínűséggel a földelés kiküszöböli.
[/quote]

Mar bocsanat, de olyan, hogy koboraram nincs is
:)
Van szivargo aram, de azt a foldelesnek kell elvezetnie. Ergo vagy a foldon keresztul jon vissza valami aram (tekercszarlatos motor mosogep stb. kidurrant futobetet stb.) vagy ha nincs foldeles nem jon vissza semmi.
Ezt konnyu kideriteni, egyszeruen rakell merni fold es nulla kozott fesz merovel es ha aramot talalsz (1-2V meg elmegy) akkor ott a baj.
Bar erosen csodalkoznek, ha tenyleg ez lenne a bibi!

#13 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 18:40

Hi all!

Kisse offtopic, de eszembejutott a sok parajelensegrol :D
A tortenet az, hogy ket haverom beszelget reggel a koliban... az egyik eppen bulibol jott haza es mondja nekem, hogy milyen franko volt a bul, csak k*rvara bepialt es alig birta ki a WCig ... igy meselte: " belepek felkapcsolom a villanyt, jol kiokadom magam, lekapcsolom a villanyt aztan go aludni" Erre megszolal a masik srac, aki eppen akkor kel fel: "Hat en ezt ugy eltem meg, hogy ulok a WC-n...egy orult lekapcsolja a villanyt, azt sem lattam ki volt, teliokadja a kepem, kimegy es vegul felkapcsolja a villanyt" :confused:

:D :D :D
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#14 Felhasználó inaktív   stb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 29. 14:47

idézet:
Ezt írta theBOSS:

Van szivargo aram, de azt a foldelesnek kell elvezetnie. Ergo vagy a foldon keresztul jon vissza valami aram (tekercszarlatos motor mosogep stb. kidurrant futobetet stb.) vagy ha nincs foldeles nem jon vissza semmi.
[/quote]

Ne *assz fel! Hogy jöhetne a földön bármi is? Nem az benne a poén, hogy az aztán mindent elvezet?

#15 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 29. 15:19

idézet:
Ezt írta stb:

Ne *assz fel! Hogy jöhetne a földön bármi is? Nem az benne a poén, hogy az aztán mindent elvezet?
[/quote]

Ha jól tudom, akkor nem vezet el, csak "füldpotenciállal" tesz egyenlővé, ami Mo.-on ezesetben a 0. (merthogy ezt választották meg annakidején a nagyok...) De ha vezetné, akkor szerintem nem biztos, hogy megmaradnánk egy villámlás után a környéken... ;) De én csak hangosan gondolkodtam, nem értek hozzá...

para Tomi Filth

#16 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 29. 15:25

idézet:
Ezt írta theBOSS:

Mar bocsanat, de olyan, hogy koboraram nincs is
:)
Ezt konnyu kideriteni, egyszeruen rakell merni fold es nulla kozott fesz merovel es ha aramot talalsz (1-2V meg elmegy) akkor ott a baj.
Bar erosen csodalkoznek, ha tenyleg ez lenne a bibi!
[/quote]

Namost nálunk az a jelenség szokott életbe lépni, amikor otthon vagyok, és bemegyek a szobába, villanytgyújtok, és az esetek 80 %-ban a tévé is bekapcsolódik vele együtt! :eek:

Aztán ezt nem értettem egy jó darabig, és az öreg, aki becsületbeli villamosmérnök ugye, egy kicsit elgondolkodott, atán rájött, hogy a villanykapcsolásnál valamilyen elektromos tér keletkezik hirtelen, ami miatt a tévénk mindig bekapcsol... Tranziens jelenség nemigen lehet, mert lámpánál még nem láttam kondit, meg tekercseket, ami okozhatná... Namost egy alaplapnál ez elképzelhető, hogy valamelyik kondi, vagy akármi is még feltöltött éllapotban van, és emiatt csinál szokatlan dolgokat... De ez is csak egy ötlet...

para Tomi Filth

#17 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 05. 29. 20:20

idézet:
Ezt írta Tomi Filth:
...... Tranziens jelenség nemigen lehet, mert lámpánál még nem láttam ......, meg tekercseket, ... [/quote]

Akkor vegyél kézbe egy hagyományos izzót legalább, és nézd meg.......

Azt meg kérdezd meg az öregedtől, hogy minek nevezik azt a jelenséget, amikor az áram hirtelen felvesz egy meglehetősen nagy értéket, majd többé-kevésbé exponenciálisan lecsökken egy jóval alacsonyabb értékre? (van egy tippem: tranzienst fog mondani)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#18 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 29. 20:47

Tipp: valószínű lehet, hogy az alaplapon a feszültségszabályozásban van valami hiba (pontosabban a SoftOFF üzemmódéba). Lehet hogy egy ellenállás, vagy egy vezérlőchip romlott el (kontakthibás). Vagy lehet hogy egy másik alkatrész, aminek ehhez nincs köze, de valahogy kialakulhat egy olyan áramkör ami visz egy kicsi feszültséget az AGP slot tápjára.
Ha a tápot még nem tesztelted le akkor az is lehet hoyg egyzserűen csak nem kapcsol le teljesen...

remélem mondtam valami hasznosat

melesleg velem is történt már ilyen ATX-Akták eset. Kikapcsoláskor minden leáll kivéve a ventiket. Ez néha előfordul, ilyenkor power gombbal kell kikapcs (mint ha valaki más is írt volna ilyet)

[ 2002. május 29.: orbano szerkesztette a hozzászólást ]
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#19 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 30. 23:32

Mindig tudtam, hogy érdekes dolgok történhetnek a gépekkel ;)

Nekem pl a gép kikapcsolása után kb 1-2 órával vagy bekapcsol, vagy csak a hanszórók kezdenek ritmusosan pattogni a gép ledjeinek villogásával egyetemben.

Néha akkor kapcsol be, amikor leoltom a szobában a villyanyt ;)

#20 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 05. 30. 23:42

idézet:
Ezt írta mumtaz:
Mindig tudtam, hogy érdekes dolgok történhetnek a gépekkel ;)

Nekem pl a gép kikapcsolása után kb 1-2 órával vagy bekapcsol, vagy csak a hanszórók kezdenek ritmusosan pattogni a gép ledjeinek villogásával egyetemben......
[/quote]

És melyik hangsort játsszák le?

Harmadik tipusú találkozások :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó