Sziasztok!
Egy ideje én is hobbi-hifista vagyok, de nem magas szinten. Kb 1 éve vásároltam egy komolyabb, audiofil rendszert (a high-end-től még messze van). Egyszerű láncról van szó: CD-játszó, erősítő, két hangszóró.
Igyekeztem a rendelkezésre álló keretből minél jobb minőséget beszerezni, ezért egy Marantz CD-6000-es CD játszót választottam Marantz PM-7000-es erősítővel és két Mission állódobozzal.
Meg vagyok elégedve a hangjával, de mindig foglalkoztatott az, hogy a bakelit (vinyl) mit tudna hozzáadni az élményhez. Mióta megvan a cucc, eléggé kritikus füllel tudom hallgatni a felvételeket, ugyanis itt elég jól érezhető, hogy mely felvételek készültek jó technikai háttérrel és hozzáértéssel, és melyeket "csapták össze". Hatalmas különbségek vannak lemezek között.
Ennek ellenére nehezen tudom elhinni, hogy a bakelit jól kivehető előnnyel bírna a hangvisszaadás terén. Hangsúlyozom: nem nagyon hallgattam még bakelitet, a saját rendszeremen pedig egyáltalán nem.
Ha van még pár hozzáfűznivalótok a bakelittel kapcsolatban, kíváncsian hallgatom.